Duben
ohodnotit

Poslední dny na Marsu

The Last Days on Mars

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
98 minut

Obsah filmu Poslední dny na Marsu

 
Vincent Campbell pracuje jako systémový technik na Marsu na základně Tantalus. Ta byla zřízena, aby poskytla útočiště vědeckým pracovníkům, kteří na rudé planetě odebírají vzorky půdy s cílem objevit zde známky života. Protože se ale nic takového nedaří a celková atmosféra kolektivu je na bodu mrazu, Vincent se nemůže dočkat dne, kdy jeho šestiměsíční pobyt na Marsu skončí. Trápí ho nejen nutnost žít v uzavřené vědecké základně s kolektivem, jehož členy si nevybral, v čele s bezcitnou vědkyní Kim, ale i vnitřní démoni připomínající mu tragickou událost z jeho minulosti. Jak se blíží den odjezdu, těší se Vincent víc a víc. Jeho nadšení...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ruairi RobinsonRuairi Robinson  
hraje:
Liev SchreiberLiev Schreiber.....Vincent [45]   
Romola GaraiRomola Garai.....Rebecca Laneová [30]   
Elias KoteasElias Koteas.....Charles Brunel [52]   
Olivia WilliamsOlivia Williams.....Kim Aldrichová [44]   
Johnny HarrisJohnny Harris.....Robert Irwin [38]   
Goran KostićGoran Kostić.....Marko Petrovic [41]   
Tom CullenTom Cullen.....Richard Harrington [27]   
scénář:
Clive DawsonClive Dawson  
hudba:
Max RichterMax Richter  
kamera:
Robbie RyanRobbie Ryan  
střih:
Peter LambertPeter Lambert  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední dny na Marsu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.4.2020
Zprvu to
vypadalo lidsky. Psychicky unavená posádka,   objev a problém. Jenže pak se to začalo kazit,   až se to pětatřicátou minutou pokazilo   všechno.
[text muze obshahovat spojlery]
První   šok na mě vykoukl ze skafandru. Větší klišé   už vymyslet nemohli? Také nepochopím   scénáristy, kteří žijí v iluzi, že   ideální osvětlení do nouzového stavu je   přerušované rudé světlo, při kterém není   nic vidět.
Pak už se to kumuluje. Skleněná   výplň dveří jde rozbít. Plexisklo asi v   budoucnosti došlo. Něco jako záložní systém   či vzájemná zastupitelnost patrně pro lety na   Mars není nutná, o nějaké biologické ochraně   ani nemluvě, přestože údajně úkolem výpravy   bylo hledat stopy života. V podzemním tunelu   není jediné světlo, o tom že by tam mohl být   nějaký přechodový uzávěr, se všem může   leda tak zdát.
Hlavně že mají na skafandrech   jméno lodi, asi aby se nepletli s jinou lodí.   Moment hrome. Vždyť jsou tam sami, ne?
Ani ne   den do odletu, a rover nemá kapacitu energie ani   na to, aby dojel na místo setkání?
A fakt   neznám lepší způsob jak jak přijmout   posádku, než nechat ve vstupní komoře tmu a   nic nevidět.
Stejně jako sundat si přilbu   když chci dehermetizovat komoru. Na to musí být   školený kosmonaut, to by člověk z ulice   nevymyslel. Takže provařený námět, absence   logiky a obecná nezajímavost odsunula v mém   pohledu tento počin hodně dolů.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2020
 
No vida, první letošní film, kdy jsem   úplně ztratil pojem o čase. Trochu mne popletl   název, čekal jsem vykecávání v posledním   dni a víc nic. Proto tedy pro mne to   překvapení. Nebýt pár zbytečných scén, dal   bych plný počet.  
 
 
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak, jako jednohubka dobrý. I pár lekaček   proběhlo. Námět slušnej, nevím, proč si s   tím víc nepohráli. Já bych se spíše   soustředil místo bitek mezi zombíky a ostatní   členy posádky na tu psychickou stránku věci.   Vyjde levněji a já jí mám raději. Když při   mluvení do vysílačky zavřená sama ve vozítku   pro pohyb na Marsu řekne "Vydrž někdo sem   jde".....To má tak ohromný potenciál... No   škoda nestalo se.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2017
Na to, že nešlo o nějaký megaštych, ale o   sci-fi s malým rozpočtem jde o příjemné   překvapení. Z počátku se příběh rozvíjí   pomalu, ale to naopak není vůbec na škodu. Jako   úvod a charakteristika povah členů posádky   namístě a možná patří k tomu nejlepšímu z   filmu. Po objevení záhadné "infekce"   se už film odvíjí ve stylu béčkových   hororů. Závěr filmu není jednoznačný a   odkazuje na podobnost s Vetřelcem nebo Horizontem   událostí.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.6.2016
"Zombíci" na Marsu - tak to už jsme viděli asi vše
L.Schreiber, sci - fi z Marsu a počáteční   pointa pro mě byla velkým lákadlem, proč se   podívat na tento film.
První půlka filmu byla   pro mě, jako pro fanouška sci - fi úplně   skvělá.
Potom, jak tam začala "zombie   mánie" pro mě film víceméně skončil.   Ikdyž se přiznám, že jsem ho viděl až do   konce. Ovšem s největším sebezapřením.
Je   to škoda, že to tvůrci pokazili, ale s tím se   nedá nic dělat.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.12.2014
Proč nemůže někdo natočit „scifáč“ o   poklidném zkoumání tajemných vesmírných   jevů, nebo „scifáč“ kde se, při setkání   s mimozemskou civilizací, všichni slušně   pozdraví, zeptají se co je nového a u piva   poklábosí o životě a vesmírné politice.   Proč musí do každého filmu cpát trapné   mutanty, nepřátelské vesmířany, vraždící   viry a baktérie, různé psychopaty a další   možnou, či nemožnou havěť. V momentě, kdy se   z děje stala bezduchá vyvražďovačka, jsem to   vypnul.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Překvapivě nenáročná jednohubka v působivém   scifi kabátku .. škoda toho slabšího úvodu a   celkově pomalejšího rozjezdu, poněvadž zbytek   filmu se nesl rozdováděných vlnách temné až   hororové atmosféry. Kdo by čekal šťastný   happyend, je na omylu .. ono to sklízení   posádky celkem ocejpá až po závěrečné   titulky .. po kterých člověk stejně moc   netuší, jak to dopadlo (ale slušně rozjezd pro   případnou dvojku :)). Na nízkorozpočtový film   slušně natočeno, efekty dostačující .. jako   scifi fanda dávám palec nahoru, to okořenění   v podobě hororu se mi také zamlouvalo. Nečekal   jsem výpravný blockbuster, ale menší scifko z   vesmíru >> toho se mi dostalo.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2014
THE LAST DAYS OF MARS

Poslední výlet   výzkumné pracovnice ke své lokalitě s   výzkumem a zpět má jít zase s prázdnou.   Všichni na ni naléhají, aby se už vrátila   zpět na základnu. S prázdnýma rukama – to   přece nemohou myslet vážně. Dobře vědí jak   moc touží po svém objevu mimozemského života   - aspoň nějaká maličká bakterie kdyby tak   byla. Ale co se dá dělat - tak dnes zase nic…  

Na základně se vše připravuje k cestě   zpět domů na Zem. Někteří se již nemohou   dočkat a jiným se příliš nechce opustit   rozdělanou práci, když do cíle chybí jenom   krůček. A pak to přijde…

Do této chvíle   jsem byla docela nadšená. Sledovala jsem takové   pravověrné sci-fi s reálnými prvky. Moc se mi   to líbilo a těšila jsem se co se z toho   vyklube. Jenže z vysokých očekávání zbylo v   závěru tuctové vyvražďovací hororové   klišé. No aspoň že Vincent byl scifista a znal   filmovou klasiku jakou je Vetřelec. Jinak nevím,   nevím jestli by si byl býval poradil…

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13143minih13143Muž s cejchem smrti (1990) 
Marked For Death n
minih43783minih43783Cizinec (1946) 
The Stranger n
minih24755minih24755Tři kamarádi (1947) 
n
minih5713minih5713Čtyři v kruhu (1967) 
Čtyři v kruhu n
minih51434minih51434V tmavých zákoutích (2006) 
Dark Corners n
minih15338minih15338Pán sedmi moří (1940) 
The Sea Hawk n
minih60033minih60033Zlatá brána (2009) 
Falling Up n
minih5353minih5353Cukrová bouda (1980) 
Cukrová bouda n
minih28104minih28104Magnolia (1999) 
Magnolia n
minih69052minih69052A zlehka zazvoní (1982) [TV inscenace] 
A zlehka zazvoní n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10