Duben
ohodnotit

Dům u jezera

The Lake House

Další název:
Dom pri jazere (SK)
Rok:
2006
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
10.8.2006
„Můžete být spojeni s někým, koho jste nikdy nepotkali?“

Komentáře k filmu Dům u jezera

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Zajímavý až dojemný   romantický film se skvělými   herci a velice vydařeným   scénářem. Závěr filmu mě   hodně potěšil, kdy se   vlastně hrdinové filmu   dokázali setkat, i přes   nepřízeň času.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Tohle není obyčejný film...
...aspoň z těch   romantických-mimo jiné je to   asi tím, že z něj dýchá   zralost, totiž že je to o   dospělých lidech. Jsou   ještě svobodní, ale už   neřeší otázky jako   povolání, odchod od rodičů   apod. Atmosféra se mi moc   líbila (jakož i Sandra a   Keanu, kteří patří mezi   moje oblíbené filmové   obličeje) a dům u jezera   vás uchvátí, i když   málokdo by v něm asi chtěl   bydlet...
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2007
10/10
Myslím, že tento film si 10   zaslouží - originální   zápletka, vynikající výkon   herců - Keanu Reeves a Sandra   Bullock zazářili a neumím   si představit nikoho jiného   v jejich rolích. Určitě se   člověk nenudí a je to   výborný film pro celou   rodinu, rozhodně doporučuji!
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2009
Jednim slovem: Krásný! Nikdy   bych neřekla, že se mě   takovejhle romanťák bude tak   líbit! Bude to asi tim, že   tenhle filmek naštěstí   nezapadá mezi ty typický   naivní a stupidní slaďáky.   Skvělí Keanu Reeves a Sandra   Bullock se do sebe zamilujou,   bohužel ale každej žije v   jinym čase. Samozřejmě to   skončí happyendem, ale film   je to moc pěknej!
Jackie87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2007
Když jsem viděla film Dům u   jezera, byla jsem nadšená!   Nejen že v něm hrají moji   oblíbení herci - Keanu   Reeves a Sandra Bullock (ti   dva spolu už hráli ve filmu   Nebezpečná rychlost 1), ale   je to podle mého názoru   skvělý film. Je ideální   pro toho, kdo chce na chvíli   "vypnout" a trochu   se odreagovat. Navíc má i   celkem povedenou zápletku.   Myslím, že tenhle film   rozhodně stojí za vidění!
forgottenangel666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Vubec nejsem romanticky typ.   Tento film jsem videl zcela   nahodou a davam maximalni   hodnoceni. Nebudu komentovat   jiz hodnocene, ale rozhodne je   to film, ktery nechci videt   jen jednou. Dej je remake,   obsazeni a herecke vykony   vynikajici. Nemam, co bych   vice dodal. Jen to, ze jiz   nikdy nedam na nazory profi   kritiku.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2007
Dva výborní herci se sešli   ve filmu, který je milý,   niterní, chytí za srdce a   přece není ničím nový.   Pokud se přeneseme přes   určité časové paradoxy,   jedná se o účelně a   logicky vystavěný příběh   lásky i osamělosti.   Přestože se takřka celý   film nepotkají, podává   hlavní dvojice výborný   výkon, plný citů, které   přímo z filmu stříkají,   na čemž má nemalý podíl   výborná kamera. Dalším   kladem jsou také dialogy,   resp. dopisy, na kterých   vlastně celý děj stojí. A   vůbec si nemyslím, že by   časové skoky byly   nepřehledné.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2016
Příběh plný vášně a   toužebné lásky dvou lidí   komunikující spolu jen   formou dopisů. Nehledejme v   tom reálnost příběhu, je   to přeci jen romantický   příběh v mezích   časoprostoru a paralely   vesmíru. Příběh jedné   lásky a tajemství. Sandra   Bullock a Keanu Reeves   rozehráli příjemné   filmové představení, kde   čas běží jen v   představách a kde každý   hledá tu svoji cestičku k   tomu druhému. Tento milostný   příběh má své kouzlo ve   své atmosféře a naprosté   nepředvídatelnosti. Protože   se děj odehrává v různých   časových rovinách, lze se   svojí vlastní nepozorností   v příběhu ztratit a tak ona   pozornost je tentokrát   skutečně zcela namístě. Je   to pozvolna plynoucí   milostný film bez nějakých   oplzlostí, hrubých slov a   nějakého skřepčení či   ledabylého juchání.   Milostný film, kde slovo   ´romance´ skutečně něco   znamená.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Kouzelný film o lásce a   časové smyčce která svede   dohromady dva lidi v jednom   domě u řeky. Jednoduše   řečeno. Je potřeba to   vidět. Ve filmu jsou   nádherné momenty a dokonce i   napětí.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2021
Dlouho jsem váhala jestli na   film mám kouknout.   Neprohloupila jsem. Líbí se   mi časové posuny ve filmu,   všechno navazuje jak má,   krásná romantika... A Keannu   a Sandra jako by k sobě fakt   patřili.
ipjp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Vynikající film, který ve   mě zanechal stopu. Film   jemně nostalgický,   romantický, smutný, ale s   nadějí, že láska dokáže   i nemožné. Vynikající   herecké výkony obou   hlavních představitelů.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Mám rád tajemno a hlavně   sci-fi motivy a tenhle   skloubený s romantikou je   prostě perfektní. Nádherný   film na to, vzít dívku do   kina. Problém je ale takový,   že někteří lidé mohou   mít problémy s pochopením   časových smyček, kterých   je tady skutečně hodně, a   příběh se dost zamotává.   Ale vážně se dá pochopit i   na první skouknutí.:-)
petrasek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Zajímavě pojaté romantické   dílko s okouzlujícím Keanu   a krásnou Sandrou v hlavních   rolích. Jemný a zajímavý   příběh pohrávající si s   časem...
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Trochu přemýšlení o   příběhu, který se   odehrává v domě u jezera,   ve dvou časových   přesmyčkách, kdy dva   obyvatelé domu si posílají   zprávy z jedné schránky a   není šance, aby se oba mohli   obejmout. Přeci není nic   nemožného, vymyslet nějaký   fígl k možnému setkání,   dnes to je již normální.   Podaří se?
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
The Lake House
Sanda Bullock a Keanu Reeves   jsou již osvědčenou dvojkou   na kterou se hrozně dobře   kouká a navíc jim to   společně prostě slušní,   nicméně tady zase tak často   společně nebudou, ale i tak.   Příběh je jednoznačně   zajímavý a neokoukaný, což   ho řadí mezi jiné   romantické filmy. Absolutně   jsem netušila, že se jedná   o remake.
Příběh   svým způsobem pohladí po   duši a nejen, že za to   může samotný příběh, ale   také kvůli hereckému   výběru, protože co si   budeme povídat oni jsou   společně skvělý a je   velká škoda, že si jejich   spojení neužijeme víckrát.   Největší spokojenost potom   výběru romantických filmů.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2015
Mně ten film nepřijde zlý,   naopak mně se líbí ten   nápad, i když asi psaní   dopisů poštou je trochu   mimo.Příběh se mi líbí,   protože není od věci,   každý hledá své štěstí   a ta trocha mystiky tomu dala   přitažlivost.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Dost odvážná hra s časem,   která rozhodně   <b>dává</b>   smysl, ale je třeba být   pozorný a být otevřený   myšlence tvůrců. Reevesovi   jsem věřil pláč,   Bullockové její   okouzlující dospělost a   přál jim polibek i za cenu   nevyhnutelného klišé. V   Amerických romantických   vodách posledních let   nepochybný unikát, který   nestaví na samoúčelném   humoru a ztřeštěných   vedlejších postavičkách,   ale na osamělosti,   milování, bolesti a   důvěře v to, že čas   lásku neovládá. Možná se   příliš snadno nechám opít   romantikou, ale já tvůrcům   Domu u jezera jejich   poselství   <i>věřím</i>…
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2010
To, že je Sandra Bullock a   Keanu Reeves dvojice k   pohledání bylo jasné už v   Nebezpečné rychlosti. V   novém filmu jsou ale oba   naprosto senzační a opravdu   jim to spolu sluší.   Originál jsem sice neviděl,   ale tahle americká verze mě   chytla. Zvláštní a velmi   chytlavý příběh, kdy jsem   prostě nemohl oběma hlavním   představitelům nefandit, no   a závěr snad ani lepší   být nemohl. Romantické filmy   sice v zásadě   nevyhledávám, ale tento je   opravdu pěkný.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Ve většině případů si   najdeme k filmu otázku. K   filmu Dům u jezera jich je   hned několik. Proč cesta v   čase ? Čím to vzniklo?   Změnit osud ? Mohl za to dům   u jezera, nebo je to jen   náhoda ? Každopádně mnoho   z vás určitě film po   prvním puštění bude od   začátku nudit. Skáče se   tam z jednoho do druhého,   není hned jasné oč jde.   Rozhodně je to romantický   film plný překvapení. Můj   pohled byl takovej jako   dítě, které otvírá svůj   zabalený dárek, přesně tak   jsem reagoval na začátek, co   se z toho vyklube. Ještě   abych nečekal, když zde   hraje moje milovaná herečka   Sandra Bullock. Dům u jezera   našel dvě trpící a   ztracené duše, které našli   svoji lásku přes schránku.   Žádné triky, nic   náročného k natočení,   stačila k tomu logika, cit a   pravá láska což nám Keanu   Reeves a Sandra Bullock   ukázali. Rád jsem je zase   viděl spolu na scéně.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Snímek jsem hodnotil   nadprůměrně. Nechal totiž   ve mě nadprůměrný dojem.   Oba hlavní protagonisté jsou   mými velmi oblíbenými   herci, navíc filmové téma s   hrátkama s časem a v čase,   jsou diváky žádané a   oblíbené, viz například   FREKVENCE a podobně.
Leonid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Film je to docela pěkný.   Jedná se o remake   jihokorejského filmu Siworae   - Il-Mare. I když   prostředí, společnost a   především herci   ztvárňující hlavní   postavy (S. Bullock a K.   Reeves) jsou nám jistě   bližší, mě osobně dal   více snímek původní. Je   hlubší, přímější a   bohatší.
Ajanka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Nádherně baladický   příběh, někdy až skoro   dojemně skutečný, viděla   jsem ho třikrát a pokaždé   z jiného úhlu. Výborně   obsazený, skvělé výkony   herců.
kubvincovak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Zpocatku jen koukatem jak se   to vsechno muze stat, stejne   jako hlavni hrdinove. ak uz   jen cekate, jestli to dobre   dopadne. Musim uznat, se   Sandra Bullock a Keanu jsou   roztomily parecek. Oba jsou   jako ztvoreni pro romanticke   filmy. Jen si porad myslim, ze   nejvic ji to sluselo v lasce s   vystrahou s Hugem Grantem. Ale   fimt to vubec neni spatny,   doporucuji romantickym   dusickam
Ludek_Svoboda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Romantika z filmu srší v   každé jeho minutě (na můj   vkus až příliš). Pro   romantické duše a pro   všechny, kteří mají rádi   zamilované příběhy je to   ideální film na večer při   svíčkách. Trochu pro   někoho bude problém vyznat   se v časových smyčkách a   orientovat se, v kterém roce   se právě nachází, pro to   asi autoři do filmu   zakomponovali několik   vodítek - Keenu je vždy v   roce 2004 a Sandra má roce   2004 dlouhé vlasy - a je po   zmatku. Tento film rozhodně   stojí za zhlédnutí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Milá, příjemná   romanťárna se slušným   obsazením, jakoby mezi   Nebezpečnou rychlostí a   Domem u jezera neuběhlo tolik   let, Reeves a Bullock(ová)   vypadají skoro stejně. Jsem   ráda, že došlo i na   happyend,(spoiler) do   poslední chvíle jsem si   myslela, že Keanu pod tím   autobusem opravdu skončí.   Navíc ozvláštněno tématem   rozdílného času.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2020
Tenhle fantasy romantický   film se povedl. Byl to   zajímavý příběh a dobře   to bylo i zpracované a mělo   to i logiku.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Když člověk pomine že se   tohle může stát jenom v   americkým filmu tak je to   naprosto romantický film se   vším všudy.Herecké   obsazení mi přišlo   krapátek komerční,asi aby   producenti přitáhli do kin   co nejvíc diváků,ale v   dobře když jsem se na to   koukal víc a víc tak sem si   tam opravdu nedokázal   představit nikoho jinýho.Na   takovýhle film se nejraději   kouká ve dvou.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Dům u jezera je příjemný   sugestivní film pro klidné   večery se vskutku zajímavým   a nápaditým scénářem.   Časové posuny byly chytré   ale tím se děj vznášel   poměrně nelogicky.. na   druhou stranu je to přece   sci-fi. Nemůžu se zbavit   dojmu že, Keanu Reeves a   Sandra Bullocková působili   spíše jako staři-dobří   přátelé než zamilovaný   pár. Závěrečné   rozuzlení, kdy se Kate   dozvídá o Alexovi smrti,   bylo natočeno velmi krasně,   tím by film mohl skončit a   stát se tak dojemným   dramatem. Někteří diváci   to ocení, ale mě se to   zdálo zbytečně moc   přesladěný.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Je to kýčovité,přeslazené   a obsahuje to dojemný happy   end! :-) ale co? trochu mě to   obměkčilo a za shlédnutí   to stojí.Tvůrci si   zahrávají s časoprostorem   tak člověk musí alespon   malinko přemýšlet. Keanu   Reeves a Sandra Bullock -   úžasní
mischel251
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Veľmi zaujímavý romantický   príbeh...dej je síce trošku   komplikovaný, ale film je o   to napínavejší. Film ma   ničím neprekvapil, ale ani   nesklamal. Veľmi dobré   herecké obsadenie...no najmä   sa mi páčil záver filmu.   Určite si ho treba pozrieť.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Pekná Sandra vo svojom   žánry, Keanu zasa v   netradičnej pre neho ulohe   romantickom filme / aspoň pre   mňa /. Prežíval som ho až   do konca, ktorý bol presne   taký aký som aj ja chcel.   Skoro mi vyhrkli slzičky ...!
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2017
Tento snímek byl asi nad mé   chápání. Ne úplně jsem   pochopila, jak mohla jedna   schránka "posílat"   dopisy dva roky zpět a   dopředu. Vysvětlení se   schránkou jsem se bohužel   nedočkala. Pochopila jsem,   že se měli na Valentýna   sejít a srazil ho autobus.   Každopádně až na tuto   "nelogičnost" byl   příběh pěkný.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2011
On je to docela těžko   pochopitelný film,který   mnozí skutečně nemůžou   brát nijak vážně.Mně to   stačilo vidět taky jenom   jednou,protože jsem si nebyl   zase tak moc jistý......o co   tvůrcům sakra jde :-).
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Originální ale poněkud   nedomyšlená romance.   Herecké výkony nejsou   špatné a Sandra vypadá i po   letech velmi dobře. Je to   průměrná romance ale koukat   se na to dá. Ale stačí to   jen jednou.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Ještěže nakonec všechno   dobře dopadlo, tak, jak to ve   správné romanci má být...   tak trochu sci-fi, která si   hraje s časoprostorem. Ovšem   tak trochu nešťastným   způsobem, neboť ve druhé   půlce filmu jsem se začal   ztrácet v jednotlivých   časových rovinách. A   pravděpodobně jsem asi nebyl   sám, možná se trochu   pomíchaly i samotnému   režisérovi. Svým způsobem   se však určitě jedná o   snímek zajímavý a čas   strávený jeho sledováním   určitě nepovažuji za   ztracený.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Několikrát jsem na něj   začala koukat a nikdy ho   nedokoukala. Prostě mě to   neustálé balancování mezi   světy přestalo bavit a celé   jsem to nějak nepochopila a   možná jsem se o to ani   nesnažila. Třeba je to moje   chyba.
ja.rebel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Autoři tohoto snímku měli   šťasnou ruku při výběru   hlavních protagonistů.   Nebýt Keanu Reevese a Sandry   Bullock, nijak by na mě   tenhle fim nezapůsobil a děj   by se mi vykouřil z hlavy v   podstatě okamžitě.
usov
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.10.2009
usov
tenhle film mi připadal   hrozně nudný prostě se   divím že jsem u toho neusla   podle mě je to podprůměrný   komplikovaný romantický film   který ničím nenadchne
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Prima nápad, ale zabitý   děsivě nudným scénářem.   Netuším, kde jsem vyčetl,   že má jít o thriller. No   já jsem se celý film nudil a   nudil. Spíše bych to   zařadil mezi romantické   blbiny s fantasy podtextem.   201411099104/9423

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28274minih28274Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 
Terminator 3: Rise of the Machines n
minih33328minih33328Bestiář (2007) 
Bestiář n
minih52890minih52890Amazing Spider-Man (2012) 
The Amazing Spider-Man n
minih72386minih72386Slečna Emma (2009) [TV minisérie] 
Emma n
minih69914minih69914Tři mušketýři (2011) 
The Three Musketeers n
minih12018minih12018Marečku, podejte mi pero! (1976) 
Marečku, podejte mi pero! n
minih16394minih16394Ponorka (1981) 
Das Boot n
minih5390minih5390Čaroděj ze země Oz (1939) 
The Wizard of Oz n
minih42738minih42738Vzpomínky (2006) 
Deja Vu n
minih16860minih16860Pravdivé lži (1994) 
True Lies n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Siworae (2000)

 Siworae (2000)
Siworae n
 
Žánr: fantasy / romantický / sci-fi
Země: Jižní Korea
Režie: Hyun-seung Lee

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10