Duben
ohodnotit

Než si pro nás přijde

The Bucket List

Další název:
Kým si po nás príde (SK)
Rok:
2007
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
3.4.2008
„Nikdy není pozdě splnit si sny, zamyslet se nad životem a napravit dávné chyby.“

Komentáře k filmu Než si pro nás přijde

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 53
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2020
Skvělá trochu dobrodružná   a trochu hořká komedie Roba   Reinera. Je to vlastně jedna   velká "two man   show" dvou hereckých   gigantů a vrstevníků Jacka   Nicholsona a Morgana Freemana   i když se dost líbil i Rob   Morrow v roli doktora   Hollinse. Každopádně   smekám před oběma tehdy   čerstvými sedmdesátníky!!!   Tomuhle filmu chybí k   dokonalosti opravdu maličko   (třeba trochu líp padnoucí   hudba)
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Skoro od začátku je jasné,   že minimálně jeden z nich   umře. Vzhledem k tomu, že   příběh má vypravěče, se   dá čekat ten druhý. A to je   ve výsledku právě matoucí.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2021
Hořkosladké drama dvou   staříků, kterým sice už   zubatá doslova klepe na   dveře, ale oni se rozhodnou   postavit se svému strachu a   ještě si splnit alespoň   některé svoje sny. Morgan   Freeman a Jack Nicholson se   svých rolí zhostili opravdu   brilantně, zahráli naprosto   uvěřitelně rozdílnou   dvojici a dokázali z   vpodstatě smutného, až   depresívního námětu   vytvořit milý a úsměvný   příběh.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2008
skvělý film, který dal   dohromady dva super   herce....proč však jen 8   bodů? protože i když je to   většinou zábava, dojde i na   to poučování,   vychovávání a ten patos -   což prostě nesnáším.   Takže žádný vtip   nezachrání přehnané   tlačení na pilu v závěru   filmu...možná bych dala   přednost tomu, kdyby to   dopadlo   "hůř"...tak nějak   by to vyznělo lidštěji.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Smutná komedie o vážných   věcech. Hlavními hrdinami   filmu jsou dva starší   pánové. Černošský   automechanik, který je hodně   sečtělý a takřka ve všem   má přehled a bělošský   bohatý vlastník několika   nemocničních zařízení. Je   to takový sarkastický   merzout. Oba se spolu ocitnou   v jednom nemocničním pokoji   s diagnózou - rakovina. Nu   což? Spřátelí se a snaží   se spolu toho co ještě   nejvíce prožít. Tedy do té   doby, než si pro ně přijde.   Na přetřes přijdou i   osobní rodinné problémy.
Jedná se o poměrně   milý film pomocí kterého   navšítíme pár turisticky   zajímavých koutů světa. Je   většinou postavený na   dialozích, což u některých   jedinců z publika povede k   nudě.
Filmu dávám i   vyšší hodnocení, řekněme   z důvodu, že mám obdobné   zkušenosti jako jeho   hrdinové.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Než si pro nás přijde
Jack Nicholson a Morgan   Freeman, dva nemocný muži,   kteří se potkají v   nemocnici se rozhodnou, že si   musí úžít žiota dokud   mají ještě čas.Bavilo mě   to, celkem zábavné až na   fakt, že se blíží smrt.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Jack Nicholson a Morgan   Freeman už sami o sobě   mluví za vše. Jejich   skvělé herecké schopnosti   se zde spojují, aby ve vás   zanechali takříkajíc něco   navíc, něco co ve vás už   zůstane...
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Dva přátelé, oba ve stadiu   nevyléčitelné rakoviny, se   rozhodnou utéct z   nemocničního oddělení a   vydávají se na společnou   cestu se seznamem věcí,   které by rádi udělali před   svou smrtí. Jack Nicholson si   kvůli své roli oholil hlavu.   Termín americké premiéry je   stanoven na 11. ledna 2008.   Příběh je velmi podobný   německému filmu z roku 1997   Klepání na nebeskou bránu.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Herecká esa se sešla (to bez   komentáře, nad tím snad   nemůže nikdo zapochybovat),   aby pomohla vzniknout snímku   zachycujícímu hořký osud,   nad kterým však v závěru   ukápne slza nikoli smutná,   nýbrž radostná z naplnění   toho, co být naplněno mělo.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Herecký koncert Jacka   Nicholsona a Morgana Freemana.   Dva muži na smrtelné   posteli, jeden smrtelně   bohatý, druhý smrtelně   chudý se rozhodnou   uskutečnit všechny své   plány než si pro ně   přijde.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2024
Dva velikáni ač v   pokročilém věku nezklamali   jedna hláška za druhou   některá vážnější a   smutnější ale i spousta   zábavných, i když   tzv.čekají na smrt pořád   si z toho dokážou udělat   srandu.Skvělé herecké   výkony.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2008
I přes spíše negativní   hodnocení, která jsem o   filmu slýchával a četl jsem   mu dal šanci. To byla docela   chyba jelikož se jedná o   velice nudný a pomalý   příběh, který nezachrání   ani dvě herecké legendy v   hlávních rolích. Téma   "co chci ještě stihnout   před smrtí" je zde   podáno tak nudným a   nezáživným způsobem, že   jsem ani těm dvou   umírajícím staříkům   nedržel palce aby všechno co   si přejí stihly. Pokud bych   měl brzy umřít a měl   poslední přání rozhoně by   to nebylo vidět znovu tenhle   film.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2019
Položme si otázku, za co   vlastně ubrat na hodnocení.   Snad jen za to, že to je   prostě smutný, ale zároveň   součást našich životů.   Vynikající výkon dvou   vynikajících herců. Vždy,   když vidím v televizi něco   s podobnou tématikou a třeba   mě zrovna něco trápí nebo   se zrovna nedaří, řeknu si,   že jsou to vlastně jen   malichernosti a maličkosti.   Jak říkával můj učitel na   střední, když nejde o   život, jde o ho*no. 90%
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.5.2013
...a zase ten premortální   seznam! Ještěže   nešťastníci s mozkovou či   srdeční příhodou zemřou   dřív, než si stačí   uvědomit, jak moc nejsou IN,   že si ho nestačili   vypracovat - asi nějaký   novodobý bobřík - vytvořit   vedle závěti soupis přání   a restů, než zemřeš! Už   mě to popravdě trochu nudí,   stejně jako herecké polohy   pánů Nicholsona a Freemana,   paradoxně to však byli   právě oni, kvůli kterým   jsem překousla těch 100 + 2   klišé. Tak a teď jdu   shánět sponzory na položky   v mém bucket listu, ať   nejsem OUT, až si pro mě   přijde...
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Luxusní dílo s naprosto   špičkovým hereckým   obsazením... toto duo   umělců se zde opravdu   vyřádilo a se zajímavým   námětem si parádně   pohrálo... těžko hledat na   filmu nějakou chybu!
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Trpka komedia...
Velmi trpka komedia o tom,co   caka skor ci neskor kazdeho z   nas.Film ma velmi hlboke   posolstvo,ktore musi pohnut   kazdym clovekom.Dej je   miestami rozvlacny-toho   cestovania a zazitkov je   trochu vela-skoda,ze sa   reziser viac nezameral na   vnutro oboch hlavnych   hrdinov/vzhladom na to,ze sa   jedna o komediu tak asi   nemozne/.Podla mna Freeman v   tomto filme zatienil   Nicholsona.Jednoznacne   doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Než si pro nás přijde
Poměrně dobrá tragikomedie   o dvou mužích, kteří trpí   zákeřnou nemocí, ale   rozhodnout se, že si život   ještě pořádně užijí.   Nečekejte žádné velké   srandovní orgie, film   nabídne pouze nenáročný   inteligentní humor. Osobně   jsem od filmu očekával více   dobrodružství. To ovšem v   tomhle případě muselo   ustoupit poněkud delším   dialogům.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2024
Při hodnocení tohoto filmu   mám celkem nepříjemné   pocity, protože nemoc, o   kterou se zde především   jedná, v mém okolí   několikrát osudově   zasáhla. Nicméně musím   kvitovat výjimečné výkony   všech protagonistů jak v   hlavních, tak vedlejších   rolích. Film je nabit   skvělými hláškami a   špičkováním hlavních   protagonistů byť si jsou   vědomi své situace, ale   nakonec se s ní smíří
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2021
Zářný
příklad, že herecké   hvězdy dokáží udělat i z   průměrného   (předvídatelného,   nereálného až dětinského)   námětu a scénáře velmi   dobrý film. Plus hodně   dobrá režie a kamera a   bohatě to stačí:-) Mě   osobně ještě potěšil   velmi luxusní dabing.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2016
Silný lidský příběh o   dvou odlišných lidí, které   spojí až nemoc. Je to   herecký koncert Morgana   Freemana a Jacka Nicholsna.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Beru zpět všechny 100 co   jsem dal, protože se žádná   nevyrovná tomuhle filmu.   Režisér Rob Reiner dokázal   zkloubit prvky humoru s   dramatem. Vypráví o dvou   důchodcích kteří se   dozvědí že jim zbývá pár   měsíců života, a tak se   rozhodnout si je pořádně   užít, cestují po světě a   zažívají různá   dobrodružství. Řeknete si   " hm takže nic   novýho" ale opak je   pravdou, člověk se dozvýdá   o životě jako takovém. V   rolích umírajících   seniorů se předvedli dva   skvělí herci, Morgan Freeman   a Jack Nicholson. Jack byl   zbohatlík který měl   všechno a zároveň nic, žil   jenom prací a na ostatní   neměl čas, a všechny   vtipné scény tam zařizoval   on, například tu na tom   autodromu, to jsem se válel   smíchy až pod stolem.   Kdežto Morgan hrál staříka   který měl všechno co Jack   ne, rodinu, práci a lásku.   Takže se náramně   doplňovali a vznikali   nezapomenutelné scény. Oba   dokázali zahrát tak   bravůrně že jsem se na   konci filmu neubránil slzám.   Já jsem se cítil po   shlédnutí filmu tak nějak   zvláštně, uvolněně, já   prostě nemám slov. Je mi   jedno co si o mě budete   všichni myslet, ale film   nemusí mít 100 milionový   rozpočet a triky jako v Pánu   prstenu, aby byl   nezapomenutelný, Někdy   prostě stačí i nekomerční   film který si na nic nehraje.   Myslim si že lépší film   jsem na konci roku vidět   nemohl. Jasných 100%.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Když se setkají v nemocnici   dva muži na sklonku života s   podobnou diagnózou – totiž   celkem rychle se blížící   smrtí, zdá se to být dobrý   námět na pořádně hutné   depresivní drama. Jenže jak   ukázalo už Klepání na   nebeskou bránu, může to   být také povedená černá   komedie. A jak Morgan Freeman,   tak Jack Nicholson nemají   problém ani s tímto   žánrem, jak už několikrát   dokázali. A je to sakra   vidět. Myslim že nejsem   jedinej kdo si oba hlavní   hrdiny oblíbil takřka od   prvního okamžiku. Freeman   působí trochu až jako   filozof (a ty jeho   znalosti…:-) naproti tomu   Nicholson je opět dokonalej   prototyp napůl šílenýho   staříka (s jeho vizáží to   snad ani nemůže být   jinak:-). Humoru není tolik a   vyplývá spíše z dialogů   než ze samotných scén, což   je jedině dobře – tyhle   chlapíci přeci už jenom   nejsou nejmladší (a snad   dokonce pochytili i nějakou   tu moudrost), na rozdíl od   hrdinů zmiňovaného,   námětem podobného   německého snímku. Celý   příběh, ač krajně   předvídatelný mi přišel   rovněž o něco hlubší a   přemýšlivěji laděný než   mladicky nadšené Klepání   na Nebeskou bránu. Přesto,   nebo právě proto, se mi   líbil víc onen starší   film. Každopádně ale i   tenhle můžu vřele   doporučit.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2016
Navzory tomu, že jde o   existenciální téma smrti,   konečnost je pouze esencí a   film skutečně jde cestou   dobrodružné komedie, kde se   prolínají povrchní i   hlubší tématické linky.   Někdy se možná až   příliš vzdaluje od oněch   existenciálních otázek, ale   rozumím tomu, že takto   úlevně ztvárněné   umírání je garancí   kasovního trháku.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Hezká smutná komedie.   Nečekal jsem žádnou   ztřeštěnou komedii, tak   nějak jsem spokojen s tím co   jsem viděl. Už tu padlo, že   film se trošku pomaleji   rozjíždí, že stojí na   dialozích, a může   sklouzávat k nudě, pro   nějaké diváky. To všechno   je pravda, pár nudných míst   by se našlo. Ale právě to   vyvažujou Nicholson s   Freemanem, ti dva se   perfektně doplňují celý   film. Scény poté kdy se   dozvědí že nemají šanci   na vyléčení jsou super.   Seskok padákem, projet se   závoďákem po okruhu atd.   Prostě si ještě užít ten   čas, který jim zbývá. U   toho jsem se náramně bavil.   Ke konci filmu dojde i na to,   co je typické pro američany,   konec je trošku kýč, to je   fakt. A já se přiznám, že   mně ten film dojal a měl   jsem slzu v očích na konci   filmu.
Jedná se o   milý film, usměvný i   smutný. Někoho potěší,   jiného bavit nebude. Stojí   to především na dialozích,   a perfektních hlavních   protagonistech, žádnou   velkou akci nečekejte. Ale   myslím, že každý by si   tady něco mohl najít. Filmu   dávám velmi silnou   "osmdesátku".
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 21.9.2013
Těžko hodnotit film,ve   kterém hraje hlavní roli   rakovina,se kterou se   očekávaným způsobem perou   dva bardi světového   filmového plátna.Nutno   dodat,že se perou   statečně,nakonec však   filmově podlehnou nejen této   smrtelné nemoci,ale i   nedokonalému scénáři,ve   kterém schází více   sentimentu,dialogové   svěžesti,a v neposlední   řadě i toho černého   humoru.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Docela nudný film založený   na nekonečných konverzacích   dvou hlavních hrdinů. Ani na   jednoho z nich není pěkný   pohled a navíc se to celé   točí kolem strašáka   dnešní doby - rakoviny.   Nicméně v jejich věku už   asi člověk na něco umřít   může. Kdyby se jednalo o   relativně mladé lidi,   kteří mají kus života   před sebou, byla by to jiná.   Jenže takových tu už také   bylo...Jako film žádná   sláva, jako poselství   podobně nemocným, dejme   tomu. Mě to ovšem nebavilo.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Priznam se ze drama a komedie   neni muj oblibenej zanr,ale   kdyz se v tehle kombinaci   sejdou 2 ESA jako Morgan   Freeman a Jack Nicholson taky   by se na to nekoukl akorat   apsolutni neznalec filmoveho   umeni. Takze jsem si rekl ze   to prubnu.A musim konstatovat   ze u me The Bucket List   sklidil cekany a necekany   udiv. Kvalitne zpracovane   drama ktere urcite stoji zato   skouknout !
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Herecký koncert pro Jacka   Nicholsona a Morgana Freemana.   Sejdou se spolu v jednom   nemocničním pokoji, časem   zjistí, že mají dost   společného a tak se   dohodnou, že čas který jim   zbývá využíjí co   nejlépe, a podniknou na   sklonku jejich života   pořádnou pekelnou jízdu. Je   to takové pohlazení po   duši.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2009
..
Viděla jsem tenhle fim pár   let po smrti mého tatínka na   rakovinu..asi proto jsem ho z   velké části probrečela,   ale nemohly mi uniknout   skvělé herecké výkony obou   hlavních - a mých   oblíbených herců...nevím,   jestli bych dokázala být tak   nad věcí, kdyby ta potvora   kousavá přišla, tatínek to   do určité míry   dokázal...krásný film až   do poslední minuty. Stojí za   viděni..
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Zajímavý a krásný ovšem   ze začátku pomalu se   rozjíždějící snímek   pojednávající o dvojici   rakovinou postižených mužů   pokročilého věku , kteří   se po zdrcujícím verdiktu o   brzkém konci jejich životů   rozhodnou si těch pár   posledních měsíců na tomto   světě pořádně užít a   prožít si pár nesplněných   vesměs klukovských snů!   Vynikající dvojice Jack   Nicholson a Morgan Freeman si   zde sáhla na dno svých   hereckých schopností a   vytvořila spolu nerozlučnou   dvojici zcela odlišných   lidí , kteří si díky   stejně kruté diagnóze a   životnímu osudu najdou k   sobě cestu.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Trošku jsem se zalekl   propojení těchto dvou herců   Freemana a Nicholsona, ale   nakonec z toho vznikl podle   mne velký kousek. Film u   kterého jsem i brečel :)).   Na první pohled jednoduchý   film, který skrýval vše až   do poslední vteřiny a tak to   má být, nechá člověka v   napětí. Nebyla to zas až   tak velká komedie, pro mne to   byl takový dobrodružný   dramatický epos. Na jedné   straně zbohatlík a na druhé   straně obyčejný člověk a   jak se říká dva protiklady   se přitahují v tomto   případě vše sedělo až do   posledního puntíku. Konec   filmu citovka... emocionální   závěr. Děkuju
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2011
užít si života, ale ne za každou cenu
Velmi příjemný film plný   poměrně dlouhých rozhovorů   zdobených životní   moudrostí a zkušenostmi.   Podle upoutávek a trailerů   jsem očekával více akcí,   ale tak, jak byl nakonec   postaven, byl zase určitě   realističtější. Musím   přiznat, že jsem   přesvědčen, že snímek na   velmi dobré úrovni udrželi   dva hlavní protagonisté –   Jack Nicholson a Morgan   Freeman. Jejich obsazení bylo   mistrovským a zároveň   sebezáchranným tahem   režiséra se slušnou   filmografií – Roba Reinera.   Pouze sledovat konfrontaci   jejich hereckého umění je   velikým zážitkem. Poměrně   dlouhý rozjezd střídá   někdy více, někdy méně   akční střední pasáž a   volně přechází do trošku   očekávaného a dosti   překvapivého, ale   jednoznačně výborného,   závěru. Přestože tady dva   důchodci realizují své   ztřeštěné nápady, nedá   se film označit za komedii, a   ačkoliv celý směřuje k   jedinému konci, kterým je   smrt, určitě to není film   smutný a už vůbec ne drama.   Jeho zařazení je tedy   těžké, ale to vůbec není   podstatné. Důležité je,   že jsem se hodinu a půl   velmi dobře bavil, a to je   vlastně to, co od filmu   očekáváme především. Mé   hodnocení je tedy po zásluze   vysoké a doporučení dávám   bez pochybností. Musím však   na druhou stranu přiznat, že   už dnes vím, že je to film   zapomenutelný, který se mi s   odstupem času vybaví asi jen   stěží.
Johnny1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2008
Skvělý film, není co dodat,   snad jen, že Jack Nicholson,   je pro mě pořád číslo 1   mezi herci a Morgan Freeman je   jen o malinko níž. Víc   takových filmů.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Stojí to za to
Film je velmi poutaví. Dva   starší muži, oba trpící   rakovinou se rozhodnou před   smrtí něco zažít a   vyražejí se seznamem věcí,   které by chtěli udělat po   celém světě. Snímek je   velmi dojemný. Výkony herců   samozřejmě skvělé a   režisérovi se neskutečně   podařilo skloubit drama a   komedii. Prostě úžasný   film ,u kterého se budete   usmívat i brečet.
padde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2008
Skvělé herecké výkony   podtrhují pěknou a k   zamyšlení vedoucí   podívanou. Vtipné dialogy o   vážných věcech je jeden z   několika protikladů   příběhu, ve kterém by si   každý měl najít svoji   odpověď - kdyby...
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Když máte dva skvělé herce   a přečtete si název filmu,   tak si řeknete, že jestli   nebudou mít co hrát, tak to   bude průšvih... Naštěstí   to úplný průšvih není,   čertík Nicholson se svým   sekretářem tento film   podrží...
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Film s hvězdným hereckým   obsazením, perfektní   herecké výkony. Příběh se   točí kolem citlivého a   vážného tématu, smíchaný   s humorem, tragikomedie, jak   má být. Jeden z mála filmů   (možná ze 2), kde mi   taktéž ne-jednou ukápla   slza.
aribary
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Je to celé takové milé a   smutné.Konec kapánek   zabolí,ale jinak celkem   fajn.Z minimálního   scénáře,který už se   několikrát v jiných   podobách objevil ve filmu   patří tenhle film k těm   lepším zpracování.Ovšem   hrát tam kdokoli jiný než   Nicolson a Freeman tak by to   nestálo ani za zhlédnutí.S   jejich výkony je to celé   takové milé a .......
ICEMAN1979
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2008
Klepání na nebeskou bránu   je prostě jen jedno.Je tu   velká snaha se na ni   dotahnout ale bohužel tenhle   film mě nedostal ani z   poloviny tak jako jeho   předchudce.Jediny co ten film   drží jsou herecké vykony v   hlavních rolích bez nich by   to byl uplny odpad.Takže v   zásadě je to koukatelné ale   original nelze překonat.
insomniac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Vedel som o čom to bude,   celkom predvídateľný dej -   vlastne nič nové a ani   prekvapivé - no napriek tomu   mi to absolútne nevadilo, ba   skôr by som povedal, že sa   mi to veľmi páčilo:).
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
tak tak...toto som tak dlho   nechcela vidiet ale nakoniec   som to teda spravila, a dobre   som spravila. Herecke duo Jack   a Morgan bola vyborna volba
Soused89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2008
No upřímně řečeno, čekal   jsem o hodně větší bombu.   Víceméně zbytečná variace   na stokrát omleté téma   zaštítěná velkými   hvězdnými jmény. Místy   film sklouzává do nudy.
A.d.i.s.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Dva Herci s obrovský H. tohle   ani nemohlo dopadnout   špatně. Témat na to, že   život vždycky stojí za to,   nikdy nebude dost.
kvietek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Stačilo vidět ukázku a byl   jsem pěvně rozhodnut to   vidět.
M.Freeman a   Nicholson, člověk by sotva   uvěřil, že to půjde   dohromady, každý hraje   úplně jinak a jiné postavy.   Tady se naprosto perfektně   doplňují. Kromě toho ty   jejih hlášky, to se vážně   pobavíte. Co se týče   "moralizování" na   konci...to nic neni, prostě   když už něco takovýho   natočíte, tak by to mělo ve   vás zanechat takovej   určitej
melodramatickej nádech,   zkusit zapřemýšlet. Ale i   kdybyste nesdíleli muj   názor, stojí to za   shlídnutí :)
pokrxy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2020
Herecký koncert dvou   úžasných herců .   Zajímavé téma   nevyhnutelného...Nevadilo mi   ani trochu toho patosu.
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Tak tohle byl vskutku   nejsmutnější film,který   jsem kdy viděla.Asi od půlky   až do konce filmu jsem   brečela.Hlavně ten konec.Ale   jinak bezva obsazení a   skvělý obsah...doporučuji   zkouknout :-)
Kangarooh
Hodnocení:
Přidáno: 19.11.2012
Velmi inspirující   film,který dokáže   nakopnout,a člověka nutí   zamyslet se nad smyslem svého   života...
ondry
Hodnocení:
Přidáno: 14.1.2011
tak o tomhle filmu sem si   myslel že bude nic moc ...   ale je opravdu hodně dobry   skvěle hercké zasoupení ...   a skvělí příběh i když   je jasny konec i přesto vás   dojme ...
vodnarek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2009
nejsmutnější a   nejkrásnější film o   životě jaký pro nás bůh   připravil...je tam síla   přátelství, dobrodružství   a hlavně síla peněz...
iced3wil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Skvěle obsazený a perfektně   natočený film, i když   přesně nerozumím českému   překladu, protože bucket   list je ten papír co si   napíšou že chtějí   prožít než umřou, určitě   se mi líbí změna Nicolsona   z bohatého founi až na   největšího přítele   Freemana, a opravdu nádherný   film, který sem si po   shlédnutí pustil ještě   jednou :)
legionar
Hodnocení:
Přidáno: 7.4.2008
Jiný děj než který znáte   z komedialních filmů. Dvě   filmové star, kterym moc   dlouho života nezbývá. Děj   je velmi vesely a příjemný.   Na tomto snímku je vidět,   jak nemoc dokáže spojit dva   odlišné tipy lidí. Film je   ze života a myslim, ze to   stojí za to ho vidět.
baculka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2010
film mě chytil přímo za   srdce.Herecký výkon   bezchybný.Doporučuji   každému.Snímek je plný   lidského pochopení   skrývaného často za hrubé   a jízlivé urážky je z   nejhoršího životního   období a přesto působí   milým a sympatickým dojmem.   Skoro od začátku se ví že   nemůže dobře dopadnout ,ale   na konci se člověk nemůže   cítit beznadějně a   sklíčeně tak vyjímečný   je to film.
Petr671028
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Pěkný den všem.
K   filmu "Než si pro nás   přijde" snad mohu napsat   jen ta kladnější   hodnocení.Zajímavý   příběh,jednoduchý.Naprosto   skvělé výkony   představitelů hlavních   rolí.A vůbec mi v tom filmu   nechybí "technické   zázraky". Ten film je   dokonalý právě bez   nich.Skvělé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih87155minih87155Vůně kávy (2011) [TV film] 
n
minih58659minih58659Ostrov pokladů (2007) [TV film] 
Die Schatzinsel n
minih56838minih56838Okno do hřbitova (2011) [TV seriál] 
Okno do hřbitova n
minih21714minih21714Univerzální voják (1992) 
Universal Soldier n
minih38418minih38418Tlumočnice (2005) 
The Interpreter n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih59166minih59166Pamela - žiju si, jak chci (2008) [TV pořad] 
Pam: Girl on the Loose n
minih42800minih42800Opožděná vražda (1987) [TV inscenace] 
Opožděná vražda n
minih71677minih71677Zrození legendy (2010) 
Su qi er n
minih29753minih29753Král Škorpion (2002) 
The Scorpion King n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178347

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10