Duben
ohodnotit

Aeon Flux

Æon Flux

Rok:
2005
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2005
„Charlize Theron jako vražedkyně, která se ve světě budoucnosti ocitá před osudovým rozhodnutím.“

Komentáře k filmu Aeon Flux

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Mám ráda sci-fi a tohohle   se jim povedlo netradiční   děj a hezky zpacováné triky   jestli váháte tak neváhejte   a aspon si ho půjčte v   pujčovně
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Film se mi líbil, dějově   už to bylo slabší, ale dalo   se na to dívat. Charlize to   moc slušelo a černá barva   vlasů jí sedí jako ta   blonďatá, ve kterých ji   známe z většiny filmů.
kyushi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Dobrej akční filmeček
No na poprvé jsem ho zcela   jasně nepochopil, ale   protože měla přijet   přitulkyně a hlavníma   hrdinkama jsou docela   sympatické slečny, tak jsem   se na to s radostí kouknul   ještě jednou;-) Zajimavý   nápad autorů tohoto snímku   ve vizi budoucnosti. Je tu   spoustu skce a ne moc krve.   Takže pokud máte rádi akci   tak je to super.
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Perfektní sci-fi, které jsem   nečekala. Překvapivé   zpracování celkem   zajímavého tématu což se   týče klonování lidské   rasy. Skvělé a napínavé   akční scény, které tomu   dávají opravdu šmrnc.   Doporučuji, jde o perfektní   relax
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Tak toto sci-fi sa mi veľmi   páčilo ... Nielen, že   Marton Csokas si konečne   zahral aj kladnú úlohu (aj   keď to tak zo začiatku   nevyzeralo), ale aj celkový   príbeh bol na úrovni. Veľmi   podarený film, ktorý určite   odporúčam nielen fanúšikom   sci-fi.
renod
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2009
překvapivé
popravdě jsem čekal   slátaninu. Nevěděl jsem o   něm nic bližšího a ani si   na internetu o něm nic   nezjišťoval. Takže jsem si   film nechal až na horší   chvíle...ále příjemně   překvapil.Dle mého názoru   to je určitý náhled i na   dnešní svět.Vše co dnes   odehrává, může dopadnout   jako v tomto filmu.Když   vynechám akční části   filmu, tak zbytek má svůj   mnohem hlubší význam a   pohled.A v tomto díle mne   nezajímá jak skvělý herci   ten film natočili. Opravdu   nerad kritizuji a raději   chválím.Jsem divák, ne   filmař.
Bruno1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Komentář
cELKEM DOBRÝ NÁPAD,ALE TENTO   FILM SE MI ZDÁL   NUDNÝ.Charlize Theron je   pěkná herečka
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Velmi pekne udelane sci-fi o   manipulaci s lidskymi   klony.
Dost dobry   napad.
Film je nabity   hereckymi hvezdami.
Me   se to libilo a doporucuju   vsem.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2012
AEON FLUX

Velmi   zajímavé akční sci-fi s   docela neotřelým nápadem.   Sice připomíná dějově   prostou komiksovou adaptaci,   ale mně se to vcelku líbilo.   Triky jsou možná na úrovni   nízkorozpočtového filmu,   což poněkud zamrzí, ale na   druhou stranu je tu hodně   zajímavých a neviděných   kulis a nápadů. Filmu   rozhodně nelze upřít snahu   o čistotu a originalitu.   Snímek doslova oplývá   neobvyklými rekvizitami,   nezvyklými nápady a prvky.   Hezké byly třeba kuličky   reagující na pískot. Jenže   některé z těch nápadů   nebyly bohužel dotaženy do   konce. Kapátko ukryté v   podpatku bylo extrémně   účelově použito.   Sithandřiny ruce na nohou   také nakonec neměly žádný   praktický význam pro děj. A   to byla rozhodně škoda.   Bohužel ve více případech   se nepodařilo vypravěčsky   zvládnout tolik super   originálních námětů,   které by vystačily i na dva   filmy. Tyto nedokončené   detaily zbytečně   roztříštily pozornost a   pohřbily už tak hodně   jednoduchou, ale zajímavou a   zvláštní dějovou linii.   Možná chybělo trošičku   více akce. Některé akční   scény jsou podivné, někdy   až nezáživné. Celý   snímek byl zato úžasný po   vizuální stránce. Docela   pěkné interiéry, zajímavá   architektura, kostýmy i   technické vychytávky byly   skutečně působivé.

V každém   případě k natočení tohoto   filmu potřebovala režisérka   hodně kuráže, ale to je u   sci-fi potřeba. Její snaha   přijít s něčím hodně   jiným by se měla ocenit. Jen   je škoda nevyužitého   potenciálu a chybějící   snahy o inovaci žánru.

Charlize Theron v   hlavní roli se hodně   snažila. Kromě toho, že na   ni byl hezký pohled, se jí v   této roli dařilo a určitě   se jí povedla. Jenže sama   nemá šanci celý film   zachránit. Na pohled   charismatický Marton Csokas   má evidentně omezený   herecký rejstřík. Do této   role mi příliš nesedl.

Velký rozpočet   ještě nedělá dobrý film.   Aeon Flux byl na pohled i na   poslech hodně atmosférickým   počinem. Nebyla to žádná   katastrofa, ale byla to jen   taková jednohubka v   originálním vizuálním   kabátku, která zůstala   trochu za očekáváním.
Přesto pro mě nebyla   zklamáním a vcelku jsem byla   spokojená.
reby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2012
Mě se teda film celkem   líbíl, nevím proč tak   malé hodnocení, pěkny futur   design a sklvělá Charlize   Theron v hlavní roli
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2020
Docela povedený příběhový   derivát tři   "sérii"   animovaných kraťasů.   Vymazlený vizuál,   promyšlené efekty. Místy   neuplně šťastný střih.   Příběh kolísající mezi   dobrými nápady a   proflaknutými jistotami.   Design světa skvělý. Něco   na hranicí dystopie a   kyberpunku.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2006
jednoduše shrnuto se nejedná   o žádnou novinku žánru.   Děj je předvídatelný a   herecké výkony   očekávatelné. Přesto   působí film   vyváženě-žádný extra   trhák, ale ani ne propadák.   Hlavní náplní děje jsou   hlavně souboje, střílečky   a trocha gymnastiky - jak to   už známe. Nad některými   dějovými zvraty doporučuji   nepřemýšlet (viz: jak se   může lidstvo samovolně po   400 letech uzdravit, když   jsou vyšichni neustále   klonovaní?) a raději se   bavit tím, co film nabízí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Nápaditě stylizovaný   příběh možné budoucnosti   se zajímavě akční   CH.Theron(ovou), příjemně   překvapil i M.Csokas. Není   to sci-fi o spoustě výbuchů   a demolic, ale i tak je tam   akcí až dost a příběh   nepostrádá nápad.
Justik66
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Film sám o sobě nic moc, ale   kvuli Charlize Theron   doporučuji především   mužskému publiku (žádné   větší erotické akce:)).
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Zajimavě provedené sci-fi ,   které nás zavádí jak   může svět vypadat za 400   let. Samozřejmě   nejpůsobivější jé   samotná postava nájemné   vražedkyně v podání   úžasné Charlize Theron.
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Theron v akci
Průměrná akční sci-fi s   Theron. Neviděla sem   animovaný seriál ale tohle   mě moc nezaujalo. I když   akční scény to nemá   špatný.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Filmu nelze upřít snahu o   atmosféru a pěkné bojové   scény. Nicméně to celé   dýchá až takovou laciností   a ani samotný příběh se   tak úplně nepovedl. Škoda.
Out-Of-Way
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Celkem se to dost povedlo,   vzhledem k tomu, že to   vzniklo na základě komiksu z   MTV. Pouze konec se mi moc   nelíbil, ale co jsem mohl asi   tak očekávat? Charlize   Theron je velice krásná ,ale   kvůli tomu bych nedal takové   hodnocení. Hodnotím celý   film a ten se mi docela   líbil.
scorpiontom
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Film, kde stojí za zmínku   dobré ateliéry, překrásná   Charlize Theron a pár   zajímavých nápadů. Při   pohledu na Sophii Okonedo mě   boleli nohy.
Rendys
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Charlize Theron podává   skvělé výkony v každém   žánru tento film je dobrej   některé záběry jsou sice   moc fantasticky přehnané ale   zhlédl jsem to celé ,dobré
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2021
Vzhledem k roku výroby a   rozpočtu to bylo rozumné   scifi a lecos se dá   prominout. Havně že se   Charlize Theron v botách na   platformě dobře bojovalo.
johnny-rk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Krasna Charlize Theron je   jedine, co ve filmu opravdu   zaujme. Par akcnich scen, ale   jako komiks me to opravdu   zklamalo..
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2018
Celou první hodinu filmu jsem   strávila nuděním a snažila   jsem se pochopit alespoň, co   se tam děje, a jak se může   někdo takhle úmyslně   obléci a co byly ty ruce   místo nohou. Taky by mě   zajímalo jak, fungujou ty   mezimyslný setkání. Za to   ta poslední půlhodina se už   celkem povedla. I když stále   to budilo zvláštním dojmem.
foxx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
I když osobně dávám   přednost v žánru sci-fi   klasickým námětům ve stylu   "vesmírná loď   Enterprise", nebyl jsem   rozhodně zklamaný. Hodně   akce, nijak originální, ale   ani otřelý námět,   průměrné zpracování,   Charlize Theron to zase jednou   moc slušelo a to je jistě   jedno z plusů v hodnocení   tohoto snímku.
čemelka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Tento snímek měl všechny   předpoklady uspět, hlavně u   mé osoby, akční sci-fi s   mou oblíbenou herečkou   Charlize Theron je můj   šálek kávy. Bohužel se   nadšení s filmu nekonalo a   přišlo zklamání. Film má   pár dobře trikově   provedených scén, taky   výkony Charlize zachraňovaly   co se dá, ale vázla hlavní   zápletka a celkově scénář   byl velmi slabý. Jsou filmy,   ke kterým se není již   třeba nikdy vracet a Aeon   Flux je jedním z nich.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Ne že by mě film vyloženě   zklamal, ale čekal jsem něco   více. Často omýlané téma   klonování, lehce   předvídatelný děj a   zkažený závěr filmu.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Splní zabiják Aeon svůj   úkol a zlikviduje muže,   který ovládá celou   společnost.Přiznám se, že   jsem očekával trochu jiný   film, ne úvahový film, ale   mnohem více akce. Ta sice ve   filmu byla, ale čekal jsem   vzhledem k tématu filmu   mnohem více. Ke konci jsem   nevěděl, kdo s kým drží a   prostě jsem se ve filmu   ztrácel.
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2006
Pro mě je film trochu   zklamáním, ze začátku   vypadá děj jednoduše, pak   se to trochu zkoplikuje, ale   možná až moc. Stejně se na   to ale příjemě koukalo.
puol
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Ak si z toho filmu niečo   zapamätám, tak to je   Charlize Theron v rôznych   viac odhaľujúciach ako   zakrývajúcich kostýmoch.   Vizuálne to je vcelku   atraktívne, ale nejak to   nefunguje, taký jednoduchý   pokorňák so smiešnou   akciou, ktorý sa tvári že   ponúka niečo viac. Vo filme   je pohriechu veľa   nevyužitých technických   nápadov. Predlohu som   nečítal.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Několik velmi dobrých scén,   ale dějově to je pro mně   nepřijatelné. Hlavně   přihlouplý předzávěr,   sice skoro akční, ale   přesto hloupý. Něco málo   plusů právě za některé   jisté scény.   201206068228/8905
pincekk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.9.2007
sice mám rád sci-fi ale   tohle je fakt blábol na   "entou,je to strašně   přehnané a pokud se tomuto   filmu nebudete věnovat na   100% tak ani nebudete vědět   o čem to je

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8237minih8237Highlander (1986) 
Highlander n
minih37466minih37466Sexbomba od vedle (2004) 
The Girl Next Door n
minih29720minih29720Taxi (1998) 
Taxi n
minih41651minih41651New Police Story (2004) 
San ging chaat goo si n
minih20158minih20158Šerif a mimozemšťan (1979) 
Uno sceriffo extra terrestre n
minih29254minih29254Evoluce (2001) 
Evolution n
minih12387minih12387Mickeyho vánoční koleda (1983) 
Mickey's Christmas Carol n
minih41834minih41834Dr. Dolittle 3 (2006) [Video] 
Dr. Dolittle 3 n
minih8788minih8788Hříšný tanec (1987) 
Dirty Dancing n
minih38778minih38778Elektra (2005) 
Elektra n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vražda v Mezopotámii (2001) [T...

16:15 - 17:55

41 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivuhodný Vietnam

16:05 - 17:00

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kouzelná chůva Nanny McPhee (2...

15:05 - 17:00

111 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Noc na Karlštejně (1973)

15:20 - 17:10

96 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698022
Fotografií: 764553
Plakátů: 376975
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10