Cerven

Komentáře uživatele konai

konai

konai zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martin Mihula

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 19
Duchové Marsu (Ghosts of Mars)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Ze začátku nic moc, ale   jakmile se na scénu dostala   akce a duchové (nebo jestli   chcete, tak barbaři), film se   suprově rozjel. A to i přes   to, že lidí tam bylo jak v   Číně, přitom to bylo jenom   kopání. A hlavních a   vedlejších postav také   nebylo dvakrát nejméně, ale   divák si ke každé z nich   dokázal získat nějaké   sympatie. Duchové-barbaři se   povedli, ačkoliv tvůrci   vůbec neřešili, kde vzali   ty svoje nabroušené kotouče   (kterými dokázali uříznout   hlavu jako máslo) a ostatní   zbraně, nebo proč se ti   duchové-barbaři malovali,   když jim vlastně šlo jenom   o to, aby zlikvidovali   všechny lidi na Marsu. Ale na   tyto všechny   "detaily" může   člověk zapomenout a jen tak   si užívat film - který bych   (i přes svojí vysokou   kvalitu) typoval na TV film.   Obsazení (a to včetně   režie) se mi velmi líbí - a   to hlavně v případě Jasona   Stathama. 39% je rozhodně pro   Duchové Marsu hodně nízké   hodnocení. Jak jsem již   totiž psal - film není   možná zrovna   nejhororovatější, ovšem v   případě akce je   neocenitelný. Dávám čtyři   hvězdičky = zhruba 75%.
Futurama: The Lost Adventure
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2010
"ŽÁDNÝ STRACHY, MÁM   NĚJAKÝ NÁPODY... TEDA   MYSLÍM NÁPADY" Dobré   časoprostrové pokračování   Futuramy, které dokazuje, že   i se "špatnou"   animací je to úžasný   seriál. Animace opustila   normální grafiku a   proměnila se v   počítačovou, na což také   navazuje pár scén z   počítačové hry (vydanej na   PS2 a Xbox v roku 2003 - viz.   zajímavosti). V půlhodinové   "epizodě" ani nijak   zvlášť nescházejí Amy,   Hermes nebo třeba Zepp,   úplně stačí Leela, Bender,   Fry a i vedlejší postavy   Profesor, Máma nebo Dr.   Zoidberg. Zápletka   "epizody" není   nijak EXTRA, ale to v   podstatě nevadí - Mámě se   opět zachtělo ovládnout   celý vesmír a když koupila   od Profesora Planet Express   (což vlastně ani   nevysvětlovali na co ho   potřebovala), tak svůj plán   i uskuteční - z planety   Země udělá obří kosmickou   loď a laserem ničí všechny   ostatní planety.   "PŮJDEŠ K ZEMI"   "ALE NO TAK, PŘECE   NEUHODÍŠ DÁMU"   "ŘEKL BYCH, ŽE JE TO   PRAVDA... ALE STĚJNĚ   UDĚLÁM TOHLE!" BUM!   "ZLOMIL JSI MI   ŽEBRO!" Futurama: The   Lost Adventure si dokázala i   přes mnoho epizod a čtyř   filmů udržet vtipnou   atmosféru, jako například   představa, že vesmír je   jedna velká   "krabice". Třicet   minut divákovi připadá jako   dvacet, protože jak se   říká: "Čas rychle   ubíhá, když se člověk   dobře baví." Příběh   se skvěle proplétá do   jednoho celku, který se svým   způsobem stále dokola   opakuje a navždy bude. Dubing   je klasický, což znamená,   že je více než úžasný.   Melodie, které v této   "epizodě" zazní   jsou také chytlavé, jen   škoda, že nezaspívali i   postavy - hlavně Katey Sagal   (Leela), která má opravdu   vyjímečný hudební talent.   "JSTE ADOY?"   "ADOY? TO JMÉNO JSEM   NESLYŠEL LÉTA... JO, JSEM TO   JÁ"
Kripozoidi (Creepozoids)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Řitka Video svým způsobem,   obalem a jménem slibovalo,   že toto souvisí s klasickým   Vetřelcem z roku 1979 -   ačkoliv mi to přišlo celou   dobu tak nějak divný, že by   tvůrci "zatajili"   nějaký Vetřelecký díl -   tak nějak to bylo také u   dalšího produktu Řitka   Videa, u Vetřelci na Zemi. A   v podstatě - když srovnám   tento film s Vetřelcem   (který je mimochodem o osm   let starší), tak Kripozoidi   má o hodně horší triky,   než "jeho původní   snímek" - například,   když někdo dokáže udělat   již v roce 1979 dokonalou   zrůdu a v roce 1987 neumí   udělat ani pořádnou velkou   krysu, tak je to ostuda, ne?   Ale on je tenhle film celej   podělanej - a to včetně   obsazení (nejlepší Ashlyn   Gere, která snad jako jediná   ve filmu ukazovala nějaké   city) a režije (David   DeCoteau - představitel   hlavních celovečerních   sraček). Děj filmu je také   usměvavý - pětice   "přátel" dezertuje   od armády a utíká před   kyselím deštěm (který by   je zabil) a před mutanty.   Proto se usadí ve výzkumné   budově - a celý film jim   nedochází, kde jsou... To   víte, když jsou někde   laboratoře, utajené zprávy   a mnoho pokusných zvířat,   tak co to asi může být?   Jinak mají všechny postavy   zbraně (nejspíš Lugary -   německá malá zbraň),   které ovšem ani jednou nikdo   z nich nepoužije a místo   toho prostě stojí a   ječí... A koukají se, jak   mutant (který je začne v   budově likvidovat) zabijí   jejich "přátele".   A také si dovolím odkázat   na film Texaský masakr   motorovou pilou z roku 1974,   který má styl coby hororu   podobný - je skupinka lidí,   jeden z nich se odpojí a   zařve. Skupinka pokračuje ve   výpravě, opět se z nich   jeden odpojí a už leží na   zemi v kaluži krve. A tak to   chodí furt dokola, dokud   nezbyde jen jeden, který   podnikne jedinou akci z   celého filmu a tvůrci si   myslí, že je zajímavá. V   případě Texaského masakru   motorovou pilou možná trochu   zajímá je, ale u Kripozoidi?   Ne, to ani náhodou - tam   totiž jenom jeden uřvánek   (který byl, prosím, před   tím voják) bojuje s mutantem   a když ho konečně zabije,   mutant porodí mutant-dítě   (WTF?), které se tam s tím   "vojákem" bitkaří   minimálně deset minut,   způsobem: Chlap hledá,   najde, odhodí, hledá, najde,   odhodí... Ale musí se   přiznat, že dítě se jim   (ačkoliv bylo vidět, že je   umělé) docela - co se týče   znetvoření - povedlo a   trochu mě i vyděsilo - a to   si na horory s dětmi   nepotrpím. A konec je taky   dobrý (myšleno ironicky) -   "voják" uškrtí   dítě pupeční šňůrou   (záběr trvá cca 3 minuty!)   a poté odkulhá pryč. A na   to se dítě znovu probudí...   A THE END. To je až moc   otevřený konec, to je jako   by opravdový Vetřelec   skončil po prvním úmrtí.   No prostě a zkrátka: Film,   ve kterém se   "vojáci" plazí, i   když můžou chodit po   čtyřech (ve ventilaci)   nestojí za nic, a to   nezachrání ani to, že jsem   se jednou opravdu lekl (jak se   tam houpala ta mrtvola).   Dávám dvě hvězdičky -   což znamená tak 40%.
Krvavý Valentýn (My Bloody Valentine 3-D)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Super! Je tu další   vyvražďovačka, ve které je   podezřelý každý druhý :)   - až na mrtvé (tohle totiž   není SCREAM! :D). Film   začíná slibným prologem,   při kterém jsem litoval, že   film nevidím ve 3-D - to   platilo především o   vylétlém oku z hlavy (jak   většina hororů ráda   používá již trapnou   metodu, že je napětí na   začátku a pak na někoho,   kdo je zrovna sám, někdo   vybafne, ale nakonec se z něj   vyklube jen nějaký   normální človíček.   Tvůrci Krvavého Valentýnu   tento fakt použili dokonale   do překvapení. Zatímco se   Jaime King prochází v dolech   a hledá své kamarády,   vybafne na ní nějaký   feťák, který ihned se   smíchem komentuje: "Co   jsi si myslela? Že jsem Harry   Warden..." a vzápětí   mu Harry Warden krumpáčem   prorazí hlavu rovnou směrem   k oku, které vylítne z hlavy   ven nabodnuté na ostří).   Film sice mnoho diváků   odsuzuje, že již mají dost   teen-vyvražďovaček, které   nemají žádný smysl a že   ve filmu jen pobíhají   polonahý ženský, ale mě se   osobně Krvavý Valentýn   docela líbil. Ano, film sice   opravdu skoro žádný smysl   nemá a ano, ve filmu   pobíhají polonahý ženský,   to ovšem hned neznamená, že   film stojí za houby. Po   dlouhé době se totiž   dostavili docela promakané a   jakžtakž originální   vraždy (např. již   zmiňované vyseknuté oko z   hlavy nebo proseknutí   čelisti ze zdola a následně   krumpáč vyrvat z hlavy   ven...). Film nepostrádá ani   občasné napětí a tvůrci   si nejspíše moc rádi   zahrávají s ironií osudu,   protože mnoho obětí   zemřelo jenom kvůli   zlomyslné náhodě (např.   krumpáč odkopnut botou a   následně zaražen   doprostřed mozku nebo   napadení vrahem zrovna když   si oběť vyndala náboje z   brokovnice). Ačkoliv nakonec   divák zjistí, že celý film   je časově přeházený (že   tohle se stalo před tímhle   nebo po tomhle), a také   zjistí odhalení vraha ve   stylu, který já příliš   neuznávám (nebudu   prozrazovat, jen napovím, že   podobný způsob byl např. ve   filmu Houbičky). Také se   docela povedlo to, že když   už bylo téměř jasné, kdo   je vrahem, stále si vrah   nesundaval masku - a v té   chvíli si divák říká:   "Když už je to jasné,   proč si tu masku   nesundá?" A teď je   pouze otázka, jestli tvůrci   věděli, že to diváka   napadne, nebo jestli ne.   Musím ovšem přiznat, že se   film nějakými chvílemi   příliš táhne a stálé   vracení se na policejní   stanici si taky mohli   odpustit. Obsazení filmu je   OK - Jaime King,Jensen Ackles   a Kerr Smith své role   dokonale zvládli a já jsem   jim věřil. Bohužel režie   je velmi špatná - Patrick   Lussier (velmi nezkušený a   otřepaný). Pro shrnutí:   ačkoliv v tomto komentáři   film velmi chválím, velmi   důležitou roli tu hraje   pojem zábava. A ta ve filmu   zaostává. Krvavý Valentýn   je průměrný snímek –   tři hvězdičky, což   znamená tak 65%.
Kyklop (Cyclops)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Další z kvalitních TV   filmů je zde - a tentokrát   si tvůrci vzali na mušku   ještě téměř nepoužitou,   ale velmi známou mýtickou   bytost, Kyklopa. Já jsem   "veliký fanda" TV   filmů ve stylu: téměř   bezdějový a naivní   trapárna, ale Kyklop mezi   těmi, které do nich patří   (např. Larva, Požírač   kostí, Mosquito Man,   Žraločí muž, Hydra...) je   nejlepší a nejzábavnější   :). Film totiž - na rozdíl   od ostatních - dává   divákovi docela   "komplikovaný"   děj, který se odehrává z   mnoha úhlů pohledu, které   se ovšem nakonec propletou do   jednoho. Jednou zápletkou je   agresivní a necivilizovaný   Kyklop, druhou jsou   vzbouření otroci. Ve filmu   je mnoho scén, které jako by   z oka vypadli filmu Gladiátor   či Spartakus (2004). Postavy   jsou - docela překvapivě -   docela příjemné a dokáží   si získat diváka - ačkoliv   s mnoha to nedopadne dvakrát   nejlíp a nebo se ani tvůrci   neobtěžují ukázat, co se s   nimi nakonec stane. Ovšem o   obsazení raději nemluvím, -   Frida Show, Borislav Iliev,   Velizar Binev, Raicho Vasilev   jsou nezkušení a mizerní   herci, kteří nedokáží   simulovat ani nějaký ten cit   - protože je otřesné. To   platí také o režii - Declan   O'Brien je totiž režisér   samých podprůměrných   filmů. Ale zato nechal   Kyklopa ve filmu pěkně   vyřádit, což mu   nezazlívejme - naopak,   utržené hlavy, ruce či nohy   dodávají filmu respekt.   Pokus o dojemný konec se   nepodařil, ale (SPOILER!)   pohled na kopí v Kyklopově   oku byl opravdu... zajímavý.   Ale pochybuji, že někdo při   této příležitosti zaslzel.   Jestli si teď říkáte, že   jsem dal takové vysoké   hodnocení téhle (nejspíše   pro vás) sračce jen ze   srandy a lítosti, tak se   silně mýlíte. Kyklop se mi   opravdu líbil a nenudil jsem   se u něj, ačkoliv fakt, že   umí Kyklop mluvit se mi moc   nelíbil. Divil bych se, kdyby   měl tento film vyšší   hodnocení než 30%, ale 18%   je opravdu málo! Dávám   čtyři hvězdičky = 75%.
Maxie a řezník (Murderer's Keep)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Když jsem si pouštěl tenhle   film, nečekal jsem žádnou   slávu. Dokonce jsem nečekal   nějakou nudnou slátaninu,   kterou po chvíli vypnu. Maxie   a řezník mě však mile   překvapili, a z   očekávaného nudného hororu   se vyklubal zábavný a   zajímavý thriller. Tedy   podle mě by se to nedá   titulovat thrillerem, ale je   tomuto filmu nejvíce   podobný. Ale ať si vy   myslíte co chcete, mě se to   líbilo (i když při tom   něco musíte dělat   (doporučuji!)).
Megapiraňa (Mega Piranha)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2010
WTF? Tohle je opravdu z roku   2010? Já bych to typoval tak   na rok 1970 :D Hrozný obraz i   efekty a ten děj... Bez   komentáře. Obsazení (jak   už to u TV filmů bývá) je   otřesné a to platí i o   nesympatických postavách. Ve   filmu není skoro žádná   akce (až na tu poslední,   která je   "obrovská"), ale   zato si divák užije nudné   kecání a nezajímavé alias   trapné zvraty. Řitka Video   se pokusilo nejspíše tomuto   filmu udělat dobré jméno   (nebo si prostě chtěli   vydělat jako vždycky), ale   ještě víc ho zveřejnili a   odsoudili k zapomenutí.   Začínám tušit, že   vydávají jen samé sračky   (po Hangáru 17 - no WOW).   Jestli toužíte zažít   nehoráznou nudu a pocítit   nutkání rozflákat nějaký   film o beton DOPORUČUJI!
Monstrum (Monster)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Tři chapadla ničí Tokio...   Osm miliónů Japonců je   naházených na hromadě... A   dvě Američanky hledají   cestovku, aby odletěli!   Vypadá to, že Řitka Video   se zaměřilo na výtvory   studia Azylum. Takže jedno z   nej(levnějších)lepších a   nejprůměrnějších   distributorů se hrne do   podprůměrných sraček?   Fajn... Ti, co tohle určují   by se neměli dívat jen na   začátek filmu - který   vypadal opravdu slibně a už   jsem přemýšlel, že budu za   "cvoka" a dám   tomuhle filmu čtyři   hvězdičky. Ale pak se to   začalo nějak kroutit, a ze   slibné průměrnosti se stala   kravina. Původně jsem chtěl   dát dvě hvězdičky,   protože jsem nedavno koukal   na další   "úžasný" výtvor   od Azylum - Megapiraňa - a   myslel jsem si, že Monstrum   je lepší... OMYL! Měl jsem   sto chutí film v polovině   vypnout, ale tak když už   jsem ho měl rozkoukaný, tak   proč ho nedoukat? Dyť už   jen ta pojinta je geniální -   dvě naivní holky jdou   natočit reportáž o   globálním oteplováním.   Místo toho se z hlubin země   vynoří tři obří chapadla   a bum! bum! rozmlacují celé   Tokio jen tak pro prdel. A   naše dvě američanky běží   do cestovky, aby je odvezli...   A myslí si, že tam někdo   zůstal, i když je celé   město v plamenech a dýmu.   Ale samozřejmě párkrát   potkají nějaké lidi (8   miliónů obyvatelů totiž ty   chapadla naházelo na hromadu,   proto na ulicích nebyli ani   mrtvoly) a ty jim pomůžou,   ale hned zase umřou... WTF?   Samozřejmě se ani   nevyjadřuji k obsazení a k   režii, již to je důkaz, že   Monstrum nemá úroveň.   Nejspíš du napsat do   "Holliwodu" aby to   přejmenovali na   Sračkonstrum. Dávám jednu   hvězdičku z velké milosti,   a to jen za hodně slibný   začátek.
Octopus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Na tento film jsem narazil   čistě náhodou a když jsem   si ho trochu prohlédl,   vzpomněl jsem si, že se na   něj vždy dívali moji   rodiče. Oni jsou s ním   totiž spokojený, protože je   to ten tip filmu, kde není   logika, jen "akce".   Tvůrci moc velké IQ asi   nemají, protože ve filmu   jsou zavěšené těla za   strop, a to vypadá, jako by   tam zabíjel nějaký   člověk, a vůbec jim   nedojde, že chobotnice asi   těžko někoho zavěsí.   Navíc celý film působí   dojmem, že každé chapadlo   má svůj vlastní mozek a   oči, takže vůbec   nepotřebují k životu hlavu   obří chobotnice. Takovýto   filmy přímo žeru! Ještě   jak tam říkají: "Ta   chobotnice má takovou touhu   po mase, že by i kráva z   toho padla na zadek...",   nejen, že je to děsně   trapná hláška, ale   chobotnice za sebou nechává   celé těla a ani z nich nic   neužere. A samozřejmě u   podobných filmů, kteří si   o sobě myslí kdo ví co,   nesmí chybět strašné   herecké výkony,   nesympatičtí herci a ještě   trapnější "ironie   osudu" (např. když   chobotnice poprvé narazí do   ponorky, a nikdo ještě   neví, co se děje, a hlavní   hrdina přijde vyděšený do   kajuty a kapitán mu povídá:   "Copak? Nechcete si   zalézt do skříně?" A   když potom začne chobotnice   zabíjet lidi a kapitán je   vyděšen, zeptá se ho   hlavní hrdina: "Copak?   Nechcete si zalézt do   skříně?"). A také je   zábavný, jak vždycky ti   lidi panikaří. Když jsou na   to zvyklí, ne?! To je   vždycky jak se třeba vojáci   hned poserou z mrtvoly   zvířete! Taky by mě v   Octopusu zajímalo, jak někdo   dokáže během pěti vteřin   ve velké hloubce vyplout na   hladinu a uniknout bombě?!   Fakt, ti tvůrci jsou asi   vážně dementi. Dávám   alespoň dvě hvězdičky za   tu "zábavnost" a za   to téma obří chobotnice,   které je asi prokleté,   protože jsem zatím neviděl   (krom Chobotnice) jediný   pěkný film s touto   tématikou. =30%.
Pád do tmy 2 (The Descent: Part 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Druhý díl si z prvního   dílu odnesl napětí,   lekačky a krev. Ačkoliv,   kdybych neviděl jedničku,   skoro bych dvojku   nepochopil...
Pohádky na dobrou smrt (Deadtime Stories)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Když jsem si tuhle   "Pohádku" pouštěl   do mechaniky, myslel jsem že   můžu očekávat více jak u   Maxie a řezník. A docela mě   to zklamalo. Tedy hodně.   První povídka mohla být   pouhý rozjezd, ale bohužel   nebyl. Druhá povídka je snad   nejhorší ze všech a   zmodernizovaný příběh o   Červené karkulce a o   vlkodlakovi je totálně   blbost. Třetí povídka je ze   všech nejlepší, zachránila   tenhle film abych mu nedal   pouze dvě hvězdičky, a to   jen díky ňadrům jisté   Zlatovlásky. Sice to nemá s   filmem co dělat, ale   počítá se to :). Pohádky   na dobrou smrt jsou podle mě   ztráta času a nechápu, jak   to mohlo dostat 69%.
Predátor (Predator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Asi to mám komentovat jako   ne/fanoušek Predátora, co?   Sice to půjde těžce, ale   dejme tomu. Když jsem si   tenhle film poprvé pouštěl   s původním dabingem a s   anglickými titulkami, litoval   jsem, že musím číst. Pak   jsem objevil českou verzi.   Film může hodně oslabit   špatně nadubingovaná verze,   kde prosáklo "pár"   anglických vět. Ale   člověk, který tomuto filmu   dal ODPAD či pouze dvě   hvězdičky, tak musí být s   prominutím padlý na hlavu. V   Predátorovi je akce,   napětí, sci-fi atmosféra,   dobré hlášky, dobří   herci, díky Howkinsových   vtipům i trochu zábavný.   Dokonalý film.
Predátor 2 (Predator 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Tak Predátor opustil svůj   původní styl klasické   vyvražďovačky a přestoupil   do lehkého krimi sci-fi   hororu, kde se Predátor   ukáže o hodně víc, než v   předchozím díle. Dalo by se   říci, že i náznak té   vyvražďovačky tam je, ale   ne pravidelný a úplný.   Predátor ukáže své nové   technologie, dá diváku   poznat, že to byl právě   Stephen Hopkins, díky   kterému vznikla PC hra a   filmy Vetřelec VS Predátor.   Škoda Kevina Petera Halla,   který zemřel krátce po   natočení druhého dílu a je   to znát v pozdějších   filmech Vetřelec VS Predátor   a Vetřelci VS Predátor.   Predátor taky jako jednička   přetéká úžasnými   hláškami a efekty.   "Vyser si oko!",   "Život je svině"   či "Vypadni Harrigane,   zachráním ti zadek!   Vyřídím si to s   ním!". Druhé   pokračování slavného   Predátora se s jedničkou   nemůže porovnávat, jiné   prostředí, jiný Predátor,   jiný nádech atmosféry,   jiné zbraně. Plný počet si   to určitě zaslouží.
Puppet Master: Axis of Evil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Bylo by to fajn, kdyby dostali   loutky o trochu více prostoru   a mohli tím zachovat motto   celé série - zabíjet a   zrazovat. A toto všechno by   bylo možná zachováno, kdyby   byl film o něco delší   (prolog trvá cca dvacet minut   a to nepřeháním!). David   DeCoteau (režisér) se   nesetkal s Mistrem Loutkářem   (Puppet Master) poprvé, -   dokonce pomohl ke vzniku   nejlepšího dílu Mistr   loutkář III: Toulonova   pomsta - a tak si myslím, že   se s tím mohl vypořádat. Z   loutek dostali největšího   prostoru Blade a nová loutka   Ninja (Blade byl na scéně   asi sedm minut, Ninja   přibližně deset minut).   Taky mě už začíná   unavovat to období ve druhé   světové válce, mohli by už   přejít jinam. Fanoušci nebo   alespoň ti, kteří viděli   určité díly, již vědí,   že byli loutky vyrobeny v   Egyptě, jenže proč? Této   odpovědi jsem se zatím   nedočkal. Obal k Puppet   Master: Axis of Evil (česky   řečeno jako Mistr loutkář:   Osy zla) přímo vábí svým   obalem ke shlédnutí a svým   sloganem: Blade is back! to   ještě dopiluje. Jak už bylo   však řečeno, toto kromě   loutek a období nemá nic s   původní sérií   společného. Přece to není   možný, aby bylo v celém   filmu sotva pět vražd,   ještě né příliš   zajímavých a brutálních, a   aby byli loutky ukázány jako   věrné a obětavé potvory,   plnící pánovi příkazy.   Neblaze mě překvapilo, jak   byla třeba poslední věc co   Ninja udělal, než zemřel,   zabití úhlavního   nepřítele Dannyho. Z dílů,   které jsem zatím z této   série viděl (a to jsem   viděl téměř všechny) je   tento - po zbytečném díle   The Legacy - nejslabší.   Pokud se zajímáte, co   znamenají ty dvě   hvězdičky, tak to je 40%!
Terminator Salvation
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Když tento film šel do kin,   ze všech stran schytával jen   samou kritiku a to mě také   částečně od něj odradilo   - podobně jako u Freddy VS   Jason. Po více než roku, co   čtvrtý díl Terminátora   šel do kin, jsem si na něj   vzpomněl a pustil si ho s   natěšením XXX. Musím se   přiznat, že hned ze   začátku mi bylo jasný, že   tohle bude hoooodně zmatený   film. Nemůžu si pomoct, ale   ve snímku mi přišel   Christian Bale úplně stejný   jako Sam Worthington - asi to   bude tou plešatou šiškou,   tvrdým pohledem a vojenskou   uniformou. Navíc jsem skoro   vůbec nepochopil ten   začátek, kde je John Connor   odsouzen k smrti a po jeho   popravě se začne odvíjet...   asi minulost. A na scénu   přichází poměrně hodně   postav - Christian Bale (John   Connor), Anton Yelchin (Kyle   Reese), Moon Bloodgood (Blair   Williams), Sam Worthington   (Marcus Wright), Common   (Barnes), Bryce Dallas Howard   (Kate Connor) nebo Jadagrace   (Star). Chvílemi jsem měl   navíc pocit, že jsou ve   čtvrtém díle Terminátora   komediální prvky -   například hned při jméně   Kyle Reese mi v mysli naběhl   Keanu Reeves a Termi-motorka   nebo Termi-štika mi také   připadali docela srandovní.   Jinak film obsahuje mnoho již   docela otřepaných scén a   nápadů - samozřejmě že se   Terminátor Salvation   neobešel bez... nejspíše   vlády... které nezáleželo   na lidech a chtěla ihned   zabít Skynet společně s   mnoha lidmi. Také se objevily   ve filmu scény, kdy se někdo   prolétl ze vzduchu a jako   čirou náhodou spadl do   řeky. Jinak ve filmu - na to,   že ovládli celý svět -   bylo hoodně málo   Terminátorů, u kterých mi   přišlo, že kdyby bylo   dostatek lidí a zbraní, tak   by se s nimi lidstvo   vypořádalo jako s indiány   kovbojové. Ale nemůže se   upřít jistá zábavnost   Terminátora a hromada   akčních scén - které se   parádně vydařili -   obsahovala také velké   napětí, při kterém si   divák nebyl jist, jestli   přežije člověk nebo stroj   (alespoň u souboje mezi   Johnem Connorem a   Terminátorem ve Skynet   středisku to tak bylo). A   samotný "zjev"   Terminátora s obličejem   samotného Arnieho! (Arnold   Schwarzenegger) mě docela   mile překvapil - ačkoliv byl   nahý. Konec byl bohužel už   až moc předvídatelný a   nepříliš originální.   Vážně jsem se rozhodoval,   jestli mám dát filmu tři   nebo čtyři hvězdičky, po   shrnutí a znovu přečtení   tohoto komentáře jsem však   nemohl nijak jinak, než dát   tři - čistých šedesát   procent a jasný průměr.
Valentine
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Oživitel vyvražďovaček 20.   století 0. let? Snad jediná   věc, ve které se tenhle film   může pyšnit, jinak už snad   nic. Otřepané vraždy, jako   je hozená vrtačka do   bazénu, prostřílení   šípy, starý dobrý nůž   či pořádně ostré sklo.   Nic moc sympatické postavy,   do čehož se bohužel   započítává i Denise   Richard, moje oblíbená   herečka. Vrah, kterému   krvácí z nosu vždy, když   někoho zabije. Zkrátka   tenhle coby horor nemá   úroveň. Dokonce bych mohl   tvrdit, že je to jako cigára   MOON. Cigára to jsou, ale   holčičí a nechutný. Ale ty   tři hvězdičky si Valentine   určitě zaslouží, jednu za   své oživení   vyvražďovaček a druhou za   občas sem tam nějakou   vraždu.
Vetřelec vs. Lovec (AVH: Alien vs. Hunter)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Věděl jsem, že tohle bude   síla, ale netušil jsem, že   až takováhle :D. Ve filmu je   snad milión lidí, které si   divák nestačí ani   zapomatovat a už jsou   "hrozným" způsob   zabiti. Tím   "hrozným" způsobem   je myšlena hrozná kamera,   nepřehledný způsob smrti a   nudný "rozjest". Ve   filmu také září   "neuvěřitelně   povedené (LOL)" kostýmy   a zbraně, u kterých je   totálně vidět, jak jsou   plastový. Kostým Vetřelce   (neboli Pavoučího monstra)   se povedl o hodně víc než   kostým protivníka Predátora   (neboli zhulený člověka),   který vypadá jako chodící   popelnice s jedním okem.   Vetřelec vs. Lovec vůbec   nevypadá na rok 2007 a Scott   Harper (Režisér) si toho asi   - po této zkušenosti - moc   nenatočí. A to platí i o   obsazení, které je - krom   jakžtakž Williama Katta,   kterého jsem již dříve   viděl např. v Požírači   kostí - také otřesné. Asi   již rok jsem se na tento film   strašně těšil s   domněnkou, že to souvisí s   Predátorem a Vetřelcem tak   jak je známe. Z tohoto omylu   mě však včas někdo vyvedl,   ale já i přes to byl   zvědavý, jaký že to film   Asylum zase natočilo... No a   dnes - 20. 10. 2010 jsem se to   konečně dozvěděl. A   dávám tomu lehký   podprůměr. Chápu, proč   Pavouku VS. Popelnici dala   většina lidí ODPAD!, ale   když tento film porovnám s   jinými výtvory Asylum -   např. Megapiraňa či   Monstrum - kterým jsem dal   jednu hvězdičku, nesmím   být nespravedlivý a proto   dávám dvě hvězdičky -   35%. Pokud chcete zažít   něco   "nenáročného" a   blbého, DOPORUČUJI se   zárukou vlastní ruky :).
Záhada Blair Witch (The Blair Witch Project)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Při Záhadě Blair Witch jsem   měl - po nějaké té době -   docela velký strach, a to   nemám rád filmy natočené   ruční kamerou. Tento film je   přesnou ukázkou toho, že by   člověk měl být při   pozorování hororu sám a ve   tmě - jinak by nepůsobila   Záhada tak děsivě, a   hlavně by se do ní nemohl   divák tolik vžít. A když   film skončil, zůstal jsem   ještě asi tři minuty ležet   v posteli, s upřeným   pohledem na obrazovku, a   silně jsem přemýšlel - a   dokonce jsem i uvěřil - že   toto jsou opravdové záběry.   Klobouk dolů, a docela mě   mrzí, že má film pouhých   72%. Dávám plný počet   hvězdiček, což znamená tak   90%.
Záhada Blair Witch 2 (Book of Shadows: Blair Witch 2)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Oproti prvnímu dílu - který   se u mě ihned zařadil mezi   jedny z nejděsivějších   filmů, které jsem zatím   viděl - je druhý díl   hrozně nudným a trapným   filmem, co by chtěl být   hororem. Teď si nejspíše   říkáte - a já s tím   souhlasím -, že člověk   nemůže srovnávat díly s   předchozími, a když už,   tak to nesmí ovlivňovat jeho   pohled na film a hodnocení. V   tomto případě - a vím že   je to nespravedlivé vůči   prvnímu dílu - předchozí   díl zvyšuje tomuto o něco   (ale opravdu málo)   hodnocení, protože vzhledem   k předchozímu dílu, tento   není natočen kamerou (což   je ale neutrální) a docela   se mi líbil ten závěr - na   rozdíl od prvního dílu, kde   ho vzali trochu rychle, ale   jinak byl taky skvělý. Ale   jinak jsem moc od tohohle   filmu nic moc nečekal,   protože již podle hodnocení   - což je chabých 32% - to je   opravdu slabý film, a já to   potvrzuji, a proto mě ani   nepřekvapilo, že ve filmu   není totálně žádný   napětí, strach, děj a už   vůbec ne logika. O zmateném   scénáře, který se nakonec   ani nějak zvlášť   nedořešil, nemluvě. To   platí také o nezkušených   hercích (Jeffrey Donovan,   Erica Leerhsen, Joe Berlinger,   Lanny Flaherty, Heather   Donahue...) a hodně špatné   režii (Joe Berlinger). Navíc   představa, že by dělníci   prodali někomu (minimálně)   dvoupatrový dům s obrovským   prostorem za pouhý jeden   dolar je také trochu naivní,   že? Ani nezmiňuji opravdu   otravné postavy - Jeff   Donovan (herec mi strašně   připomíná Freddyho   Rodrígueze) je jakžtakž   ještě snesitelný, ale Kim   Director (otravná gothic   (nebo EMO?) kráva), Erica   Leerhsen (blbá   čarodějnice), Tristine   Skyler (uječená a   namyšlená kráva) a Stephen   Barker Turner ("pan   zodpovědný) jsou opravdu   nesnesitelní. Rychle a   zkrátka: Druhé   pokračování Záhady Blair   Witch je ohromná ostuda pro   první díl. Dávám pouhou   jednu hvězdičku - to   znamená 30%.

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:00 - 11:05

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr

10:05 - 10:35

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:40 - 10:55

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:25 - 10:40

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce