Cerven
ohodnotit

Terminator Salvation

Další název:
Terminátor 4; Terminator - Die Erlösung
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
4.6.2009
„Zapomeňte na minulost, budoucnost je tady!“

Komentáře k filmu Terminator Salvation

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 72
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Hodně dobré pokračování,   které se podle mne nezabývá   až tak vysvětlováním, ale   je bráno jako určitá pocta   dílům minulým a je   zaměřeno hlavně na akční   scény, které jsou   dechberoucí. Neznamená to   však, že by děj nebyl - je   - a zajímavý, jen je trochu   v pozadí za vizuální   podívanou. Úžasnou   podívanou jsou koneckonců i   dva hlavní hrdinové, kterým   jakoby role byly šity na   míru.

Já jsem   se každopádně nenudila, a   film mi přišel dostatečně   zajímavý v celé délce,   žádná hluchá   místa..prostě akční   podívaná. Zpětně mi to   trochu připomíná   transformers, ale ty mě   narozdíl od tohoto až tak   nebraly.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2015
Mám rád terminátory jsou to   dobré filmy, hlavně ta hudba   co byla ve všech čtyřech   dílech. Na tomhle dílu se mi   líbyli noví terminátoři a   celková děj. Jen se mi zdá   že tenhle díl mohl být   trochu více efektivnější.   Ale jinak se mi líbil.
Komparsista11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Tak je jasný, že ten pravej   Terminátor bude jenom jeden.   S tím jsem taky počítal.   Zklamán rozhodně nejsem,   tohle je suprová akční   podívaná. Pokud ale někdo   striktně stojí na straně   starejch dílů, tak pro něj   to asi moc nebude.
pooy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Výborné
Četl jsem již spoustu   špatných recenzí na tento   film - až jsem zvažoval, zda   na něj vůbec půjdu. Nakonec   jsem šel a nelituji. V   průběhu filmu mi občas   připadalo, že lidé, kteří   tento film shazovali, ho buď   nepochopili, nevnímali - nebo   vůbec neviděli.Bylo to   výborné- doporučuji. PS.   Nemyslím si, že by se   čtyřka měla srovnávat s   předchozími díly.   Předchozí díly byly vždy o   tom a samém (objevil se   Terminátor, který měl   někoho zabít . . . . ). Toto   je něco nového.
Dalis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Všeobecně mám rád akční   sci-fi pohádky s   "postapokalyptickým"   ; nádechem. A tato na mě   zapůsobila tak, že jsem po   shlédnutí TS verze musel   jít do kina, což se mi už   nestalo hodně dlouho. Proto   dávám novému Terminátorovi   všechny palce nahoru a   těším se až vyjde DVD :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Válka začala a John Connor   má před sebou složitý   úkol, a to odvrátit ničivý   plán Skynetu. Očekávané   čtvrté pokračování   tentokrát v režii McG. A   byť to pro něj byla ohromná   výzva, popral se s tím na   výbornou. Nejmodernější   technologie ve filmovém   průmyslu mu dali šanci opět   pokročit kupředu a rozpoutat   tak hotové peklo. Dlouhé   akční scény doslova tají   dech. A co Arnie? Je tu, anebo   ne? Velmi utajovaná   záležitost, která   kdejakého fanouška nenechala   spát. A odpovědi se   dočkali. Arnie tu je, a   není. Jak se to vezme. Jeho   dokonale naskenovaná tvář   se tu ke konci snímku objeví   za hřmotu známé hudební   linky a Christianu Baleovi   alias Johnu Connorovi dá   pořádně zabrat. Bude to jen   na pár vteřin, takže   doporučuji nemrkat. Příběh   není nijak složitý, zato   speciální efekty a dokonalé   válečné scény   přinášejí zážitek.   Terminátor ve své kvalitě   rozhodně opět povýšil.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2009
Půlnoční premiéra byla pro   mě nutnost se zúčastnit   díky Palace cinemas , že   jsem film mohl vidět hned po   půlnoci. Digitální efekty   ty není nutné ani komentovat   jsou úžasné jak také jinak   když je to na nich celé   postavené a díky McG je to   takový nářez , že nevím   zda další díl, který   jistě bude to bude mít   těžké překonat.   Samozřejmě v originálním   znění je Christian Bale s   jeho drsným hlasem John   Connor super. Ještě dodám ,   že T-800 s obličejem Arnyho   je skvělí moment a škoda,   že už není více v akci.   Ještě bych vyzdvihl výkon   Sama Worthingtona, který zde   má hodně prostoru . Když to   celé shrnu stejně T1 a T2   budou vždy lepší. Ale   rozhodně doporučuji film   vidět v kině…
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2009
jedine z ceho jsem byl zklaman   byly dialogy, ale zase... co   cekat od akcniho sci-fi.?.   Jinak jsem byl s pokracovanim   terminatora spokojen. Rozhodne   lepsi podivana nez u   Terminatora 3
m.king
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Po slabé trojce je   Terminátor zpět. Konečně   se dostáváme do budoucnosti   a čeká nás 100 procentní   sci-fi akce. Poznáme vývoj   Terminátora, před jeho   posláním do minulosti. Asi   bylo načase (vzhledem k jeho   stáří), aby Arnie sérii   opustil. Terminátor bude   vždy jen 1, ale tohle se mi   líbilo.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2009
K dokonalosti chybělo více   akčních scén. Prostě jsem   čekala o hodně víc triků.   Jinak celkově ok. A podobnost   s Transformérama - co se   týče toho velkýho   terminátora - tady určitě   je. Aspoň ten zvuk - co   vydávají, je dost podobný.
ihladik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Překvapivě dobrý Terminator
Soudný den proběhl a   apokalypsa je tady a stroje   vybíjejí poslední skrýše   a útočiště lidí, i přes   hnutí odporu vedené Johnem   Connorem. Píše se totiž rok   2018 – mnoho let po pokusu   odvrátit nadvládu stro-jů.   Přesně o tom je   nejnovější díl   terminátorovské ságy,   který do kin naplno vstoupí   4. 6. 2009. Jaké jsou nové   stroje, noví představitelé,   nový film? Pře-kvapivě   dobrý. Skalní příznivci   nebudou zklamáni, ale i   divák, který není zrovna   »terminatorofilem« si   přijde na své. Chvílemi   sice může film připomínat   Transformers, ale jde přece o   válku strojů. Christian Bale   je jako John Connor   uvěřitelný. Dialogů moc   neuslyšíte, nejspíš vám   to ani nebude vadit. Když se   už už budete bát, že vám   autoři chtějí do příběhu   namontovat podivný   zamilovaný románek Blair   Williams (Moon Bloodgood) a   Marcuse Wrighta (Sam   Worthington), příběh se   začne ubírat jinam. Spousta   nových strojů vás možná   nadchne, možná se trochu   pousmějete – model T-600   vypadá jako mutant mezi   člověkem, zombie a starým   dobrým Terminátorem, ale   když si uvědomíte, že je   před-chůdcem známého   arnoldovského T-800,   odpustíte mu to. A když se   občas stanete svědky   neuvěřitel-ných (a jasně   nereálných) fyzických   výkonů hlav-ních hrdinů,   spíš než že by vás   otrávily, řeknete si „to   je přece Terminator“.   Terminator Salvation se   prostě povedl. Jakýkoli   negativní argument si divák   dokáže sám vyvrátit. Film   je úplně jiný, než   před-chozí díly,   nevybočuje z řady, ale ani   neuráží odkaz minulých   dílů. Razantní spád,   překvapivé zvraty a   okamžiky podpořené   kvalitní výpravou a hudbou   Dannyho Elfmana vás chytí.   Výkony herců na úrovni, jak   bychom také od lidí, jako je   Christian Bale, Sam   Worthington nebo Helena Bonham   Car-ter čekali. Režisér McG   dokázal, že umí i jiné   věci než debutové Charlieho   andílky už dříve a na   Ter-minator Salvation odvedl   skvělou práci. Pro některé   diváky se jistě stane velmi   oblíbeným dílem série. A   navíc – ano, Arnolda tam   také uvidíte. Autorům se   dokonce povedlo   »nezprofanovat« jeho T-800 a   fandům tak bude plesat srdce.   O srdce v tomto díle jde   především. Autorům se   podařilo filmem srdce   příznivců podle mého   potěšit. Ostatně –   posuďte sami, ztracený čas   to určitě nebude.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Ale jo na starý časy tu   máme původní díly, nyní   je vše jinak a neříkám,   že se mi to nelíbí. Ba   naopak, atmosféra velmi   hustá, jen bych uvítal více   soubojů se stroji-lidmi :)
chulittt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Přiznám se že sem od filmu   očekával trochu víc ale   bylo jasné že jedničku a   dvojku to nemohlo překonat   ,ale lepší než třetí díl   tak to určitě zajímavý   děj a výběr záporáka   který vlastně ani záporák   nebyl byl vinikajcí svojí   rolí zastínil podle mě   hlavní postavu a herce   Cristian Bale ale i ten odvedl   solidní výkon a myslím si   že tu scénu s arnoldem mohli   klidně vynechat ta nebyla z   nejpovedenějších.
kvietek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
nevěřte každý recenzi!
Je zvláštní, že většina   recenzí kritizovala tenhle   film. A tak jsem na něj do   kina nešel...a teď toho   llituju. Pořád jsem hledal   nějaký pekný   postapokaliptický film,   který by měl fakt parádní   exteriéry a konečně jsem na   něj narazil. Takhle si   vážně představuju Zemi po   nukleární válce. Je pravda,   že z hereckých výkonůjsem   nebyl nadšený jak malý   kluk, co prozkoumává tátovu   garáž, ale rozhodně bych   tomu nic nevytýkal...prostě   tam nebylo až tak moc, co   hrát. Efekty nádherný,   celkové zpracování naprosto   super!
pueblan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2016
Mě se to líbilo. Bale je   mnohem sympatičtější John   Connor než Nick Stahl.   Skvělej postapokalyptickej   svět.Bryce Dallas Howard jako   Kate taky lepší volba než v   přechozím terminátorovi.   Celkově mi herci v tomhle   filmu dost sedli. I když   absence největší hvězdy je   znát. Roland Kickinger na   Arnieho nemá, a je to poznat   :)
flub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2009
Terminátor mě nezklamal...9/10
Oproti třetímu   pokračování nový   nápad(lepší   efekty...rychlejší   akce)116minut jsem se ne   nudil..:-)
Pro   nadšence tohoto žánru   můžu vřele doporučit
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2011
Celkem překvápko.
Po té špatné kritice jsem   ani moc nečekal, že by se   mně to líbilo. Opak je   pravdou - tohle jsem nečekal.   Každopádně klobouk dolů   před lidmi od vizuálních   triků a efektů - to je   prostě paráda. I ten   digitální Arnold se mně   líbil :-). Určitě   doporučuju.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2019
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $125,322,469║Tržby   Celosvetovo $372,046,055▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $26,000,430 //počet   predaných kusov 1,463,633║   Tržby za predaj DVD v USA   $30,157,379 //počet   predaných kusov 2,368,214║   Tak nakoniec sa žiadna   filmová pohroma nekonala,   našťastie apokalyptická   pohroma ostala len vo filme,   kde pekne patrila. Samozrejme   že McG nenatočil žiadne   veľdielo, lebo to by bolo až   moc veľké prekvapenie u   režiséra čo dokáže tak   maximálne natočiť efektnú   vyčačkanú akciu ale aspoň   sa týmto filmom v novo sa   rozbiehajúcej Terminatorskej   sérii nenechal zahanbiť a   ponúkol celkom slušnú   letnú popcornovku, aj keď   suma sumárum bez nejakých   vyšších cieľov. Takže v   rámci toho čo sa v poslednej   dobe produkuje dosahuje film   slušný štandart, kde hrajú   dosť dôležitú úlohu   prevažne špeciálne triky,   ktoré su v akomkoľvek   ohľade vo filme takmer   dokonalé. Čo sa týka   príbehu, nejde o nič   preborné, príbeh ma   jednoduchú príbehovú   štruktúru kde nemá čo   prekvapiť. Podstata je taká   že samotný základ o   etablovaní tajného   terminátora, ktorý sám   nevie čo je zač do radov   odporu a tým pádom keď   príde na komplikovanie   vzťahov s Johnom Connorom a   Kyleom Reesem príde ako dobre   určená, jednoznačne to   zarezonuje ako dobré spojivo   medzi ostatnými   terminátormi. Na škodu je   len že McG nevie až tak   pracovať z príbehom aby z   toho slušného základu   vykresal niečo silnejšie a   duchaplnšie. V tomto ohľade   môže ďakovať, že ho dosť   podržal Sam Worthington ako   Marcus Wright, ten na seba   stiahol prevažnú pozornosť   a ťahúnsku zodpovednosť,   nuž vypadá to tak že ho   čaká sľubná budúcnosť, a   pre mňa osobne vďaka nemu   pribudne len väčšia   nedočkavosť ohľadne   Cameronovho Avatara. Trošku v   úzadí ostáva postava Johna   Connora, Christian Bale si   samozrejme v rámci možností   odohrá svoj minimálni   štandart ale je vidieť že   mu chýba nejaká voľnosť   aby postavu mohol viac   rozvinúť, rovnako tak sa dá   označiť aj postava Kyle   Reeseho v podaní čoraz   známejšieho Antona Yelchina,   kde sú tiež cítiť nejaké   záchvevy ale k tomu aby to   bola významná postava tam   ešte niečo chýbalo.   Nepomôžem si ale   scenáristická dvojica John   D. Brancato a Michael Ferris   jednoducho nemajú na to aby   dokázali vytvoriť dosť   húževnatí scenár pre   apokalyptický svet   budúcnosti, toto je   jednoducho parketa pre   Camerona a jeho vizionárstvo,   ktoré dokázal presadiť v   nejednom svojom projekte. Je   ťažko povedať že čo by   McG urobil z nejakým lepším   scenárom, lebo tých čo   dokážu tvoriť veľkolepé   snímky na poli blockbastrov   je strašne málo(spomeniem   len mená: Cameron, Nolan,   Spielberg, Singer). Od tvorcov   filmu je pekné že spravili   veľa odkazov na predošlé   diely, rovnako tak poteší   Arnold Schwarzenegger v   krátkom výstupe aj keď len   v počítačovej animácii,   ďalej súboj novučičkej   T-800 vs. John Connor a Marcus   Wright je príjemný a   poteší, lebo je to taký mix   súbojov v záveroch medzi T1   a T2, veru tak moc vecí si   tento film kopíruje z   predošlých dielov ale   vyčítať by som to   nedokázal, hlavné je že tie   scény majú svoju úroveň aj   keď postrádajú originalitu,   ktorá chýba v prevažnej   väčšine filmov v   akomkoľvek žánry, príde mi   to ako vyčerpanosť studnice   nápadov. Aj cez mnoho vítiek   určite treba pochváliť   trikové štúdio Stana   Winstona, ktoré vytvorilo   nové terminátorské   modeli(aj tie akože   zastaralé "T-600"   boli fajn), či robotie   mrštné motorky a veľkého   robotieho zberača ľudí.   Hudobný doprovod od Dannyho   Elfmana je veru pre škodu   filmu nevýrazný, určite ak   by sa na tomto poste   pritlačilo a teda   zvýraznilo, bolo by to len   pre plus, lebo jedine   zaužívaný terminátorský   motív(od Brada Fiedela) tu   vyznie a spraví dostatočné   zimomriavky aké samozrejme   nechýbajú v kine z poriadnou   repro sústavou. /videl v kine   2x: 80%/
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Trikově výborná podívaná,   která sice vůbec   nepřipomíná původní   trilogii, ale příběh   prostě pokračuje. Je sice   celkem podivný, že se děj   nějak extrémně nedrží   postavy Johna Connora, ale asi   to nebylo tak důležitý. On   se Christian bale v tý roli   stejně moc   neblejsknul...spíš naopak.   Kdo ale překvapil, jsou   hlavní postavy ceé dějové   linie...a to je Marcus Wright   a Kyle Reese. Sam Worthington   a Anton Yelchin dokazují, že   svět dostává nové filmové   hvězdy. A na nich T4 stojí.   Jak říkám...dějově   hluchá místa napravují   výborné efekty. Jinak by   člověk neměl čekat   vlastně nic, co by mělo   koncept původní trilogie.   Až na pár maličkostí...a   ty ocení opravdu jen   fanoušci.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Dostojne pokracovanie
Velmi dostojne pokracovanie   slavnej serie,ktore boduje   hlavne presunom do buducnosti   a postapokalyptickou   atmosferou.Napad takisto   vyborny,aj ked skoda   predvidatelneho scenara.Za   najvacsie minus-mozno   prekvapujuco povazujem   Christiana Balea,ktory svoju   ulohu az prilis   "prehraval",naopak   Sam Worthington zahral   perfektne.Film doporucujem.
jonny.net
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2012
No né každý asi stráví   budoucnost tak jak ji McG   naservíroval, a někteří   budou tvrdit, že moc   rozmazává původní   příběh, ale pro mě je film   až na záverečnou výměnu   srdce (škoda Sama   Worthingtona) perfektní.   Stejně jako skončila doba   Arnolda Schwarzeneggera   skončil i terminátor jak ho   známe... "Věděli jsme   že to příjde, něco se   však změnilo, nesmíme se   ale vzdát, konec teprve   začal..." PS: Kdo   sleduje všechny trailery a   pak si stěžuje, že z filmu   toho viděl moc by se měl   zamyslet nad tím, že je   sledoval z vlastní vůle :)
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2020
Příběh boje lidstva proti   Skynetu, ale nenavazující na   předešlé díly. Je značně   temnější, drsnější. Je   to v podstatě jiný   příběh, byť mnohá jména   odkazují na dědictví   předešlých dílů. Ale mně   osobně to nevadilo –   příběh má logiku, spád.   Zdá se mi docela perfektní   zarámování dvou   klíčových událostí na   začátek a konec příběhu   – poprava vraha a uspání   Marcuse Wrighta – hrdiny,   kdy se objevují podobné   injekce.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Osvoboditel
O hodně lepší než třetí   díl. McGho režie je náhodou   dost v pohodě, stejně tak   triky a herci (Worthington   super, Bale se svým strašně   nesympatickým Connorem hraje   druhý housle), velká škoda   scénáře. Spousta věcí se   děje tak nějak bez zjevné   příčiny a motivace, postavy   netuší množství   důležitých věcí - a je   jim to úplně jedno a tak   dále. Samozřejmě je to   efektní a pěkně se na to   kouká (akce po napadení   benzínky Harvesterem je   boží), no jakmile se začne   kecat, je zle. Fráze typu   "Musíme ochránit svou   budoucnost! ... Dělám to pro   záchranu celého   lidstva!" dnes působí   jak z nějakého podřadného   béčka, zvlášť když jsou   pronášeny pouze proto, aby   byly proneseny, tedy   samoúčelně a bez   faktických logických   spojitostí s předchozím   (následným) dějem. Ale ať   nedojde k omylu - nejsem   nějak výrazně zklamaný -   Salvation je solidní akční   film, ale každopádně mohl   být i dalece lepším.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Není to vůbec špatný díl,   i když kritika si na něm   smlsla. Fanoušek série si   Salvation nemůže nechat   ujít. Film je především   postaven na zvláštních   efektech, kterých je dost,   plno výbuchů apod. Když se   natočila trojka, která být   nemusela, vzhledem k tomu jak   skončil druhý díl, který   je pro mě jednoznačně   nejlepší z celé série, je   jasné že 4 už musela   pojednávat o válce mezi   lidmi a stroji po soudném   dni, který nastal ve třetím   díle. Zajímalo mě jak ta   budoucnost bude ukázána a   řeknu vám že se to povedlo,   atmosféra je působivá a   působí to dost depresivně,   ale samozřejmě je z toho   pořádně cítit sci-fi, a ty   počítačové triky.
Ale teď mě tak napadlo,   co kdyby si stroje na celém   světě opravdu   "uvědomili" svou   moc? Možná by to tak úplně   sci - fi být nemuselo.
Zpátky k filmu. Arnold   Schwarzenegger, legenda a   ikona celé série se zde   objeví v digitální verzi,   počítačovej Arnie působí   dost dobře, ale dýl než 5   minut ve filmu není. Tvůrci   potřebovali jinou hereckou   hvězdu která film potáhne a   tak roli Johna Connora hodili   Christianu Baleovi, který   perfektně ztvárnil Batmana a   i tady hraje dost dobře. O   Marcusi Wrightovi nebylo v   předchozích dílech ani   zmínky, a tak je jeho postava   v sérii nová, tajemná a jak   se ukáže dost důležitá.   Terminátor si i tímto dílem   udržel svou cenu a konec   filmu zřejmě slibuje   pokračování, tudíž   natočení dalšího dílu.   Jestli je to dobře, to se   teprve uvidí.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Nic víc než poctivá , ale   lehce béčková akční   sci-fi s několika   fungujícími odkazy na   předešlé díly série ,   výborným vizuálem , vcelku   slušným a přímočarým   příběhem , příjemným   obsazením a výbornými   triky. Nemůžu se ale zbavit   pocitu , že obsazení na   režisérské stoličce nebylo   dvakrát šťastné   rozhodnutí (totéž se dá   říct o práci scénáristy)   , že se dalo z dané látky   dostat mnohem více a ke konci   filmu je až moc vidět zásah   ruky střihače. Celkově se   mi ale dostalo to co jsem od   filmu očekával a v kině   jsem si tuhle akční jízdu   velmi užil.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Já myslím, že Terminátora   jinak natočit nejde, prostě   je to s přihlédnutím k   vývoji filmových triků   přesně to, co se udělat   mělo. Bale je jako Connor   přesnej.
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Je to určitě důstojné   pokračování původní   triologie. Jdu právě z kina   a ten film mě svym způsobem   překvapil. Doporučuji!
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2010
hezká podívaná, ale raději vypněte mozek
Velmi mě potěšilo, že   tvůrci přivádějí na   scénu nového terminátora v   podobě Marcuse Wrighta,   kterému Connorovi opět pouze   sekundují. Bohužel mi film   přišel jakoby vystříhaný,   nepochopila jsem, zda Marcus   přichází z budoucnosti či   je zachráněn z minulosti a   jak tedy ovlivňuje celý   časovými záležitostmi   propletený příběh, což mi   přišlo veledůležité.   Nakonec to vypadá, že umře,   takže už se to nedozvím ani   v příštím díle. Moc bych   si přála, aby ho zase nějak   šikovně oživili, protože   Sam Worthington je skutečně   sexy.
kockaleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Lidstvo bylo až příliš   bezbranné, bezmocné. Chtělo   by to vyrovnanější boj.
A konec filmu... John   Connor dostal nové srdce a to   je všechno. Válka proti   strojům pokračuje a   nevíme, jak dopadne.
Správný konec měl být   porážka strojů a následné   cestování v čase, které by   navázalo na terminátora   jedničku.
kadas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Akční Pecka
U filmu jsem se ani chvíly   nenudil akce téměř od   začátku do konce mě   nenechala v klidu po celý   film, trochu mě zamrzelo že   už si nezahrál arnold ale   přece jenom se ve filmu   oběvil i když asi tak na 3   vteřiny tak jsem z toho   okamžiku byl nadšen ještě   po skončení filmu, jinak   byly použity skvělé efekty   a to vše co k pořádnému   béčkovému filmu patří...
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Pořád jsem ve vleku   vzpomínek na původní   Terminátory I.,II., to byl   zajímavý nápad, ale tohle   bylo takové překořeněné,   přesolené, místa   přehnané.Vynikající zvuk   na straně druhé, určité   pasáže nadstandardní.   Zábava, ale jen pro životem   otřískané filmové diváky.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2013
T a T2 jsou již kultovní   filmy, pak přišel T3 celkem   slušný, ale už trochu   nastavovaný a v roce 2009 T4.   Ten je dle mého zbytečný,   překombinovaný a chvílema   nedává moc smysl, na druhou   stranu je velmi solidně   natočený a má tah na   bránu! 70%.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Bohužel jsem se dočkal   menšího zklamání.Tohle   již není taková temná vize   budoucnosti, jakou nám   nastínil James   Cameron.Upřímně mne   znepokojila zpráva, že McG   má režírovat začátek   nové trilogie a značně jsem   znervózněl.Režisér se ale   trošku polepšil a servíruje   svůj nový film s   klidnějším střihem a   solidní akcí Vizuální   stránka titulu byla poněkud   slabšího rozměru, hlavně   T-800 na konci působila až   moc digitálně.Hudba od   Dannyho Elfmana je nevýrazná   stejně tak jako herectví   Christiana Balea v jedné z   hlavních rolí.To Sam   Warthington předvedl poutavé   zosobění postavy, která   získala moji veškerou   pozornost.Finále potěšilo a   stejně tak i několika   sekundové cameo známé   tváře nebo mnoho odkazů z   předchozí trilogie vyvolá   nejednomu skalnímu nadšenci   úsměv na tváři.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Letní filmová sezóna se   nám začíná slušně   rozjíždět. Po průměrném   "Wolverinovi"   přichází první vyzivatel   ze stáje robotů a vyzívá   na souboj Michaela Baye s jeho   pokračováním Transformerů,   ikdyž vitěz byl jasný už   od začátku. Nový   "Terminátor" už se   odehrává v budoucnosti, kdy   stroje začaly válku proti   lidem a jelikož na film   půjdou hlavně ti co znají   předchozí díly nemá cenu   to nějak zdlouhavě   komentovat. Jde hlavně o to   jak se režisér McG dokázal   zhostit pokračování jedné   z nejslavnějších a   nejlepších sci-fi sérií   všech dob. Ze začátku jsem   byl mile překvapen a říkal   jsem si, že by to mohl   zvládnout stejně dobře jako   ve své době Wiseman se svou   "Smrtonosnou   pastí". Po pár   minutách filmu nás   přívítá velice dobře   natočená výbušná akce,   která je ukočena perfektně   natočenou scénou s   vrtulníkem ukazující, že   každý novodobý trhák by   měl mít nějakou dlouhou   akční scénu natočenou bez   jediného střihu. Je to   scéna, která běžnému   divákovi ani nepřijde nijak   vyjímečná ale filmový   gurmáni budou určitě   potěšeni. Dále to   pokračuje klasickým   seznamováním s hereckým   ansáblem, kterému dominuje   Christian Bale. Alespoň ze   začátku to tak vypadá ale   po chvilce převezme štafetu   Sam Worthington a kolík   Baleovi už nevrátí, což je   na jednu stránku škoda ale   na druhou stranu si   Worthington se svou rolí   poradil natolik, že to ani   tolik nevadí. A Christian   Bale není jediný nevýrazný   z herecké skupiny. Moon   Bloodgood (to je ale blbý   jméno) je zde jen proto aby   ve filmu byla nějaká pěkná   baba a Bryce Dallas Howard je   úplně zbytečná a nebýt   toho, že v příběhu musela   být kvůli nápadu, který   měl Mostow ve svém   "Terminátorovi 3"   mohl jí McG úplně   vyškrtnout a místo ní   zaplatit další dva až tři   výbuchy navíc. Po   seznámení se všemi   zúčastněnými a po další   výborné akční scéně u   benzínky film nabere jiný   směr a začne vysvětlovací   a po pravdě docela nudná   akce prostá část, kdy už   nám režisér nepřipraví   nic tak dobrého jako v první   půlhodině. A je to opravdu   škoda, protože akční   scény byly překvapivě   kvalitní, skvěle natočené   a krásně přehledné bez   jakýchkoliv očí kazících   rychlostřihů, které jsou   dnes v módě. Poté už nás   čeká "jen"   slušná scéna útěku a   nezachrání to ani konec,   který kombinuje konce   prvních dovu Terminátorů a   to doslova. Tudíž nepřijde   žádná očekávaná   závěrečná bitva ale   spíše nenápadná   infiltrace. Ale i tak se   jedná o povedený akčňák,   který je sice ze série   nejslabší ale určitě   potěší všechny fanoušky   série řadou narážek a   náznaků, kterých je ve   filmu nepočítaně a které   potěší každé   fanouškovské srdce. A komu   by nestačili pouhé narážky   je pro ně připraven   závěrečný záporák,   který musí potěšit   každého fandu. McG   nepřekvapil ale určitě   překonal sám sebe a   věřím, že by nám mohl   přinést ještě pár   slušných výbušných   zážitků. Tak Míšo Bayi je   to na tobě, není to těžký   soupeř a určitě ho dáš.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2012
Terminátor bez Arnieho,to je   jako svíčková bez brusinek   nebo auto bez motoru.Prostě   mi v tom něco chybí,to   pravé terminátorství,ten   nádech a atmosféra tady   prostě není...hledal jsem to   celej film,ale nenašel a ani   mi k tomu nepomohl, ne moc   vydařeně počítačově   udělanej Arnie, na konci   filmu.Jinak byly efekty víc   než slušný,akcí taky   spousta,scénář taky   šel,Christian Bale i Sam   Worthington zahráli svůj   standart a co je   hlavní,určitě to nebyla   nuda...jako dvojku nepřekoná   už nikdy nic,ale určitě to   nebylo tak špatný,jak tu   někteří píšou---->70%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Patří k sobě
Terminátor a Schwarzenegger   patří k sobě jako Indiána   Jones a H. Ford. O tom jsme se   po skoro 30 letech mohli   přesvědčit při sledování   čtyřky. To, že se   nepodařilo navázat na   Camerona a další ani   dějově ani technicky, se   bohužel přes veškerou snahu   mohli přesvědčit všichni,   co doufali v zázrak. Snad   pětka bude znovu se   Schwarzeneggrem.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2015
Apokalypsa, Atmosféra a Akce
Tyto tři faktory hrají ve   filmu prim, bez nich by to   bylo o ničem, ale dokonalý   obraz postapokalyptického   světa ve vás drží   atmosféru mrazících zad a   všechno, co pochází od   Skynetu vám tají dech svou   promyšleností.   Terminátoří sérii jsem   nikdy zvlášť neobdivoval   (raději mám Predátora), ale   tohle je velmi zajímavý   kousek, i když mnohé   připomíná na svou dobu   převratný Matrix!
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Dobrá akční podívaná,   která si v ničem nezadá s   předcházejícím dějem   Terminátorů. Má to spád a   obě hlavní postavy sem tam   něco vysvětlí z minulosti.   A konec je pěkně   otevřený... no aby bylo   možné točit další   terminátory..
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Terminátor Salvation se   může chlubit jak   audiovizuální stránkou tak   i především efekty a střih   kamery, které nám   přinášely jen to   nejlepší. Co tomu chybí a   co už nikdy nenalezneme jako   u Terminátora 1 2 ?(Pocity) a   také tomu chybí   závěrečná hromadná bitva,   které se doufám dočkám v   nově natáčejícím díle   roku 2014. Bude to již   neuvěřitelný Terminátor s   pořadovým číslem 5.   Poslední díl Terminátor   Salvation nám nic nového   nepřinesl, jak po akční   stránce, tak i poté   příběhové až emoční,   tím zodpovídám i na druhou   otázku. V Terminátoru už   nenalezneme pach té pravé   americké rvačky a je to   nesmírná škoda, že se   tvůrci snaží o něco   podobného (bylo to něco mezi   a na mezi se nehraje). Z   Terminátora se stává už   jen předmět, který vloží   do scény. Jenže nejhorší   je, že nic víc se neděje.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Nebýt známých herců, mohlo   se jednat o akční film   kategorie B. Takto vyšel film   jenom o něco málo lépe.   Hezké akční scény, pár   nových strojů, občas hezké   triky, uměle vytvořený   Arnold (naštěstí jenom pár   záběrů), trošku slabší   scénář. Bohužel na první   a druhý díl hodně ztrácí.
BiTch_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2009
T4
Tak a je to tady.řeknu to   hned na záver tenhle film je   zklamání,alespon pro mne   ano.Nejsem příliš   náročný divák a tenhle   nový Terminátor je dá se   říct už o nečem jiném   což pro filmaře mela být   výhoda.
Kdyby to   nebyla jen narychlo   poslepovaná a milionkrát   přepisovaná rychlokvaška   která má jen vytřískat   prachy na známé značce,na   pojmu Terminátor ale byl to   opravdu film který   rozjíždí nový   příbeh,novou ságu mohl sem   tu dnes psát jinak a miliony   lidí taky.Uplne špatnej film   to ale není a když pominu a   prominu nelogičnosti a slabej   příbeh
sou tu i   plusy.Dobré efekty,akční   scény sou bomba.Dobré   vychitávky,pro diváky nové   stroje Elzet a Harvester.
Tenhle film tu už je a   nikdo ho nesmaže,jen doufám   že jestli bude pokračování   tvurci si dají záležet a   trochu tak odčiní slabší   začátek...protože jen akce   nestačí!!
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Ať si kdo chce co chce   říká, já mam pro   terminárory a   postapokalyptická sci-fi   slabost a i na tohle se mi moc   příjemně koukalo. Bale byl   sice na můj vkus   přespříliš superdrsný,   Worthington trochu moc   superklaďas a závěrečná   scéna neuvěřitelně trapně   patetická, ale chutnalo mi to   stejně jako popcorn, který   jsem u filmu přežvykovala.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2010
No post-apokalaptické dusno   má riadnu atmosféru a   zaujímavý je i motív   Marcusa Wrighta so   sympatickým Sam Worthingtonom   a este sympatickejšou Moon   Bloodgood. Christian Bale nič   moc a stým svojím prehnane   chlapským chrapľavýn hlasom   mi občas i liezol na nervy.   Akcia obstojná a dostaneme   všetky potrebné   terminátorovské trademarky:   súboj so so zohaveným   skeletom T-600, roztavené   železo i počitačového   Arnolda ako T-800. Naštve   hromada trápných dialógov a   pátosu ako i prúpovídky   typu: " stroj so srdcom   je viac človek ako... a pod.   Celkovo prevláda sklamanie,   ale ďalšie časti   plánovanej trológie by som   bral. Tento Terminátor, ale   potrebne milióny nezarobí.
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
je po soudnym dnu stroje   vyhravaji lidi se schovavaji   john connor uz vyrostl ale do   vudce ma jeste hodne   daleko.neni to spatny ale   dvojka je lepsi
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2009
V jednom týdnu jít na   Transformesr a potom na   Terminátora byla chyba,   protože jsem v polovině   Terminátora přemýšlela,   který z Decepticonů to   vlastně lítá na plátně -   tak si byly terminátoři s   transformerama podobní.   Celkově slabota, vizuálně   nadstandardní, velmi pěkná   vsuvka s Arnoldem, S.   Worthington a A. Yelchin   zastínili CH. Balea v pozici   hlavní hvězdy, unylá B. D.   Howard(ová)-naprosto   zbytečná a pobíhající v   bitevní akci s těhotenským   břichem, transplantace srdce   v poušti - to jsem   nerozkousla - pochybuji, že   se T-600 s J. Connorem   shodovali alespoň v krevní   skupině.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2011
S puvodni serii to bohuzel   nema mnoho spolecneho. valkou   zpustosena zeme je zajimava   ale jinak je to ponekud   zmatene jako vetsina novych   filmu. + za Arnolda ktery se   tam objevi jako nove vyrobeny   T800
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Velký návrat s nedostatky
Tak za prvé jsem obrovským   fanouškem této série a s   tím souvisela i má   očekávání.Naplnila se z   větší části, zvláště   první dvě části filmu kde   apokalipsa světa pomalu   odhaluje svou oponu, včetně   atomového výbuchu je velmi   působivá.Ch.Bale byl velmi   dobrý výběr jako John   Connor působí velmi   přesvědčivě,akční scény   mají tempo vysokou technickou   kvalitu ale dle mě je jich   žalostně málo.Vůbec když   se zamyslím jsme uvržen do   doby strojů ale někdy mi to   připadalo že Skynet si pro   sebe vyčlenil jen malý   kousek planety který chrání   a občas vyletí na průzkum   jestli je vše ok.Celkově je   4 díl velice povedený ale   problém spočívá v tom že   na Terminátoří sérii máme   vysoké nároky, a v tomto   světle pak vidíme to co by   jsme jinde   odpustily.Absolutně nejvíce   mi ve filmu chyběla   atmosféra strachu a   beznaděje která nás tolik   strašila v předchozích   dílech ságy a bezmocnost   lidí vůči Skynetu, někdy   jsem měl holt pocit že je to   50 na 50.Jinak ale nechci aby   vyzněl můj komentář   kriticky 4 díl je mnohem   lépe zpracovaný než jsem   čekal ale prostě vše nebylo   ideální.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Až do poslední chvíle jsem   nevěděl jestli Arnold bude   hrát nebo   nebude…Terminátor je jeho   nejznámější film hned po   Policajtovy ze školky :-) a   tudíž jsem předpokládal a   doufal, že se přece jen   objeví…Objevil a neobjevil   ale to je   vedlejší…Samotný   příběh mě poměrně   zklamal, filmaři měli k   dispozici poměrně dost   peněz a jedno z nejlepších   hereckých es   současnosti…Že snímek byl   drahý vidět bylo od první   chvíle, takže s penězi   naložili dobře, všechno po   vizuální stránce nemělo   chybu, ať už samotní   terminátoři, tak souboje kdy   létala jedna kulka za   druhou…Bohužel tento   vizuální koncert   nedoprovodil do konce výkon   Bale, připomínal mi Cliva   Owena v Králi Artušovi, taky   se všude tvářil jako   největší drsňák, a všude   rozhlašoval že on je Johnn   Connor, to mi opravdu dost   vadilo…Co se ale vůbec   nepovedlo byl scénář, bože   jestli tohle má být nová   trilogie tak ať si   scénáristi posypou hlavu   cementem aby se jim   rozsvítilo, a začnou psát   něco kvalitního a ne   takovouhle polívku…Kdyby   režíroval jiný režisér s   většími zkušenostmi,   možná by si toho všiml,   jelikož má McG jen trapné   Andílky není překvapení   že mu takovýto detail   unikl…Tento díl měl jen   nalákat lidi do kin aby se   otevřela dvířka na další   díly, tak snad se poučí a   natočí něco na co se bude   dát dívat…Jejich filmová   konkurence v podobě   Transformerů, musí být   daleko lepší!!!
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Asi takhle, prvni 2 tretiny   super.Perfektni nastineni   postapokalip.... budoucnosti   od Mad Maxe.Ovsem ten zbytek   sem jen tak nejak sledova uz s   mensim napetim.Bylo fajn   dozvedet se jak vznikl prvni   infiltrator a nebo jak to je   se Skynetem,ale vcelku jsem   cekal trochu drsnejsi   akci.Prece jen se sevt ocitl   pod nadvladou stroju ktere   zapricinili Judgment Day !!   Takze ja tak ohromen nebyl   ,ikdyz sem se fakt tesil.O to   je to horsi takze 60%
DonSalusto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Totalni ZKLAMANI !!!!!!
Kdyz jsem se dozvedel,ze se   pripravuje ctvrty dil   Teminatora,byl jsem radosti   bez sebe,jelikoz trilogie   predeslych teminatoru patri   mezi nejoblibenejsi akcni   sci-fi ,jake bylo me   rozcarovani po shlednuti   tohoto filmu,totalni slatanina   absolutne ignorujici   Terminatora 3,par efektu a   nic!
viana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.10.2009
terminator
No,film jsem chtěla zkouknout   jen kvůli Christianovi   Baley,ale nakonec mě   příběh chytil a líbila se   i hudba...
geojezek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2015
Akcni film
velci roboti jsou efektni.   Jinak drobatko zamotane a v   temne barve. Trosku jako   videohra, rekl bych. Koukat se   na to da, ale na dily s   Arnoldem to nema. Chybi   hrdina.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2021
I'LL BE BACK
Tak touhle replikou   vyhrožoval Terminátor už v   prvním dílu z roku 1984.   Počínaje tímto čtvrtým   pokračováním to ale s těmi   návraty začíná jít   pěkně ze svahu. Tenhle   kousek už je jenom průměr a   při dalších návratech se   bohužel ukázalo, že může   být ještě hůř.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2013
Terminator Spása
Trochu nechápu název, jehož   překlad mám v titulku. Ale   budiž.
Dvojku už asi   žádný další díl   nepřekoná, ta fakt nastavila   laťku efektů na roky   dopředu (+ nejsilnější   příběh); zde jsou podobné   řadě současných filmů.   Tak trochu jsem čekal zase   nějaké cesty v čase, ale   absence mi nevadí. Co mi   vadí, je barevná stylizace   filmu, když žádný z   předchozích ji neměl.   Škodí to sérii a už je to   o něčem jiném. Příběh   má své zásadnější   okamžiky, ale nevybočuje z   průměru...
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Tento film má ničím   výnimočným neprekvapil,   lepšie povedané bol som z   neho sklamaný. Bez Arnolda to   nie je to práve orechové.   Arnold bol práve ten, kto   zvyšoval renomé tohto filmu.   Dej je dosť jednoduchý a pri   niektorých pasážiach aj   nudný. Digitálne efekty sú   na veľmi slušnej úrovni, po   vizuálnej stránke môže   byť, ale samotný námet je   otrasný. Mne osobne to skôr   pripomína, ako keby som hral   hru Terminátor: Salvation na   playstatione.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.4.2018
Další pokračování ze   světa po útoku SkyNetu.   Hlavní hrdina je poněkud   slabší herec (poslední   dobou hraje dost a všude   naprosto stejně), ale do   akčňáku zapadá. Scéna v   poušti se velmi povedla, za   to body nahoru.
ergotoxin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Jako Vetřelci bez Weaverové
Terminátor Salvation je   především zcela odlišný   oproti druhému a třetímu   dílu a více se tak   blíží depresivní   jedničce. Zmizel veškerý   humor a film nabírá   "temnější"   tendence dnešních filmů a   remaků, což ovšem do   post-apokalyptického   prostředí sedí.   Nespokojený jsem byl s   inkonzistencí hereckého   obsazení - Christian Bale   je sice dobrý herec, nijak   jsem si ho ale nedokázal   sžít s postavami Johna   Connora z dvojky a trojky.   Sympatická Claire Danes   byla vyměněna za   "jemnější"   Howardovou, a postava Kate   byla ve filmu v podstatě   zbytečná. Nové postavy -   Reese, Star a Marcus - toto   nicméně vynahradily.

Apokalyptické   prostředí bylo ztvárněno   dokonale a s terminátory byla   samozřejmě největší   zábava a "cool"   momenty (i když   "mototerminátoři"   zaváněli kýčem a   vykradačstvím). Škoda jen,   že se změnil hlavní motiv   hudby - holt no arnie, no   music. Arnieho krátké   "cameo" zahřálo u   srdce.

Verdikt: Pěkná   post-apokalyptická   podívaná, nicméně   nečekejte zábavnou akci ve   stylu T2/T3.
konai
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Když tento film šel do kin,   ze všech stran schytával jen   samou kritiku a to mě také   částečně od něj odradilo   - podobně jako u Freddy VS   Jason. Po více než roku, co   čtvrtý díl Terminátora   šel do kin, jsem si na něj   vzpomněl a pustil si ho s   natěšením XXX. Musím se   přiznat, že hned ze   začátku mi bylo jasný, že   tohle bude hoooodně zmatený   film. Nemůžu si pomoct, ale   ve snímku mi přišel   Christian Bale úplně stejný   jako Sam Worthington - asi to   bude tou plešatou šiškou,   tvrdým pohledem a vojenskou   uniformou. Navíc jsem skoro   vůbec nepochopil ten   začátek, kde je John Connor   odsouzen k smrti a po jeho   popravě se začne odvíjet...   asi minulost. A na scénu   přichází poměrně hodně   postav - Christian Bale (John   Connor), Anton Yelchin (Kyle   Reese), Moon Bloodgood (Blair   Williams), Sam Worthington   (Marcus Wright), Common   (Barnes), Bryce Dallas Howard   (Kate Connor) nebo Jadagrace   (Star). Chvílemi jsem měl   navíc pocit, že jsou ve   čtvrtém díle Terminátora   komediální prvky -   například hned při jméně   Kyle Reese mi v mysli naběhl   Keanu Reeves a Termi-motorka   nebo Termi-štika mi také   připadali docela srandovní.   Jinak film obsahuje mnoho již   docela otřepaných scén a   nápadů - samozřejmě že se   Terminátor Salvation   neobešel bez... nejspíše   vlády... které nezáleželo   na lidech a chtěla ihned   zabít Skynet společně s   mnoha lidmi. Také se objevily   ve filmu scény, kdy se někdo   prolétl ze vzduchu a jako   čirou náhodou spadl do   řeky. Jinak ve filmu - na to,   že ovládli celý svět -   bylo hoodně málo   Terminátorů, u kterých mi   přišlo, že kdyby bylo   dostatek lidí a zbraní, tak   by se s nimi lidstvo   vypořádalo jako s indiány   kovbojové. Ale nemůže se   upřít jistá zábavnost   Terminátora a hromada   akčních scén - které se   parádně vydařili -   obsahovala také velké   napětí, při kterém si   divák nebyl jist, jestli   přežije člověk nebo stroj   (alespoň u souboje mezi   Johnem Connorem a   Terminátorem ve Skynet   středisku to tak bylo). A   samotný "zjev"   Terminátora s obličejem   samotného Arnieho! (Arnold   Schwarzenegger) mě docela   mile překvapil - ačkoliv byl   nahý. Konec byl bohužel už   až moc předvídatelný a   nepříliš originální.   Vážně jsem se rozhodoval,   jestli mám dát filmu tři   nebo čtyři hvězdičky, po   shrnutí a znovu přečtení   tohoto komentáře jsem však   nemohl nijak jinak, než dát   tři - čistých šedesát   procent a jasný průměr.
Rollage
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2010
A jaká to byla očekávání...
Ještě aby ne, když   Terminator 1 a 2 byly, pro   nás mnohé, filmové milníky   našeho dětství a jedny z   vrcholů akčního sci-fi   vůbec. Mostow se v roce 2003   T-3 nezalekl a stvořil vysoce   kvalitní počin. Jak tedy   navázal klipař McG?   Salvation se rozjíždí   celkem slibně. Kvalitně   provedené exteriéry ne   nepodobné Mad Maxovi 2,   nadmíru solidní rozpočet je   vidět v každé scéně a   jméno Bale zaručovalo   přinejmenším špičkově   odvedenou práci se jmenovkou   Johna Connora. Zaručovalo?   Spíše slibovalo. S   přibývajícími minutami si   uvědomujete, že Bale nemá   vůbec co hrát. Herec, který   sebe ždímá do poslední   kapky v Mechanikovi a herecky   exceluje v Americkém Psychu,   Drsných časech a Dokonalém   Triku, tak si zde vystačí s   jediným výrazem a   iritujícím arogantním   projevem. Proti tomu postava   Marcuse (Worthington) je   určitě zajímavější a   takový Yelchin (hrající   Kylea Reese) chytil   příležitost za pačesy.   Dobrá, po hodině máme   slušný přehled o postavách   a užíváme si kvalitně   natočenou akci. Akorát děj   se zdá nevýrazný a napětí   je jaksi nikde. Vynahradí   nám zmíněné nedostatky   druhá polovina? Nikoliv. A   bude hůř. Nevím, jestli   tvůrci nevěděli jak dál,   ale z druhé poloviny obstojí   pouze přehnané, nápadně   časté citace z předchozích   Terminátorů. Braní si   potvor z Matrixu, to už je na   zamyšlenou, ale co film   dostává za hranici vkusu,   tak to je dlouhý seznam, oči   vypalujících nonsensů: Na   to, že jde o   post-apokalyptické dílo, tak   tu každý druhý má   bělejší zuby než   moderátoři hlavních zpráv.   Fyzické parametry postavy   Marcuse se skrze film mění,   tak, jak se tvůrcům zrovna   hodí do krámu. Když je   někdo na prvním místě   seznamu osob určených k   likvidaci, proč je pak daná   osoba bez dozoru vězněna,   aby pak mohla být osvobozena?   Proč je snadnější se   dostat do Skynetu než na   vesnickou zábavu bez   lístků? Korunu za více   méně zbytečným filmem   dává neskutečně hluchý   konec, který likviduje zbytky   náznaků příběhu   čtvrtého Terminátora.   Člověk má chuť dát   hodnocení nižší než 5/10,   ale zase na druhou stranu tu   máme enormní množství   brakových akčních sci-fi a   až takhle hluboko T-S snad   neklesl. Už jen za   koukatelnou první polovinu se   z něho stal šedý   průměr... a obrovské   zklamání.
lidri10
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Terminator Salvation
Jendoznačné zklamání! Toto   měl být díl, který měl   udělat konec jednou pro vždy   všem sporům, nejasnostem a   dohadům ale místo toho   udělal daleko více otázek   než odpovědí! První a   druhý díl, byla klasika jak   má být ale už trojka byla   hodně prazvláštní! Takže   čekejte spíše zklamání
Radek71
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2009
PRŮMĚR
Rád bych uvěřil,že by to   Cameron takhle natočil.Ale   nevěřím.Akční scény   naroubované bez ladu a   skladu.Příliš kladný   hrdina a bohužel,pro mně byl   Terminátor také film o   střetu současnosti a   minulosti.A tak bych to   chtěl.Vše co souvisí s   minulostí využívá jen   toho,co o ní víme z   předchozích dílů.Tento   film podle mne něměl nikdy   vzniknout,vlastně možná   ani trojka.
xgerix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2009
no tak jestli tohle ma byt   povedeny pokracovani pochybuji   o tom jedine pozitivni byl dej   ale jen tak na puj jinac hruza   a des .ale co se divim kdyz to   tak 5krat prepisovaly !
pavuk2x
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2009
uz ten TERMINATOR nemal štavu   ako ked tam hral Arnold   Schwarzeneger lebo tak on bol   nato ten spravny ale tak co uz   ale mne sa to celkom pacilo   sice bolo to take inee.Ale   predsa na konci bol aj arnold   schwarzeneger
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Resuscitace dávno mrtvého příběhu
Od tohoto pokračování jsem   vlastně ani moc nečekal. Na   plátně se mi předvedlo to,   co se dalo předpokládat.   Pokud jde o děj, tak se   nedostavil žádný nápad.   Pokud jde o zvláštní   efekty, tak tvůrci předvedli   průměr. Pravda, je to   průměr, kde je nastavena   laťka hodně vysoko.
Přesto si myslím, ač do   ke konci tohoto příběhu   vypadá alespoň na další   dvě pokračování, měli by   filmaři ten nápad raději   ihned opustit.
Logika   se zcela vytratila a ztratily   se i logické provázanosti s   předešlými filmy. Postava   Johna Connora se místy   chovala, jako by mnohé věci   viděla poprvé v životě.   Např. nový typ Terminátora.   Přesto se s ním už ve svém   životě dvakrát setkal.
Také se zde tvůrci   pustili na tenký led teorie   více realit, nebo více   vesmírů. Tvrzení, když   John Connor nepošle do   minulosti Kyleho Reese, svého   otce, tak se nenarodí. Už   to, že ho má poslat   svědčí o tom, že je na   světě.
S   transplantací srdce   uprostřed pouště jsem se   docela snadno vyrovnal.   Vycepován americkým   brakovým filmem vím, že ve   filmu je možné všechno.   Film doporučuji skalním   fanouškům, ostatním   doporučím hledání jiného   titulu.
Jimm1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.7.2010
Terminator Salvation
První polovinu filmu jsme byl   zmaten a nevěděl kdo s kým   a proč. Druhá polovina   příprava na další díl.   Vcelku nebýt triků ani by   nebylo na co dívat.
aribary
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2010
ARNIE-please go back
První půlhodinu jsem   absolutně nechápal kdo ským   a proti komu,a zbytek filmu   jsem měl dojem,že všechno   už jsem viděl někde   jinde.Absolutně nic   nového,co by diváka   zaujalo.Starým Terminátorům   nasahá ani po kotníky a to   nejsem zas tak velký   zastánce sci-fi,nebo   obdivovatel hereckých kvalit   Arnolda Svalnatého.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Slovní odkazy na události v   předchozích dílech a Arnold   v elektronické podobě je asi   to jediné co má toto   pokračování s původní   trilogií společného.   Honičky ve vyprahlé krajině   a němá holčička jak z Mad   Maxa, chytání lidí do   klecí za účelem dalšího   zpracování je z Války   světů, dilema zda Marcus   Wright je ještě člověk   nebo už robot bylo   zpracováno již mnohokrát,   znehybňování robotů   pomocí vysílače   „půjčeno“ z Matrixu a   roztavený kov nalitý na   robota není třeba zmiňovat.   To jen tak namátkou. Je   jasné, že neustále   vymýšlet něco nového a   originálního je čím dál   těžší, ale dělat to   takhle okatě?
Herecké výkony, snad   výjimkou Sama Worthingtona,   který dostal více prostoru,   téměř žádné. Postavu   Johna Connora mohla klidně, z   90%, odehrát i vosková   figurína, mohli ušetřit za   honorář. Efekty, také nic,   co by se vymykalo ze   současného standartu.   Patetické dialogy o   záchraně lidstva jak ze   špatného amerického filmu   byly v kontextu celého filmu   zcela na místě.
Jelikož číslovka 4   následuje hned za číslovkou   3 (pochybuji o vzniku   pokračování 3,5), chyběly   mně v ději dvě podstatné   události. 1.-Jak Skynet   převzal vládu nad Zemí.   Když už nic jiného, mohli   se na těchto scénách   vyřádit alespoň   pyrotechnici a efektmani.   2.-Přerod ustrašeného   sralbotky Connora (dost slabý   třetí díl) v neohroženého   bojovníka.
Zkrátka,   tento film nesahá jedničce a   dvojce ani po servomotorky v   kotnících T-800. A navíc,   postava Terminátora je   navždy spojena s Arnoldem   Schwarzzenegrem, pokud to bude   jinak, bude to pro vyznavače   Téčka vždycky špatně.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Velké dílo
leč zrovna tak velké   zklamání. Logika zhusta   mizí jako voda mezi prsty a   události klikatě kodrcají   po stezce plné přehmatů a   nedokáží to zachránit ani   různé robotické   serepetičky. Úplně mě   dostalo, když jsem zjistil   že se mi ani ne v půlce   filmu začínají zavírat   nudou oči. Patrně za to   mohla přílišná   schematičnost příběhu.   Docela jako bych viděl   scénáristu, jak má v ruce   notes s poznámkami ze školy   a odškrtává si jednu   položku za druhou, přičemž   si sám pro sebe říká   "takhle mě to učili,   tak tím nemůžu nic   pokazit"... Závěrečná   scéna s darováním, místo   toho, aby byla vygradováním   na přímce člověk - stroj -   polidštěný stroj od   antagonismu k   sebeobětování, zafungovala   přesně naopak a shodila mé   pomyslné hodnocení ještě o   příčku níž. Nastavovaná   kaše už nikdy nechutná tak   jako čerstvá, a u tohoto   "terminátořího"   díla to platí plnou měrou.   Takže: prosím, už žádné   další ohřívané porce.
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.6.2009
vynahradit příběh efektama a akcí nelze
Po vynikajícím prvním a   výborném druhém   dílu,vznikl těžce   podprůměrný třetí díl.A   teď tu máme příšerný   čtvrtý díl.Už by to snad   stačilo!Terminator měl   skončit po druhém díle,nebo   další díly měli   režírovat "páni"   režiséři.
Terminator   Salvation nabízí spoustu   akce a vizuálních efektů.No   a co?To přece v dnešní   době není nejmenší   problém,když jsou   finance.Ale vlastní příběh   je více než zoufalý,bez   nápadů,bez opravdových   emocí,bez originální   zápletky,nebo zajímavých   dialogů.Aby vzniklo již   čtvrté pokračování,musí   film nabídnout něco   navíc.To se   nestalo.Roztavené železo   bylo použito ve druhém   dílu,vykrádání nápadů z   jiných filmů je také   otřesné.Navíc,bojovníci   odboje vydrží víc drtivých   nárazů než   terminátoři,takže bez   zranění vesele pokračují v   boji.Toto je scénář pro   typický akční B film.
Díky efektům a akci si   Terminator Salvation najde   mnoho nenáročných   příznivců.Ale pro mě je   film doslova plivnutí do   tváře prvním dvěma   Terminátorům.Stejně,jako se   doslova sprasil kult Vetřelce   a Predátora díky paskvilu   Vetřelec vs.Predátor stejně   tak se sprasil kult   Terminátora.Camerone,vrať   se!
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2009
.....
Ten kdo tento film hodnotí   jako velkou podívanou je   moula. Vůbec nechápu jak   může mít tak vysoké   hodnocení..Tento film neměl   nikdy vzniknout, oproti   filmům 1 a 2 je to prostě   už patlanina, všechno   končí happyendem, nedokoukal   jsem to ani do konce, musel   jsem to vypnout. V   Terminatorovi 2 si Arnold s   každým poradil, a tady si se   s tejným typem terminátora   kaŽdej laškuje jako by byl   hračka...Celý děj,   návaznosti, všecko vprdeli.   Jsem z toho opravdu sklamaný,   můŽu doporučit radši tento   film nevidět a kouknout se na   libovolnou střílečku,   výsledek je stejný.   Klasické kouzlo dneŠní   doby, honosné reklamy,   spousta efektů, skutek utek.
Normann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Tak z tohoto filmu jsem   jednoznačně zklamán.Kritici   měli pravdu,film za mnoho   nestojí a dosavadním filmům   o Terminátorovi nesahá ani   po kotníky.Pár efektních   záběrů ale děj naprosto   žádnej.
ffspurney
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Zklamání
Určitě veliké zklamání   ač předcházela solidní   kritika a velmi pěkné   umístění ve sledovanosti/ 2   místo v USA /Děj a ostatní   již ohodnotili přede mnou a   já souhlasím. Pouze mi to   připomělo titul z 90.let   Ocelový cyborg .

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37412minih37412Hříšný tanec 2 (2004) 
Dirty Dancing: Havana Nights n
minih29459minih29459Billy Elliot (2000) 
Billy Elliot n
minih110066minih110066Hledá se Dory (2016) 
Finding Dory n
minih71928minih71928Havaj 5-0 (2010) [TV seriál] 
Hawaii Five-0 n
minih31886minih31886Skleněný dům (2001) 
The Glass House n
minih40745minih40745Nikdy to nevzdávej! (2004) 
Raise Your Voice n
minih36668minih36668Atlantis: Milo se vrací (2003) [Video] 
Atlantis: Milo's Return n
minih51169minih51169Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury (2009) [TV pořad] 
Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury n
minih33355minih33355Posedlost (2002) 
Possession n
minih44422minih44422Námořní vyšetřovací služba (2003) [TV seriál] 
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Terminátor: Temný osud (2019)

 Terminátor: Temný osud (2019)
Terminátor: Temný osud n
Terminator: Dark Fate
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Maďarsko / Španělsko
Režie: Tim Miller

(pokračování)

Terminator: Genisys (2015)

 Terminator: Genisys (2015)
Terminator: Genisys n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Taylor

(pokračování)

Terminator Salvation: Temný počátek (2009) [TV seriál]

 Terminator Salvation: Temný počátek (2009) [TV seriál]
Terminator Salvation: Temný počátek n
Terminator Salvation: The Machinima Series
Žánr: animovaný / sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) [TV seriál]

 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) [TV seriál]
Terminátor: Příběh Sáry Connorové n
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Žánr: akční / drama / sci-fi / thriller / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Nutter, Matt Earl Beesley, Sergio Mimica-Gezzan

(spin-off)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

 Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)
Terminátor 3: Vzpoura strojů n
Terminator 3: Rise of the Machines
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Jonathan Mostow

(pokračování)

T2-3D (1996)

 T2-3D (1996)
T2-3D n
T2 3-D: Battle Across Time
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Bruno, James Cameron, Stan Winston

(pokračování)

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

 Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
Terminátor 2: Den zúčtování n
Terminator 2: Judgment Day
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Terminátor (1984)

 Terminátor (1984)
Terminátor n
The Terminator
Žánr: sci-fi / thriller / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

11:55 - 12:45

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:40

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama