Duben
ohodnotit

Gulliverovy cesty

Gulliver's Travels

Další název:
Gulliverove cesty (SK); Gullivers Reisen - Da kommt was Großes auf uns zu
Rok:
2010
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
20.1.2011
„Obrovské dobrodružství v malém světě.“

Komentáře k filmu Gulliverovy cesty

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Tak tohle zpracování   Swiftova Gullivera mě tedy   nenadchlo. Asi je to hlavně   tím, že Jacka Blacka mám   až příliš spojeného s tou   řadou šíleností, které   už ve filmech napáchal.   Navíc myslím, že této   literární předloze podoba   ztřeštěné taškařice ale   vůbec nesluší!
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2012
Věřím, že Jack Black není   vhodným představitelem   hlavního hrdiny, hlavně asi   pro slabší a mladší část   pohlaví, ale pro mě je   jednička. Poslíček z   podatelny je tím posledním a   neviditelným mužem, který   může jenom toužit po   dívkách a úspěchu.   Filmové triky velice dobré,   nejlepší chvíle přijdou,   když se Gulliver ocitne v   moci rozjívené dětské   obryně. To stojí za to.   Zábavné, bez chvilky nudy.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Gulliverovy cesty
Od Jacka Blacka očekávám   vždy na chlup stejný výkon.   Zatím nikdy nezklamal, ale   bohužel ani nepřekvapil.   Považuji ho za průměrného   herce, který prostě   nedokáže zcela sám   utáhnout celý film.
Gulliverovy cesty od   Jonathana Swifta jsou dílo   nejen pro mládež, jako je   tomu u tohoto snímku, ale   zároveň v sobě skrývají   vtipnou satiru na tehdejší   politické a kulturní dění.   A tento podtext mi tu dost   chybí. Děti si zde jistě   najdou své, ale mi ostatní,   kteří jsme zvyklí na   pohádky od Pixaru u kterých   se můžeme také bavit, máme   prostě smůlu. Navíc mi   Gulliver přijde mezi   liliputány nepřirozený a   vůbec nedokážu uvěřit,   že je fakt mezi nimi - efekty   se celkově moc nepovedly.
Ostatní postavy   nedostávají vůbec žádný   prostor, což je škoda,   protože se zde objevuje   Marshall z "How I Met   Your Mother" a hlavně   vynikající irský komik Roy   z "IT Crowd". V   původním díle se hlavní   hrdina zúčastnil celkem   čtyř plaveb, doufám, že   filmaře nenapadne v nápadu   Gulliver's Travels   pokračovat, mohli bychom se   totiž dočkat něčeho   ještě mnohem horšího...
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Někoho napadlo zmodernizovat   klasiku, ale zřejmě   zapomněl o tom alespoň   trochu popřemýšlet. Je   hezký, že použil i 3D, ale   na tak chabý scénář plný   nudností a hluchých míst to   prostě nevystačí. I ta   atmosféra a jistá magičnost   příběhu je   nezaznamenatelná. Některé   triky jsou viditelně   špatné, což je na dnešní   dobu a takový film vcelku   ostuda. Kdepak, zahrabejme   tuto nechutnost kilometr do   země a zalijme super pevným   betonem. Tohle si tak skvělí   román opravdu nezaslouží.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2013
Docela obyčejná příjemná   oddychová fantazy   komedie.Dobré visuální   efekty a dobrý herecký   výkon J.Blacka.Nechá se na   to koukat.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Vcelku zábavná komedie o   jednom ztroskotanci(doslova),   který se objevil v zemi   liliputů. Blackovi podobný   role sedí. Hraje to tak   přirozeně, že mi někdy   přijde, že snad hraje sám   sebe. Jako žádná sláva,   ale na víkendový vyvlátí u   televize to stačí. 50%
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Další verze osudů Lemuela   Gullivera v zemi Liliputů.   Asi to není můj šálek   kávy a film mne moc nezaujal.   Myslím, že některé   starší verze byly lepší -   hlavně bych vzhledem k roku   natočení očekával   kvalitnější triky.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Trapny Gulliver...
Obrovske sklamanie.Biedna   rezia s ubohymi hereckymi   vykonmi a scenarom.Jedine,co   mohlo film zachranit bol   humor,ale Jack Black sklamal a   vysledkom je trapny film   vhodny pre deti,ktore ho mozno   ocenia.V ziadnom pripade film   nedoporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Gulliverovy cesty
Docela obstojná dobrodružná   komedie na motivy známe knihy   od Jonathana Swifta. Jack   Black jako vždy zaručuje   vtipnou, oddychovou a   nenáročnou podívanou.   Zmenšený svět liliputánů   byl díky detailnosti opravdu   impozantní. Jen je trochu   škoda, že se filmu nepotkal   liliput s obrem, ten rozdíl   by musel být k popukání.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Padesát šest procent   Gullivera mě celkem   překvapilo. Já jsem si užil   87 minut svižné milé   zábavy. Čas před   příjezdem hlavního hrdiny   na ostrov Liliputů není   zbytečně dlouhý,jen nám   chlapíka (v podání   nejlepšího hollywoodského   tlouštíka současnosti Jacka   Blacka) představí a pak už   se můžeme bavit množstvím   situačních gagů   vyplývajících z rozdílné   velikosti Gullivera a jeho   nových přátel a také   nepřátel. A pak na ostrov   trpaslíků přijede také   tajná láska hlavního   hrdiny. A pak se do něj   zamiluje a pak bla bla   bla...no víte,jak to v   amerických filmech chodí.   Žádné velké myšlenky,jen   hodina a půl milé vtipné a   vizuálně dokonalé   podívané.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.5.2016
Ten chlap (rozuměj J. Black),   je hroznej v každém filmu   stejně. Ani tento není   výjimkou. Docela se divím,   že ho do něčeho obsazují,   když výsledek je pořád na   jedno kopyto.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Ano, v původních   Gulliverových cestách je   opravdu vtipná politická   satira a nadsázka...a nikdy   jsem to nedočetla dál než   do poloviny:-(. Přiznám se,   že tohle využití Swiftova   námětu je mi bližší a   víc mě bavilo. Z   diametrálně rozdílných   proporcí i Jack Black   dokáže vykřesat slušnou   (!) legraci. Kromě toho Emily   Blunt a Chris O´Dowd perlili,   jako vždycky. Ovšem závěr   mi připomněl dvě věci:   nikdy se nesmířím s tím,   jak Jack zpívá rock (to je   ovšem věc vkusu), a Amanda   Peet musí mít   neotřesitelný smysl pro   humor...
ValaMalDoran
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.1.2011
No, kdybych to neviděla ve   3D, tak bych dala i míň   bodů. Bylo to nudný a nic   novýho pod sluncem to taky   nebylo. Chvilkama mě padaly   oči a už bych to vidět   nechtěla. Ale pro děti to   musí být podívaná.
GeorgeB
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2015
Jedna hvězdička mínus za   (spoiler) pomočení zámku a   pana krále. Nu holt americký   humor je americký humor.   Osobně jsem to nedával, ale   prckové se sprosťárnám a   nechuťárnám vždycky   smějí a mělo to u nich   kýžený efekt. Díky tomu   jsem z filmu rozpolcen   aohodnotil jsem tak jak jsem   ohodnotil a vůbec netuším   zda jej jiným rodičům   doporučit.
azenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Zajímavá ukázka, jak může   být klasická americká   komedie povznesena výkony   britských herců. Je to   zábavné, má to zajímavé   téma a ty občasné   trapnější vtípky pro   americké publikum jsou   vykompenzovány obsazením   oblíbeného Chrise O'Dowda,   který skvěle baví ve své   záporné roli.
Hombretino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Lepší průměr
Velmi dobře zpracovaný film   který vás pobaví. Bohužel   očekával jsem od něj víc,   alespoň podle traileru. Tento   film se řadí k mnoha   ostatním které stačí   vydět jen jednou.
xxlch
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Pan Swift by nevycházel z   údivu jak se taky dá   využít jeho kniha o   Gulliverových   dobrodružstvích.Vcelku   moderně stvárněná a díky   vizuálním efektům pro   malého diváka docela hezká   podívaná.Závěrečná   písnička o tom že válka je   naprosto k ničemu je moc   hezkým vzkazem,nejen pro ty   malé koukatele,pro které je   tendle filmík především   určen.Nutno ovšem podotknout   že pro filmové   "fajnšmekry" bude   tendle filmík hodně těžké   strávit.
Salám
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Nepotěší neurazí
no žádná sláva - Jacka   Blacka mám rád, ve filmech   jako school of rock a   Tenacious D byl skvělý,   předvedl jak je trhlej,   vtipnej a jaký má hudební   potencial.
Guliverovy   cesty bohužel nejsou žádná   bomba, dívat se na to dá,   ale moc si od toho   neslibujte.
Potěšil   mě Roy ze serialu IT crowed a   marshall z HIMYM.
dal   bych víc hvězdiČek, ale ten   konec to absolutně zdupal, za   kaŽdou cenu tam chtěli dát   hudební podukci jack Blacka a   ohřát si polívečku na   základě ninulých hudebních   snímků J.B.- ale byl to   spíš násilný kýč..za   každou cenu vytěžit z jeho   image co nejvíc
Mesany
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2012
oddechovka
Slušná oddechovka ikdyž   jsem čekal mnohem   víc.Možná se Jack Black   nudil,tak vzal tuhle roli.Ale   kolem a kolem podívat se na   to dá a nemusí se nad tím   moc přemýšlet.
lucka5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Povedená komedie, výborní   herci :) některé věci zde   byli sise trochu přehnané a   šílené ale rozhodně si mě   získal. :)
SajmonModer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Nejlepší film, co jsem zatím tento rok viděl!
Velice milá a vtipná   záležitost! Jack Black na   mě působil velice   příjemně. Pocelou dobu jsem   měl u filmu příjemný a   hřejivý pocit, nenudil jsem   se ani chviličku!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48394minih48394Lovecká sezóna 2 (2008) [Video] 
Open Season 2 n
minih55069minih55069Scooby Doo: Začátek (2009) [TV film] 
Scooby-Doo! The Mystery Begins n
minih70255minih70255Pam Ann: Leť se mnou (2007) [Video] 
Pam Ann Live: Come Fly with Me n
minih59234minih59234Delta Force One: Ztracená hlídka (1999) 
Delta Force One : Lost Patrol n
minih61158minih61158Loď do Indie (1947) 
Skepp till Indialand n
minih69016minih69016Malý Zizou (2008) 
Little Zizou n
minih71524minih71524Spavá nemoc (2011) 
Schlafkrankheit n
minih116668minih116668Tři bratři (2014) [2k digital] 
Tři bratři n
minih40780minih40780Rána z milosti (2005) [TV film] 
n
minih76518minih76518Vraždy v Yorkshiru: 1983 (2009) 
Red Riding: 1983 n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

06:50 - 07:40

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Monchhichi (2017) [TV seriál]

06:15 - 07:05

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:15

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190657
Osobností: 698124
Fotografií: 765069
Plakátů: 377261
Obsahů a biografií: 178470

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dana Batulková

Batulková Dana

Hamlet

Hamlet
Hamlet

Veronika, prostě Nika

Veronika, prostě Nika

Will Leighton

Leighton Will

Richard Burton

Burton Richard

Joe Medjuck

Medjuck Joe

La volante

La volante
La volante

Kamenný most

Kamenný most

Pán z Ballantrae (The Master of Ballantrai)

Pán z Ballantrae
The Master of Ballantrai

Hunter Clary

Clary Hunter

Naposled navštívené:
Dana Batulková

Batulková Dana

Hamlet

Hamlet
Hamlet

Veronika, prostě Nika

Veronika, prostě Nika

Will Leighton

Leighton Will

Richard Burton

Burton Richard

Joe Medjuck

Medjuck Joe

La volante

La volante
La volante

Kamenný most

Kamenný most

Pán z Ballantrae (The Master of Ballantrai)

Pán z Ballantrae
The Master of Ballantrai

Hunter Clary

Clary Hunter