Duben
ohodnotit

7 dní hříchů

Rok:
2012
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2012
„Najít cestu k sobě. Film natočen podle skutečné události.“

Komentáře k filmu 7 dní hříchů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2014
Na rozdíl od některých   diváků, se mě film líbil,   jak zpracováním, tak i   herecky. Nebudeme si   nalhávat, že se tato   zvěrstva neděly, že si   mnozí lidé majetek nasyslili   a zlatokopové mnohé domy   vybrakovali. Ondřej Vetchý   svojí roli, prožil, lze mu   všechno věřit, ale i jiní   herci se nemusí za svůj   výkon stydět, Bareš, Mokos.   Že Němci museli pryč z   republiky je zřejmě dobře,   přeci nestačí se jenom   omluvit a jako by se nic   nestalo. Když se kácí les,   tak lítají třísky. Byl to   pro mě zážitek...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2016
No, kdyby to nebylo celé   takové ucourané a spletené,   tak bych to hodnotil o dost   výše. Jenže je tam prostě   sem tam hlucho, honička už   začíná nudit a právě zde   tomu chybí kratší střihy.   Ale jinak to vcelku ujde,   viděl jsem horší věci,   líbila se mi třeba i hudba.   Nejlepší herec ve filmu pro   mne jednoznačně Fjodor   Bondarčuk. 201512279545/10034
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Tak jsem přeci jenom sebral   odvahu a pustil se do   sledování tohoto díla. A   můj odpor vůči filmu,   kterým jsem měl před jeho   sledováním se v průběhu   děje jen utvrdil. Ten film je   svým způsobem až odporný.   Ač se údajně tváří jako   příběh natočený podle   skutečnosti, tak falšuje   minulost. Z Čechů zde   vytváří darebáky a z   Němců pomalu svaté. Sorry.   Ale tohle tedy ne. Jen je   škoda, že film je   financován z národního   fondu pro podporu   kinematografie.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Je dobré,že vznikají filmy   na podobné téma a ukazují   PRAVDU ať pro někoho   nepříjemnou!Ať už   Adelheid,Krev   zmizelého,Habermannův mlýn   nebo seriál Zdivočelá země   a 7 dní hříchu ukazují   poválečné dny a   týdny,odsun   Němců,vyřizování si   účtů a starých   křivd,rabování,vraždy a   krutost lidí na obouch   stranách.Nejhorší je,že   spravedlnost po válce a   rychlé soudy vynášeli ti co   sami,neměli čisté   svědomí,nebo dokonce   kolaborovali!!Samotný film je   dobře obsazen,má hezké   lokace a kameru,ale chybí mu   větší napětí a   dynamičnost.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Temná a děsivá poválečná   doba provází snímek   ukazující poválečné   vyrovnání se Čechů s   německými občany. Téma je   stále na diskuzi, ale to teď   sem netahejme. Příběh se mi   zdá krapet nevyrovnaný a   skoro bez děje. Některé   epizody vypadají dosti   zmatečně a nesrozumitelně.   Častokrát jsem přemýšlel,   cože se to vlastně právě   děje. Výprava je výborná,   tempo jakž takž. Na   scénáři se mělo ještě   daleko více zapracovat.   Chybí mi tu napětí a více   temnější dramatizace.   Snímek, byť je po technické   stránce na český film   dobrý, měl rozhodně na   víc.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Dobré téma, nic moc   zpracování. Téma mě   zajímá a na film jsem se   těšil. Občasné momenty   byly přesně takové, jaké   jsem čekal (atmosféra   horských sudetských samot   těsně po válce), děj jako   celek mě však zklamal -   chyba je podle mě v   nedostatečné vypravěčské   schopnosti. Jestli to bylo   dáno scénařem, mohl to   zachránit režisér, a nebo   scénař byl dobrý a   režisér to pokazil, nejsem s   to vysledovat. Nicméně mi   vyprávění připadalo hodně   kostrbaté, stylem - chvilku   dobré vykreslení atmosféry   a pak se vše rozplyne divným   dějovým zvratem (který sice   možná odpovídá   skutečnosti, ale v   dramatickém díle ruší   dojem), takže ve výsledku   docela zklamání. Je fakt,   že u nás vznikly   vynikající filmy z   podobného prostředí   (zvláště podle scénařů   Vladimíra Körnera), takže   jsem jako divák namlsaný a   nenechám se unést pouze   fakty. Film tedy beru víc   jako snahu o historickou   rekonstrukci, než o   umělecký počin na dané   téma, a kladně u něj   hodnotím pouze upozornění   na nejednoznačné a dříve   utajované události.
Máša13
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.11.2017
No
docela zklamání.Nic moc   děj,slabý scénář,místy   zbytečně   složité,nepochopitelné   události,velmi průměrné   herecké výkony,o   tendenčnosti celkového   snímku se ani   nebavím.Jediné,co za něco   stálo,byly herecký výkon   O.Vetchýho a hudba.Jinak fakt   dost bída...
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2019
To snad ani není možný, že   takové temné téma z   poválečných Sudet dokáže   režisér Chlumský zprznit   tak, že nad tím zůstává   rozum stát. Co taky můžeme   očekávat od tvůrce   prachbídných zhovadilostí   jako je Ordinace v Růžové   zahradě nebo Ohnivé kuře.   To jsem si měl uvědomit   hned, když jsem se na film   chtěl podívat. Režisér bez   talentu a citu pro dané   události z toho udělal   debilní kovbojku, kde postavy   pobíhají sem a tam, hledají   se navzájem a jednají   naprosto nesmyslně. Děravý   a odfláknutý scénář   postrádá jakoukoliv logiku a   střih zběsile przní scény,   které přestávají dávat   smysl, zejména od druhé   poloviny to dostává takové   trhliny, že jsem nechápavě   kroutil hlavou. Herci velká   nuda nebo katastrofa, Vetchý   pořád dokola hraje stejné   výrazy, důvěryhodnost je   vzdálená na míle daleko a   Hylebrant přehrával až   hrůza. Někteří herci jsou   předabování a celkově zvuk   stojí za starou belu,   postsynchrony jsou   příšerný! Hudba taky   žádná sláva. Nějaká   atmosféra je ta tam,   rekvizity v podobě dnešních   půllitrů nebo jiných   nepřesností rozhodně na   věrohodnosti nepřidávají.   Celkově je to podobné   Herzově Habermannovému   mlýnu, jenže ještě horší   kategorie. No jo, scénář   dělal ten samý člověk.   Takže jak někde zase uvidím   pod filmem podepsáno jméno   Chlumský nebo Urban, obloukem   se vyhnu jeho sledování. To   samé bych doporučoval   divákům, kteří od filmu   čekají nějaký smysluplný   příběh a ne jen plytkou   rutinu bez sebemenší   invence. Jednu hvězdu dám za   pár pěkných záběrů   šumperské krajiny.
lion71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2014
Ondra Vetchý..
nezklamal ale jinak slabší   film. Často jsem se strácel   v ději, nebylo poznat jestli   Agnes zrovna utíká do   Německa nebo zpět. Po   stránce zpracování   dobrý..kamera a výprava za   jedna.
Kanystr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2012
tak nějak tenhle film nejde   jednoznačně zhodnotit. V   čemkoliv film na první   pohled vyniká, to hned za   chvíli srazí. Po celou dobu   si udrží jakési napětí a   to i za přodpokladu, že se   to mnohým zdá nudné.   Herecké výkony skvělé, ale   někdy až příliš, že   člověk neví co herec   výrazivem chce vlastně   říct. scénář s dobrými   dialogy, místy až   nezapomenutelnými, ale   příběh vám najednou   zasekne, že přemýšlíte o   čem to vlastně je. A ty   velké detaily mrtvol byly,   jak to říct, no zbytečné,   daleko víc bych si užil   znechuceného pohledu herce   koukajícího na onu mrtvolu,   ale dle gusta. I gdyž nejsem   fanda filmů s   válečno-židovsko-sudetskou   tematikou, uznání za   kvalitní film dám, ale   nadšen uplně nejsem.
LadisH
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2012
pan Dytrich potřebuje asi   uznání,jinak by takovou   blbost nevypotil. Nikoho   nezajímá jeho děda, ale   scénář. Film je fajn a to   nejen proto, že tam hraji   2.gardistu s rozežranyma   zubama :)
Svarcneger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Nemecka propaganda...
Mam Ondreje Vetcheho fakticky   rad, skvele se umi vcitit do   role a v serialu CT 1.   Oddeleni je skvely a nejen   tam. Jenze tohle je skvar,   stejne jako Habrmannuv mlyn.   Nemci objednana propaganda.   Pustte si Lidice a pak tohle a   jeste k tomu pridejte desitky   filmu o nacistech a pak kazdy   den nekonecne serialy o   Hitlerovi a druhe svetove   valce a zakoncete to navstevou   hranicni pevnosti a pak mluvte   o ublizovanych Nemcich!!!   Nemci jeste pred valkou pri   nacistickem povstani strileli   v pohranici dokonce i sudetske   starosty mistnich obci. Pak   prislo 7 let totalni brutality   stovky tisic utyranych a   zavrazdenych. Muj dedecek   stavel pevnosti, cela nase   rodina zila v pohranici. Nikdo   nemel sanci vlastnit zbran!   Nemci zahnali tisice Cechu do   vnitrozemi. Proste drzme se   faktu, svedci stale ziji a   tenhle film je absolutni   blabol!!! Nevim, co tim tvurci   sleduji, asi se jim tu   nelibi... Sme Cesi a meli   bychom si toho vazit. To, ze   nekdo byl svine a vrazdil,   jeste neznamena, ze to tak   bylo vsude. Rozhodne sme   nikoho neupalovali za ziva a   deti uz vubec ne!!! Zajedte si   do Lidic, pitomci!
Pospisilova
Hodnocení:
Přidáno: 12.11.2012
Urban lže
Nevím, jak by se vám   komentujícím líbilo, kdyby   někdo zobrazoval v   "uměleckém" díle   vašeho předka lživě.Urban   nepatrně pozmění jméno a   začne vykřikovat, že   všechno se tak stalo, že se   jedná o skutečný příběh.   Není to nic jiného, jak   reklamní tah.Já pana   Dytricha chápu,přeju mu   hodně síly. Urban se narodil   v r.1965 a vydává se za   Sudeťáka! Jeho korunní   svědek 7x evidovaný agent   Stb. pracoval i pro německou   stranu a letos zemřel.Tento   agent Zimerman lhal, jako   když tiskne, byla to jeho   práce.Některé jeho lži   mám natočeny. Historie má   být zobrazována pravdivě, v   archívech je materiálů   dost. Ale to by Urbana   zdržovalo. On potřebuje   úspěch rychle a snadno.
Bernie82
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Vážený pane Dytrichu,   možná byste měl zvážit   unáhlené kroky, jsem si   jistá, že tvůrci měli   kvalitní a spolehlivé   zdroje, které potom ve filmu   použili. Nedokážu si   představit, že by skutečně   špinili něčí pověst, jak   tvrdíte. Měl byste Vaše   tvrzení přehodnotit, jít se   na film podívat a užít si   ho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46436minih46436Terč (1997) 
Yat goh hiu yan n
minih54714minih54714Lesy mají oči (2007) 
The Woods Have Eyes n
minih82877minih82877Rande s fyzikou (2011) [TV cyklus] 
n
minih6533minih6533Dobrodruh z Istanbulu (1965) 
Estambul 65 n
minih24629minih24629Příhody pana Příhody (1982) 
Příhody pana Příhody n
minih82099minih82099Kdo kráčí po křivolakých cestách (1948) 
Walk a Crooked Mile n
minih19442minih19442Spanilá jízda (1963) 
Spanilá jízda n
minih62724minih62724Spletenec (2009) 
Splice n
minih51265minih51265Pátrací oddělení (2006) [TV seriál] 
Section de recherches n
minih49849minih49849Zvědavý osel (1997) [TV inscenace] 
Zvědavý osel n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kuchařská pohotovost (2008) [T...

00:55 - 01:20

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Amsterdam v ohrožení

00:40 - 01:35

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:05

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10