Duben
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Svět zítřka

Sky Captain and the World of Tomorrow

Rok:
2004
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
28.10.2004
„Přijdou bez varování. Zaútočí bez slitování. Zmizí beze stopy.“

Komentáře k filmu Svět zítřka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Příjemné retro kladoucí   důraz na stylizaci než na   příběh, vzpomínka na   filmy, kdy femme fatale   lámaly srdce kladných   hrdinů na potkání...tady   třeba jedna má pusu   namalovanou rtěnkou i ve   chvílích, kdy prchá ve   sněhové vánici.
Muži jsou krásní a   neohrožení (Law), nebo   alespoň chytří (Ribisi),   ženy krásné a emancipované   (Paltrow) a samostatné   (Jolie), technicky je vše   nadmíru dobré, ale příběh   se někde vytratil. Stejný   problém jsem měla i u   Avatara, kdy megalomanský   marketing povýšil formu nad   obsah - opsáno z hodnocení   níže, protože je to   naprosto výstižné.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Tenhle film jsem ztrestat   více, jak jedním bodem   nemohl, co mne trochu mrzí.   Nic proti fantastickým   filmům natočených podle   komiksové předlohy, ale   přeci jenom přítomnost   minima logiky bych uvítal.   Dostal jsem křeče do   obočí, jak jsem je musel   často povytahovat. Co mne   nejvíce dostalo? To   zalétávání letadel do vody   a z vody ven, či mobilní   letiště, které se jako na   zavolanou objeví tam, kde   hrdina potřebuje. To bolelo.   No nic. Stošest minut života   v řiti kvůli takové   blbině. To mám za to, že   jsem byl zvědavý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2019
Stejně jako snímek   ´Terminátor 2´ z roku   1991, má i tento ve vínku   jisté prvenství, které   rozbouralo styl natáčení.   ´Terminátor 2´ se pyšní   prvním výrazným použitím   CGI triků a efektů, ´Svět   zítřka´ byl už kompletně   natočen ve filmovém   ateliéru před modrým   plátnem (dnes se používá   zelené) a pomoci CGI bylo   kromě herců již   vymodelováno naprosto vše. A   tak je snímek z   technologického hlediska   velmi sofistikovaný a   stylový. Filmová hranice   byla tímto opět   překročena. Ano, po   vizuální stránce a za   použití dynamických   zvukových efektů byl ve své   době tento filmový počin   skutečně jedinečný a   ohromující. Ale jak to už   bývá, i tady je určité   ´ale´. Kerry Conran, který   kromě režie stál i za   scénářem, se zaměřil   hlavně na speciální efekty   ukazující novodobé až   neuvěřitelně složité   detaily počítačové   animace. Výsledkem je, že je   to všechno hlavně o   scenérii, u které příběh   působí poněkud chudě. Ale   je to film vlastně takový   pokusný ve svém   technologickém zpracování,   který o pět let později   překonal James Cameron se   svým snímkem ´Avatar´, a   tak se tomu dá s odstupem   času ledasco odpustit.   Zachycení noir žánru, byť   v barevném provedení, se ale   kupodivu povedlo.
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Nemám ráda Gwyneth a nemám   ráda ženy typu Polly   Perkinsové. Proto jsem se   filmem prokousávala s   poněkud zaťatými zuby.   Zbytek mě docela bavil.   Oživlý komiks výborně   vizuálně zpracovaný a de   facto i zahraný (s výjimkou   té nemožné Gwyneth).   Lítající robot, to je   prostě bomba. :-)
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Prekvapeni.........
.........ale dost nemile.
Podle propagace a vseho   toho humbuku kolem filmu jsem   cekal daleko lepsi vytvor   teda.
A to mam sci-fi   dost rad,ale tady toto nic   moc.
Ani tak luxusni   herecke obsazeni to vubec   nespravilo.
A jenom   kvuli snaze hercu zachranit   aspon neco davam 5.
Jinak propadak.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2012
podivné sci fi ,stylem   natočení mi trochu   připomínalo 300 bitvu u   Thermopyl. jako by se také   točilo před plátnem. děj   nic moc.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Keď vládli vzducholode
Celkom v pohode film. Dej   pomerne jednoduchý a nejak   extra zvraty nečakajte, čo   je však skvelé, je tá taká   temná atmosféra. Útoky   rôznych strojov, kde nevieme   s kým máme tú česť, pekne   vykreslený svet vtedajšia,   nádych sci-fi štýlu, keby   bolo keby. Jednoducho   nehľadajte nejaké extra   vysoké umenie, ale bavte sa,   film rozhodne nenudí a   kochajte sa hlavne vizuálnou   stránkou tohto pomerne   pekného snímku
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Zajímavé dobrodružné   sci-fi trochu v retro stylu   ale nechybí i nějaká akce   takže dobrý.Obří roboti   svým pohybem připomínají   golema a film připomíná   svoji atmosférou nějaký   starý komiks.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Po pravdě řečeno, co se   týče vlastního příběhu,   tak ten za mnoho nestojí, ale   o ten zas až tak moc v tomto   snímku nejde. Po vizuální a   výtvarné stránce však jde   o výborné dílo, které v   mnohém připomíná vybledlé   pohlednice z babiččina   šuplíku. Z hereckého dua   Gwyneth Paltrow a Jude Law,   ten druhý svou partnerku   výkonem značně převyšuje.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2019
Tenhle film potěšil.   Vizuálně vzpomínka na   Zemanovi filmy v novějším   kabátu. Budiš režisér   pochválen za tohle dílko.
catamount
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2006
Svět zítřků – hezké a   zajímavé počítačové   zpracování scén a krásná   Gwyneth. Tím ale výčet   kladů končí. Myšlenku jsem   ve snímku neobjevil ani   jednu. Má být zničen svět   a zaregistrují to jen dva   lidé – šikovný pilot a   žárlivá novinářka.   Chlapík si kdesi staví   supermoderní archu, nikdo si   toho celá léta nevšimne a   pak ho objeví jiný chlapík   v hangáru pod palbou pomocí   mapy a kružítka – prostě   moc „přitažené za   vlasy“, naprosto   nevěrohodné. Angelina také   vypadala jako nějaký pirát   z Karibiku.
Celé to na   mne působilo jako nepovedená   parodie na Batmana (voláme   krále oblaků – zachraň   nás), Star Wars (historické   letadélko spolehlivě uniká   armádě bojových   létajících zbraní) a   nevím čeho ještě.
Ono ale snad ani o   žádnou dějovou hloubku v   tomto snímku nejde.
Za   to, že dávám filmu šest   bodů může z poloviny   Paltrow, které to ve světě   zítřků opravdu sluší,   zbytek mají vizuální   efekty.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Hodně příjemná je   výtvarná retro stylizace,   která dává vzpomenout na   nesmrtelné   "zemanovky" a   vyvolává otázky, jestli by   dnes Karel Zeman s danými   prostředky tvořil podobně.   S dějem je to už slabší,   nedočkáme se ničeho   nečekaného, jen   standardních zápletek a   omšelých rozuzlení. Je ale   pravda, že pod roztomilým   vizuálnem tahle výtka   ztrácí na důležitosti.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Zabavne a prijemne staromislke   retro, u ktereho se ani nejde   nenudit. Dej neni nijak   vysperkovany, ale ta stylizace   a snaha se co nejvic priblizit   serialum 30. let. Nadhera!
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.7.2015
Svět nudy
Takové nijaké. Příliš   slabý děj a dialogy se moc   nepovedly. Chybí tomu   atmosféra verneovek, radost z   objevování nepoznaného a z   dobrodružství. Člověk   navíc čeká nějaké   gradující finále a ono nic,   prostě je najednou konec.   Film se prostě nedá točit   jen pro vizuální dojem.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Film je jedna velká triková   show. Místama mi ale vadí,   že je vidět, že skoro vše   je dělané počítačem. A je   to opravdu vidět. Ovšem   jednooká Angelina Jolie je   kouzelná, nápady na efekty   skvělý, vtipy taky dobrý a   dotažený do konce, ale max   nemůžu dát.
netopir55
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Mne se tohle moc   nelíbilo.Milujem filmy typu   mimozemská invaze ale tohle   mi proste nesedlo.Jediné co   mne trochu zaujalo byli práve   tí mimozemštani.A ty boje s   roboty v meste nebyli taky   bůchvico.Když sem to videl   prvne,tak jsem se nemohl   dočkat konce.Opravdu mne to   nudilo a stále nudí.U mňa   podprúměr.
hlavsa5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Docela příjemná oddychovka,   na to, že celý film byl   natočen ve studiu za 29 dní   a dokončovací práce trvala   celý rok... je to trochu   málo. Herecké výkony také   nic moc...
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2006
Tak nevím, jestli mám zvolat   "Hurá", nebo   "Sakra" - jde o   první film, který byl   komplet natočen v modrém   studiu. Ať tak nebo tak,   tento film je přelomovým a   do budoucna můžeme   očekávat příval podobných   snímků, kdy se herci nehnou   ze studia a veškeré ex a   interiéry budou dotvořeny   počítači (a následovat   budou počítačem dotvoření   herci; i v tomto filmu se již   objevil, i když jen v   náznaku - padoucha Totenkopfa   "hraje" již   zemřelý Laurence Olivier).   Scénář není ničím   vyjímečným, jde o   dobrodružný sci-fi příběh   v zemanovské příjemné   atmosféře. Je ale nutno   ocenit obrovskou invenci a   inovátorství režiséra.
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Úžasná retro-sci-fi   podívaná s jednoduchým   příběhem a úchvatným   vizuálním zpracováním.   Dvojice hlavních hrdinů, Sky   Captain a Polly, po celou dobu   filmu baví svými vtipnými   dialogy. Nejsilnější je ale   vizuální stránka filmu.   Dokonalé digitální triky v   kombinaci s takovým retro   zežloutlým zabarvením. Taky   Angelina Jolie je skvělá, i   když mohla dostat trochu víc   ptrostoru. Celkově velmi   zajímavý film, u kterého se   člověk nenudí.
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Příjemné scify v oldschool   stylu, nic extra ale ani nic   špatnýho, zpracování   nadprůměr, příběh   průměr, takže docela dobrá   podívaná
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Prima sci-fi, prima příběh,   který možná není perlou   sci-fi, ale skvěle pobaví a   potěší. Krásné   zpracování v starém dobrém   sci-fi stylu, pomocí   moderních filmových metod.   Vyvolává vzpomínky na   staré dobré časy Vynálezu   zkázy, Na kometě atd.   Krásná jiná třicátá   léta. A všechny ty   fantastické stroje a   vynálezy potěší oko i   srdce scifisti. ... a Polly   Perkinsová je fakt   roztomilá...
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2005
miniaturniho slona jsem uz   videl ve spy kids i dalsi   technicky hracicky ale jinak   me to dostavalo
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Naprostá bomba a zároveň   pocta sci-fi filmům 30. a   40. let. Vizuálně bravurně   zpracováno a příběh   přesně odpovídá   požadavkům. Dokonce i ta   Angelina Jolie se dá   skousnout (aspoň někde).
Jednou z tohoto snímku   bude klasika i přes účast   jedné z nejneschopnějších   hereček všech dob - Angeliny   Jolie.
jarapara
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Tak tento film mne vážně   příjemně překvapil.   Propracované a promyšlené   sci-fi. Herecky také dobře   stvárněné.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Jakou technologii použití   barvy použili? Naprosto   skvělý obraz mě fakt   dostal. Jak z jiného světa   (možná taky proto   "Svět zítřka") -   sice ten děj mohl být   zajímavější a Angelina se   tam mohla objevit na delší   dobu, ale budiž - tak jako   Matrix je průkopník   skvělých počítačových   triků (bullet time apod.),   tak Svět zítřka je   průkopník nové technologie   zobrazení. Když nic, tak   aspoň pro ten zrakový   zážitek vřele doporučuju.
SAI
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Mám rád Sci-fi, mám rád   Angelinu Jolie. Takže tento   film by mal byť super. Omyl!   Primitívny a naivný dej   ktorý vykráda čo môže.   Dialógy ako by ich písalo   desať ročné dieťa. Vlastne   celé mi to pripadalo ako film   určený pre detského   diváka.
ender
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2013
Vynikající retro sci-fi.   Pocta starým filmům a   komixům, z nich si film   půjčuje mnohem víc než jen   příběh. Ten by sám o sobě   samozřejmě v dnešní době   neobstál. Ve Světě zítřka   ale i nedostatky slouží   uměleckému záměru.   Reportérka potácející se   na ulici mezi nohama obřích   robotů? Letadla nořící se   v plné rychlosti pod hladinu?   Létající letadlová loď?   Robotické ornitoptéry na   dálkové ovládání? No   jistě! A ten   "harmonický" vztah   hlavních protagonistů a   jejich vtipné hlášky!
Skvělý snímek pokud   přistoupíte na hru na retro,   ale taky celkem kravina když   ne. Sám jsem ho kdysi   zachytil asi v půlce v   televizi a po pár vteřinách   s vytřeštěnýma očima   vypnul. Podruhé jsem si film   pustil pěkně od začátku a   bavil se až do konce.
Jo a kdybyste se náhodou   potřebovali schovat před   nějakým výbuchem, skočte   za nejbližší bednu   dynamitu.
puol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Forma vysoko nad obsahom a   inovátosrský vizuál   navyše. Úmyselne naivná   pocta starým filmom a hlavne   komiksom.
Michal1667
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2006
Nádherný retro film, který   je takový prázdný jako byly   sci-fi filmy na počátku   jejich dějin. Nehledejte zde   silný příběh nebo   duchaplné rozhovory. Jen   seďte a kochejte se   vizuální podobou a mysl   nechte odstavenou na té   infantilnější koleji - bude   se vám to líbit a u tohoto   filmu si odpočinete. To je   přeci úkol lehkých filmů   :-)
glosator
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2015
Jde o 100% sci-fi v retro   stylu, tak se na to musíte   dívat a tak to také   hodnotit, hvězdné obsazení   tentokrát pomohlo, filmu sice   chybí hlubší smysl a   zápletka je jednoduchá   obdobná jako u filmu číslo   9 apd. ale jako filmový   komiks úžasné, hlavně   práce s kamerou a světly.   Gwyneth to zde sekne...   dávám plný počet hvězd
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Rodinky, těšte se ...
Tak tohle bylo skvělé   překvapení!!! Dokonalý   prototip oddechové sobotní   večerní podívané, u které   se zkrádka nenudí!   Vynikající vizuální   zpracování, velkolepé   souboje, výtečný zvuk,   pěkný ženský, obří   roboti a příšery a   příběh, který je krásně   jednoduchý, ale silný a   tajemný jako sám čas - co   ještě chcete???
P.S.   Jediné, co tento film trochu   shazuje z postu onoho   dokonalého prototipu sobotní   večerní oddechovky je   délka. S tou já osobně   problém nemám, ale řekl   bych, že na ten   "prototip" je to   trošku kradší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22100minih22100Vánoční prázdniny (1989) 
Christmas Vacation n
minih8636minih8636Hra na vraha (1980) 
Prom Night n
minih49302minih49302Emma (1996) [TV film] 
Emma n
minih16664minih16664Z lásky nebo pro peníze (1993) 
For Love or Money n
minih70527minih7052730.000 mil pod mořem (2007) [Video] 
30,000 Leagues Under the Sea n
minih157725minih157725Když draka bolí hlava (2018) 
Když draka bolí hlava n
minih50065minih50065Instinkt zabíjet (2008) 
The Vanguard n
minih12847minih12847Monstrum z galaxie Arkana (1981) 
Monstrum z galaxie Arkana n
minih102910minih102910Todake no kyodai (1941) 
Todake no kyodai n
minih19063minih19063Slunce rošťáků (1967) 
Le soleil des voyous n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigretova trpělivost (1994) [...

22:45 - 00:15

32 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Proč ztroskotala Costa Concord...

22:35 - 23:25

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:00 - 23:45

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:50 - 00:00

27 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190705
Osobností: 698229
Fotografií: 765204
Plakátů: 377381
Obsahů a biografií: 178522

Poslední komentáře

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Oko dravce (Eagle Eye)

Oko dravce
Eagle Eye

Naposled navštívené:
Oko dravce (Eagle Eye)

Oko dravce
Eagle Eye