Duben
ohodnotit

Ghost in the Shell

Další název:
Duch ve stroji; Agentka budúcnosti
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
30.3.2017

Komentáře k filmu Ghost in the Shell

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2017
My name is Major Mira Killian...
zhruba v tomhle místě se to   podělalo. Tak moc jsem se   bál, že to amíci   podělají, až jsem tomu   pocitu podlehl. A trvalo   zbytek filmu se z toho   vylízat. I tak jsem z kina   odcházel rozpolcený.
"Původní" GITS   anime je klasika. Nicméně   ještě před tím byla manga.   A té (resp. těm) mají   rozhodně mnohem blíže   S.A.C. série. Vzhledem k   tomu, že ProductionI.G S.A.C.   (potažmo i Arise) prezentují   jako alternativní verze   příběhu, nemám potíž   vnímat i verzi hranou   odděleně. Stejně tak   nelpím na filozofickém   přesahu man-machine prvního   anime. (Krom toho Innocence mi   v tomhle směru přídje   ještě o něco lepší a   Arise posunem ke zkoumání   přerodu politické   společnosti ve společnost   korporátní to celé ještě   vylepšilo. A je asi na   místě připomenout, že v   japonštině se tohle všechno   nejmenuje Ghost in the Shell,   ale Kókaku kidótai, takže   řekněme něco ve smyslu   Zvláštní jednotka.)
Nicméně z kina jsem   odcházel rozpolcený. Nedalo   mi to a po dvou měsících   jsem shlédl camrip verzi.   Což dnes kvituji jako dobré   rozhodnutí. Vizual šel do   pozadí a mohl jsem víc   rozebírat, co se vlastně   děje a co se říká. Po   shlédnutí v BR kvalitě se   rozpolcenost zcela   vytratila.
Za mě   můžu říct, že Sandersovi   se věc podařila. Jsou tam   odkazy snad na všechny   předchozí GITS a spousty   kultovních scén (a jako   bonus snad i jeden vtípek   směrem k Star Wars),   přičemž je to samostatný   příběh, který zas řeší   něco trochu jiného nějak   jinak. Vykreslený svět je   "zdravě"   kyberpunkově drsný a   špinavý.
Myslím si,   že jak skalní fanoušci tak   GITS nepolíbení si tu   můžou najít to své.

Trochu jsem se   bál, že BR 2049 bude víc   GITS než GITS a... nestalo se   (e;
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2017
Predlohu jsem neznal, nicmene   jeden z mala filmu, ktery me   velice prijemne prekvapil az   nadchnul. Skvela myslenka,   zpracovani i obsazeni a   herecke vykony...
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2017
Audiovizuální punková jízda
Nepopírám, že hlavním   lákadlem byla Scarlett   Johansson, ale cyberpunkové   vizuálno mi taky hraje na   duši. Originál bohužel/dík   neznám, takže subjektivně   tomuhle sníku nemám co bych   vytknul a bavil jsem se v   kině od začátku do konce. A   velmi rád si jej zařadím do   filmotéky. 9/10
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2018
Šílené, naprosto šílené.   Ani nevím, kam to zařadit.   Sci - fi - to bude očividně   nejlepší. Dobrý nápad na   film a hodně dobrý byl taky   výběr hlavní herečky.
Sakra, ta Scarlet je   skutečně třída.
A   dobrý byl ještě P.Asbek v   roli "hodného"   drsňáka. Drsoň přesto   sympaťák. Vůbec toho chlapa   neznám, ale rád bych ho   ještě v nějakém filmu   chtěl vidět.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $40,109,757 ║Tržby   Celosvetovo $167,501,159▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ asi mám slabosť pre   Scarlett Johansson a to   určite mám ale mne to v   celku sadlo, z pôvodných   anime som videl dva diely a s   týmto počinom od Sandersa,   ktorému v celku sedí   vizuálna aj akčná stránka   som to bez väčších   problémov pekne zhltal /videl   v kine: 80%/
kraxon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2017
Nedotčen původním   žaponským anime mohl jsem si   dovolit luxus koukat na to   nezaujatě. A líbilo se mi   to. Pokud jdete do   kina/pustíte si to s cílem   se pobavit a nehledat v tom   nějaké "hloubky",   "vrstvy" či   "přesahy",   dostanete docela slušnou   porci akce, napětí i   vizuálních hodů (nesdílím   totiž módní trend   nadávaní na   "digitální   bordel"). Dokonce mi ani   (jaká hrůza!) nevadí dobré   konce. Takže film je fajn a   určitě jsem ho neviděl   naposled...
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2017
Jakožto fanoušek Ghost in   the Shell jsem se jako   ostatní příznivci japonské   předlohy strachoval, jak   dopadne hraná adaptace. Moje   pocity z ní jsou rozpačité   a neubránil jsem se lehkému   zklamání. Přenesení   pravého „ducha“ zůstalo   na půli cesty. Zahloubených   myšlenek je minimum a spíš   kloužou po povrchu. Zápletka   je zjednodušená a xkrát   ohraná, ale nikdo snad   nečekal, že se hollywoodská   verze originálu vyrovná.   Vizuální stránku   původního filmu se však   vystihnout podařilo, stejně   jako věrnost některých   scén. Ztvárněním GitS   připomíná „špinavá   sci-fi“ z 80. a 90. let.   Klidně opodál   futuristického města s   obřími hologramy by mohlo   ležet deštěm zalité Los   Angeles z Blade Runnera. O   něco horší je to s akcí,   která je obyčejná a ničím   neosloví. Drtivá většina   členů Sekce 9 mají jednu,   dvě scény. Scarlett   Johansson vypadá v   termooptickém obleku sice   jako vysvlečená panenka   Barbie, ale bavilo mě   sledovat, jak se sžívá s   kybernetickým tělem a hlodá   v ní zvědavost na její   minulost. Velké plus vidím v   hudbě Clinta Mansella, která   mě zaujala na začátku   snímku a v jeho finále, jež   mi přišlo rychlé. Prozatím   7/10.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2019
Film jsem viděl v televizi   Samsung 3D a musím se   přiznat, že díky tomu má   hodnocení o 20% víc.   Příběh jako takový není   nic zvláštního ovšem   vizuální stránky a 3D obraz   tomu dává úplně jiný   rozměr. Moc mě mrzí, že   tato technologie je mrtvá.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2017
Ghost in the Shell
Scenáristická sračka s   perfetným vizuálom. Tatkto   jednoducho sa dá popísať   americké spracovanie   klasického anime. Po   vizuálovej stránke to naozaj   tento rok nemá konkurenciu   (Dokonca ani 200 miliónový   piaty diel Pirátov sa   nechytá), mesto vám naozaj   vybije dych a z jeho   futuristického spracovaniam   vám bude z úsť tiecť   obrovská slina. Spomalovačky   (Či už prelet sklom alebo   vodný súboj) sú naprosto   famózne a dovolím si   povedať, že za posledné 3   roky sme tu lepšie nemali.   Akčné scénky dokážu   zabaviť, sú prijemne a   prehľadne natočené, majú   šťavu a drive a v spojení   so soundtrackom si z týchto   scénok doslova cvkrnete do   nohavíc. Bojová scénka s   tankom nepôsobí až tak   prepálene a vlastne si ju   pomerne užijete a pôsobí   ako slušné finále filmu,   ktoré nie je až tak   prestrelené ako to pri   akčných scifi filmoch býva.   Najväčším problémom je   ale scenár. Nevadí mi ani   tak to, že príbeh je   spracovaný pomerne   nezaujímavo aj keď   samozrejme problém to je   nakoľko sa miestami vcelku   nudíte. Ale tie   scenáristické chybičky   naozaj odpustiť nemôžem.   Jedná sa napríklad o scénku   s tankom kde si hlavná   hrdinka doslova odtrhne   končatiny a následne o pár   minút len tak odíde z miesta   súboja alebo fakt, že   niektoré postavy hovoria po   Japonsky a iné zasa po   Anglicky a navzájom si   rozumejú a ďalšie podobné   problémy. To filmu fakt   nemôžem odpustiť. Inak ide   ale o slušnú zábavú,   ktorú si vďaka solídnim   akčným scénkam a obdobnému   vizuálu aj tak užijete.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2017
No, čekal jsem, že to bude   mnohem horší. Je to prostě   takový odkaz na cyberpunkovou   dobu a zároveň japonské   animé (nebo jak se tomu   žánru říká), konec konců   původní verze je přesně ta   japonská. Scarlett mám fakt   hodně rád, podle mě je to   jedna z nejlepších hereček   současnosti. Ale občas si   teda vybírá dost zvláštní   role. Tohle byla jedna z nich.   Ale pořád bych řekl, že to   bylo nelpší než   "Lucy" To jsem si   koupil origoš dřív, než   jsem to viděl a nepovažuju   to za nejšťastnější   rozhodnutí:D Každopádně   film je to na jedno zkouknutí   určitě dobrý, možná jako   kulisa i na další   zkouknutí.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2017
Když jsem viděla animovanou   verzi, říkala jsem si,   která herečka do toho půjde   a bude polovinu filmu lítat   nahá. Nakonec to bylo   vyřešeno poměrně   jednoduše a pomalu nic se   neukázalo. Hraná kopie   příběhu poměrně věrná,   akorát se zase nedokážu   ubránit dojmu, že to tady   už všechno bylo – viz   nedávno mnou zhlédnutý Dům   loutek. Futuristické   cyberpunkové ozvláštnění   vcelku fungovalo, Batou hodně   podobný originálu a   nemastný neslaný dabing   Zuzany Kajnarové nic   nevylepšil, nevím, zda to   bylo záměrem, když vlastně   namlouvala robota.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.3.2018
Průměrná sci-fi,začátek   byl dobrej akční scéna   povedená, robotický stvůrky   taky ale další větší akce   už se nekonala,hlavní   hrdinka dobrý,některé   efekty povedené,padouch nic   moc,škoda chtělo to víc   akce a trochu víc   bizardností.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2018
Takové
celkem průměrné filmové   zpracování komiksu.Není to   vyloženě špatné,ale ani   takové aby mě to nadchlo a   zapamatoval si tento   snímek...Herecké   výkony,natočení   slušné,ale jakoby tomu něco   chybělo.Pochvala za tělo   hlavní hrdinky:-) Opětovná   výtka dabingu,který   nepředělá titulky a nám   neznalcům anglického jazyka   zůstává utajeno,co celý   film říkal starý japonec:-(
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Scarlett Johansson se vždycky   počítá ať je to   sebevětší ptákovina. V   tomto případě jde o   kultovní příběh, který   mě mírně zklamal, ale   Scarlett... :-)
RwlBem
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2017
Nic zrovna
extra, ale koukat se na to   dá. Celkem přímá dějová   linka na ose uvedení do   tématiky - akce ve službách   - prozření - reakce -   exemplární (a   nicneřešící) zabití   padoucha - smíření a vize   naděje, ničím neoslní,   takže zbývá plno času   rozhlížet se kolem. Co mě   tedy zaujalo: v době, kdy se   všechno zvolna víc a víc   stěhuje do nebiologické a   virtuální dimenze, jaksi už   nikomu nestojí za to   udržovat ten reálný svět,   a je to na něm znát na   každém kroku. A pak, že i   vražedný kyborg potřebuje   trochu té mateřské lásky.   Tak aspoň šest hvězdiček   za snahu.
Worech
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2017
Nic extra...
Původní anime/manga verze   neznám, nicméně trochu jsem   věděl, do čeho půjdu. Po   půl hodině jsem měl chuť   vypnout, filosofická   myšlenka human vs. shell,   která se prolíná celým   filmem, je jasná od jeho   počátku. Ale na Scarlett se   dá dívat.
Vizuálně   chvílemi zajímavý snímek,   hudba by patřila hlubším   emocím, které zde opravdu   nejsou. BladeRunner natřený   na růžovo, ale nemá na   to.
Za mě promrhaný   potenciál.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2018
Hodně rozporuplný film,   hemžící se spešl efekty,   ale také hluchotou.   Neskutečně pobavily Česko   Japonské dialogy. To byl fakt   tak velký problém nadabovat   těch pár džapanských vět?   Bože ta česká distribuce,   to je děs. Hodnotím efekty a   to na 40, zbytek filmu s   filosofickými žvásty můře   do kopru.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.11.2017
Sprzneny Ghost in the Shell...
Nechapal som "flame"   tykajuci sa hereckeho   obsadenia.V tomto sialenom   "korektnom" svete s   pseudokauzami...A   voila!Suhlasim a   podpisujem!Priemerna herecka s   nulovym sexappealom S.J. hra v   japonskom klasickom pribehu   spolu s dalsimi   Nejaponcami.Totalny   fail!Herecke vykony,chaoticky   pribeh,idiotsky scenar a nudne   bojove sceny potapaju tuto   klasiku ku dnu.To uz nehovorim   o kostymoch a grafike   prostredia.Prvoplanovy   pseudosexy oblek S.J. je   vrchol,ale len pre   onanistov...Pred casom som   videl animovany Ghost in the   Shell 2 Innocence a bol   perfektny podobne ako Final   Fantasy filmy,ktore   doporucujem.
Tento   americky paskvil rozhodne   nedoporucujem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8470minih8470Honba za diamantem (1984) 
Romancing The Stone n
minih64856minih64856Tupíři (2010) 
Vampires Suck n
minih147937minih147937Lazer Team (2015) 
Lazer Team n
minih16978minih16978Pro hrst dolarů (1964) 
Per un pugno di dollari n
minih67915minih67915Anonym (2011) 
Anonymous n
minih43082minih43082Zlatý kompas (2007) 
The Golden Compass n
minih11860minih11860Malé dohazovačky (1995) 
It Takes Two n
minih114671minih114671San Andreas (2015/1) 
San Andreas n
minih56717minih56717Habermannův mlýn (2010) 
Habermannův mlýn n
minih11492minih11492Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 
Limonádový Joe aneb Koňská opera n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká tvář Thajska

08:30 - 09:15

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:50 - 09:50

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:15

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178463

Poslední komentáře

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hledá se Kelly (Finding Kelly)

Hledá se Kelly
Finding Kelly

Já, robot 2 (I, Robot 2)

Já, robot 2
I, Robot 2

John McCook

McCook John

Christian Krämer

Krämer Christian

Jack Brooks Monster Slayer

Jack Brooks Monster Slayer
Jack Brooks Monster Slayer

Ve službách legie (Savior)

Ve službách legie
Savior

Christopher McDonald

McDonald Christopher

Rob Morrow

Morrow Rob

Smyčka (El Incidente)

Smyčka
El Incidente

Bundy: Dítě Ameriky (Bundy: An American Icon)

Bundy: Dítě Ameriky
Bundy: An American Icon

Naposled navštívené:
Hledá se Kelly (Finding Kelly)

Hledá se Kelly
Finding Kelly

Já, robot 2 (I, Robot 2)

Já, robot 2
I, Robot 2

John McCook

McCook John

Christian Krämer

Krämer Christian

Jack Brooks Monster Slayer

Jack Brooks Monster Slayer
Jack Brooks Monster Slayer

Ve službách legie (Savior)

Ve službách legie
Savior

Christopher McDonald

McDonald Christopher

Rob Morrow

Morrow Rob

Smyčka (El Incidente)

Smyčka
El Incidente

Bundy: Dítě Ameriky (Bundy: An American Icon)

Bundy: Dítě Ameriky
Bundy: An American Icon