Duben
ohodnotit

Nebezpečný cíl

Bangkok Dangerous

Další název:
Time to Kill; Objednávka: Smrt / Nebezpečný cieľ (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2008
„Jeden muž. Jedna kulka. Jeden zásah.“

Komentáře k filmu Nebezpečný cíl

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
zyko46
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2017
no již dlouho jsem se u filmu   tak nezasmál! na komentáře   k filmům si nepotrpím ale   tohle je opravdu velký   filmařský kumšt.. vřele   doporučuji..
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2017
V tomto akčním filmu mě   překvapil a potěšil N.Cage.   Ta role nájemné zabijáka -   do něj bych to nikdy ani   neřekl - mu sedla   výborně.
Ksicht   absolutně bez emocí - to se   mně líbilo. Dobře zahraná   role. Myslím si, že kdyby   tam nehrál on, tak by to   hodnocení filmu tady bylo   ještě horší.
Ovšem   je to jenom můj osobní   názor.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Nicolas Cage jako nájemný   vrah Joe. Role zabíjaka mu   sedí. Dobrý akční thriller   , který stojí za shlédnutí   .
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Nájemný vrah Nicholas Cage,   kterého mám ráda, mě v   tomhle filmu extra nechytil.   Film se táhne, nechutné   prostředí Thajska. Nic moc
georginaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Cage v každém dalším   natočeném snímku   přitvrzuje. Z fešáckého   milovníka se stává čím   dál tím tvrdší a   nemilosrdný zabiják, avšak   jeho výraz tváře nikdy   nebude patřit mezi elitu   zabijáků. Svojí hereckou   dráhu sice odvádí na   výbornou, ale věřit mu   všechno co hraje prostě   nejde.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2009
Tak po všech možných   recenzích jsem byl   připravenej fakt na   absolutní shit. Ale zas tak   moc blbý to nebylo a celkem   to šlo. Některý scény jsou   dokonce i takový fajnově   stylový, počítám-li hudbu,   která do nich právě hraje.   Takže suma sumárum průměr,   možná i o kapičku lepší -   takže za 6.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Očekávané se řadí pouze   krabičky průměrnosti ..   což je škoda, N. Cage se   očividně snažil, ale i tak   byl místy až moc chladný. A   tam kde bylo potřeba, mu   naopak scházel instinkt   zabijáka. Příběh je psaný   dost stroze, lehce se dají   odhadnout rozhodující   situace .. vyjímkou je snad   samotný závěr. Na bombu N.   Cage si zas budu muset   počkat, v tomhle případě   jde o jednotvárnou akční   jednohubku, která ze svých   stop nevyboučuje téměř   ničím.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Tak jsem čekala, copak nám   to Cage připravil po svém   docela dobrém pokladu. No,   najímaný zabiják, který   ničí mafiány a politiky a   ještě se stihne zamilovat do   jedné lékarnice. Nakonec   podlehne svému svědomí a   nedodělá jeden kšeft. Po   krátké střílečce se   zastřelí v autě s jedním   ze svých obětí. Jinak se mi   tam nelíbilo, jak se tam Cage   tvářil. Když šel z rande   se svou holkou, tak ona se na   něj usmála a on se tvářil   jako naštvanej. Film za 6   bodů.
Tom_Hardy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2008
Bavil jsem se až nečekaně   dobře (a nejen proto, že v   úvodu hraje roli moje   milovaná Praha). S Nickem   jsme si příliš nikdy   nerozuměli, paradoxně jsme   se ale v tomhle případě   docela shodli. Ne že by byl   Nebezpečný cíl kdovíjak   originální, ale schéma   „osamělý zabiják se   nechtěně emocionálně   zaplete“ funguje obstojně.   Samozřejmě záleží na tom,   zdali jdete na akční film,   nebo na příběh o „slepém   vrahovi, který prohlédne“.   Nečekal jsem akční orgie a   nebyl jsem tak zklamán   pomalým tempem vyprávění,   které sází čistě na   hlavní postavu. Cageův jindy   otravný minimalismus mi v   roli vraha vyhovoval,   „lékarnice“ byla   patřičně roztomilá, nový   parťák přijatelný. Scéna   se slonem mimózní, stejně   jako finální záběr. Ten   zbytek se dá absolvovat bez   újmy na zdraví (nicméně   jsem neviděl originál, to   bych pak nejspíš mluvil   jinak)…
Jamal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Cage patří k hercům, u   kterého si nemůžu být jist   nikdy ničím. Na jeho filmy   do kina chodím rád, ale je   to velký risk, zda budu   spokojenej za tu cenu, kterou   vysolím za lístek a za čas,   který tomu investuju.   Nebezpečný Bangkok bohužel   patří k těm horším.   Vůbec mu tu neveřím tu jeho   drsnost a také jeho postupný   přerod v citlivého muže,   obraz slona, který natáčí   do všech úhlů a nakonec ho   spálí, jeho žáka, který   mu je odevzdán, jeho   profesionalitu a   vypočítavost. Prostě skoro   nic. Neříkám, že se na to   nedalo dívat, jen mi to   prostě nesedlo, stejně jako   například polohoror Rituál.   Nehodí se mi sem, stejně   jako ty jeho dlouhé vlasy.   Bratři Pangové to nejspíš   přepangovali, a to jsem   neviděl jejich prvotní   verzi. Naštěstí pro ně a   pro Cage.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Těšil jsem se na Cage, ale   film mě zklamal dost.   Představím si tak v hlavní   roli Sachu Mitchella. Ale   režisérská dvojice mluví   za vše.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Dějově velmi slabý film na   už poněkud otřepané téma   nájemný zabiják. Zkrátka   po slibném rozjezdu začnete   nad dějem jen nevěřícně   kroutit hlavou a nudit se. Ale   nemusíte se bát, film   nakonec přece jen dospěje k   očekávanému konci, žádné   překvapení se nekoná.
mikee
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2009
"Jen na vlastní   nebezpečí" by mělo   být připsáno v podtitulu   tohoto filmu , protože je   opravdu celkem nebezpečné na   tohle dílko koukat , o   ztrátě času ani nemluvě.
fairgame
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Do čeho se to nechal Nick   Cage přemluvit???.... Tohle   je film, za který by se musel   stydět.... To je snad jediný   film s Cagem, který jsem   nedokoukal ani do poloviny.   Dávám 2 jen kvůli   Nickovi...
Phreaker
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.12.2010
Nezbývá než říci: Bože   no to snad ne!

Oproti originálu   pozměněný děj, osoby   samotné i vztahy mezi nimi.   Je zde cítit obrovské   poameričtění.

Osoby - remake:
Joe   - profesionální nájemný   zabiják
Kong -   kapsář se stylem   pouličního playboye
Fon - hluchoněmá   lékárnice
Aom -   barová tanečnice

Osoby - originál:
Joe - nájemný vrah
Kong - hluchoněmý   nájemný vrah
Fon -   lékárnice
Aom -   barmanka (Nepamatuji si   přesně, ale myslím že to   nebyla tanečnice)

Vztahy - remake:
Joe si najme Konga jako   poslíčka pak se stane jeho   učitelem
Joe se   zamiluje do Fon
Kong   začne chodit s Aom

Vztahy - original:
Joe a Kong sou   "kolegové"
Joe je přítel Aom
Kong se zamiluje do Fon


Děj je   pozměněn také. Zatím co v   originálu je hlavní postavou   Kong, v remaku se jí stává   Joe.

Remake   staví na americkém   zabijákovy, který trpí   samotou a po té co se   zamiluje do Fon prostě   vyměkne. Stane se z něj   troska, co si uvědomí, že   dělá špatné věci a rázem   začne konat   "dobro". Amerika   hadr. Postavy Konga a Aom jsou   zde v pozadí a krom konce   nemají téměř žádný vliv   na děj.

V   originále je hlavní postava   Kong. Hluchoněmý kluk,   kterého v dětství   šikanovali a dělali si z   něj srandu, že je   hluchoněmý a vlastně i v   dospělosti na něj koukají   tak trochu divně. Od   dětství pracoval na   střelnici jako uklízeč.   Naučil se tam střílet a   jednou potkal Joa, který ho   dále zdokonalil a vzal ho   jako partnera. Na rozdíl od   remaku zde hrají zásadní   roli i Joe a Aom. Jejich   postavy vlastně tvoří a   ovlivňují podstatnou část   filmu.

Jsou dva   hlavní rozdíly mezi   originálem a remakem.

1) Podstata   děje.
Remake staví na   profesionálním zabijákovy   co se "polepší" a   nakonec začne konat   "dobro". Originál   staví na pomstě. Dobro ani   zlo se zde neřeší a nemá   na děj téměř žádný   vliv.

2)   Nájemný /nelítostný/   zabiják vs nájemný vrah
Ano je to rozdíl. Joe   (Cage) v remaku je   nelítostný (profesionální)   nájemný zabiják. Takový   ten drsňák co má všechno   spočítané na vteřiny,   kulky se mu vyhýbají,   skáče ze břehu na lodě,   nehne nikdy ani brvou,   vydrží pod vodou minimálně   20 minut a dostává zakázky   typu musí to vypadat jako   nehoda.
Kong (Pawalit   Mongkolpisit) v originále je   prostě nájemný vrah.   Dostane peníze, informace a   fotku toho koho má odstranit.   To je vše. Samozřejmě má   nějakou přípravu, ale ne   věci typu přepínání   semaforu na dálku a podobně.   Prostě to není zabiják typu   Cage ala James Bond, ale   normální vrah.

Nejlépe je tento rozdíl   vidět na scéně, kdy jsou   Joe (Cage) a Fon přepadeni.   Scéna je strašně strojená   obzvláště ta chůze, kdy   jde Joe k druhému zloději,   který leží na zemi,   střelí ho do hlavy a bere si   zpět svou peněženku.   Působí to na mě, jako typ   scény "Já sem velkej   drsnej zabiják s kvérem, jak   jste si dovolili mi chtít   ukrást peněženku". Ta   jeho rádoby drsná pomalá   chůze a drsnej výraz ve   tváři to je typická scéna   z filmu pro americký trh.   Hlavní roli zde hraje   peněženka.
V   originálu sou Kong a Fon   přepadeni oba (v remaku   přepadli jen Cage a Fon   stála opodál). Hlavní   rozdíl je ve zpracování   scény. Kong zde útočníka,   který drží Fon střelí do   hlavy a poté druhého   útočníka, kterého   předtím srazil na zem   střelí do ramena, do boku a   do kolena. Poté ihned   kontroluje Fon pohledem jestli   je v pořádku. Celé je to   natočeno tak jako by to   trvalo jen zlomek vteřiny a   ve výsledku to vypadá daleko   více chladnokrevněji něž   nějaká drsná chůze. Je zde   vidět, že Kong vlastně   chránil Fon kdežto Joe   (Cage) se staral o peněženku   a předváděl jaký je   drsňák.

Originální film mám   rád, ale na tento remake se   měli bratři Pangové opravdu   vykašlat. Nemohu hodnotit   jinak než 1.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19147minih19147Smrt stopařek (1979) 
Smrt stopařek n
minih47488minih47488Astro Boy (2009) 
Astro Boy n
minih25276minih25276Návrat idiota (1999) 
Návrat idiota n
minih29659minih29659Po čem ženy touží (2000) 
What Women Want n
minih13130minih13130Muž na drátě (1985) 
Muž na drátě n
minih49902minih49902Las Vegas: Kasino (2003) [TV seriál] 
Las Vegas n
minih24272minih24272Železný kříž (1977) 
Cross of Iron n
minih35824minih35824Identita (2003) 
Identity n
minih42916minih42916300: Bitva u Thermopyl (2007) 
300 n
minih19816minih19816Střelený (1996) 
Bulletproof n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zabiják z Bangkoku (1999)

 Zabiják z Bangkoku (1999)
Zabiják z Bangkoku n
Bangkok Dangerous
Žánr: akční / thriller
Země: Thajsko
Režie: Oxide Pang, Danny Pang

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178347

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10