Duben
ohodnotit

Já, Frankenstein [2k digital]

I, Frankenstein

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2014
„Drží v rukou klíč, který má moc vyhladit celé lidstvo.“

Komentáře k filmu Já, Frankenstein

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Na film jsem se poměrně   těšil. Zárukou pro měl   byli Aaron Eckhart a Bill   Nighy. O to větší bylo moje   zklamání. Oživlí chrliči   a na druhé straně démoni,   najednou všechno létalo a   skákalo, měl jsem v tom   zmatek. Do toho všeho   hlášky typu   "Nešetřete je!",   prostě bída. Frankensteina   si představuju jinak, než   fešáckého Eckharta s   několika klikyháky na   ksichtě. Stále je ve mě   vzpomínka na postavu   vytvořenou Boris Karloffem ve   stejnojmenném filmu Jamese   Whalea z roku 1931. V tomto   příběhu je spleteno páté   přes deváté za účelem   akce a pofidérního napětí.   Létající bytosti, deník   stvořitele Victora   Frankensteina, který je   stěžejním předmětem ve   filmu, prostě tvůrci   nešetřili novými nápady,   které mi nejsou pochuti.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2015
Vizuálně velice pěkné,   dějově bohužel už poněkud   slabší. Čili: řemeslně   zvládnutá, ale jinak   naprosto tuctová řežba mezi   dobrem a zlem, do které se v   podstatě nechtěně   připletlo Frankensteinovo   monstrum, přejmenované tu na   Adama. Na druhé straně film   nepředstírá žádné   vyšší umělecké ambice,   drží se svého žánru a v   jeho rámci si vede vcelku   obstojně. Ona i nepříliš   inteligentní béčková   slátanina někdy dokáže   slušně pobavit...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Nebýt toho názvu, tak by   šlo o celkem slušné   fantasy, protože do hororu   měl tento film dost daleko.   Příběh standardní, na   Aarona Eckharta se hezky   koukalo, lidí pomálu,   žádné výrazné herecké   výkony, efekty průměrné,   nic objevného, ale zase nic   strašného.
Jen znovu   opakuji, kdyby se film   jmenoval jinak, tak by to   rozhodně nesvádělo ke   srovnávání s klasikou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Producenti snímku   'Underworld' sáhli po   Frankensteinovi a vytvořili   žánrovou temnou fantasy   podívanou, kde se kupodivu   nejvíce blýskl Bill Nighy v   ukázkově bravurním   záporákovi. Tvůrci vsadili   na neznámé období   Frankensteinova života a   vytvořili takový epitaf   neznámé a svým způsobem i   šokující životní linie   tohoto tvora. Pro mnohé velmi   těžkopádný snímek, ale   při nahlédnutí do hloubky   děje a takové té filozofie   hraničící mezi životem a   smrtí, si lze toto dílo   náležitě vychutnat. Je   však nutno přiznat, že   atmosférou se to celé   skutečně podobá   'Uderworldu' a tak komu se   nelíbí ten, zavrhne i tento.   Netypický příběh, ale   žánrově velice   přijatelný.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Na život treba sa dať skopať elektrickým úhorom?
Shellyovej knihu som čítal   dávno dávno a viem, že sa   mi vlastne nepáčila. Ale bol   som zvedavý na toto moderné   poňatie, info hovorí o   komikse. Ten zas nepoznám.   Film má dva extrémy. Prvý   totálne blbý námet, samé   klišé a plno nelogickostí.   Vymyslieť blbosť ako sa   mlátia v dvoch starších   zámkoch či hradoch dve   sekcie tých z hora a tých z   dola a ľudstvo si toho   nevšimne, navyše sa do toho   zapletie kedysi jeden pokus o   vyrobenie človeka, či už s   dušou, ťažko povedať.   Očividne sa podarilo, ale   teraz treba tieto výskumy   pretaviť, aby mohli čerti   ovládnuť svet. Ono po   príbehovej stránke to bol   des, ale zas musím povedať   aj o tej druhej rovine. Má to   slušnú atmosféru, niektoré   scény mali čo to do seba a   hlavne ma potešili moje   obľúbené herecké hviezdy   Miranda Otto a Bill Nighy,   ktorí boli famózní. Inak   slabší film. Navyše možno   budem vyzerať ako na hlavu,   ale fakt mi pripmínal Eckhart   tu Lamberta. Inak celý film   mi tiež často pripomínal,   že to robia asi už borci,   čo kedysi museli mať niečo   s Underworldom, keďže to   chvíľami vyzerá dosť   klonovane, ale samozrejme sa   na neho nechytá
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Nebyl to zase takový   průser,vizuálně to docela   ušlo,příšery taky docela   dobrý,akční scény taky   dobrý,příběhově to byla   blbost ale na přemýšlení   jsou jiný filmy takže na   oddych to stačilo,s   většinou hereckých výkonů   spokojenost.
Langley
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2014
Už jsem čekal, kdy vyskočí   zpoza rohu latexově oděná   Kate Beckinsale, aby   pořádně pokosila ty   všechny počítačem   nepovedený zrůdičky v tomto   filmu s namodralým filtrem.   Musel jsem si ale vystačit   jen s Aaronem Eckhartem. Né,   že bych proti němu něco   měl, ale tady nemá co hrát.   Bill Nighy se v roli dalšího   záporáka evidentně nudil a   já mu to ani neměl za zlé.   A Miranda Otto? To jako   vážně, že se nechala do   tohohle ukecat? Nebude trvat   dlouho a počítám, že už   zítra si na tenhle snímek   ani nevzpomenu. Tvůrci se   snažili být cool, ale v   mých očích se jim to nějak   nepodařilo. O pokračování   nestojím, jak napovídal   závěr.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2014
Já, hloupý.....
...že jsem to toužil tolik   vidět!:-D To měl být horor,   komedie, akční výplach nebo   naprosto zbytečná parodie?   Asi od všeho trochu! O   úplně hloupém ději, se   raději ani nebudu zmiňovat.   A ty příšerné triky, jak z   Céčkového hororu od Asylum.   Možná před dvaceti lety z   nich filmový divák padal na   prdel, když je viděl v   Bladeovi nebo v televizních   Čarodějkách, ale teď? OMG   (Oh my God), "bdím či   sním", ale jedno vím   jistě "never again,   pleas"! :-D Nechápu   celkem solidního Eckharta,   že se upsal takové   zlotřilé hovadině a Billy   Nighy ani nemluvě. Jedinému   komu to odpustím je Yvonne   Strahovski, tahle kočka do   podobných televizních   výplachů celkem patří.   Tak, náš milý Franky s   očními stíny, neposlouží   ani jako jednohubkový   filmový výplach, ale pro   zasmání a prodloužení   života, určitě jo! Za mě   50% :-D
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Frankie-comics hero...
Tak toto dielko sa snazi   tvarit strasne cool a   tvrdacky.A posobi presne   opacne, skoro az   smiesne.Eckhart ako komiksovy   hrdina, Miranda "Stitnica   z LOTR" Otto ako nosicka   svetla, Yvonne "serial   Chuck" Strahovski super   sexi vedkyna.Mazec...Specialne   efekty biedne.Ale ked sa cez   to vsetko povznesiete a budete   sa snazit brat pribeh vazne   pobavi Vas.
Film s   vyhradami doporucujem vsetkym   Rh komiks pozitivnym.
Pozn.:6 uhorov po 500   joulov=1   Frankenstein...Loooool...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Frankenstein v současnosti?   To je každému jasné, jak to   dopadne. Tohle není   Frankenstein, kterého každý   očekával - hybridní film s   rekvizitami z Adams Family   například (právě sluha z   Adams Family by Frankensteina   mohl hrát). A hlavně to bez   debat chtělo dějiště   jednoho času, klidně času   Jacka Rozparovače a   venkovních kulis ponurého   Londýna. Tyhle rozvětvené   dimenze syntézy středověku,   akčních figur, času   Absinthu a současnosti,   člověka mohou bavit   maximálně u scifi filmu, do   kterého legendu o postavě   Frankensteina bohužel   přiznásilnili. Touhle   osudovou chybou tvůrců, film   pozbyl na jakékoli ponurosti,   očekávaného sevření na   duši, či až deprese   obyčejného, tmavého,   deštivého dne. I Tim Burton   se svou animací oživlého   psa a i postava v Penny   Dreadful jsou zdařilejšími   renovacemi postavy   Frankensteina. Tak snad někdo   natočí novou, zdařilou   verzi... Ještě jsem   zvědavá na E.A.Poea, jestli   alespoň z poloviny uspokojí   mé očekávání, protože   Havran mohl být také   lepší. Zatím jednoznačně   vede atmosféra, rekvizity,   masky, herecké výkony i   celý scénář Vlkodlaka s   Beniciem del Torem - ten se   pro tu roli narodil. I   zfilmování přesného   znění Strašidla   Cantervillského rukou   současné americké   kinematografie by mohlo stát   za místo na externím disku   :), tenhle Frantík ne.
Omnibus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Film jsem sledoval v dobré   společnosti. Nalevo ode mě   seděl Bůh a chytal se za   hlavu, co za podrazácký   póvl (ty chcíplé chrliče)   mu lifrujou k němu do nebe,   napravo na dvojsedadle se   znechuceně šklebili kníže   pekel a princ démonů a   dávali si navzájem studený   obklad na čelo. Aby ne, když   tu zkázu lidstva pekelně   zmrvili a nedotáhli do   zdárného konce. Vzadu, o   dvě řady za námi, to   pořádně vrzalo, jak se   starý dobrý Frankenstein   obracel v hrobě a vepředu na   plátně sebou uprostřed   drátků a hadiček nervózně   cukala mrtvá laboratorní   myš, jakoby jí úchylná   doktorka vrazila do kloaky   vibrátor s baterkami   Duracell. Nejvíc na celou tu   chrlivou apokalypsu vyzráli   obyvatelé onoho města -   všichni seděli doma na   prdeli, čuměli na bednu (na   Bakaláře a tak) a nestarali   se o to, že jim venku kolem   oken lítají okřídlené   zrůdy a na zemi vybuchují   démoni (kdepak, ani žádní   bezdomovci v uličkách se   nepovalovali). Mimochodem,   démoni sice hořeli pekelným   ohněm a při podříznutí se   rozprskli jak silvestrovská   petarda při neodborné   manipulaci, ale nezapálili   tím ani jediný mastný   papír od tlačenky   povalující se u popelnic.   Při bojích s anděly pak   zdemolovali pár velkých   budov, ale policie či hasiče   kvůli tomu nikdo nevolal.   Však budov je ve městě   dost, no ne? Samotný   Frankenstein byl ušitý z 8   lidských mrtvol a byl tak   šerednej, až byl milej, ale   sám to nemohl zachránit. Ani   lidstvo, ani ten film. Brr...   Vyhozené peníze za kino! A   mimochodem, Underworldu to   nesahá ani po okapovou rouru!   Natož po chrlič. Čtyři   hvězdy za nálety – cestou   z kina noční Plzní jsem   furt úkradkem pozoroval   střechy historických domů,   jestli nějaký kamenný   chrlič neobživnul a   neotáčí po mě hlavu.   Naposledy mě takhle   vystrašily ty Harpyje z filmu   Ronja, dcera loupežníka. A   Hitchcock svými Ptáky,   samozřejmě.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2014
I,Frankenstein.
Skvelá akcia a nulový   príbeh.Vo filme sa v podstate   len Fightuje a občas sa   prehovorí nejaká tá   vetička.Je to skor oddychový   film.
SNCIS
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Blbost!
Hrozná kravina... Hrozně   trapný a je to blbost...   Jediný důvod proč jsem   vydržel až do konce - Yvonne   Strahovski. Když mě se na   ní tak pěkně kouká:D Jinak   Film - Totální kravina o   ničem. Efekty hrozné. Nemá   žádné další plus.
bluem
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Film čistě pro oddech a   nepřemýšlet nad ním. Nic   pro náročného diváka. Asi   bych se na film nešel   podívat znovu. vše trochu   přitažené za vlasy.
angel666
Hodnocení:
Přidáno: 21.2.2014
hezky
Hezký odpočinkový film.   nenarocny na pochopení.   jednoduchy dej. hodně pěkně   bojove scény a efekty.   líbilo se mi že to nebyl   remejk toho samého příběhu   který byl viden snad 100x ale   bylo to něco nového.   neříkám že to byla bomba,   to určite ne. ale stoji to za   to se na to podivat. za mně   75 %

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36901minih36901Kráčející skála (2004) 
Walking Tall n
minih69548minih69548Zítra snad bude líp (2010) 
Every Day n
minih28204minih28204Zatracení (2002) 
Zatracení n
minih61922minih61922Kouzlo Grace (2005) 
Nearing Grace n
minih70557minih70557Y'a un os dans la moulinette (1974) 
Y'a un os dans la moulinette n
minih17119minih17119Prostřihy (1993) 
Short Cuts n
minih56813minih56813Nezastavitelný (2010) 
Unstoppable n
minih12155minih12155Matka Kráčmerka (1934) 
n
minih192803minih192803Šílená noc (2022) 
Violent Night n
minih12001minih12001Manželství na úvěr (1936) 
Manželství na úvěr n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter znovu zasahuje (...

22:15 - 23:55

46 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Eurovision Song Contest 2024

21:00 - 01:00

121 minut již uběhlo
119 minut zbývá do konce

NOVA - Red 2 (2013)

21:45 - 00:00

76 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Beowulf: Král Barbarů (2005)

22:35 - 00:45

26 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698025
Fotografií: 764565
Plakátů: 376994
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala