Duben
ohodnotit

Kuky se vrací

Rok:
2010
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2010
„O neobyčejné cestě plyšového medvídka Kukyho zpět ke chlapci Ondrovi.“

Komentáře k filmu Kuky se vrací

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Tvorbu pánů Svěrákových   mám rád už dlouhá léta, a   to ať je autorem Zdeněk,   nebo jeho syn Jan; jejich   společné filmy, zejména   tedy Obecná škola, Kolja a   Tmavomodrý svět patří již   dnes k nestárnoucí klasice,   a to byl jeden z důvodů,   proč jsem od Kukyho hodně   očekával; obzvlášť, když   se na něm podílely hned tři   generace tohoto rodu. Ondřej   Svěrák prý dokonce   spolupracoval na scénáři a   věřím, že od něj ještě   něco uvidíme; na to, jaká   přesně bude jeho profese, si   však musíme ještě   počkat.
Mé   očekávání se nejen   naplnilo, ale, přesněji   řečeno, naprosto se   překonalo, až že jsem   nakonec - po dlouhém   váhání, zda je to   oprávněné v konkurenci   výše zmíněných filmů -   uznal, že se jedná o podle   mě nejlepší dílo rodiny   Svěrákových.

Kuky se vrací je film   nepochybně skvělý po   technické stránce, ale i   vzato čistě esteticky,   působí natolik úžasně,   že je krásné se na něj   jenom dívat. Myšlenka   ukázat detaily z lesního   prostředí na pozadí   příběhu malých postaviček   byla výborným nápadem;   úžasné je, jak bez   narušení děje dokázal   autor do filmu dostat všechna   roční období. Kombinace   nápaditých loutek s   přímým herectvím k tomuto   příběhu nepochybně   patří; herecké obsazení   bylo podle mě rovněž velmi   dobré - oceňuji výkon Ondry   Svěváka (jemuž jako   nezkušenému dabérovi prý   předehrával Jindřich   Žampa), kdo předvedl na své   poměry podle mě ne úplně   dokonalý výkon, byl naopak   Zdeněk Svěrák, jenž přeci   jen umí promlouvat   procítěněji (ale neznat ho,   tuto výtku bych neměl).
Tím hlavním, co   hodnotím, je však i v tomto   filmu příběh; ten je Kukyho   silnou stránkou. Jedná se o   příběh, jejž nelze vnímat   čistě racionálně - musíte   nechat proudit své pocity a   otevřít své podvědomí,   tak byste ovšem měli vnímat   i všední svět kolem nás;   kvalitní iracionální   rozměr ale vůbec nebrání   tomu, aby v Kukym byly   výborné myšlenky   narážející na neduhy   světa; film vlastně obrazy z   našeho současného světa   znázorňuje v pohádkovém   prostředí tak, jak to   dělali naši nejlepší   pohádkáři, a tím se   dostáváme k další ohromné   hodnotě tohoto filmu.   Nejedná se totiž o snímek,   který ocení jen dostatečně   zkušený divák, ale   zároveň o film, jejž si   oblíbí také velmi malé   děti. Přesně tuto vlastnost   by měl mít výborný film,   zvláště pokud je určen i   pro dětské publikum.
Nejvíce na celém   příběhu oceňuji závěr,   jenž jsa zcela v souladu s   předchozím dějem film Kuky   se vrací ještě více   pozvedl svou otevřeností,   naznačuje několik možných   interpretací, a posílil jeho   už tak široký rozsah.   Otevírá otázku vztahu   reality a fikce naznačuje,   že co se nějak jeví, může   být někdy ve skutečnosti   úplně jinak.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Geniální
Parádní nápad, hrozně   hezky natočeno a zpracováno.   Úźasný dabing. Film má   spád, nepostráda humor a   vtipné situace, vidím ve   snímku nemalou dávku ironie,   celkově život postaviček v   lese je vtipnej, scénář   pěknej, celou dobu jsem se   výborně bavil.
Je to   prostě něco jiného - je   potřeba mít natento snímek   dostatečné množství   fantazie, humoru a hlavně   nadhled.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2010
Myslela jsem si, že to bude   spíš pro ulítlé dospělé,   ale moje šestiletá neteř   byla nadšená. Z hlediska   dospělého to vidím tak, že   děj se místy trošku vlekl,   ale tenhle film je   především o hraní si s   kamerou, a to je   "žůžo". Takže   najdete víc podobností s   Mikrokosmem než s epickými   pohádkami. Za všechno mluví   scéna s broukem lezoucím po   palubní desce. Dabovaným   :-). A přidávám extra   pochvalu za trailer, který   mě baví pouštět znovu a   znovu :-)
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2011
NEvím, zda má cenu se k   tomuto filmu nějak   vyjadřovat .. snad ani víc   než jen říct, že   originalitou a zajímavostí   je naplněn .. a vězte, že   jestli přemýšlíte nad tím   se na něj podívat, nebo ne   ... tak .. "to je dobrá   úvaha" :-)
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Kuky se vrací
Na Kukym se mi líbilo, že ho   mají rádi nejenom děti   (moji dva známí 6 a 8 let ho   přímo zbožňují), ale i   dospělí. Určen oběma   generacím, i když se mi   zdá, že místy spíš té   starší (rozhovor o   vážkách je přímo the   best). Co se musí dále   pochválit je práce se   zvířaty, které se zde dost   objevují, a to i v detailech,   říkám si, jak asi pracné   muselo všechno toto být   (rozpočet 40 milionů korun   mluví za vše, loutky   vynikající - tak   jednoduché, a přitom tak   dokonalé). Pokud jste teda   ještě neviděli, myslím si,   že Kuky je téměř   nutností. Jednou to bude   klasika české   kinematografie...
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2010
Naprosto perfektne   pojato,genialni svet kterej   stoji za to shildnout a u me   timhle Sverak zabodoval.Moje   pritelkyne sice pro tenhle   snimek nemela pochopeni, ale   me se to libilo.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Hezké
Myslím, že jsem pochopila   všechno, co chtělo být ve   filmu řečeno, film se mi moc   líbil a ochotně jsem se na   konci dojala. Taky si myslím,   že film nebyl tak úplně pro   děti respektive byl hodně   pro dospělé a nakonec si   myslím, že komerční   reklama mu hodně uškodila,   protože právě kvůli ní   jsem se filmu dlouho   vyhýbala. Nakonec ho tedy   hodnotím jako překvapivě   dobrý, velice poetický a   promyšlený, velmi akční a   zajímavý. Body musím ubrat   za Ondru, bohužel jsem mu   místy nerozumněla, bylo to   příliš nápadně   nepříjemné, určitě by se   našly šikovnější děti.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Kukymu se rozhodně nedá   upřít originalita a   nápadité zpracování,   vhodný je pro malé i velké,   každý si v něm najde svého   hrdinu. Jak už zde ale bylo   zmíněno, problémem jsou   hlasy. Nevím, jestli to jak   je namluvena postavička   Hergota byl záměr pana   Svěráka, mě to spíš   vadilo, nicméně s malým   Ondrou jsem měla problém   větší. Kdyby Kukyho   namluvil někdo jiný, asi by   to bylo lepší. Celkově   nadstandardní česká   filmařská úroveň, ale od   Svěráků jsme zvyklí   dostávat víc.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2010
Zde především mohu ocenit   um v oblasti loutkové tvorby.   Pokud jde o příběh   samotný, opravdu nic moc.   FIlm je spíše médii   vychválen více, než si   zaslouží. Herci, jenž   loutkové postavičky   namluvili, své role spíše   jen odříkávají, než je   hrají, a to včetně Zdenka   Svěráka. Musím také   příběhu přiznat jistou   originalitu a vtip.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Fantazie nemá hranice.   Pěkný poetický příběh,   dobrá kamera a skvělá   atmosféra celého   netradičního filmu.   Přirozený vtip, výborné   hlášky a taky akční   automobilové honičky   uprostřed lesa. To jsou   prostě otec a syn   Svěrákovi.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2012
O perfektním a originálním   zpracování nemá cenu   diskutovat, ale film na mě   působí hostilně a   odtažitě. Největší   mínusy- product placement a   dabing Svěráka st. a   závěr. Přesto nechybí   vtipné a poučné hlášky a   scény, kvůli který stojí   za to Kukyho shlédnout.
VOIVOD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Kuky se zvrací...
Ano, moje děti tuto   "hlášku" teď   často užívají. Ale nevadí   mi to. Bereme to jen z   legrace. Film se nám líbil,   tak jak byl natočen. Nemám k   němu připomínek. Děti by   daly 10/10, já 8/10, takže   výsledek je 9/10. Konec -   zvonec.
nobynoblhoch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2010
.....
film spise pro mensi   deti,ktere budou nepokryte   fandit kukymu,otazkou je zda   pak nebudou mit nocni mury.   filmu se neda uprit napad   .podobne zpracovani uz tu bylo   a hvezdicku za nej nedam. a   spoustu hvezdicek   necekejte-prvni vadou je   obsazeni hlavnich   roli-sverakuv hlas mam rad,   ale tady pusobi vyslovene jako   pest na oko o hlasu kukyho ani   nemluve a machacek?to si snad   delate srandu .kzdyz to   srovnam napriklad s   Fimfarem,tak musim hodnotit   cislem 6
ivospetr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Abych začal od toho   nejlepšího - tím byl nápad   udělat film právě tímto   způsobem, loutkami, bez   velkých počítačových   triků (pokud nepočítám   odmazání drátků na   vodění loutek). Dávám 10   bodů. Zajímavé byly i   některé nápady a scénky -   třeba když Anuška zrychluje   své autíčko pomocí jakési   pumpičky. Za to dávám 7   bodů. Děj filmu není nic   zvláštního, rádoby   dojímavý konec se smrtí   přátelského bezdomovce, kdy   sestra hází hračku do   popelnice, je kýčovitý.   Dávám 5 bodů. Nakonec to   nejméně povedené - hlasy.   Svěrák nejstarší tu svoji   postavu opravdu jen   odříkává. Pokud ho vidíme   v divadle nebo ve filmu,   vlastně nám nevadí, že   nepracuje se svým hlasem. Ale   tady je to smutné. Macháček   v roli Anušky je dobrý, ale   film to v tomto směru   nezachrání. Dávám 3 body.   A nakonec celkový dojem:   Příliš mnoho komerce,   příliš mnoho reklamy.   Rodina Svěrákových umí   marketing na jedničku.   Otázkou je, kde je ten   Svěrák z Marečka nebo   Samoty u lesa... Asi je to už   hodně dávno.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Nikdy (ani jako malá) jsem   neměla moc ráda loutkové   filmy, takže kvůli mě se   Kuky určitě vracet nemusel.
giggle
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Kuky mě nelákal,   přiznávám tedy, že jsem   koukala jednim okem... libilo   by se mi to asi jako   kátkometrážní 15-20 min   příběh či jako   Večerníček, ale   celovečerní film? Pro koho?   Pro děti nebo pro dospělé?   Ve mně tento film vzbudil   spíše rozpatky co to vlastne   bylo..Ačkoli oceňuju, že to   bylo něco jiného než jsme   zvyklí běžně vídat.
MichalVoska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Další Svěrákovina, která mne nebere...
Nemohu si pomoci, Kuky až na   skvělou kameru nevím, kam   zařadit... malým dětem bych   to asi nepouštěl, uznávám,   námět filmu má nápad,   udělat film o plyšákovi   toulající se světem v   různých situacích to muselo   chtít velkou dávku   představivosti, ale...   myslím si, že pan Svěrák   má navíc, než je tohle...   jeho vratné láhve považuji   za pořádný brak, vydržel   jsem u nich asi 10 minut...   česká kinematografie dost   strádá, už není   populární a slávu   zajištující se odkazovat na   útrapy od rusáků, tak nás   zřejmě již žádný Oskar   nečeká...
Vagi17
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Myslel jsem si že to bude   parádní filmek. Podle   reklam, upoutávek jsem se na   film těšil, ale nakonec jsem   byl nemile zklamán :( U filmu   jsem se nudil, nějak mě to   zkrátka vůbec nezaujalo!
New
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Další ne zrovna hezký Svěrák.
Když zařadili Kukyho na   Nový rok do hlavního času,   rodiče se těšili, že prý   "Svěrák" =   kvalita. Upozornil jsem, že   se Zdenku Svěrákovi už   jednou film nepovedl (Případ   Platfus) a že čekám, že   zase budu zklamaný (bylo to   už oceněno českým lvem =   varování, že se člověk   nepobaví). Bohužel jsem se   nemýlil. Film se mi fakt   nelíbil. A jak čtu ostatní,   nejsem sám. Souhlasím s   tím, že Zdeněk Svěrák   jako dabér neobstál, Ondra   Svěrák naopak jako dabér a   herec u mne docela zabodoval.   Ostatní jakž, takž. Jinak   jak námět tak výtvarná   práce (loutky) palec dolů.   Ale několikrát jsem se i   pousmál, takže dávám   alespoň ty dva body.
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Nepopírám, že tu tvůrci   odvedli pořádný kus práce,   že zpracování je vážně   originální. Přesto mě Kuky   nijak nenadchl. Je mi jasné,   že nejsem cílovka, ale na   to, že je snímek "made   by Sverak" jsem čekala   víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37483minih37483Zloději paměti (2004) 
The Forgotten n
minih79887minih79887Piráti! (2012) 
The Pirates! Band of Misfits n
minih42372minih42372Next (2007) 
Next n
minih100181minih100181Šťastný smolař (2012) [TV film] 
Šťastný smolař n
minih50485minih50485Sluníčko na houpačce (1981) [TV film] 
Sluníčko na houpačce n
minih62098minih62098Tajemství mumie (2010) 
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec n
minih39672minih39672Hadí tanec (2005) [TV film] 
Hadí tanec n
minih42249minih42249Konec velkých prázdnin (1996) [TV seriál] 
n
minih44467minih44467Svatba na bitevním poli (2008) 
Svatba na bitevním poli n
minih130710minih130710Popelka (2015) 
Cinderella n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vysílací čas vyhrazený pro kan...

09:05 - 09:25

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

67 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10