Cerven
ohodnotit

Nickyho rodina

Rok:
2011
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
3.2.2011
„Film o tom, jak příklad jednoho člověka i po 70 letech dokáže inspirovat lidi a měnit dnešní svět“

Komentáře k filmu Nickyho rodina

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2020
Opravdu skvělý a   mimořádně působivý hraný   dokument o výjimečném   člověku kterého obdivuji a   hluboce si ho vážím.   Určitě bych si nedokázal   vzpomenout na lepší práci v   oblasti dokumentaristiky!   Dodávat cokoliv dalšího je   úplně zbytečné!!
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2021
veliká rodina
Silně emotivní dokument   režiséra Mateje Mináče,   složený z historických i   nově nahraných záběrů a   osobních vzpomínek několika   z těch 669 dětí, kterým   skromný a nenápadný hrdina,   sir Winton kdysi nezištně   poskytl ten nejcennější dar   - život. Poděkování   patří nejen jemu, ale i   mnoha dalším lidem, kteří   mu pomáhali, nebo se dokonce   rozhodli přijmout do svých   rodin cizí dítě z neznámé   země a mnohdy i jiného   náboženského vyznání.   Skvělé dílo, které diváky   nejenom dojme, ale donutí je   i přemýšlet - třeba o tom,   co všechno zmůže odvaha a   nesobecká síla lidského   odhodlání.
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2012
doslova mistrovský kousek se   povedl m. mináčovi při   realizaci nickyho rodiny,   neboť režijně skvěle   uchopený výtečný námět   dostal ve výsledku velmi   silný rozměr s poselstvím.   klobouk dolů i před   samotným nápadem využít v   nickyho rodině ze 3/4 filmu   dobové záznamy či   historické záběry z   válečných let a z nich   poskládat jak korpus   příběhu, tak jimi   podtrhnout všudypřítomné   hrůzy fašismu. nickyho   rodina má navíc jako hraný   dokument sílící rytmus,   silnou vnitřní dynamiku i   neustálé napětí a to vše   ve spojení s výše   uvedenými klady jej vyneslo   na samotný vrchol filmů z   dějin světové   kinematografie. nickyho rodinu   vřele doporučuji úplně   všem, jak milovníkům   kvalitních filmových děl a   nemusí to být je   dokumentaristé, neboť   právě pro ně asi bude tento   film vodítkem k tomu, jak za   málo peněz udělat hodně   muziky i rozruch na světovém   poli. pro děti či mládež   školou povinné by pak měla   být nickyho rodina nutným   doplňkem k pochopení učiva   dějepisu, zeměpisu i jiných   předmětů týkajících se   vznikem, průběhem i koncem   2. světové války.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Nickyho rodina
Dokumentární příběh,   který není až tak zaměřen   na Nickyho Nickolase Wintona,   ale spíš na jeho skutek a   později na následky, na   události, které jeho čin   vyvolal. Na 46. mezinárodním   filmovém festivalu v   Karlových Varech byl uveden v   sekci České filmy 2010 -   2011 a v této kategorii je   pro mě jasným vítězem.
Když zachráníte 669   dětí před jistou smrtí,   nemůže to přeci zůstat jen   tak. Wintonův odkaz   pokračuje ať už v jeho   zachráněných dětech,   kteří se vydávají po   stopách svého zachránce a   snaží se měnit svět, nebo   v ostatních lidech   (převážně pak školáků,   kterým sir Winton vypráví   svůj příběh)   napodobujících na první   pohled téměř nemožný   úkol pomoci okolí. Všichni   dohromady pak tvoří velkou   Nickyho rodinu.
Co se   mi na dokumentu líbilo, tak   že ukázal pana Wintona jako   obyčejného člověka. Nebyl   to žádný superhrdina, tím   člověkem mohl, a může,   být kdokoliv z nás. Trochu   pak ubírám za prvoplánový   útok na city diváka, ale to   k tomuto tématu prostě   patří (po představení se   mi několik lidí přiznalo,   že si během filmu zabulelo).   Plusem je bezesporu Klára   Issová, kterou když jsem   měl možnost vidět naživo,   vypadala stejně jako na   plátnech opravdu   překrásně...
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2011
Silný příběh, výborné   zpracování, důležité   poselství.   ------------------------------   ----------------
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Drahokam mezi dokumenty :-)
Opravdu moc a moc povedené,   celé mě to velmi dojímalo a   po celou dobu jsem bulela jak   krokodýl, což se mi moc   často nestává a hlavně,   už se mi to opravdu hodně   dlouho nestalo. Tento dokument   je opravdu moc silný a   ještě silnější je síla   lidskosti pana N. Wintona,   před kterým smekám a velmi   ho obdivuji. Přeji mu, aby mu   zdravíčko ještě dlouho   sloužilo a moc bych si   přála, aby byl nejenom pro   dnešní mládež velkým   vzorem člověka s vyvinutým   sociálním cítěním a   velkou odvahou a taktéž   pokorou, pan Winton je   neskutečně skromný   člověk, který své dobré   skutky bere jako samozřejmost   a přesně podle toho se   pozná charakter s velkým CH.   Už za života se stal   legendou a velkým vzorem   morální síly a odvahy.   Doufám, že takové hrůzy,   které probíhaly za 2.sv.   války se již dít nebudou.   Hodnotím zde nejvyšším   možným hodnocením 10/10, i   když hodnota tohoto dokumentu   je daleko daleko vyšší.;-)   :-))
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Povinný dokument do   školních lavic, proč ne? Je   to velmi silná záležitost.   Pan Winton je existujícím   člověkem na straně dobra.   Vzít si příklad z něj, by   měl celý svět.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Nemůžu jinak. Snažím se   být k tomuto hranému   dokumentu kritický, ale nejde   to. Celé to působí tak   celistvě a přesvědčivě,   že nemůžu dát nižší   hodnocení. To poselství,   které je zde obsaženo, je   natolik živé a silné, že   se mi téměř nedostává   slov. Nicolas Winton je pravý   hrdina. A když říkám   pravý hrdina, myslím tím   člověka, který si své   dobré skutky nechal pro sebe   celých čtyřicet let. Tak by   to mělo být. Vše ponecháno   v tichosti a skromnosti, ale   zase na druhou stranu svět by   se pak nikdy nedozvěděl jeho   příběh a to by byla velká   škoda. Lidé potřebují   motivaci a vzory jako je pan   Winton. Ještě nejsme tak   daleko a přesto se nebojím   přiznat, že jsem při   sledování uronil nějaké ty   slzy. Možná začínám být   sentimentální, ale spíše   to považuji za důkaz ryzí   empatie. V těch slzách (a   nezáleží na tom, jestli   patří muži nebo ženě) je   skryta soukromá pocta   lidskosti, odvaze,   nebývalému odhodlání a   víře ve správnost   rozhodnutí... ne, nestydím   se za to. A co vy?
Viki9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Dokumentární perla
Nenacházím slov... pane   Mináč děkuji, děkuji,   děkuji ... (jedno   doporučení za všechny - po   skončení filmu celé kino   sedělo do posledního titulku   a poslední noty a pak v   tichosti odešlo).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150785minih150785Comrades (1986) 
Comrades n
minih15412minih15412Panna a netvor (1978) 
Panna a netvor n
minih149581minih149581Turbotarantule 2: Druhá láva (2016) [TV film] 
2 Lava 2 Lantula! n
minih47312minih47312Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Osudový zápas (1980) 
Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Smertelnaja schvatka n
minih48042minih48042Koncert hrůzy (1990) 
Un Gatto nel cervello n
minih31044Mise spravedlnosti (1992) 
Mission of Justice n
minih36006minih36006Jana Eyrová (1972) [TV seriál] 
Jana Eyrová n
minih27433minih27433Prodavač iluzí (1997) 
Star Maps n
minih42186minih42186Neodolatelný (2006) 
Irresistible n
minih24845minih24845Zlá noc (1973) 
Zlá noc n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Udavač (Le Cousin)

Udavač
Le Cousin

Barbara Pilavin

Pilavin Barbara

Susanna Fogel

Fogel Susanna

Návrat

Návrat

Jin Deyon

Deyon Jin

Naposled navštívené:
Udavač (Le Cousin)

Udavač
Le Cousin

Barbara Pilavin

Pilavin Barbara

Susanna Fogel

Fogel Susanna

Návrat

Návrat

Jin Deyon

Deyon Jin