Duben
ohodnotit

Poslední vládce větru

The Last Airbender

Další název:
Avatar: Posledný vládca vetra (SK); Die Legende von Aang
Rok:
2010
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
19.8.2010
„Čtyři národy, jeden osud.“

Obsah filmu Poslední vládce větru

 
Poslední vládce větru je fantastické dobrodružství, jemuž další rozměr dodává nejen 3-D zpracování, ve kterém se také bude promítat v kinech, ale rovněž jméno scenáristy a režiséra M. Night Shyamalana. Tomu se dosud úspěšně dařilo diváky napínat (Šestý smysl, Vesnice, Znamení), teď se však pustil do příběhu, který by si měli kromě dospělých užít i teenageři a děti.

Film se odehrává ve světě zničeném vyčerpávající válkou. Žijí v něm čtyři národy, které vyznávají vždy jeden ze čtyřech základních elementů – oheň, vodu, vzduch a zemi. Ohnivý národ usiluje o celosvětovou dominanci a svým sousedům nabízí jen dvě možnosti – porobení nebo...
 
Související odkaz
 
RECENZE Poslední vládce větru: Kde je starý Shyamalan? Jeho novinka je upocená 3D nuda

Dětská fantasy Poslední vládce větru, kterou ve 3D natočil kdysi tak slibný M. Night Shyamalan, je nudná, směšná, upocená a neosobní. Mohl ji podepsat kdokoli číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
M. Night ShyamalanM. Night Shyamalan  
hraje:
Noah RingerNoah Ringer.....A-ang [12]   
Dev PatelDev Patel.....princ Zuko [20]   
Nicola PeltzNicola Peltz.....Katara [15]   
Jackson RathboneJackson Rathbone.....Sokka [25]   
Cliff CurtisCliff Curtis.....vládce ohně Ozai [41]   
Shaun ToubShaun Toub.....strýc Iroh [47]   
Aasif MandviAasif Mandvi.....velitel Zhao [44]   
Seychelle GabrielSeychelle Gabriel.....princezna Jue [19]   
Francis GuinanFrancis Guinan.....mistr Pakku   
Summer BishilSummer Bishil.....Azula [21]   
John NobleJohn Noble.....hlas draka [61]   
Katharine HoughtonKatharine Houghton.....babička [65]   
Randall Duk KimRandall Duk Kim.....starý muž v chrámu [66]   
Frank ApollonioFrank Apollonio  
Tamiko BrownleeTamiko Brownlee  
Damon GuptonDamon Gupton.....mnich Gyatso   
scénář:
M. Night ShyamalanM. Night Shyamalan  
námět:
Michael Dante DiMartinoMichael Dante DiMartino.....animovaný TV seriál Avatar: The Last Airbender (TV-2005)   
Bryan KonietzkoBryan Konietzko.....animovaný TV seriál Avatar: The Last Airbender (TV-2005)   
hudba:
James Newton HowardJames Newton Howard  
kamera:
Andrew LesnieAndrew Lesnie  
střih:
Conrad Buff IVConrad Buff IV  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední vládce větru >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2019
Možná 3D v kině je lepší po vizuální   stránce, ale v televizi bez 3D mě tenhle snímek   moc nezaujal. Taková pohádka pro děti.
Tomeczek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2018
Kdo by si nepřál filmový snímek na motivy   nadprůměrného animovaného seriálu o mladém   vládci větru? Po shlédnutí tohoto   monstrózního éčkového snímku si troufnu   říct že nikdo. Tento ohyzdný film je plivnutí   do obličeje celé televizní sérii, fanouškům   i samotnému vládci. Snímek je velmi   nepovedený, příběhově chudý přibližně   jako obyvatel Demokratické republiky Kongo a   vizuálně ohavný jako zdeformovaný obličej   Abrahama Lincolna 90 let po smrti je opravdu   špatný nápad na večerní program s přáteli a   nikomu bych do nedokázal s čistým svědomím   doporučit.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Jde vidět, že film byl natočen podle   animovaného seriálu pro děti. Postavy by měly   být komplikovanější a vztahy mezi nimi více   rozvité. Ne, že si všechno říkají na rovinu   a pořád opakují, co je dávno zřejmé.   Kostýmy, hudba, efekty a boje filmu body ale   přidávají. Jsou uvěřitelné a nejsou nudné.   Samotný děj mi nevadí a docela se mi i líbí.   Snad natočí i pokračování, ve kterém   vylepší všechny nedostatky.
Animaniac
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.6.2017
Velká chyba
Jsem fanoušek původního seriálu, který mě   uchvátil svým universem, příběhem, humorem a   svou hloubkou. Nevím, v čem hledal režisér   inspiraci, ale v tomto skvělém seriálu určitě   ne! Výběr herců, efekty a totální   překopání původní předlohy mě opravdu   nepotěšilo. Příběh si film bere z prvních   dílů a není divu, že se zdá nedokončený,   protože tomu skutečně je.
Film z dílen   Nickelodeonu, který se zařadil mezi další   odpadní tvorbu této společnosti.  
Nedoporučuji a lituji, že jsem na to šel do   kina, měl bych dostat peníze zpět!
efa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Nádherný, úchvatný,vynikající film, který   mě prostě dostal. Krásná příroda,bojové   scény,triky,děj a boj dobra se zlem co víc si   přát od této dobrodružné fantasy než další   díl,který by pokračoval dál, aby zvítězilo   dobro a zlo v podobě národa Ohně bylo zničeno   navždy,protože konec filmu je jak ustřižený a   to mě celkem mrzí. Ne každému tento film   „sedne“ soudě podle ostatních komentářů -   mě sedl a má místo v mé filmotéce a za   podívání rozhodně stojí……
wolvie95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Úprimne ľutujem, že som sa predtým nepozrel na   reakcie z filmu. Jednoducho na tomto filme nie je   pozitívne nič okrem digitálnych trikov. Hrozný   herci, čo sa nesmierne blbo tvárili do   kamery,smiešne a trápne znejúce dialógy,   oničom dej, ktorý ma nudil a vôbec ani trochu   ma nevtiahol, tie niektoré scény, ktoré   vyzerali smiešne a ani nemali...Akčné scény   boli niektoré celkom dobré, to jediné na filme   bolo ako tak v poriadku. Chýba tomu aspoň aj   náznak fantasy atmosféry, alebo niečoho, čo by   tomu nudnému a nechcene smiešnemu nepodarku   vylepšilo renomé. Ale bohužiaľ, tým tento   rodinný fantasy snímok nedisponuje (rodinný?,   deti by u toho skapali nudou, žiadne   dobrodružstvo ani napätie). Dávam 20% za celkom   dobré triky, inak film, ktorý už nikdy nechcem   vidieť.
uodevr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Ze Shyamalanova jména se stala punchline, a tuten   film, společně s The Happening, jsou přesně   těmi důvody, proč tomu tak je. Ridikulózní   dialogy, herecké výkony na úrovni   nepoužitelné pánvičky, směšné efekty, a to   jediné dobré na zdejším 3D je fakt, že díky   němu nejsou již zmíněné efekty tak moc   vidět.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Velmi kvalitní fantasy film, obsahující i   náznak etických rozměrů celosvětových   poměrů ve skutečném světě. Filmové triky   byly mimořádné kvality.
whack
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Rozprávka, ktorá neurazí príbehom, ani svojou   symbolikou: Dobyvačný "Národ ohňa"   predstavuje industriálnu spoločnosť. Snaží sa   podrobiť si všetky prírodné a duchovné   spoločenstvá a pomocou strojov ovládnuť svet.   Prírodné sily nakoniec technokratickú tyraniu   porazia...
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2013
POSLEDNÍ VLÁDCE VĚTRU

Snaha o adaptaci   animovaného seriálu pro děti do podoby hraného   filmu. Bohužel vznikl snímek, který zůstal   někde na půl cesty mezi filmem pro děti a   lehkou rodinnou fantasy, která by dokázala   zaujmout i dospělé. Smůlou je už to, že   hlavní hrdina je dítě s neobyčejnými   schopnostmi a ostatní postavy jsou převážně   teenageři. Už tento fakt mnohé dospělé   diváky odradí. Měla jsem možnost s dětmi   vidět pár dílů původního seriálu a jeho   námět mi připadal docela zajímavý. Jenže   vtěsnat tolik děje do jednoho filmu je prakticky   nemožné, takže Poslední vládce větru nabídl   oproti docela povedené kreslené předloze jenom   útržkovitý a zkratkovitý děj, málo   propracované postavy s nejasnými charaktery,   které nemají šanci nějak výrazně zaujmout.  

Jinak lze pochválit výběr přírodních   krás, který nás zavede do vizuálně   zajímavého a podmanivého světa. Fanoušci   asijských bojových umění by mohli být také   spokojeni. Ale všechno je jakési strojené a   násilně spojené. Je vidět obrovská snaha   všech tvůrců, ale bohužel výsledek nenaplnil   očekávání. Postrádám hravost, lehkost a   přirozenou radost z tvořivé práce. A tak   původní potenciál, který nabízela kreslená   předloha, nebyl z daleka využit. Škoda,   myslím, že z té předlohy se dalo vytěžit   mnohem víc. Chybí nějaká jiskra, více   tajemství, více napětí, které by zaujaly a   dokázaly diváky doopravdy vtáhnout do   děje.

Takhle z filmu zbylo jen průměrné   fantasy s pohádkově dětským naivním   příběhem, s neznámými, i když snaživými   herci, se slušným vizuálním pojetím a s   několika pokusy o úžasné akční scény.   Jedné co se opravdu povedlo jsou triky se   slušnými efekty.

Poslední vládce větru   byla původně plánovaná trilogie. Jenže   diváci očekávali od tohoto projektu víc než   jen popcornový průměr, dětskou zábavu bez   atmosféry, která se spoléhá jenom na dokonalé   triky a vizuální stránku. Jako klasický   dětský film to ujde, ani příliš nenudí.   Nenadchne ale neurazí, jenže pro dospělé je   prostě příliš naivní.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114671minih114671San Andreas (2015/1) 
San Andreas n
minih21010minih21010Tichá bolest (1990) 
Tichá bolest n
minih97854minih97854Na hraně zítřka (2014) 
Edge of Tomorrow n
minih8093minih8093Harley Davidson a Marlboro Man (1991) 
Harley Davidson and the Marlboro Man n
minih39454minih39454Domino (2005) 
Domino n
minih4605minih4605Bratři Bluesovi (1980) 
Blues Brothers n
minih24038minih24038Zodiac (2007) 
Zodiac n
minih57422minih57422Willie Boy (1969) 
Tell Them Willie Boy Is Here n
minih4316minih4316Bledý jezdec (1985) 
Pale Rider n
minih48398minih48398Valčík s Baširem (2008) 
Waltz with Bashir n


Hodnocení:n12345678910
Poslední vládce větru (2010)Poslední vládce větru (2010)Poslední vládce větru (2010)Poslední vládce větru (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697966
Fotografií: 764479
Plakátů: 376881
Obsahů a biografií: 178372

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10