Duben
ohodnotit

Pád Bílého domu

Olympus Has Fallen

Další název:
Pád Bieleho domu (SK) / White House Taken
Rok:
2013
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2013
„Teprve zkouška ohněm nás může zocelit. Oni si vzali Bílý dům. On zajatce nebere“

Komentáře k filmu Pád Bílého domu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2022
Antoine Fuqua akční   thrillery bezesporu umí   točit, ale tenhle kousek je   technicky dobré řemeslo, ale   jinak je to hodně   nenápaditá a snad stokrát   obehnaná záležitost.   Částečně to svými výkony   kompenzuje řada výborných   herců na čele s mým   oblíbencem Morganem Freemanem   avšak stejně tenhle film   není víc než dobrý   průměr. Postrádá to   jakoukoliv nadstavbu, co by to   odlišila od desítek jiných   akčňáků. Pro milovníky   tohoto žánru asi fajn   podívaná, ale jinak vůbec   nic mimořádného.
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.2.2024
Prezidentovi Spojených   států Amerických jde o   život a to nejenom jemu,   též synovi, při ochraně   umírají desítky strážců   ochranky Bílého domu. Byli   napadeni korejci, kteří   chtějí hesla, aby došlo   rozpoutání jaderné války.   Je tu ale Mike, který si s   padesáti teroristy pokusí   vypořádat...
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2016
Tak tento človíček Fuqua   poslal Emmerichův "Útok   na Bílý dům", takovou   tu trošku veselou pohádku do   kopru, a předvedl, jak má   vypadat drsný akční film. I   když ostatní dle procent   soudí jinak, tento se mi   líbil o hodně více.   Žádný půlhodinový úvod,   žádná drzá holka. Drsný   chlap a drsný svět. Efekty   také stály za to, občas i   ten splatter tam byl, prostě,   podle mého solidní film na   velmi solidní úrovni. A i ta   hudba se mi zdála lepší.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2017
Za vlasy přitažená   střílečka, honička,   mlátička a to vše zvráceno   v podstatě jen díky jednomu   hrdinovi. Na druhou stranu,   když to nebudeme brát   vážně, je to natočené   poměrně akčně, zábavně a   dá se na to dívat. Určitě   to není nuda. 6e by návrat   klasických stříleček? Mě   by to nevadilo, jen mám   pocit, že ty ozbrojené   jednotky/úderné týmy/nebo   jak se jim říká, jsou   strašní žabaři :)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Amíci to zase dokázali.   Když nemůžou dávat na frak   Rusákům, tak si poradí s   Korejci. Místy je to dobrý   akční nářez, místy   fraška-viz zmíněný letoun,   místy teče vlastenectví z   obrazovky takovým způsobem,   že Den nezávislosti jen   závistivě pokukuje. Ale dá   se to. Po vsuvce s první   dámou se příběh trochu   zbrzdí než přiletí letadlo   a pak začne řežba. Na   Butlera s Eckhartem se dobře   kouká, snaží se oba,   obzvlášť Butler, když je   škrcen, funí efektivně. Ze   zbytku ansámblu vyčnívá   jen Morgan a Angela. Konec se   blíží, tak přísahejte   věrnost americké vlajce.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Amíci to Korejčíkům stejně nandali:-))
V Cinemě dostal 20% od   jistého recenzenta, ale to   mně neodradilo od toho se na   tento akční thriller   číhnout. Ano možná to   nemá s realitou nic   společného, možná je to   totálně nereálný a ujetý.   Co tomuto filmu nelze upřít   je způsob jakým byl   natočen. Napadení Bílého   Domu nemá chybu - výborná   akční scéna! A přesto že   zbytek už nemá takovej tah,   stále sledujeme slušnou a   napínavou podívanou. Kdo má   rád akční filmy, neměl by   utrpět zklamání.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Nemohl jsem si pomoct, ale   při sledování tohoto   počinu jsem si okamžitě   vybavil starší snímek   'Přepadení v Pacifiku'. Už   tady se během přepadení a   Segalovo bojování s   teroristy jednalo s   vládnoucí garniturou. Ale to   ještě mělo šťávu a   šmrnc. 'Pád bílého domu'   je tak plný vlastenectví,   že až z obrazu vytéká.   Začátek je ještě   uspokojivý. Divák se v klidu   seznámí s aktéry příběhu   a pomalu se dostává k oné   zásadní události. Útok na   Bílý dům se zdá tak   jednoduchý, že vzniká   otázka, jaktože to ještě   nikdo neudělal. Pak už se   vše odehrává v tak velkých   křečích, že se jeden až   udivuje nad tím, jak tohle   mohl někdo spíchnout.   Speciální efekty nejsou   zrovna na úrovni a co se   týče děje, no, nic moc.   Zkrátka jsem měl pocit, jako   bych to už někdy viděl. Nic   originálního tu zrovna   není. Nějaké ty akční   scény sice ujdou, ale co je   to co platné, když se jde z   jednoho patosu do druhého a   nic, co by mohlo zaujmout tu   prostě není. Celé to   vypadá, jakoby byl scénář   hodně rychle napsaný a už   aby to bylo natočeno. Vždyť   konkurence jde na trh s filmem   na podobné téma. A je to   škoda. Potenciál námět   měl, ale když se nevyužije   a kouká se jen na zisk, jde   vše do kopru a tvůrci si   můžou s ostudy ušít   kabát.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Když si pouštím film s   tímto názvem je zřejmé co   mohu očekávat, ale realita   překročila nejdivočejší   představy. Vážně jsem se   snažil být nezaujatý, ale   tvůrce mě nenechali na   pochybách. Nemusel sem tápat   a hledat výmluvy. Před   spuštěním sem věděl, že   to nebudou brát, jako klišé   a budou si opět hrát s   vlaječkou, bude tam jeden   borec, co zachrání všechny   a všechno a demokracie se   může dál vtloukat do hlavy   ostatním i když o ní zrovna   nestojej. Neuvěřitelný   kydy, co se linou ne jen na   závěr, ale celým filmem ho   posílá prostě do xxx.   Akční scény jsou   úsměvné, skoro jako bych   hrál hru na playstation a   nekoukal na film. Hvězdičku   posílám duchaplný dámě,   co pochopila, že když se   mají deaktivovat jaderné   zbraně, a bude tam   negramotný Ranger, tak   prostě obrácený lomítko   či závorku prostě nedá,   shift 3! Jak málo stačí,   aby byl svět zachráněn..
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2013
Celkem dobrý nápad na   film.
Jak by to bylo   reálné už je druhá věc.   Každopádně pro diváka (   né moc náročného ) je to   vskutku podívaná.
Dál k tomu ani nemám co   říct. Obrázek ať si   udělá každý sám.
Petantino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Kdyby tam tolik nevlály   americké vlajky, kdyby Bůh o   něco méně žehnal Americe,   kdyby neměla americká elita   plná ústa obhajoby svých   invazních válek po světě a   kdybych nemusel poslouchat   závěrečný projev   amerického prezidenta, tak by   se mi tento snímek líbil.   Disponuje totiž slušným   námětem, charismatickým   agentem a dostatečně   pitomým velením americké   armády na to, abych si   dobrovolně nechal   vypláchnout mozek. S těmi   kecy to však vážně nešlo.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Tak čekal jsem něco navíc   po čtení příspěvků mých   oblíbených akčních   uživatelů, leč to   nepřišlo. Hned na začátku   mě fascinovalo letadlo   lítací si na Washingtonem   jako by se nechumelilo,   sestřelili by ho už 30 mil   od WSH bez varování, nad   město by se ani nedostalo.   Taky mě srala věčná tma   takže když se něco dělo,   nevěděli jste ani co ani   nerozpoznali tváře, kort   těch korejců, který vypadaj   všichni stejně. Ale nebyli   to jen negativa, film byl   typický akčňákze kterých   jsme bývali více než   odvařený, ale dnes už je   člověk moc přesycenej.   Butler a Freeman zahráli   výborně... 70%
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.9.2013
Smrtonosná past 6: Pád Bílého domu
Už z titulku je vám asi   jasné, že film není   žádná novinka a průlom.   Námět, scénář a děj jako   takový je velice podobný   prvnímu dílu Smrtonosné   pasti. Hlavní hrdina všechno   ví, všechno zná a samotný   proti bandě teroristů   zvítězí. Bruce Willis a   jeho Smrtonosná past je   jednička, zde se ho snažil   výborný Gerard Butler   napodobit.
Američané   už neví co točit a tak   přijde na řadu   vlastenectví. Úplně mě   dostalo, jak ministryně jde   na popravu a jako poslední co   ji napadne před smrtí -   "Přísahám věrnost   americké vlajce!" Mě   úplně dostalo a Antoine   Fuqua se měl nad sebou   zamyslet, než film   natočil.
Akční   scény jsou stejné, zvraty   lehce předvídatelné, je zde   tedy i pár vyjímek, ale keci   o tom, jak Amerika je   nejlepší na světě a jak   vždycky zvítězí mě   nebavili a takovéto   vlastenecké filmy bych   zakázal vůbec točit!
Jak už jsem psal, je to   Smrtonosná past,   neočekávejte nic nového,   film je prakticky stejný,   akorát s lepšími efekty a   pár jinými zvraty. Vtipné   hlášky Butlera se mi však   líbily, ale jinak je to   typický stereotyp.

Zatímco Smrtonosná past   je legenda a Bruce Willis   vynikající hrdina, zde u   tohoto filmu to říct   nemůžu.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $70miliónov║Tržby USA   $98,927,592║Tržby   Celosvetovo $166,800,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $16,129,090 //počet   predaných kusov 614,592║   Tržby za predaj DVD v USA   $18,767,204 //počet   predaných kusov 921,156║   Ako taká akčná   "príbehová   oddychová" béčkovina   veľmi dobré, hlavné prvá   polovica filmu, potom to   ostane troška staticky bez   ráznejšieho posunu ale   celkovo to určite strhne,   nemá čím unudiť ani nejak   zhnusiť. Gerard Butler v   takýchto filmoch to vie   ustáť. /80%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2017
Akcna cukrova vata...
Akcny film so zaujimavym   napadom,ale jeho realizacia je   slabsia.
Celkovy napad   obsadenia "Olympu"   hranici so sci-tematikou a je   plny patosu a klise.Herecke   obsadenie je velmi zaujimave a   akcne sceny su na dobrej   urovni.Pri sledovani som sa   dobre bavil a nic na tom   nezmeni ani vyssie spomenuty   fakt,ze scenar je banalny.
Film napriek vsetkemu   doporucujem.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Olympus Has Fallen
Akcia,akcia,akcia to je   priebeh filmu.Nez film skonci   umrie cez 500 ludi.Pre mna ako   milovnika akcnych filmov je to   super,pribeh je ako zo   Smrtonosnej Pasce.Viac nemam   co povedat,ak hladate film   ktory vas preberie pustajte ak   hladate nieco hlbsie dajte   ruky prec.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Jako nápad na film je to   dobrý, nevím jak by dopadla   realita. Nicméně akčnost   tomuto filmu neschází.   Ovšem zase ....jeden   statečný američan   zachrání celou   planetu...zase. Podívat se na   film jednou a to stačí.
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2013
Padesát procent je jen a jen   kvůli výborným speciálním   efektům.Jinak to bylo   ujetý-klasika-jediný   člověk zachrání   Ameriku,potažmo celý svět.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2013
Pád Bieleho domu - Olympus Has Fallen (2013)
EDIT komentu po zhliadnutí   dvojčaťa White House Down   (2013)
pri White House   Down som sa porovnávaniu   vyhol, ale tu musím upraviť   hodnotenie, nakoľko dvojča   tohto snímku je zvládnuté   lepšie. minimálne nehrá tak   tvrdo na vlasteneckú strunu a   aj ten pátos a pruhovanú   vlajkoslávu zvláda lepšie   (aj keď tu tá vlajka padá k   zemi efektnejšie). ale aj   napriek tomu tu máme dve   hodiny nabité kvalitnou   akciou, ktorá robí presne   to, čo má - baví diváka.   proste kvalitne odvedené   remeslo.

+   akcia
+ Gerard Butler   vie zahrať aj na malom   priestore a potiahnuť film,   keď to treba
+   oldschool žáner, na ktorý   ja počujem
+/- prečo   si nezaboxoval aj pán   prezident?
- film sa   berie príliš vážne
- morgan freeman je tam   len do počtu, ako slávne   meno (vcelku nepotrebné   slávne meno)
-   šikmookí naskákali do   bieleho domu nejak ľahko
- SPOILER krucinál,   prečo odpočet neskončil na   jednej sekunde??? toto mi   pokazilo nostalgiu. SPOILER
gorous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2013
Měl jsem obavy ,ale film byl   dobrou večerní   oddychovkou,hlavní hrdinové   perfektní,dobře jsem se   pobavil,a to jsem nešel ani   jednou na WC,nebo do   lednice.Člověk se má u   filmu bavit a né se nudit a   čekat až se něco stane,a   komu se to nelíbí ať si   p.... políbí.u mě fajn   filmeček.čus
movie-freak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Akcí nacpaný snímek, v   hlavních rolích známé   slavné tváře. To je asi   plus. Ovšem příběh jako   takový už mě tolik   nenadchnul. Člověka napadne   jestli už toho není   příliš. Z celé tajné   služby pana prezidenta   (jejíž členové by měli   být dle očekávání skvěle   vycvičeni) je jediný muž   schopný postarat se o   nepořádek v jeho   domácnosti? Ale asi ano,   když polovina agentů   vybíhá hlavním vchodem ven   ve chvíli, kdy je   ostřelován těžkými   kulomety. Již několikrát   zpracovaný námět strážce   zákona, sólisty, který   jediný zvládne vyřešit   nastalou situaci. Atraktivní   na tom je pouze to, že se to   odehrává v Bílém domě. A   dost mi to připomínalo   Smrtonosnou past.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2018
Trochu jako nějaká   střílecí hra na PC s tou   řežbou a přestřelkami.   Začátek dobrý a má hlavu a   patu, pak nastává takové   trochu hluché místo, které   naštěstí netrvá moc   dlouho. Zajímavý to   začíná být, až když se   spojí Butler s Pentagonem.   Střílení, zbraně, Bílý   dům, vše vypadá reálně a   dobře se na to dívá. Je to   i dobře zahráno, Butler   hraje dobře vždycky, povedl   se prezident i ostatní   politici, emoce a funění   při škrcení byly zahrány   opravdu dobře. Zvolili sice   trochu nudného záporáka.   Vždycky omílané: Jediné,   co drží Severní Koreu   zpět, jsou Američané. Jinak   by totiž obsadila Jižní a   nastal by konec. Jako je to   sice pravda, ale mohli   vymyslet něco   originálnějšího.
janka29
Hodnocení:
Přidáno: 23.8.2015
To boli jatka :-)...a všetko   to zachranil jeden človek,   ako vždy...mohla tam byt   skupinka ludi, ktora spoločne   dobije nepriateľa, viac inej   akcie, nielen straľba   dookola...
Jara57
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2013
ach joo
to tedy je slátanina, již   nikdy více a to jsem si   myslel, že Morgan Freeman by   se přece nepropujčil aby   hrál v nějaké kravině, ale   již si to nemyslím.
Tommy.Vanek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2014
Moje velké očekávání se   bohužel nevyplnilo...Trailer   mě sice nalákal ale   podívaná sama o sobě byla   dost mizerná dokonce ani   herecké obsazení to   nezachránilo ...prostě   béčkovka
willy112
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Tento film mě na rozdíl od   filmu Útok na Bílý dům   (http://www.fdb.cz/film/utok-n   a-bily-dum-white-house-down/97   020), oslovil méně. Jinak si   ale myslím, že dva filmy na   podobné téma (teroristický   útok na Bílý dům)   publikovat v ten samý rok i   když od jiných režisérů   je docela divné. / režie 85%   / scénář 85% / hudba 70% /   herecké výkony 80% /   napětí 70% / akce 65% / //   celkové hodnocení 85% //   (viděno: internet)
Widowmaker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2015
Pokud někomu nevadí ta ne   reálnost celého snímku ,   tak je to celkem slušná   podívaná . Zase na druhou   stranu je to film a ten má   bavit , pokud jste se zabavili   tak je to dobrý film. Ne   čekejte
od toho to   filmu nějakou hloubku , či   myšlenku . Je to film pro   velká kina , spousta efektů   a popcornu a zábavy o tom jak   jeden člověk zachránil   všechny a vše . Zase to byl   ten skvělý americký hrdina   ;-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19390minih19390Soukromá vichřice (1967) 
n
minih34023minih34023Krvavá stopa (2002) 
Blood Work n
minih72840minih72840Krvavý Bangkok (2015) 
Skin Trade n
minih51032minih51032V dostihovém sedle / Táhněte do háje! (2007) 
All Hat n
minih73570minih73570Past (2002) [TV inscenace] 
Past n
minih6973minih6973Dům na předměstí (1933) 
n
minih168571minih168571Code 8 (2019) 
Code 8 n
minih59520minih59520Vraždící buldozer (2009) 
Crawler n
minih27655minih27655Marabunta: Mravenci útočí (1998) [TV film] 
Legion of Fire: Killer Ants! n
minih4310minih4310Blbec z Xeenemünde (1962) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pád anděla (2019)

 Pád anděla (2019)
Pád anděla n
Angel Has Fallen
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Ric Roman Waugh

(pokračování)

Pád Londýna (2016)

 Pád Londýna (2016)
Pád Londýna n
London Has Fallen
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Velká Británie / Bulharsko / Spojené státy americké
Režie: Babak Najafi

(pokračování)

Útok na Bílý dům (2013)

 Útok na Bílý dům (2013)
Útok na Bílý dům n
White House Down
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roland Emmerich

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Portugalsko za 2. světové válk...

17:20 - 18:15

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

65 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190643
Osobností: 698069
Fotografií: 764728
Plakátů: 377098
Obsahů a biografií: 178432

Poslední komentáře

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10