Cerven
ohodnotit

Tím tvrdší je pád

The Harder They Fall

Žánr:
Rok:
2021
Délka:
130 minut
„Nová krev na starém západě.“

Obsah filmu Tím tvrdší je pád

 
Nat Love je psanec a chystá pomstu. Se svými lidmi vyráží sejmout nepřítele, zločineckého bosse Rufuse Bucka, který se zrovna dostal na svobodu.

Netflix

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Netflix
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tím tvrdší je pád >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2022
Po poměrně dlouhé době se objevil další ryze   černošský western, který by se dal považovat   za vzpomínku či návrat k blaxploitation filmům   70. let a zároveň považovat za výbornou poctu   spaghetti westernům. A co si budeme povídat,   režisér Jeymes Samuel, podílející se také na   scénáři, produkci a soundtracku, svou   konkurenčně ráznou tvůrčí rukou tímto   uštědřuje úder Quentinovi Tarantinovi a jeho   snímku „Nespoutaný Django“ (2012).   Westernová zábava plná postřílených   bezbranných obětí, v takovém úderném   ražení, jaká tu skutečně deset let od   uvedení Tarantinova Djanga nebyla. Klasický   námět je samozřejmě o pomstě, ale samotný   konec přes celou tu dějovou etudu je určitě   nečekaný. Ano, to největší překvapení   skutečně až na konec. Jak tvůrce filmu Jeymes   Samuel uvedl, vytvořil pouhou vizi za pomoci   skutečných postav, které dal jednoduše   dohromady. Nakonec, proč ne. Nejde o historicky   věrný příběh, ale jen o obyčejnou   inspirativně spaghetti westernovou zábavu. A   skutečně to funguje. Takzvaný černošský   western vznikl třeba také v devadesátých   letech pod názvem „Banda“ (1993) a za   natáčením stál Mario Van Peebles, který se   posadil na režisérskou stoličku a střihnul si   také hlavní roli. I on celý koncept pojal   netypicky jinak, než by kdo čekal. Prostě tomu   dal moderní nadhled, takže náušnice u   černošského cowboye není nic ojedinělého. A   kdo má opravdu ohromnou pivku na netradiční   westerny, může se dodělat tzv. mandžuským   westernem, jako je třeba snímek „Hodný, zlý   a ošklivý“ (2008). No nic. Za produkcí tohoto   nového snímku nepřekvapujíc stojí Netflix,   který tradičně jinak výborný film musel   zprasit svým LGBT… kodexem. Takže je   přítomna černošská nebinární postava,   která nedělá nic jiného, než budí posměch.   Vyhublý malý střízlík se ženským hlasem si   hravě u vstupu do salónu poradí s každým   hromotlukem, který na vyzvání neodloží   zbraň. Proboha, proč takový komiksově   superhrdinský marast? Protože nesmyslný   propagandistický kodex? Tento skutek dokonale   zprasil jinak výborný potenciál celého   filmového projektu. BLM Lebensborn tu naopak   vynechán je, a vlastně není divu, když už tu   všichni černí jsou. Snímek má vybroušený a   žánrově tarantinovsky brutálně krvavý   akční pohled na věc a o hromadě vulgárních   výrazech ani nemluvě, teda pokud se jedná o   originál, takže se v tomto rozhodně jedná o   žánrovou pecku, ale tu slátaninu s nebinárním   cosi si skutečně mohli odpustit. Zbytečně to   shazuje hodnocení.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2022
Western naruby. Barevné městečko, doslova i v   přeneseném významu. Domy jsou tmavé a hýří   barvami. Jen kostel je bílý, ale má tmavé   obrysy. Obyvatelstvo je bez výjimky černé   pleti. Běloši, pokud se vyskytnou, zakrátko   zemřou, bo si to zaslouží. Ženy jsou   pochlapené a jedna je (v souladu s momentální   genderovou korektností) pohlaví zpočátku   chlapeckého, později se ukáže, že se narodila   jako dívka, ale cítí se být proklatě drsným   mužem, a navíc ji to přitahuje k ženě...  
Evidentně film pro černé. Black lives   matter... přepisujeme historii... Koperník byla   žena...!
Mordá černá tanečnice se zlatými   kašírkami... to teda fakt nevím, co tam   dělala. Hada z ráje?
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2021
PROCESOR!
Tak trochu jiný western. Pro mě je zajímavý   zvolený hudební doprovod. Dále vše je jasný,   kdo je padouch, kdo kladas. A čekání na   závěrečný souboj. Nemyslím si, že by to byl   takový průšvih, jak je mnohými prezentován.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.11.2021
Nevidí se často aby se ve filmové nabídce   objevil černošský western, líznutý s černou   komedií troškou muzikálu a který pokoukává   po filmech jako Osm hrozných (2015) Nespoutaný   Django (2012) a celkově vůbec po stylu Quentina   Tarantina. Bohužel výsledek je rozpačitý.   Písničky to byla povětšinou né moje parketa,   opět debilní trend, neuvěřitelně oproti   mluvenému slovu nahlas! Snímek se táhne a je   tak v 50% nudný a nezajímavý a to je škoda,   bohužel na víc jak 40% to nevidím i přes   závěrečnou přestřelku a zajímavého   vyjasnění celého příběhu (alespoň pro mně   teda).
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142728minih142728Southbound (2015) 
Southbound n
minih165603minih165603Zemřít mladí (2019) 
We Die Young n
minih87778minih87778Za zavřenými dveřmi (2012) 
Az ajtó n
minih58120minih58120Nezapomeň na mě (2010) 
Remember Me n
minih43040minih43040Stupeň 6: Dny totální zkázy (2004) [TV film] 
Category 6: Day of Destruction n
minih22935minih22935Vřískot (1996) 
Scream n
minih5034minih5034Cesta do pravěku (1955) 
Cesta do pravěku n
minih43052minih43052Hannibal - Zrození (2007) 
Hannibal Rising n
minih40729minih40729Hadi v letadle (2006) 
Snakes on A Plane n
minih47506minih47506G.I.Joe (2009) 
G.I.Joe: The Rise of Cobra n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Tím tvrdší je pád (2021)Tím tvrdší je pád (2021)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Její cesta (Une femme du monde)

Její cesta
Une femme du monde

Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe)

Fanfán Tulipán
Fanfan la Tulipe

Bytost z hlubin (She Creature)

Bytost z hlubin
She Creature

Delroy Lindo

Lindo Delroy

Nemilovaní (Нелюбовь)

Nemilovaní
Нелюбовь

Rudá Sonja (Red Sonja)

Rudá Sonja
Red Sonja

Industrie

Industrie
Industrie

Naposled navštívené:
Její cesta (Une femme du monde)

Její cesta
Une femme du monde

Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe)

Fanfán Tulipán
Fanfan la Tulipe

Bytost z hlubin (She Creature)

Bytost z hlubin
She Creature

Delroy Lindo

Lindo Delroy

Nemilovaní (Нелюбовь)

Nemilovaní
Нелюбовь

Rudá Sonja (Red Sonja)

Rudá Sonja
Red Sonja

Industrie

Industrie
Industrie