Duben
ohodnotit

Koralína a svět za tajnými dveřmi

Coraline

Další název:
Koralína a svet za tajomnými dverami
Rok:
2009
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
11.6.2009
„Dobrodružství, které slovy nepopíšete.“

Komentáře k filmu Koralína a svět za tajnými dveřmi

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Oáza snění ve středobodu   pohádkového světa. S   evokující fantazií si   pohrávající Henry Selick.   Růžovým palácem zaplnil   prázdné místo nesplněných   přání duše dospělých.   Iluzionismus prostoupený   laškující hravostí,   rozvernou bizarností, ale i   vše obepínající   uzavřeností a narůstající   vtíravou temnotou, které   nelze tak lehce uniknout.   Anime s příslibem, alespoň   na okamžik pootevřít   dvířka…úniku z reality a   nechat se ukolébávat   bezelstnou blažeností.
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2012
tenhle snimek jsem furt   odklada a rikala jsem si ze to   nebude nic moc,a naopak   totalně me to překvapilo :)   byla jsem unesena, myslim ze   teda menší děti by se na to   rozhodně neměli koukat,   jelikoz je to docela   strasidelne. ale priběh a   zpracovaní perfektni.
nikol-a
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Moc hezký živý film s   hrstkou fantazie.
Popravdě mě tento film   hodně překvapil, protože   když jsem ho našla v   databázi tak jsem si   řekla,,to bude nějaká   animovaná kravina'' ale   mýlila jsem se. A teď   patří do mých   nejoblíbenějších   filmů.
DOPORUČUJU
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2014
Temnější verze příběhu o   světě za zrcadlem. Tady   však nejde o zrcadlo, ale o   malá dvířka, která malou   Koralínu zavede do druhé   dimenze reálného světa.   Světa zcela odlišného, a   však dokonalejšího. Ale i   zde tkví jisté nebezpečí,   kterému musí čelit.   Rodinný animovaný snímek   už na první pohled   prozrazuje, že rozhodně   není od Pixaru. Legrace tu   moc není a nějaké té   roztomilosti už vůbec ne.   Hororová atmosféra tomu   všemu dává jasně najevo,   že snímek rozhodně nebude   určen pro malé děti.   Přesto se tvůrci drželi   hodně na uzdě. Byť už tu   byla např. 'Předvánoční   noční můra', není nad   opatrností. Snímek plný   fantasie dokáže učarovat a   ten, kdo se skutečně   ponoří do děje, bude mile   překvapen. Snímek se povedl   a třeba na Halloweena mohu   jenom doporučit.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Naprosto bez jakýchkoliv   informací jsem koukal na   tento film ...
zpočátku mi to   připadalo jako další   loutkařská parádní   střeštěnina od Tima Burtona   ...
Ovšem musím po   dlouhé době uznat, že   strašidelné pohádky tohoto   ražení nejsou jen jeho   výsadou :-)
Vynikající pohádka s   krásným příběhem, který   mě od přibližně poloviny   filmu naprosto pohltil ..   doplněno krásnou hudbou ..   nemůžu než doporučit :-)
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Boj dětské fantazie se zlem   a poznání, že svět je   plný nástrah, strachu a   hrůz, ale také hluboce   skryté touhy po štěstí a   harmonii, která vychází   jako ranní slkunce. Henry   Selick tohle všechno cítil a   natočil film, který je vedle   akce naplněn sněním,   fantazií a symbolů.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Přiznám se, že pro mně byl   tento animák svým způsobem   překvapením.
Podle   toho začátku jsem soudil,   že to bude něco podobného   jako Číslo 9, no nakonec   nebylo.Přesto mě zaujalo to   zajímavé zpracování.
Taky se mi líbil ten   hororový nádech.
A   nesmím vynechat kocoura - ten   se mi líbil :-).
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Nádherný pohádkový   příběh o holce, která   objeví v domě tajemné   zazděné dveře, které až   tak úplně zazděné nejsou.   Báječný film ve stylu   Burtonovských Ukradených   Vánoc či Mrtvé nevěsty,   režírovaný Henry Selickem,   režisérem právě   Ukradených Vánoc Tima   Burtona. Kdo má rád tyhle   Burtonovky, neměla by mu   Koralína ujít za žádnou   cenu.
vlk1410
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Krásně bizarní variace na   Alenku v říši divů,   dostatečně temná, ale i   dostatečně pohádková.   Henry Selick ukazuje, že umí   natáček skvělé filmy nejen   pod záštitou Tima Burtona, a   představil nám vizuálně   precizní, vycizelované   dílko, které prostě má   styl a krásně se na něj   dívá.
Neben
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Originální!
Ale co jiného se dá čekat,   když se spojí talent   člověka, který tak   excelentně zrežíroval   Noční můru před Vánoci, s   jedním z   nejpozoruhodnějších   spisovatelů Velké Británie.   Neil Gaiman dal už v   Sandmanovi najevo, že jeho   fantazie nejen že mezí   nezná, ale zřejmě je vůbec   nemá.
Příběh   samotý je vcelku jednoduchý,   filmová políčka Koralíny   však okupují tak bizarní a   neokoukané postavy a každá   hned ve dvou inkarnacích   (každá má svou   "zlou" kopii, i   když to není tak úplné   černobílé), že o zábavu   opravdu není nouze.
Na   Koralínu by měl zajít   každý, kdo zbožňuje   ulítlé fantaskní světy á   la Burton a spol., rozhodně   nebude odcházet zklamán.
Leeslie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Nejvíce mě zaujala   animace.Ta animace mě přímo   vyrazila dech a ten vzhled a   tvůrčí nápady byly opravdu   neuvěřitelné.Ze začátku   jsem se obával-příběh   nevypadal příliš   originálně a hlavní hrdinka   nebyla moc sympatická,ale   postupem času mě ta krásná   atmosféra prostě   pohltila.Ikdyž tam bylo   celkem dost hluchých   míst,tak díky té animaci a   nápadům prostě nemůžu   dát míň jak 75%...
Vlnik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2019
Animace je rozhodně   působivá, příjemný design   postav a hlavní postava je   docela sympatická. Téma   příběhu má velký   potenciál, ale zpracování   něco chybí. Ve srovnání s   jinými   "jinosvětými"   díly se děj odehrává na   poměrně malém prostoru s   málo postavami. Z hlediska   prostředí ani ten jiný   svět zas tak moc vyloženě   fantazijního nenabízí, z   větší části je to jen   líp vypadající verze světa   skutečného.

Po dějové stránce bych   vytkl roztahaný začátek,   naopak hlavní akce utekla   velmi rychle a z větší   části až možná nesmyslně   snadno (což souvisí s   velikostí světa, ono tam   nebylo moc co vymýšlet).   Dejme tomu ten poslední   nedostatek by se u snad   pořád ještě pohádky dal   odpustit, ale možná by bylo   lepší se na celou   pohádkovost vykašlat a   udělat fakt kvalitní horor.  

Nicméně   celkový dojem pořád velmi   dobrý.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Nedětský animák, zajímavě   zpracovaný, zajímavý   příběh. Všechny postavy   mají něco do sebe, mým   favoritem je mlčenlivý   Hubík a kocour ve všech   formách. Český dabing   obstojný, černobílá   variace ke konci filmu   děsivá. Transformace matky -   děkuji, nechci.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Konečně animák, ve kterém   se na mě neculí zebra, lev,   osel, ryba, nebo zlobr.   Fantazie tvůrců běží na   plné obrátky a přiznávám,   že mi svými originálními   nápady vyrazili dech. I v   animaci je cítit naprosto   novátorský rukopis, který   zajímavě podtrhuje hudební   podkres.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tajemná pohádka ve   výborném grafickém podání   a se skvělým dobrodružným   příběhem mladé Koralíny.   Škoda že jsem knihu nečetl,   i když... v tuto chvíli se   ale obávám, že by mne kniha   stejně ani nebavila, jelikož   jsem se náramně pobavil při   tomto animáku. Je vidět že   každá postava a každé   řečené slovo bylo   promyšleno a mělo nějakou   návaznost. Koralína natolik   akční a střelená dívenka,   která chtěla mít pozornost,   a to se ji stalo osudným.   Podle mého názoru je to i   ponaučná pohádka pro děti,   že si z toho mohou i něco   odnést. Která postava mne   nejvíce zaujala ? Nejvíce   mne zaujala samozřejmě   Koralína a Kocour.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2011
KORALÍNA

Dost   zvláštní pohádka. Je   taková strašidelná. Vím,   že u nás byly děti na   návštěvě a bály se potom.   Moje děti to zvládly bez   problémů, ale i tak mám   dost divné pocity z tohoto   díla. Poučení z ní plyne   totiž spíše pro dospělé   než pro děti. Pohádka je o   tom, že když se rodiče   svému dítěti nevěnují,   protože jsou stále pracovně   vytížení, najde si dítě   jiné místo, kde se mu   věnují a mají ho rádi. A   to někdy může být velmi   nebezpečné, protože rodiče   nemají ani ponětí, co   jejich děti právě dělají.   Ale dost možná, že si sebou   děti ponesou toto ponaučení   s sebou dál do života a tak   efekt tohoto filmu se u nich   zúročí až později. V   každém případě pohádka   není špatná, ale dobře   zvažte jak starému dítěti   ji pustíte.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Tak tenhle zvláštní animák   pro dospělé měl u mě   našlápnuto zprvu vysoko ,   ale postupem času začal svou   řídkostí vyprávění a   celkovou nezajímavostí   klopýtat , až upadl do   bláta a po zbytek snímku se   jen z těžkostí plazil do   cíle , který byl nejen pro   mě vcelku vysvobozením. Své   kvality tento film zajisté   má , ale jeho provedení mě   moc nepřesvědčilo a proto   berte moje hodnocení jako   čistě subjektivní.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Koralína a svět za tajnými dveřmi
Když se objevili první   scény a příběh začal   šitím jedné panenky, nemohl   jsem se dočkat dalších   minut, protože vše vypadalo   opravdu slibně. Poté se nám   objeví hlavní hrdinka s   hlasem asi   nejtalentovanější mladé   herečky Dakoty Fanning a je   jasno, že se jedná o trhák.   Bohužel z omylu jste vyvedeni   o pár minut později, kdy   zjišťujete, že tempo je tak   pomalé, že i šnek leze   rychleji. Opravdu, kdybych si   na hodinku odskočil, vůbec o   nic bych nepřišel, žadná   velká změna by se   neodehrála. Škoda že takto   polehoučku plyne příběh i   ke konci, a v momentech kdy   čekáte nějakou napínavou   akci, stejnak ani o trochu   nezrychlí.
Navíc se   zde objevuje celkem dost   hluchých míst a dost často   jsem se i přes skvělou   animaci a velmi zajímavý   fantazijní svět, nudil.
Ale abych jen   nekritizoval, uvedu i nějaká   pozitiva. Již výše   zmíněná loutková animace   je opravdu na špičkové   úrovni, černý kocour také   vynikající - jak tak teď   nad tím uvažuji, nebyla to   nakonec jen vykrádačka   "Alenky v říši   divů"? Tolik podobných   věcí...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Niet nad čiernu mačku
Podobne ako Mary a Max.   Myšlienka dobrá, ale...   Chvíľami slušná atmosféra   a páčila sa mi tá mačka.   Ale inak uvádza sa to i ako   rodinný film, no neviem.   Pôsobil na mňa akosi smutne,   dá sa povedať chvíľami až   depresívne. Niektoré veci ma   desili, veľa vo filme sa mi   nepáčilo, dosť i hlavná   postava. Jednoducho mi ten   film napriek kladným ohlasom   a odpurúčaniam nesadol
Chrustyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Henry Selick má bujnou   fantazii. Ukázal to už pod   vedením Tima Burtona v   "Ukradených   Vánocích" i v   mimořádně špatném   "Opoparchantovi".   Tentokrát se spojil s   dalším fantasy mágem Neilem   Gaimanem a natočili loutkový   animák pro odrostlejší   publikum o tajemném světě,   který na první pohled   vypadá bezchybně ale   skrývá děsivé tajemství.   Bohužel ani toto spojení   nezaručuje dobrý film.   Vizuální stránka je   stylová ale rozhodně   nestrhne. To by ani nevadilo   ale horší už to je s   příběhem, který není moc   originální ale hlavně není   zábavný. První hodinu se   nic neděje a hlavní hrdinka   si jen užívá svůj   imaginární svět s dokonalou   rodinou. Ve chvíli, kdy se   vše pokazí a vypadá to, že   by se mohlo něco začít dít   tempo je pořád stejné a   jakékoliv napětí naprosto   nulové. Překvapivě špatný   film, který ve srovnání s   fantasií světů Tima Burtona   nemá co nabídnout.
Cash89
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.7.2009
V poslední době mám nouzi   se „dokopat“ ke kvalitním   filmům a vlastně ke všem   filmům…Tudíž jsem vzal za   vděk Coraline, byl to animák   s hodně nadprůměrným   hodnocením…Bohužel neumím   si to nějak vysvětlit,   možná jsem už znuděný a   zhýčkaný, že mám na sebe   stále větší a větší   nároky ale Coraline se mi   opravdu nelíbila…Nejde ani   tak o hororovou atmosféru na   tu jsem zvyklý od Burtona ale   mě vadil celý ten   film…Byla to asi osobní   zášť, protože jsem film   začal odsuzovat hned od   prvních minut…Navíc bych   chtěl vidět děti v kině   jak trnula hrůzou při   závěrečných minutách   filmu…Kam se poděli   všechny ty pohádky jako byli   Kačeří příběhy,   Medvídek Pú, Pepek   námořník…Všechny tyhle   pohádky měli něco do sebe,   byly pozitivně nabité že   všichni chtěli být jako   ony…Řekněte mi kdo by   nechtěl mít peníze jako   Strýček Skrblík, nebo   přátelé jako Krištůfek   Robin…Tak co si asi děti   vezmou z Coraline??? Napadá   mě maximálně znuděný   život, emo patku a   uctívání nějakého   satanistického   kultu…Kdepak, Coraline mě   nebývale zklamala, ale abych   nebyl zase takový rejpal tak   pochválím loutkovou   animaci!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28356minih28356Devátá brána (1999) 
The Ninth Gate n
minih48714minih48714Velký útok Zombies (1980) 
Incubo sulla città contaminata n
minih44129minih44129P.S. Miluji Tě (2007) 
P.S. I Love You n
minih56799minih56799A-Team (2010) 
The A-Team n
minih43101minih43101Resident Evil: Zánik (2007) 
Resident Evil: Extinction n
minih56142minih56142Moon (2009) 
Moon n
minih12068minih12068Mise spravedlnosti 2 (1992) [Video] 
Martial Law II: Undercover n
minih43389minih43389Grindhouse: Auto zabiják (2007) 
Death Proof n
minih51362minih51362District 9 (2009) 
District 9 n
minih53603minih53603Farma smrti (2006) 
Hoboken Hollow n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697969
Fotografií: 764479
Plakátů: 376885
Obsahů a biografií: 178372

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10