Duben
ohodnotit

Pátá vlna

The Fifth Wave

Další název:
5TH WAVE; 5. vlna; Piata vlna (SK); Die 5. Welle
Rok:
2016
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2016

Obsah filmu Pátá vlna

 
V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat.

Film byl natočen podle knižní předlohy Ricka Yanceyho.

Falcon

 
Související odkaz
 
Recenze: Pátá vlna

V kinech se právě nacházejí Příchozí. My se ale zaměříme na jiný počin o mimozemské invazi.... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pátá vlna >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

tomas.sulc.754
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2018
takový normální (dětští) zabijáci
Tady se dá napsat snad jen jediné. Povznést se   nad formu, která nakonec tak špatná nebyla -   dobře jsem dost tolerantní - a vnímat obsah.   Například mě naprosto fascinovalo jak dají   10ti letým dětem do ruky automat a pak už jim   jen zhasínají emzáci které zastřelí,   normálně Rambo je fakt amatér proti těmhle   dětským vojákům, tyhle by ve věku Johna Ramba   vypalovali vesnice i s pětiletými dětmi   kdekoliv ve vesmíru. Naproti tomu jsou tam scény   jako ze seriálu Beverly Hills, něco tak   sladkého se dá jen velice stěží pozřít -   pro mě. Kombinace těchto faktorů však skrývá   zajímavý potenciál. Řekl bych někdo si tam   najde přechod z dětství do dospělosti (hl.   hrdinka a její vztah s Walkerem, velice citlivě   podané vysvětlení kdo je a proč dělá co   dělá), někdo má rád akční podívanou   například drsné scény při záchraně Cassie,   jak Walker prostřelí zřetelně před kamerou   druhému ostřelovači hlavu. To není úplně   klasický hloupý film pro teenagery. Je to tak   trochu taková malá/velká psychologická hra pro   každého. Je to otázka   hrdinství/dospívání/dětství/lásky. Na film   jsem se koukl protože jsem ho viděl v   žebříčku nejlepších sci-fi za rok myslím   2017. Myslím že vím proč tam je.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2018
Docela slušná sci-fi. Bohužel do příběhu   zčistajasna autoři přimontovali mezirasovou   lásku a konec úplně pohnojili. Závěr vypadá,   že buďto nevěděli co s tím, nebo jde o   pilotní díl k seriálu, případně otevřená   vrátka k dalšímu dílu. Nicméně dívat se na   to dalo. P. S. Kdosi tu píše "parodie na   Den nezávislosti". To těžko. Den   nezávislosti je parodie sama na sebe. Proti ní   je Pátá vlna o třídu výš.
bobo336
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.8.2016
The Fifth Wave
The Fifth Wave začínal veľmi sľubne TEEN-ka sa   dostane do post-apokalyptického sveta kde musí   robiť tvrdé a veľmi ťažké rozhodnutia aby   prežila a zachránila svojho malého   bratríčka... ALE prvých 20 minút číže   prológ filmu kde sa dostaneme do deja je celkom v   pohode... no po úvode kde už mladá Cassie   zostane sama a snaží sa prežívať prestal film   dávať zmysel. Postavy sa začali správať   hlúpo typu : Oukej tu je zbraň a vedľa nej   zásobníky, ale ja si vezme len tú zbraň ktorej   polovica nábojov je už vystrieľaná a všetku   ostatnú muníciu nechá tam. A tak to ide už s   celým filmom, že ho ani nebudete môcť brať   vážne a budete sa musieť len ironicky smiať   nad hlúposťou scenára a dialógov. Koniec   koncov čo z toho, že akcie je príjemne   spracovaná ako kamerou tak i inovatívnosťou   keď všetko ostatné je prihlúple. Veľká   škoda keby sa do tohto scenára pustil J.J.   Abrams tak by z toho mohol byť dobrý post-apo   seriál.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Nic jsem nečekal, nebyl jsem tedy zklamán. Ono   to zpočátku vypadalo i dobře. Sem tam i efekt   nám bylo zřít, jak se ve správném SF sluší   a patří. Trikaři se však asi unavili a film se   opět zvrhne do polohy post apocalyptum. Ke konci   pro jistotu ve tmě. Snad, aby se divákům v   kině lépe spalo. Já se začal nudit asi po   čtyřiceti minutách a konec jsem odflinkal už   úplně. Nespal jsem sice, ale daleko jsem k tomu   neměl. Love story bylo stejně praštěné, jako   v jiných filmech. Závěr také. Takže snímek   okopíroval pár věcí z jiných filmů a tvůrci   si mysleli, kdo ví, jací nejsou borci. Nejsou.   Tedy u mne. A tak dostanou pár procent za těch   pár efektíků a více ode mne nemůže takový   film chtít.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2016
Po velmi slibném začátku dlouhosáhle   vysvětlující fáze než se divák dostal k   začátku. Ta vysvětlující fáze mi ani   nevadila, pořád slibovala nějaký potenciál,   nicméně po přemístění do vojenské základny   už nuda, protože jen blbec by dokázal   "nečout" nějakou levotu, když   najednou jedou vrtulníky, satelity apod. Chápu   desetileté, ale šestnáctiletí s nakoukanými   sci-fi by mohli mít trošku za lubem. Zase to   musela zachránit holka. Nemyslím hlavní   hrdinku. Ta uviděla polonahého chlapa a zblbla.   A tímto přerodem sci-fi do teenagerovské   romanťárny pro mě Pátá vlna skončila,   hlídala bych si svojí rasu.
JendaV29
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.7.2016
pro teenagery dobré...
Tak myšlenka dobrá (i když trochu parodie na   Den nezávislosti), překvapení v průběhu filmu   také dobré i když trochu předvídatelné, ale   jinak... :-D

většinou neprozrazuji nic z   děje filmů, ale tady se musím podělit o pár   dialogů..

"ty jsi mimozemšťan a nebo   člověk?"
"jsem oboje. Spousty let už   vraždím lidi, ale jak jsem tě uviděl, tak jsem   se změnil a už chci zabíjet jen mimozemšťany.   Odpustíš mi to?"
"ano,   odpustím" ..zakončeno dlouhým   polibkem...

----

"neznáš mého   bratra" (je mu asi 10 let).
"ano,   znám, sloužili jsme spolu v   armádě."
----

tak podobných nesmyslů   je tenhle film úplně plný.. poslední záchrana   lidstva je složená z dětí mezi 10ti a cca 16ti   lety, kteří se samopalem v ruce chrání zbytky   civilizace..
Hlavní herečka by se usmívala   snad i kdyby jí řezali hlavu motorovou   pilou..

ale ať nejsem jen negativní,   věřím, že si tenhle film své zastánce ve   věkové skupině 10-15 let určitě najde. Mě je   bohužel už o "něco" víc,takže 30% a   to jen za celkem dobrý nápad na film...
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Akční sci-fi film, který i když místy   nešetří efekty, působí překvapivě až   sympaticky civilně. Snad za to můžou i   nenásilné přechody do klidnější pasáží a   příběh vyprávěný z pohledu hlavní hrdinky.   Já jsem se rozhodně u tohoto filmu nenudil.
lovermovie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2016
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů ,   obsazení hlavních herců je vážně skvělý. I   když jsem moc Chloe Grace Moretz nemusela, tímto   filmem mě úplně dostala, neuvěritelně moc   jsem si zamilovala Cassie a Evana. Je to prostě   sci-fi, dobrodružný, akční a trocha romatický   film - kdo patří mezi milovníky Hunger Games,   Divergence, Hostitel nebo podobný filmy,   neváhejte a pustte si to, nebudete litovat. Ale   je pravda, že tento film je spíše pro mladší.   Můj názor, takže když to shrnu tak mi stačí   jedno slovo k tomuto filmu- NEJLEPŠÍ. Jenom   doporučuji.
limec
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Začátek vypadal parádně, holka s puškou sejme   týpka s křížkem. Tak sem si říkal to bude   super survival filmeček. Mno a potom začla   chodit vlna za vlnou a už to bylo jen horší.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2016
Ti druzí, ti první a ti ostatní....
Katastrofický sci-fi, thriller to můžu, ale   tahle užvaněná teen romantika s blbejma   scénama, a zvratama, s nic moc akcí prostě moc   nezaujme. Zajímavý námět, ale zpracování   žádná sláva - 40%.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih116064minih116064Jack Reacher: Nevracej se (2016) 
Jack Reacher: Never Go Back n
minih32748minih32748Sbal prachy a vypadni 2 (2000) [TV minisérie] 
Lock, Stock... n
minih181720minih181720Láska a příšery (2020) 
Love and Monsters n
minih44758minih44758Čas jeřabin (1997) [TV film] 
Čas jeřabin n
minih2319minih2319...kone na betóne (1995) 
...kone na betóne n
minih24848minih24848Zlaté kapradí (1963) 
Zlaté kapradí n
minih19967minih19967Svátek věřitelů (1939) 
n
minih12421minih12421Miláček pluku (1931) 
Miláček pluku n
minih69899minih69899Barbar Conan (2011) 
Conan the Barbarian n
minih164867minih164867Krajina ve stínu (2020) 
Krajina ve stínu n


Hodnocení:n12345678910
Pátá vlna (2016)Pátá vlna (2016)Pátá vlna (2016)Pátá vlna (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10