Duben
ohodnotit

10 položek a méně

10 Items or Less

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
82 minut
„Stárnoucí filmová hvězda a sympatická pokladní se za dvě hodiny poznají více, než jiní za celý život“

Komentáře k filmu 10 položek a méně

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Film mě zaujal hlavně   výbornými vtipnými a   trefnými dialogy a   charismatickým výkonem   Morgana Freemana. Příběh   bývalé filmové hvězdy   béčkových filmů, která si   přijde omrknout okrajový   supermaket pro svou budoucí   filmovou roli je originální.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2020
Je to malý a svým způsobem   bezvýznamný snímek takřka   bez děje, avšak svým   šarmem a důvtipným pohledem   na svět, v jakém žijeme,   dokáže pohladit a vymazat z   hlavy špatné myšlenky o   sobě samém. Snímek svou   obrazotvorností a lehkostí   vytváří nadhled nad danou   situací, příjemný   nenásilný humor a kapku   nějaké té poetičnosti.   Morgan Freeman coby herec On   sbírající zkušenosti pro   svou budoucí roli a Paz Vega   coby nesmělá dívka Scarlet   pracující v obchodě u   pokladny, která si ve své   volbě nového zaměstnání   poněkud nevěří, že projde   pohovorem. Jejich setkání   se samozřejmě uskuteční v   onom obchodě, ale po chvíli   se celý koncept mění v   takové malé road movie, kdy   se jejich role obrátí a   zkušenosti a mnoho   životních poučení sbírá   právě Scarlet. On je   šťastný a vždy nad věcí,   Scarlet je poněkud   frustrovaná. Jak asi dopadne   jejich setkání, důvěra a   poučení? Snímek rozhodně   není pro každého. Za   scénářem a režií stojí   Brad Silberling, který vsadil   na minimalismus, což ne   každému přijde vhod. Své   představy však zhmotnil do   filmové podoby impozantně a   přesvědčivě. Dalo by se v   tom najít i poučení a   nějaké to filozofické   životní moudro, které na   samém konci zanechá u   diváka příjemný pocit.
PROCESOR
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2020
PROCESOR!
Hollywoodská hvězda dává   rady o tom, jak žít,   obyčejný pokladní v   supermarketu? Vážně?   Někdo, kdo sám přes 30. let   nenakupoval, to má najednou   všechno v malíku? Takže i   když si nasadíme ne jedny,   ale hned dvoje růžový   brýle, tak mi z toho   vychází realita asi taková,   že Babiš šel na šichtu s   horníky fárat a pak se   vzájemně obohatili, on jim   ukázal, jak vydělat   miliardy, oni jemu, jak být   čestný a poctivý. Takže   sorry, ale mám furt koule…
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2011
10 POLOŽEK A MÉNĚ

Je to takový   obyčejný film o jednom   obyčejném dni, o jednom   obyčejném supermarketu, o   jedné obyčejné prodavačce,   která potká jednoho   neobyčejného muže, který   změní jeden její obyčejný   den v den neobyčejný. Film   není žádný trhák, ale   líbil se mi jako   odpočinkový poklidný film   bez krve a bezhlavých   stříleček. Přináší   pohled na obyčejný život.   Rozebírá situace, kdy   náhodné setkání se   známým člověkem dokáže   ovlivnit obyčejný lidský   život. Morgan Freeman je můj   oblíbený herec, který mi   připadá vždy takový   „lidský“. Pro tuto roli   byl jako stvořený. V celém   filmu podstatě účinkoval   jen on a Paz Vega, která mu   byla velmi dobrou partnerkou.   Je podivuhodné, že podstatě   dva herci „utáhli“ celý   film sami. A oba podali velmi   dobrý výkon. Myslím si, že   je potřeba i takovýchto   filmů o obyčejném životě.   Občas mám náladu na takové   filmy víc, než na akční   thrillery. Mně se to líbilo,   odpočinula jsem si u toho.
BinLADIN
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Jsem fanda Morgana Freemana a   ten to film je sice něco  
jiného než jsem   čekal.Ale máto svou kvalitu   .
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2014
Americký pohodový   nezávislý filmík o   pozitivech z každodenního   šedého pracovního dne s   charismatickým Morganem   Freemanem.
Na vypnutí   mozku jak zabít večer a   nasadit si růžové brýle na   okolní svět je 10 položek   ideálním filmem.Nic víc.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Naprosto milé překvapení,   řikal sem si při   závěrečných titulkách,   jestli jsem takovýto nebo   jemu podobný film už někdy   viděl...Celý film vidíme   téměř dva herce,   vynikajícího Freemana a   opravdu krásnou Paz Vegu   která tím svým krásným   španělským přízvukem   odvádí také výkon hodný   nějaké oscarové   herečky...10 položek a   méně je jednoduše pravý   opak toho co běží   většinou v kinech v   poslední době a nezbývá   než konstatovat, že je   škoda, že není víc   takových parádních   "malých" filmů,   navíc se mi tam líbily   všechny dvě písničky :-)   byly naprosto chytlavé a já   si je nemůžu vyhnat z   hlavy...Díky Aadiego za   typ!!!
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Postarší herec, hvězda   béčkových filmů se po   čtyřech letech vrací k   natáčení. Jeho   nejnovější rolí bude   vedoucí supermarketu a tak   jde okouknout situaci přímo   do terénu – totiž do   skutečnýho průměrnýho   marketu. S vedoucím se však   jaksi vůbec nesetká,   protože ho velmi zaujme   schopná mladá pokladní   Scarlet od „10 položek a   méně“. Hovorný muž   opravdu nemá problém se   seznámením a vzhledem k   tomu, že jeho odvoz na něj   jaksi zapomněl, stráví   několik dalších hodin ve   společnosti Scarlet, která z   toho zpočátku není   příliš nadšená, ovšem   jak minuty plynou stávají se   z nich opravdoví   přátelé…
Tenhle   snímek mě příjemně   překvapil. To že je Morgan   Freeman výbornej herec jsem   věděl už dlouho. Stejně   jako to, že téměř každý   herec čas od času ujede a   natočí vyloženou   „sračku“. Podle popisu   děje, délky, neznámého   režiséra či malého počtu   zúčastněných herců jsem   myslel že onou Freemanovou   „sračkou“ bude právě   toto. Proč vlastně ne –   děj je veskrze primitivní,   opravdu vtipný scény chybí   a celej příběh se   odehrává vlastně jenom v   supermarketu, myčce aut či v   autě. Kupodivu to ale celé   velmi dobře funguje –   Freeman je výbornej, stejně   jako roztomilá Paz Vega,   která mi po celou dobu   připomínala Penelope Cruz.   Všechno to dění je   servírováno nenásilnou   formou, kdy veškerý posun v   ději vlastně obstarávají   jenom většinou povedené a   hlavně uvěřitelné dialogy.   Ta hodinka a čtvrt skutečně   utekla jako voda a rád si   tuto někdy zopakuju. Už   jenom kvůli tý příjemný   hudbě.75%.
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Pro mě komorní překvapení   které pohladí po duši,   Morgena Freemana nemohu mít   nerad a tady hraje tak trochu   sám sebe a je se na co   koukat. Životní moudrost,   která působí hřejivě   příjemnou domací   atmosférou, nemohu tomuhle   filmu upřít. Rád se na něj   znovu podívám, abych třeba   zjistil, že už to nefunguje,   ale to až někdy příště,   uvidíme :-)
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Zvláštní film, zvláštní   začátek, zvláštní   průběh, ale fakt je ten, že   mi film něco dal. To se   nestává často. Trochu je   vidět jak známý herec má   tak trochu snadnější   komunikaci. V některých   situacích by ho pár lidí,   pokud by nebyl známý,   poslali někam.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Zadne strileni, zadny sex...   proste film z normalniho   zivota. Rozdil mezi znamou   osobnosti a normalni manualne   pracijicim clovekem. Film,   ktery si vas omota a nebo se u   neho proste budete nudit...
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Zábavné, jednoduché a vše   velmi přirozené. Freeman   opět položen do takové   role, že prostě ohromí. Ten   člověk má neskutečné   charisma. Kdybych měl   vyslovit 10 položek a méně   tak v jedné by bylo setkat se   s Morganem Freemanem, prostě   bůh. ,, Žijeme, pracujeme,   začínáme novou etapu   života, už se víckrát   neuvidíme"
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Naprosto odzbrojující film.   Oba dva hlavní   představitelé hrají skvěle   a nápad je hodně   originální. Prostě   neskutečná pohoda, kterou   bych chtěl vidět hned znova.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Dá se říct, že díky   Freemanovi jsem od filmu   čekala ještě o něco víc,   ale i tak mě moc nezklamal.   Rozhodně zajímavý a   originální příběh. Paz   Vega je ve filmu krásná a   předvádí slušný výkon.   Nic méně jako divák z 21.   století zvyklí na filmovém   plátně na ledacos jsem   postrádala trochu vetší   zápletku.
lebedajn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Nepochopil jsem proč drama,   vynikající komedie v   podání Morgan Freeman,   která nemá nic společného   s klasikou USA snímky, tak   exelentní film, de facto v   podání dvou herců   "asi" nemá v   historii produkce USA   konkurenci, mimo, ale to je   drama ÚTĚK V ŘĚTEZECH
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Přistupoval jsem k tomuto   filmu opatrně a trochu s   despektem. Ale to co   následovalo mě naprosto   překvapilo a strhlo.   Jednodenní příběh dvou   lidí byl svěle zahrán. Ti   dva se tak krásně   doplňovali, že se tento film   stal součástí mé   filmotéky. Mohu jen   doporučit!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49892minih49892Rudý písek (2008) 
Red Sands n
minih163674minih163674Vánoční představení (2017) [TV film] 
Christmas Encore n
minih38424minih38424Resident Evil: Apokalypsa (2004) 
Resident Evil: Apocalypse n
minih25126minih25126Matrix (1999) 
The Matrix n
minih114499minih114499Barnie a jeho mrzutosti (2001) 
Barnie et ses petites contrariétés n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih39112minih39112Přežili jsme Ardeny (2003) 
Saints and Soldiers n
minih178338minih178338Poslední hovor (2019) [DCP] 
Last Call n
minih159299minih159299Zlý časy v El Royale (2018) 
Bad Times at the El Royale n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190645
Osobností: 698091
Fotografií: 764756
Plakátů: 377143
Obsahů a biografií: 178433

Poslední komentáře

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10