Cerven
ohodnotit

Zůstaň nablízku

Please Stand By

Další název:
Zostaň nablízku
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
93 minut

Obsah filmu Zůstaň nablízku




 
Autistická dívka uteče od své pečovatelky, aby se odvážně vydala na cestu a doručila svůj 500-stranový rukopis do soutěže. Pro mladou autistickou Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že se účastní soutěže o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ben LewinBen Lewin  
hraje:
Dakota FanningDakota Fanning.....Wendy [23]   
Toni ColletteToni Collette.....Scottie [44]   
Alice EveAlice Eve.....Audrey [35]   
River AlexanderRiver Alexander.....Sam   
Jessica RotheJessica Rothe.....Julie [30]   
Michael Stahl-DavidMichael Stahl-David.....Jack [34]   
Marla GibbsMarla Gibbs.....Marla Gibbs [86]   
Ana ReyAna Rey  
Mario RevoloriMario Revolori  
scénář:
Michael GolamcoMichael Golamco  
hudba:
Heitor PereiraHeitor Pereira  
kamera:
Geoffrey SimpsonGeoffrey Simpson  
střih:
Lisa BromwellLisa Bromwell  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zůstaň nablízku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2021
Na film jsem byl zvědavý z řady důvodů.   Dakotu Fanning jsem viděl v několika filmech,   které mě zaujali. Nedávno jsem shlédl opět   celkem zajímavý film „Super 8“ s její   sestrou Elle a srovnání se nabízelo. A téma   autismus je poslední dobou hodně   zmiňované.
Přes všechny problémy nemocné   hlavní hrdinky tato nakonec dokáže splnit svůj   cíl – odevzdat vlastní scénář o Star Treku   do soutěže vypsané studiem Paramount Pictures.   Jejím snem je vyhrát soutěž a tím dokázat   svoji samostatnost a získané prostředky   věnovat sestře, aby u ní mohla zůstat. Cenu   bohužel nezískala, ale návrat k rodině se   podařilo uskutečnit.
Film je trochu   pomalejší, aby bylo možné dobře prokreslit   myšlenkové pochody a pocity. Což se, myslím,   podařilo. Dakota svoji úlohu zvládla a i   ostatní protagonisté ji dobře sekundovali.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2021
O autismu nic moc nevím a tak musím věřit, že   tak nějak to je. Nechci srovnávat s Rain Manem.   Je to zajímavý film, byť trochu   předvídatelný. Výkon talentované Dakoty   Fanning je nesporně dobrý, ale místy mám   pocit, že přece jen kapku vypadává z role. A   nebo pohled do očí malého dítěte autistům   nevadí?
Vidět už více nemusím. Ale ta   klingonština byla super. :)
starous70
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2020
Vyrazit do vzdáleného cizího města může být   problém i pro zdravého teenagera, natož pro   mladou autistickou dívku, která má problém   přejít rušnou křižovatku řízenou semafory.   Ale pokud chce včas odevzdat svůj scénář ve   filmových studiích v Los Angeles, nezbývá jí   nic jiného, než dalekou cestu ze San Franciska   absolvovat.
Nakonec se jí podaří nastoupit do   správného autobusu, jenže se to cestou zadrhne.   Vezme si totiž sebou svého malého psa, který   do autobusu nesmí. Když se to provalí,   řidička jí vysadí kdesi na půli cesty v   nehostinné části Kalifornie, vzápětí   přichází téměř o všechny peníze, zůstane   jí jen hrst mincí.
Film je pak sérií   různých nehod a nedorozumění, které   vyplývají z autismu hlavní hrdinky. Do toho se   rozjede pátrání, neboť o své cestě nikomu   neřekla a nikdo neví, kde se momentálně   pohybuje.
Označit tento film jako komedii mi   přišlo hodně nadsazené. U Rain Mana jsem se   bavil víc. Hlavně tam měl hlavní představitel   neustále u sebe svého bratra, tady se hlavní   představitelka musí spolehnout sama na sebe a   okolí jí to moc neulehčuje. Nakonec všechno   dobře dopadne.
V záplavě nesmyslů, které se   v dnešní době vysílají v televizi, určitě   film stojí za zhlédnutí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zůstaň nablízku (2017)Zůstaň nablízku (2017)Zůstaň nablízku (2017)Zůstaň nablízku (2017)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Swiss Family Robinson

Swiss Family Robinson
Swiss Family Robinson

Naposled navštívené:
Swiss Family Robinson

Swiss Family Robinson
Swiss Family Robinson