Duben
ohodnotit

Daredevil

Další název:
Daredevil: A Daring New Vision; Daredevil: Obhajca nevinných (SK)
Rok:
2003
Délka:
103 minut, 133 min. režisérská verze
Premiéra v ČR:
3.4.2003
„Byl všude, kde si ho žádala spravedlnost!“

Komentáře k filmu Daredevil

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Jeden z těch lepších   filmových komiksů. Film je   napínavý a zajímavý,   kvalitní herci se starají o   dobrou filmovou zábavu.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Začátek komixových hrdinů
Velmi zajímavý film se   zvláštní myšlenkou i   dějem. Z filmu jsem hodně   cítil chvílemi až parodii   na akční filmy s komixovými   hrdiny,které ovšem byly   natočeny dávno po   Daredevilovi. Tento film pro   mě tedy byl zajimavou   predikcí boomu komixových   hrdinů do dnešních filmu a   zároveň něčím novým v   tomto oboru. Doporočuji   shlédnout - minimálně   jendou ;-)
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Affleck jako hrdina beze strachu
Docela dobrý průměrný   komiksový film z doby kdy se   tenhle žánr teprve   rozjížděl. Affleck se na   tuhle roli hodí víc než na   Batmana a spolu s Gardner   (Elektra) tvoří dynamický   pár. Nelze opomenout skvělou   doprovodnou hudbu a navíc   díky tomuto filmu se   proslavila kapela Evanescence.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2013
daredevil
Trochu slabší Super   hrdina.Zápletka dobrá.Efekty   slušné.Bullseye fakt   magor.Vela známych   hercov.Good Film.
eso
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Pod názvem DAREDEVIL bude v   březnu do našich kin uveden   nový americký snímek,   natočený na motivy   stejnojmenného kultovního   komiksu z 60. let. Autorem je   Stan Lee, který je podepsán   také pod dnes velice   populárním Spidermanem. Na   hudbě se mimo jiné podílely   takové hvězdy jako jsou   Nickelback, Drowning Pool, Boy   Sets Fire a další.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Tak natože mě kritika od   filmu dost odrazovala, já   jsem spokojen:-) Jasně, není   to nic světoborného, ale pro   pobavení stačí. A myslím   si, že od komixu ses zas až   tak taky nevychýlili, a   ještě ta Elektra, no prostě   hodně lepší průměr.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2013
Dnes už pozapomenutá   komiksová postava, která   dostala filmový prostor   krátce po prvním   Spider-manovi, a hodně se od   ní očekávalo. Bohužel,   nadšení nebylo naplněno.   Nějak se to nepovedlo.   Scénář je děravý jak   ementál, a je plný   nelogičností. Bojové scény   nejsou špatné do chvíle,   kdy jsou nahrazeny   počítačovou animací.   Viditelně nerealistické.   Zajímavé je ztvárnění   způsobu Daredevilova   vnímání. Myslím, že to se   tvůrcům povedlo. Romantická   vsuvka nebyla na škodu, nijak   to výsledku však nepomohlo.   Vznikl průměrný snímek,   který se tváří více jako   drama, než jako akční film.   Příběh o slepém   právníkovi, který v masce   bojuje proti zločinu byla   ohromná výzva, která   bohužel nebyla využita.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Nemam sice B.A. moc rad,ale v   tomto kousku me docela mile   prekvapil.A samotny dej filmu   taky.Neni to zase tak   spatne,jak jsem si ze zacatku   myslel.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Ano byl to zmařený pokus   přenést tento komiks na   filmové platno , ale   nemyslím si že by to bylo   až tak špatné. Hodně se   psalo o Benu Affleckovi, že   nevěrohodně hrál slepotu,   ale mě se třeba líbi   záporák v podání Colina   Farrella. A zajímavý je i   režisérský sestřich filmu,   který asi o 30 minut delší   než kinoverze.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Co je hlavní součástí   dnešních filmů? Efekty.   Tenhle film má některé   scény s triky až moc   průhledné, to je první věc   co musím vytknout, druhá je   Kingpin. Ano, Duncan ho   zahrál dobře, ale ve filmu   neměl moc prostoru a scének,   což mi také vadí, protože   v komiksu je kingpin hodně   zvýrazňován. Jinak je   komiksová postava Daredevil   pěkně sfilmovaná. Musím   pochválit tvůrce už za to,   že snímek není dělán   hodně pro děti jako   Spiderman. A abych nezapoměl   na Bena. Muselo být pro něj   docela obtížné zahrát   slepce a vůbec ho nezahrál   zle a vedlejší role jako   Elektra a Bullseye jsou také   elegantní. Kdyby ty dvě   hrubky byly v pořádku,   neváhal bych dát 10/10.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Tak se nám ty filmy o   komixákách nějak   namnožili.Kdo se má mezi   těmi poskakujícími   strážci spravedlnosti   vyznat.Jinak tento snímek je   asi tak zajímavý jako   ostatní v tomto   žánru.Laciné triky,od   začátku čitelný   děj.Slepotou to vše   nekončí ale začíná.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Daredevil, postavicka z   komiksu... opravdu dobry film   s dobrym obsazenim at uz Ben   Affleck, nebo Colin Farrel ci   Duncan v roli Kingpina. Nejsem   zadnym milovnikem Evanescence,   ale v tomto snimku jsem to   pretrpel...
AlCapone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Docela průměr ve svém   žánru,ani špatný ani   dobrý :)
Světla
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2006
Viděla jsem Daredevil 3krát,   a můžu řict že pokažde   mě to bavilo. Afflek má   nadherné (slepé)oči a je   ztělesněním hrdiny.Možna   je to nepovedený režiserský   výkon ale dobrý výkon   kameramana. Je to film pro   ženskou- tu to bude bavít   nejvíc.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2014
Další comicsový hrdina - ve   dne právník, v noci slepý   mstitel. Myslím,že už toho   bylo dost nadpřirozeného.   Některé scény nebyly   špatné. Co takhle Daredevil   2 a 3 - slepý právník -   ideáln téma - to se točit   nechystá pro komiks naprosto   nezbytné - doporučuji jen   jiný název. Vzor si lze   vzít třeba třeba v X -   menovi
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2003
Jedině Farrell!
Režisér Mark Steven Johnson   je comicsovým fanouškem a na   režii je to v mnoha momentech   znát, ale bohužel není   příliš zdatný režisér   akčních scén, takže ze   všech vychází tak polovina   (úvodní v baru je vyloženě   otřesná). A to nejhorší,   Ben Affleck je naprosto   necharismatický, což   částečně kompenzuje Collin   Farrell, který v roli   Bullseye doslova září a   kdykoli je naplátně, tak   zcela jasně vede nad všemi   ostatními. Jedna z   nejsalbším adaptací comicsu   posledních let. Ale jedno   filmu upřít nelze, ukázal   světu dalšího unikátníko   záporáka. Já chcí film   Bullseye!!!
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2016
Daredevil
Takový akční fantasy   film.Celkem dobrý.Daredevil   je slepý právník Ben   Affleck.Tento film je plný   akce a celkem se mi líbí.Je   obzvláště pěkný s jeho   speciálními   efekty.Sekundující herci   jsou taky fajn.Dávám tomuto   filmu 60 procent.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2005
6 vodpovida.zas tak skvely to   nebylo ale dardevil je   neokoukanej komiksak tak sem s   tim nemel problem
Oakenshield
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Co k tomu říct... Je to   prostě průměr. Affleck   Daredevila poslal do kopru,   spíš se mi líbili   záporáci. Akční scény i   docela šly, ale zase v   některých místech zapojení   až příliš okaté   počítačové animace docela   trhá dojem z akce. Dal bych   5, ale šestou dávám kvůli   tomu, že Marvel hrdinové si   tu jednu navíc zaslouží :-)
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Daredevil
Na tomhle filmu jsem byla v   kině a odcházela jsem v   rozporuplné náladě,   komiksový hrdina Daredevil v   podání Bena Afflecka   bojující za spravedlivost,   tak to nás nemůže moc   překvapit, kdo kdy viděl   hrdinu, který nebojoval za   spravedlnost.
Záporák   Bullseye v roli Colina   Farrella byl vynikající   stejně jako sexy Electra v   podání Jennifer Garner, ale   bohužel to tak nějak   nestačilo na to aby film byl   víc jak průměrný.   Daredevil patři mezi   nejslabší hrdiny.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Totálne nezáživný film s   absolútne prehnanými   akčnými scénami, ktoré sú   nezmyselné. Vykreslujú tam   veľkého super hrdinu, ktorý   je neporaziteľný, niečo ako   Superman.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2015
Pro komiksy se superhrdinama   mám slabost, ale tohle   nevyšlo. Jeden chlapec   oslepne a zlepší se mu   ostatní smysly natolik, že   vlastně vidí víc, jak s   očima. Ano námět dobrej,   ale....Ben Affleck vytěžil   ze své popularity z Pearl   Harboru a dostal roli   maskovaného hrdiny, která mu   teda moc nesedla :/ Docela se   i bojim toho, že by měl   ztvárnit novýho Batmana.   Jennifer Garner mě zatim   nenadchla nikde a to ani zde   se zbraněma alá Raffaelo z   želvích nindžů a zelenýma   čočkama. Colin Farrell umí   zahrát cokoliv a ti   pošahaní záporáci mu   sedí. Příběh docela šel,   ale herecké obsazení   budoucích manželů byl krok   vedle a výběr nezkušenýho   režiséra jakbysmet. Filmy s   komiksovým námětem by měli   natáčet jiné kapacity.   Daredevil mohl v jiném   obsazení a s jinou režií   dopadnout daleko líp.   Bohužel ---->50%
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2019
Trošku klasika. Prkenný Ben   Affleck, výborný Colin   Farrell a půvabná Jennifer   Garner. Jinak celkově   slabší zpracování   komiksové předlohy.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Jako komiksovému nedoukovi mi   tahle adaptace nedokázala   postavu Daredevila udělat   ničím zvláštní, ničím   sympatickou. Těžko můžu   posoudit, jestli je na vině   neinvenční režie a mdlé   herectví (u Afflecka   nepřekvapí, u Farrella   zamrzí) anebo je ten   příběh otřepaný už v   tištěné podobě. Soudě   podle filmu, hraje tenhle   superhrdina jen druhou ligu.
Naomi21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Scénaristi se moc nesnažili,   chlapíci z vizuálních   efektů naopak nejspíš pili   hodně redbulů a nonstop   práci zakončili až   přehnanými digitálními   atletickými kousky, lanka   nám taky hodně pomáhali,   že ano. A přitom základní   námět vypadá slibně. Film   by mohli zachránit aspoň   herecké výkony, ale   bbohužel. Sice na nás   pomrkávají skvělé camea -   Stan Lee, Kevin Smith, ale   hlavním hrdinům schází   šťáva. Ben je tak jen   celkem nezáživný právník   kosící po nocích zločince,   Jennifer Gardner sice   krásná, ale jinak plochá   (hereckým výrazem!) Electra.   Michael Clark Duncan je super   herec, ale jako Kingpin   prostě špatný tah. Tyhle   herce s obrovským náskokem   přebíjí Colin Farrell jako   Bullseye, kterého si   náležitě vychutnal, škoda   jen, že ve filmu moc scén s   ním nebylo.
majkronyk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2018
Viděno dvakrát
Viděl jsem tenhle film   jednou, když vyšel a teď po   první řadě Daredevila od   Netflixu jsem si ho pustil   znovu a je to prostě špatně   udělaný. Film jako takový   ani tak ne, ale naprosto   nevyužitý potenciál.   Totálně pokažená postava   Electry a tak dále a tak   dále. Většina lidí to   kritizuje kvůli Afleckovi, s   tím já problém nemám,   nevadí mi dokonce ani jako   Batman, ale je to jak jsem   řekl, nevyužitý potenciál   a hlavně filmy s Marvelovskou   tématikou, které točí FOX,   až na X-Meny (ale taky ne   všechny), prostě nic moc. A   na film o Electře, rak na ten   ani recenzi psát nebudu, ten   jsem vlastně taky viděl jen   jednou a už si ho ani   nepamatuju pořádně.
Kaaza
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Slepec běhá v červeném   oblečku po městě a trestá   zločince. Myslím, že mám   velkou fantazii, ale to je na   mě trochu moc:-) Affleck jako   superhrdina působí ještě   hůře než Clooney v roli   Batmana, což jsem myslel že   se nikomu nepodaří.   Béčkový film 45%
fifoml
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Konecne sem si pozrel i tenhle   filmovy komiks. To se jim   vubec nepovedlo. Je to nudny,   pomaly a komiks byl mnohem   lepsi. Nechapu jak se da neco   takhle pokazit.
Amthauer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Chvílemi zajímavé efekty a   souboje, ve zbytku zoufalá a   nevýrazná nuda, no a Affleck   je prostě tragéd.
julcas5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2014
Film se moc nepovedl, ale   komiks je opravdu výborný!   Komu se film moc nelíbil   -stejně jako mně,   doporučuji komiks. :)
Marais
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Komedie
Mohu říci, že jsem celý   film nakonec pojal jako   komedii. Chvílemi mi totiž   opravdu nezbývalo nic jiného   než se smát.
efCZa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.7.2008
řekněme že je to   vtipné...protože jinak bych   musela brečet - něco tak   zmrveného se jen tak nevidí.   Vcelku slušný začátek s   malým Mattem, je bohužel   krátký - dospělý Affleck   je jako obvykle gumový,   Jennifer Garner je prostě   tragická, celý děj je   vyšroubovaný...nechápu, jak   se mi podařilo, vidět to už   podruhé - brr.
Vídžej
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Tfuj to byla ale blbost. Z   výkonu Bena se mi chtělo   brečet a z některých scén   jsem měl pocit, že snad   režisér se scénárity   vymýšleli opilí nebo   ještě hůř po opici. To je   prostě otřes. Nehchápu, jak   si může někdo něco   takového dovolit vypustit do   světa........
Spikeee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.7.2013
Nic horšího...
snad z tohodle filmu udělat   nemohli, nemá to pořádne   hlavu ani patu.nedokázal jsem   to dokoukat ani na několik   pokusu, nemam na to nervy
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Pro mě nejslabší comiksový   film co jsem viděl.Absolutní   zklamání jak   scénářem,režijně tak i   herecky.Zlatej starej Superman   nebo Batman tohle se   nepovedlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9802minih9802Jumanji (1995) 
Jumanji n
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih154025minih154025X-Men: Dark Phoenix (2019) 
Dark Phoenix n
minih50918minih50918Epicentrum (2000) 
Epicenter n
minih13501minih13501Nájemní vrazi (1995) 
Assassins n
minih132147minih132147Kolonie (2015) 
Colonia n
minih28712minih28712Lara Croft - Tomb Raider (2001) 
Lara Croft - Tomb Raider n
minih43101minih43101Resident Evil: Zánik (2007) 
Resident Evil: Extinction n
minih30981minih30981Kameňák (2003) 
Kameňák n
minih8037minih8037Halloween 2 (1981) 
Halloween II n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Prachařů

21:20 - 22:39

44 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Zlatý transport

20:00 - 22:05

124 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Plán útěku 3 (2019)

21:40 - 23:35

24 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

21:30 - 22:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10