Rijen
ohodnotit

Noční zvířata

Nocturnal Animals

Další název:
Nočné zvieratá (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2016

Komentáře k filmu Noční zvířata

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2017
Velmi emotivní a dramaticky   působící příběhové   linie. Dobře sepsaný   scénář, vynikající   obsazení a výborně   zrežírováno. Snímek je   vyjímečný svojí   neznalostí intelektuální   hranice, na rozdíl od řady   dalších podobných filmů.   Hlavní mravní zásada   příběhu napovídá fakt,   že zdvojení příčiny musí   skončit, protože pak   původní příčinou může   být agresivita. A to vede k   zamyšlení i nad sebou   samým. Téma osobních obav,   znásilnění, vraždy,   pomsty. Vlastnosti, kterým   mnohý odmítá čelit.   Dějství je o násilné   pomstě v kabátu   psychologického dramatu s   přesahem do thrilleru se   všemi svými aspekty.   Pomalejší tempo a ponurá   atmosféra vytváří   složitější podívanou,   takže snímek není pro   každého.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2017
Už jsem pomalu ztrácela   naději, že se ještě někdy   na plátnech objeví dobrý   film. Po záplavě hraných   komiksů, sci-fi   fantasmagorií, akčních   masakrů a přihlouplých   komedií mi strašně chyběl   dobrý inteligentní thriller.   A konečně je to tady.   Napínavé drama s   excelentním hereckým   obsazením i výkony,   strhujícím příběhem,   výborným scénářem bez   nesmyslů a skvělou režijí.   Podle paní Spáčilové   "překombinované",   podle mně skvěle   vymyšlené. Dva   prolínající se příběhy,   které se ve finále   nevyhnutelně střetnou, jeden   romantický, druhý   šokující svou brutalitou.   Oba dva se špatným koncem.   Žádný happy end, žádné   zadostiučinění. Nutí k   zamyšlení. Zanechá ve vás   spoustu pocitů.
Endre-silentname
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2019
Rok 2016 zavrel, a položil na   stôl svoje najlepšie karty.   Toto je pre mňa "Royal   Flush" vo svete filmov za   tento rok. Čo sa týka   atmosféry, postáv, réžie,   hereckých výkonov, hudby či   celkového príbehu a jeho   výpovednej hodnoty.   "Nocturnal Animals"   je film, ktorý je podľa mňa   absolútne dokonalý vo   všetkom Jake Gyllenhall   podáva výkon roku, ktorý je   tak uveriteľný, tak reálny   a tak silný, že človek sa   absolútne stotožní s jeho   postavou a jeho tragédiou.   Podáva to tak presvedčivo.   Absolútne vynikajúce. Aby   som ale veci vysvetlil   lepšie, tak tu máme dva   príbehy. Skutočný život   Susan a príbeh, ktorý jej   prišiel poštou od jej   bývalého manžela, ktorý   ona číta. A v každom   strihu, keď sa presunieme z   príbehu do reality, tak   človek chce vedieť ako to   pokračuje. Veľmi dobre to   buduje atmosféru, no   súčasne sú v tom príbehu   vynikajúce odkazy na jej   skutočný život, alebo ich   manželstvo. A v mnohých   scénkach sú malé drobné   detaily, ktoré to celé   dotvárajú. Hudba je vo filme   absolútne fantastická a ani   raz ma nepustila. Okrem Jaka   je však vynikajúci aj   Michael Shannon v role   texaského šerifa, ktorý   chce dostať zločincov   rovnako ako Tony. Neviem ako   by som popísal svoje pocity   bez toho, aby som tento film   výrazne spoiloval, no   jednoznačne je treba   povedať, že každá scénka   tu má svoj dôvod, má svoje   správne miesto, nič   nepôsobí príliš dlho, ani   príliš krátko, film ide   plynule, herci sú   vynikajúci, atmosféra sa dá   krájať a miestami človek   zabúda dýchať, vizuálne je   film nádherne spracovaný,   paralely a strihy medzi   súčasnosťou, flashbackmi a   Edwardovým príbehom sú   jednozančne viditeľné a   nestrácal som s v tom. Čo   viac povedať? Možno by som   možno ešte mohol povedať,   že úvod ma najprv trošku   zmiatol, no rýchlo som   pochopil, že to má byť asi   umenie, ktoré Susan   predstavuje vo svoje galérii   napriek tomu, že je z toho   maximálne frustrovaná, no   rovnako čo robí tento film   vynikajúci je jeho koniec.   Absolútne posledné 3   minúty, kde sa Susan poberie   do reštaurácie sa stretnúť   so svojim exmanželom. A   jediné čo môžem povedať   je, že to bolo spracované   maximálne dokonalo. Neviem   čo viac by som k tomuto filmu   povedal. Alebo minimálne tak,   aby som nedával spoilery.   Strašne rád by som si ho   pozrel znovu. A už sa neviem   dočkať, kedy ho znovu   uvidím. A úprimne, choďte   sa naň pozrieť aj vy.   Nebudete ľutovať vaše   peniaze ani čas a dočkáte   sa vynikajúce filmu.   "Nocturnal Animals"   je pre mňa thrillerom, ktorý   som chcel vidieť už veľmi   dlho. A som veľmi šťastný,   že som sa ho tohto roku   dočkal. A jednoznačne je to   pre mňa film roku. A hoci   máme pred sebou ešte jeden   mesiac, nemyslím si, že by   toto ešte mohlo niečo   prekonať. Tak veľký je môj   zážitok z tohto filmu.
Emigrant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2017
Po dlouhe dobe velice kvalitvi   film. Kvalitni scenar y   obsazeni. Nelze napsat jediny   negativni postreh.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2016
V jeden večer jsme se utrhli,   našli hlídání pro pidilidi   a dali dva filmy po sobě v   kině. Po Hacksaw ridge jsme   dali mého oblíbeného Jaka   Gyllenhaala. Noční scéna na   silnici je deprimující,   strhující, děsivá a   zoufalá. Cítíte tu   atmosféru. Nemohl jsem si   nevzpomenout na Únos s   Russelem. Ale další vývoj   je uplně jiný. Oba filmy se   ve mě zakořenili. Byl to   super filmový večer.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2017
Nestačilo by napsat jediné   slovo? DRSNÉ!
A tak   musím potvrdit, co už tady   zaznělo, že Jack Gyllendaal   a Amy Adams podali skvělé   herecké výkony. Asi se   časem podívám na tento film   znovu, přestože šokující   příběh mne doslova děsil.
DaveSnoop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2016
Skvělý film
Film plný emocí, i když to   tak ani nevypadá. Bolest,   láska, osamělost, slabota,   síla, touha, ztráta, a tak   bych mohl pokračovat. I když   jsem tam ještě něco málo   postrádal, mohu jen   doporučit. Film nemá   svižné tempo, což může   někoho nudit, ale jinak má v   sobě hloubku a jde   především o pointu. A Amy   Adams je prostě kost. :-)
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Bál sem se dalšího   http://www.csfd.cz/film/321409   -nepritel/ , ale světe div   se, na tohle můj chabej   úsudek stačil, aspoň teda   myslím. Tak co tu máme?   Cynickou zrzečku a   romantického pisálka. Že je   rozchod nabíledni je   zřejmé, ale aby toho nebylo   málo, tak je tam z její   strany (zatajený) i potrat. V   romantickým pisálkovi, tedy   obě ženy zemřely a proto,   že se s tím, jako správnej   citlivka nedokáže srovnat,   tak se pomstí. Jak? Napíše   o tom knížku, kde se   zrzečka velmi rychle pozná.   No a světe div se již   podruhý s kurátorkou co si   hoví ve společenský   smetánce to zamává, tak   dokonale, že je víc než   rozhozená. Přece jen první   láska je ...Až do ted za mě   jasnej průměr, ale za   závěr pálím další   hvězdičku..., sem totiž   také romantik a nám se   ubližovat nesmí!
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2017
Emocna burka...
J.Gyllenhaal patri medzi   mojich top hercov.Prekvapuje   ma jeho schopnost metamorfovat   sa z marinaka na romantickeho   basnika podla toho,co si   vyzaduje   scenar.Neuveritelne.Tento film   dokonca ponuka dvojrolu a   ohromne mnozstvo inotajov,kde   si kazdy najde svoje vlastne   vysvetlenie zlozitej   pribehovej linky.M.Shannon je   tiez velmi vyrazny,zatialco A.   Adams posobi trochu ako   peroxid-vysumi...Rezia je   vynikajuca a tesim sa na   dalsie filmy od Forda.
Jeden z mala filmov,ktory   vo mne vyvolal emocie...
Jednoznacne doporucujem!
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Solidně postavené drama.   Herecké výkony velmi dobré.   Chvíli mi trvalo než jsem se   do filmu zakoukal, ale   vydržel jsem až do konce a   stálo to za to.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $22,5milióna║Tržby USA   $10,663,357║Tržby   Celosvetovo $29,252,978▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ úvod dobrý, tajomný, s   dusnou atmosférou, herci   fajn, dej sa zauzluje ale   nakoniec ostane otvorený ale   ktorým smerom sa uberať? aby   mal celistvosť a výpovednú   silu (hodnotu) /60%/
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Asi jsme čekal úplně jiný   film a víc než krimi /   thriller to je psychologické   táhlé drama, které občas   dost nudí a hlavně nedává   moc smysl? Dobrá herecké   sestava nezachrání divný   konec a docela dost vaty,   případ zavražděné rodiny   byl zajímavý, ale utopil se   s ostatními liniemi, jako   život hlavní hrdinky a její   vztahy, výstavy a umělecký   plky. Škoda ale víc jak 40%   dát nemohu.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2019
Nočné zvieratá - Nocturnal Animals (2016)
prázdne artové nič. po   stránke remesla skvelé ako   réžiou, tak hercami, ale   dejovo a citovo pusté,   prázne, nudné. vlastne celý   film vystihli úvodné   titulky. vrcholom dejového   kŕča je explicitne podaný   príbeh dvojice žien. mňa   film zjavne úplne minul. a   pointu som myslím pochopil,   akurát je vyznela do   prázdna. pre bližšie   vysvetlenie by som musel   spoilerovať. v danej   kategórii sú aj lepšie   kúsky.

+   réžia
+ herecké   podanie oboch hlavných?   hrdinov
+ vizuálny   štýl a celkové pojatie   obrazu - výprava, produkcia,   strih. film asi mal byť tak   prázdny a chladný, to sa   podarilo.
- scenáristi   po mne chceli city, ale museli   sa uchýliť k obligátnemu   násiliu na ženách, aby to   dosiahli a to bolo vlastne to   jediné, čo ma prinútilo vo   filme niečo cítiť.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46137minih46137Divadlo hrůzy (1976) 
The Incredible Torture Show n
minih54661minih54661Nádherný idiot (1964) 
Une ravissante idiote n
minih83096minih83096Sousedská hlídka (2012) 
The Watch n
minih46541minih46541Ztracený poklad templářských rytířů 2 (2007) [DVD] 
Tempelriddernes skat II n
minih49896minih49896Poslední noc (2009) [Video] 
Against the Dark n
minih8761minih8761Hrůzná noc (1985) 
Fright Night n
minih67936minih67936Císař a vrah (1998) 
Ťing Kche cch' Čchin wang n
minih12847minih12847Monstrum z galaxie Arkana (1981) 
Monstrum z galaxie Arkana n
minih29843minih29843Nejmenší kino na světě (1957) 
The Smallest Show on Earth n
minih6911minih6911Družina černého pera (1973) 
Družina černého pera n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zakázané dveře (Pintu terlarang)

Zakázané dveře
Pintu terlarang

Naposled navštívené:
Zakázané dveře (Pintu terlarang)

Zakázané dveře
Pintu terlarang