Duben
ohodnotit

Čistá práce

The Bank Job

Další název:
Bankovní kurýr; Bankový kuriér (SK); Baker Street; D-Notice
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
110 minut

Komentáře k filmu Čistá práce

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Netvrdím, že by Statham měl   točit jen filmy typu Kurýr,   ale tam se mi   "líbil" nejvíc.   Tady se sice víc předvedl   herecky, ale prostě mi to k   němu nesedlo.   "Loupežné" filmy,   kde je víc myšlení než   akce, mě tolik neberou; a on   na akci má, a slušnou.   Napínavá byla až poslední   max. půlhodina; do té doby   nic moc. Vím, že je to podle   skutečnosti, a právě proto   se mi tam Statham nehodí -   ten spíš do akčních   "pohádek".
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2013
Bankovní loupež v zájmu   spravedlnosti. Na takový   námět vzniklo už mnoho   snímků, takže něco   originálního nelze   očekávat. Po úvodním   seznámení s postavami a s   jádrem problému se rozehraje   srozumitelný napínavý   příběh, který   neponechává nic náhodě a   bez zbytečných keců jde   přímo k věci. Napětí se   dá krájet až do samotného   finále. Jason Statham opět v   roli, která mu sedla   nejvíce. Ale pozor, nejedná   se o akční film, takže   nějaké té menší bitky se   dočkáme až na konci.   Jasonovo charisma je však   nezaměnitelné. K odlehčení   nechybí ani špetka humoru.   Děj to nebrzdí a je trefný.   Příběh byl do scénáře   napsán údajně dle   skutečné události, což   podtrhuje nostalgický způsob   dostat se do banky. Prokopat   se od sousedů, už dnes   přijde k smíchu, ale v   sedmdesátých letech to byl   ten nejjednodušší způsob.   Snímek nenudí, má   atmosféru a zaujme.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Průměr!!! Je sympatické že   Jason se naží točit i   poněkud vážnější role,   ne jen takové kde se jen   mydlí ze strany na stranu i   když ten jeho styl mám rád,   ale tohle se podle mě moc   nepovedlo a Statham se do   hlavní role podle mě ani moc   nehodil, na jedno zkouknutí   akorát.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2008
O tomto filmu jsem věděl jen   to, že byl natočen podle   skutečné události a že   pojednává o vykradení   banky. Původně jsem čekal   stylovou podívanou ve stylu   Dannyho parťáků ale film   mě rychle vyvedl z omylu.   Vůbec se totiž nejedná o   odlehčenou kriminálku ale o   drsný thriller. Jason Statham   předvádí slušný výkon a   rozhodně se nesnaží o   napodobování, některé ze   svých akčních rolí a   předvádí umírněný   soustředěný výkon. Film   má zajímavé zvraty a   rozhodně mu nechybí napětí   ale mě něco chybělo.   Přišlo mi, že film   nedokáže diváka vtáhnout a   nejspíše na tom bude mít   největší chybu režisér,   který si s látkou nedokázal   poradit. To však neznamená,   že by film nestál za   podívání. To rozhodně   stojí ale nenabízí nic co   by z něj dělalo jakkoliv   vyjímečný kousek.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $30,060,660║Tržby   Celosvetovo   $60,354,515║Tržby za predaj   DVD v USA $17,484,000 //počet   predaných kusov 878,918║   Prvá polovička nevypadá   nijako moc zvláštne   rozbehnutá, presnejšie nič   nové sa tam neudeje, čo by   sme už prv nevideli v takomto   druhu filmu kde sa vykráda   banka. Až v tej druhej   polovici to naberá spád a   dosť sa aj pritvrdí, čím   sa film povýši do tej   lepšej ligy a aj keď to je v   celku zručne natočené,   niečo tam ešte chýba aby to   bol o kus plnohodnotnejší   film. Určite stojí za   pozretie. /80%/
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Parádně odvedený thriller,   tak něco na motivy Dannyho   parťáků, i když tady jde o   příběh podle skutečné   události. Jason Statham je   výbornej, film lze skutečně   víc než doporučit. :-)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Mierne nadpriemerny   film,ktoreho hlavnym tahakom   je J.Statham,krasna S.Burrows   a fakt,ze bol natoceny podla   skutocnej udalosti.Scenar je   vsak naivny a pomerne   neprehladny,herecke vykony len   priemerne.Kvoli vyssie   spominanym kladom sa na film   pozriet da,ale rychlo nan   zabudnete.Ako oddychovku   doporucujem.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2008
Klobouk dolů, opravdu smekám   a hluboce se klaním, takhle   mistreně natočit film podle   skutečné události to chce   odvahu a dost velkou   zkušenost...Stylový akční   trihler ze 70 let ze začátku   vypadal nevinně, lehce   vypadající bankovní   loupěž, která vyústí v   pořádnou tahanici mezi   gangstry a MI-5 nebo 6   :-)...Příběh je mistrně   napsán, a po úspěšné   loupeži, se začíná děj   pěkně zamotávat a vyústí   ve skvělí konec který mě   osobně dost   překvapil...Jason Statham se   pustil zase do něčeho, co mu   jde opravdu nejlíp a to hrát   drsné gangstery, můj pocit z   jeho hereckého výkonu je   takový že pan Statham nám   zraje jako víno...Atmosféra   70. let je vynikající a ta   kamera mi přišla jako by   vypadla z těch let...Člověk   se nenudí ani na chvilku,   první hodinka slušně   odsejpá a pak se ještě víc   šlápne na plyn a je to   ještě lepší...Všechno tu   prostě sedí jak má...Hodně   se mi tam líbil střih kdy se   film odehrává v Anglii a pak   najednou skočí do Afriky za   chlápkem kvůli kterému to   všechno vzniklo...Prostě   prima film, který pobaví a   určitě mi nebude dělat   problém si ho pustit znova a   znova a znova!!!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Tenhle filmeček se do   určitý doby tváří jako   klasickej zlodějskej film,   ale vzhledem k tomu že   loupež je hotová během   první třetiny, je jasný že   se to od podobných filmů   přeci jenom odliší a to   docela radikálně a z   klasický zlodějský   kriminálky tu najednou máme   moc povedený kriminální   drama, navíc prej dokonce   podle skutečný události,   což je dostatečnej tahák   pro spoustu lidí – navíc   když jde o očerňování   nedotknutelných   osob.Některý věci se mi   extra reálný zrovna   nezdály, těžko říct,   nakolik je to tvůrčí   improvizace a nakolik jenom   můj amatérskej dojem, ale   rozhodně to nic nemění na   mym výslednym dojmu, kterej   byl docela silnej a já byl   plně spokojenej.
Jen   tak mimochodem, sem zvědavej,   kdy konečně uvidim Stathama   v jiný roli než   zlodějíčka/lupiče/gangster   a…No prostě kdy už   konečně bude stát na tý   správný straně   barikády:-)Každopádně ale   mu tenhle typ postav výborně   sedí…
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Ze začátku to vypadalo na   další zábavnou   zlodějíčkovskou motanici ve   stylu Guye Ritchieho a to   nejen díky Stathamovi v   obsazení. Ale atmosféra se   poznenáhlu začne   zahušťovat, úsměv na   tváři zamrzá a začíná   jít o krk. Propletenec   zájmů politických hlavounů   i bezvýznamných   kriminálníků je   narýsovaný komplikovaně ale   přehledně a s trochou   fantazie i uvěřitelně.   Příjemné překvapení.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2012
The Bank Job
Reálny film zo skutočným   dejom.Nič prehnané.Dobrý   film malo to všetko akciu aj   film a aj príbeh bol   super.Dakujem za film.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Film podle skutečné   události a je to síla.   Takhle si představuji dobrou   krimi.Přestože v něm   nehrají žádné herecké   hvězdy a není to žádná   atraktivní scéna, strčí   své dražší kolegy do   kapsy. Rozhodně stojí za   vidění!
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Anglické filmy moc   nemusím,ale tohle bylo   napínavý hned od   začátku.Parta lidí,kteří   se podkopají do banky a   vyberou bezpečnostní   schránky a velké   překvapení je čeká   tehdy,když zjistí jaký   zajímavý a hlavně   nebezpečný obsah je ukryt v   zamčených schránkách.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Loupežná přepadení   natočená podle skutečné   události mě vždy zaujmou.   Vždy je v nich totiž špetka   originality. To samé se dá   říct o tomto filmu. Sice   jsem se bál, aby nespadl do   zfilmovaných propadáků, ale   velice příjemně mě   překvapil a musím říct,   že to je jeden z nejlepších   filmů tohoto typu, které   jsem za poslední dobu   shlédl. Stejně tak jsem byl   i trochu vyjevený z   hereckého výkonu Jasona   Stathama, který ukázal, že   umí hrát i jiné role, než   jen akční, nabouchané   hrdiny...výborně zpracovaný   film, na který bych se   klidně kouknul znovu...
andriy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Precizně odvedená práce,   jen mírně nadprůměrná   kriminálka ze 70. let.   Zajímavá zápletka a   vzájemná pozdější   propletenost, ale to napětí   jsem tam nějak moc necítil.   Jason Statham odvedl   standardně kvalitní práci,   ale chvílemi mi to přišlo   až nemastný, neslaný.   Snaží se být napínavý ve   chvílích, kdy se nic neděje   a to mi asi vadí. Potom sem   vlastně byl usazen na jedné   vlně slabého   "napětí", které   se nedá nazvat napětím po   celý film. Takže sem pak byl   ochuzen o to vygradování   děje. A tak se stupňovitost   děje konala pouze jednou při   předání fotek na nádraží   a následného nakopání   prdele Hercule Poirota,   protože tam se pořádně   ukázal Statham.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Dobře natočená podívaná,   zpočátku sice trochu   zmatená, ale pak už jen   vyloženě bavící, byť s   občasným momentem vážného   zamrazení realistična.
BeesWax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Na filmy o bankovních   loupeži se vždycky rád   podívám..film mě   příjemně překvapil, navíc   muj oblíbený herec v hlavní   roli...
Danini
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Stačí vyloupit jednu banku a   jak se věci pohnou kupředu.   To by mohl být návod i pro   naší republiku, pokud už   není pozdě. Vždyť v Anglii   se totot událo před skoro   40-ti lety, ale i tak z toho   udělali film, na který   stojí za to se podívat.   Jason Statham se nedokázal   odprostit od svého drsného   výrazu, ale kupodivu to nebyl   špatný výkon v hlavní   roli.Film není prošpikovám   akcí od začátku do konce,   ale to je tím, že je to   "true story", takže   jakékoli   "vylepšování" by   filmu spíš uškodilo.   ´Tenhle kousek utíká v   příjemném tempu a všichni   nakonec chceme, aby to ti zlí   odskákali a malý   zlodějíček, ať je z toho   venku. Koukněte se.
TomesGomes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Výbornej film. Na začátku   chytne a už nepustí. Všiml   jsem si,že už v půlce filmu   jsem nechtěl,aby   skončil:)Děj skvěle   graduje, je plný zvratů,   které jsou naprosto   geniálně vymyšleny. Dlouho   jsem neviděl tak dobrej krimi   filmek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75724minih75724Krokodýl vs. aligátor (2010) [TV film] 
Dinocroc vs. Supergator n
minih146283minih146283Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 
Collateral Beauty n
minih43208minih43208Holky v balíku (2006) 
Material Girls n
minih12462minih12462Miliónový brouk (1979) 
Piedone d'Egitto n
minih47010minih47010Tajná dohoda (2008) 
Conspiracy n
minih24965minih24965Sedm let v Tibetu (1997) 
Seven Years in Tibet n
minih16141minih16141Pohled do očí (1961) 
Pohled do očí n
minih19845minih19845Studený jak kámen (1991) 
Stone Cold n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih46391minih46391Bazén (2005) [TV seriál] 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

11:10 - 12:00

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se! (1998) [TV cyklus]

10:50 - 11:20

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

46 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 11:55

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178487

Poslední komentáře

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hotel Herbich

Hotel Herbich

Vanessa L. Williams

Williams Vanessa L.

Jerry Watson

Watson Jerry

Gregory Gast

Gast Gregory

Paul

Paul
Paul

Nelson Yu Lik-wai

Lik-wai Nelson Yu

J. Krobůček

Krobůček J.

Garry Chalk

Chalk Garry

Ron Orieux

Orieux Ron

AZ-kvíz

AZ-kvíz
AZ-kvíz

Naposled navštívené:
Hotel Herbich

Hotel Herbich

Vanessa L. Williams

Williams Vanessa L.

Jerry Watson

Watson Jerry

Gregory Gast

Gast Gregory

Paul

Paul
Paul

Nelson Yu Lik-wai

Lik-wai Nelson Yu

J. Krobůček

Krobůček J.

Garry Chalk

Chalk Garry

Ron Orieux

Orieux Ron

AZ-kvíz

AZ-kvíz
AZ-kvíz