Duben
ohodnotit

Obsah filmu Annihilation

 
POZOR, SPOILER

Nějakou ženu vyslýchá muž ve skafandru. Je to Lena. Ona tvrdí, že nic neví, nepamatuje si.

Něco proletí vzduchem v národním parku Blackwater a dopadne vedle majáku.

Lena je profesorka na Hopkinsově univerzitě a po vyučování kráčí domů, cestou ji zastaví černoch Dan a zve ji na oběd. Také k němu domů. Lena slušně odmítá.

Maluje místnost, když se vrací Kane, její ještě stále oplakávaný zmizelý muž. Zmizel s celou vojenskou jednotkou. Nyní je nějaký divný, nic neví, nic si nepamatuje. Také je mu nevolno. V přivolané sanitce zvrací krev. Navíc jsou přepadeni jakýmsi komandem.

Area X
Lena se probouzí v nějaké...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Surround 7.1
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Annihilation >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Anihilacia mozgu...
Zaujimave sci-fi so zenskou posadkou na cele s   Natalie Portman po sebe zanechava viac otazok ako   odpovedi.A ked si ho budete chciet nejak vnutorne   vysvetlit vybuchne Vam hlava.Mindfu.k ako   vysity-aspon pre mna.Dej bez hlbsej analyzy je   pomerne jednoduchy a nelogicky.Zaujme hlavne   prostredie a efekty, ktore su mysteriozne a   strasidelne.Tomu,kto sa chce pozriet viac do   vnutra doporucujem perfektny clanok na   refresher.cz, ktory mi doslova vyrazil dych a   zdvihol moje hodnotenie o stupen vyssie.
Film   jednoznacne doporucujem.
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.7.2019
A máme tu další zbytečný film, pod kterým je   mimo jiné podepsaná i společnost Netflix.   Námět, kde nejde přehlédnout odkazy na Věc   nebo Vetřelce by ani tak nevadil, horší je to   se samotným scénářem, plným nesmyslností a   trhlin. Partička ženských, z nichž každá má   svoji těžkou minulost (to jsou zase klišé) se   vypraví do zóny, kde se dějí podivné věci a   z předešlého týmu se vrátil zpět po roce   pouze jeden muž a to zrovna přítel hlavní   hrdinky Leny, která se s ženským týmem   vydává do oné podivné oblasti. Lenu hraje   Natalie Portman, ale bohužel nehraje téměř   nic. Ten prostor, co dostala jejích kvalit   absolutně nedostačuje. Ostatní nemá cenu ani   zmiňovat, obsazení špatné. Co lze jediné   pochválit je vizuální stránka a některé   efekty, ale to dohromady celou zpatlaninu (kterou   zřejmě hodně lidí považuje za chytrou a   intelektuální bombu) zachránit nedokáže.   Samozřejmě nesmí chybět milostná zápletka   mezi Lenou a jejím přítelem, opět tak   otřepaně poddaná, že to je něco na mě.   Ještě jednou zopakuji - naprosto zbytečný   film.
Krupe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Taková female high society družina se vydá tam,   kde zklamali i mariňáci? Co by ne. Pohybují se   sice se zbraní jako chlap na štoklích, ale   budiž. Pěkné prostředí, téma není špatné,   konec to ale zabil.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.1.2019
Slušná hudba. Jako vždy mne iritovaly   retrospektivy, dvacet dolů, a blbě vyprávěný   příběh. Taky dvacet dolů. Jak mám tipovat kdo   přežije, když to hned na začátku vykecají.   Ach jo. Z tolika potenciálu autoři dokázali   vyrobit podivného medvěda a jakési dvě srnky,   či co to bylo. Místo aby to napráskali obludami   a udělali z toho gore nervák, udělali z toho   polo romantickou krávovinu. Ponechávám však po   deseti bodech za hudbu + zvuk, za nápad, za   scénu s medvědem (tu druhou) a za konec. Jinak   je to skoro na usnutí.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA   $29,594,743║Tržby Celosvetovo $29,594,743▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Alex Garland opäť skvelý,   uchopil zaujímavý sci-fi námet, podal ho   svojsky a hlavne pútavo. Žiadne veľkohubé   sci-fi ale komorná dráma o vzájomnom chápaní   svojej podstaty, bytia, miesta na Zemi. Miestami   mrazivá až temná atmosféra. Zmutovaní medveď   teda dal zabrať. /75%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2018
Je fajn, že režisér film pojal a lá Piknik u   cesty a vyhnul se obvyklým klišé,   střílečkám a lekačkám. Film má svou   atmosféru. Bohužel opět se nevyhneme (zřejmě   jde o příkaz shora-v poslední době bez tohoto   guláše nelze evidentně natočit cokoli),   multikulti genderové vyváženosti. Ti   nejchytřejší jsou, jak jinak, černoši.   Hlavní hrdinka dokonce s černochem má milostný   poměr. Ženské "mužstvo" se tedy v   Zóně chová nelogicky. Když najde vyvýšený   objekt, kde stačilo bránit schodiště, tak   všechny slezou bez baterek do vysoké trávy,   dokud není jedna z nich uchvácena zvířetem a   podobně. Naštěstí se to ve filmu dá svést na   působení Záře.
emdvojka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Filmový pohľad na mimozemský ekosystém meniaci   život na našej planéte. Zaujímavý, ale málo   nápaditý, málo akčný, s trochou napätia i   sĺz, s trochou hororových prvkov a s mini snahou   na nejaké herecké umenie. Ani Portmanová tomu   veľa nedala a tak budete sledovať blockbuster,   ktorý sa hemží trikmi, ale po dopozeraní   ostane po Vás len prázdno, možno z malou   opodstatnenou otázkou, muselo to zasa skončiť,   tak ako vždy končia všetky tieto invazné   príbehy?!
whack
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Predstavte si, že jedného dňa sa náš svet   radikálne pretransformuje stvoreniami s   absolútne odlišnými mysľami. Dokážu si   prispôsobovať prostredie spôsobmi, ktoré si   nedokážeme vysvetliť, a meniť pravidlá   Prírody s následkami pre ľudstvo zničujúcimi.   Pre všetky mimoľudské druhy na Zemi tento   scenár reálne prebieha. Presne takýto svet bol   teraz na Zemi vytvorený mimozemskou silou:   neantropocentrický svet pripomínajúci prvotný   stav ekologickej rovnováhy, kde má každý   organizmus svoje miesto, no kde ožívajú aj   skrývané spomienky, emócie a egá. Mimozemský   pôvod objektu, ktorý v úvode tohto   eko-thrilleru prerazil stenou majáku a zakotvil v   jeho podzemí, však v skutočnosti nehrá veľkú   rolu, je alegóriou. Celý tento svet, Oblasť X,   je totiž akousi víziou, ako by Človek reagoval,   keby bol v ohrození JEHO svet. Ak chce niečo   naprávať, je vôbec schopný napraviť sám   seba? (SPOILER:) Ľudia v Oblasti sú   konfrontovaní vlastnými vnútornými   charaktermi, ktoré tu podliehajú zákonmi   Prírody tak ako všetko ostatné. Existencia,   ktorá sa nevie adaptovať, zanikne. Cass pohltila   minulosť, neprežila; „Když umírala, část   její mysli se stala součástí tvora, který ji   zabíjel.“ Josie sa dobrovoľne poddala,   premenila sa na strom. „Neničilo to. Jen to   všechno měnilo. Vytvářelo to něco   nového...“ hovorila pri konci Lena (N.   Portman), ktorej sa zjavilo na ruke znamenie,   starodávny symbol ouroboros predstavujúci   cyklickú podstatu vecí, nekonečný návrat od   konca k začiatku, sebazničenie a sebaobnovu. S   osudom bojovala a dokázala sa vrátiť, nie však   bez následkov – bol jej "únik"   vykúpením, alebo zatratením? Vidíme kontrast   dobra a zla, Prírody a Človeka, života a   anihilácie.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Nečekané "asi očividně" sci - fi.   Ani jsem nevěděl, že je to natočené. O to   víc, mě to překvapilo. Zajímavý nápad - tím   myslím námět. Nečekané už bylo to, že se   výprava, která má zajistit záchranu ostatních   ( chlapů ), skládala jenom ze ženského   pohlaví. Vůbec mně to nevadilo - naopak.
Je to   zase něco jiného. Chlapských hrdinů už jsme   viděli mnoho.
Ten příběh byl hodně poutavý,   ovšem ten konec ... Nevím no, ten byl skutečně   zvláštní.
Z herců se mně líbila N. Portman.
Vlnik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2018
Očekával jsem graficky dokonalou podívanou   plnou podivných druhů zvířat ve vší své   kráse i děsivosti. Ne že bych se nedočkal   vůbec, nicméně mohlo toho být mnohem mnohem   víc. Asi tak polovinu filmu se jen o něčem   kecá, což je samozřejmě nutné zlo pro úvod   do děje, ale určitě se najde dost míst, kde to   šlo nějak oživit, zkrátit nebo prostě   vystřihnout. Taky tým profesionálních vědkyň   nepůsobí moc přesvědčivě a vysvětlení   situace jsou hodně odfláknutá a často ne moc   uvěřitelná. Jinak je tu jedna scéna velice   graficky zdařilá a jedna dost slušná   hororová, celkově ale stojí za to až druhá   polovina filmu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih155296minih155296Dáma a Král (2017) [TV seriál] 
Dáma a Král n
minih4344minih4344Bloudění orientačního běžce (1986) 
Bloudění orientačního běžce n
minih16141minih16141Pohled do očí (1961) 
Pohled do očí n
minih53554minih53554Kost v krku (1973) [TV inscenace] 
Kost v krku n
minih24861minih24861Zuřivý reportér (1987) 
Zuřivý reportér n
minih34303minih34303Borůvkový vrch (2002) [TV film] 
Borůvkový vrch n
minih199723minih199723Road House (2024) 
n
minih174526minih174526Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020) 
W lesie dziś nie zaśnie nikt n
minih24850minih24850Zlaté rybky (1977) 
Zlaté rybky n
minih3483minih3483Báječní muži s klikou (1978) 
Báječní muži s klikou n


Hodnocení:n12345678910
Annihilation (2018)Annihilation (2018)Annihilation (2018)Annihilation (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178350

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10