Duben
ohodnotit

Poslední vládce větru

The Last Airbender

Další název:
Avatar: Posledný vládca vetra (SK); Die Legende von Aang
Rok:
2010
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
19.8.2010
„Čtyři národy, jeden osud.“

Komentáře k filmu Poslední vládce větru

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Velmi kvalitní fantasy film,   obsahující i náznak   etických rozměrů   celosvětových poměrů ve   skutečném světě. Filmové   triky byly mimořádné   kvality.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Ač jako předloha filmu   posloužil kreslený seriál,   spíše bych řekl, že   scenárista přepsal nějakou   počítačovou hru. Čtyři   národy, čtyři živly,   avatar spasitel, lokace,   přímočarý „děj“,   věcné dialogy „běž tam,   udělej to a to“,   nekonečné dovysvětlování,   typické atributy. Chování   postav nelogické a nadmíru   naivní. Některé digitální   triky jsou sice působivé,   ale celkově již je jich   přehršel, jsou v téměř   každém filmu. Postavit celý   film jen na nich už dávno   nefunguje.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2012
Pan režisér M.N.Shyamalan   mě naučil, abych se v jeho   filmech už ničemu nedivil.   Už jsem od něj dlouho nic   neviděl. Né že by nic   nenatočil, ale mně to tak   nějak nevyšlo.
Docela   jsem se divil, jaké si   tentokrát zvolil téma.   Přesto mu to zase dobře   vyšlo. Pěkný film pro celou   rodinu. Jenom by neměl moc   hlouho otálet s dalším   dílem.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2013
POSLEDNÍ VLÁDCE VĚTRU

Snaha o adaptaci   animovaného seriálu pro   děti do podoby hraného   filmu. Bohužel vznikl   snímek, který zůstal někde   na půl cesty mezi filmem pro   děti a lehkou rodinnou   fantasy, která by dokázala   zaujmout i dospělé. Smůlou   je už to, že hlavní hrdina   je dítě s neobyčejnými   schopnostmi a ostatní postavy   jsou převážně teenageři.   Už tento fakt mnohé   dospělé diváky odradí.   Měla jsem možnost s dětmi   vidět pár dílů původního   seriálu a jeho námět mi   připadal docela zajímavý.   Jenže vtěsnat tolik děje do   jednoho filmu je prakticky   nemožné, takže Poslední   vládce větru nabídl oproti   docela povedené kreslené   předloze jenom útržkovitý   a zkratkovitý děj, málo   propracované postavy s   nejasnými charaktery, které   nemají šanci nějak   výrazně zaujmout.

Jinak lze   pochválit výběr   přírodních krás, který   nás zavede do vizuálně   zajímavého a podmanivého   světa. Fanoušci asijských   bojových umění by mohli   být také spokojeni. Ale   všechno je jakési strojené   a násilně spojené. Je   vidět obrovská snaha všech   tvůrců, ale bohužel   výsledek nenaplnil   očekávání. Postrádám   hravost, lehkost a přirozenou   radost z tvořivé práce. A   tak původní potenciál,   který nabízela kreslená   předloha, nebyl z daleka   využit. Škoda, myslím, že   z té předlohy se dalo   vytěžit mnohem víc. Chybí   nějaká jiskra, více   tajemství, více napětí,   které by zaujaly a dokázaly   diváky doopravdy vtáhnout do   děje.

Takhle z   filmu zbylo jen průměrné   fantasy s pohádkově   dětským naivním   příběhem, s neznámými, i   když snaživými herci, se   slušným vizuálním pojetím   a s několika pokusy o   úžasné akční scény.   Jedné co se opravdu povedlo   jsou triky se slušnými   efekty.

Poslední vládce větru   byla původně plánovaná   trilogie. Jenže diváci   očekávali od tohoto projektu   víc než jen popcornový   průměr, dětskou zábavu bez   atmosféry, která se   spoléhá jenom na dokonalé   triky a vizuální stránku.   Jako klasický dětský film   to ujde, ani příliš   nenudí. Nenadchne ale   neurazí, jenže pro dospělé   je prostě příliš naivní.
pigal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Film pre deti,ale za trest
Neuveritelny prepadak, ktory   pravom ziskal 5 Zlatych malin   mimo ine za najhorsi film a   reziu.Shyamalan po skvelom   zahajeni kariery pada strmo   dole a nie a nie tento pad   zastavit.Okrem prisernej rezie   a hereckych vykonov stoji za   zmienku aj katastrofalna   vyprava, kostymy a   choreografia.Skoda kazdeho   dolaru vynalozeneho na tento   projekt.Bod za to, ze jto   film, druhy bod za peknu   princeznu.Film rozhodne   nedoporucujem.
PS:Boh   nas ochranuj od   pokracovania...
whack
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Rozprávka, ktorá neurazí   príbehom, ani svojou   symbolikou: Dobyvačný   "Národ ohňa"   predstavuje industriálnu   spoločnosť. Snaží sa   podrobiť si všetky   prírodné a duchovné   spoločenstvá a pomocou   strojov ovládnuť svet.   Prírodné sily nakoniec   technokratickú tyraniu   porazia...
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2019
Možná 3D v kině je lepší   po vizuální stránce, ale v   televizi bez 3D mě tenhle   snímek moc nezaujal. Taková   pohádka pro děti.
Yontalcar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2011
Očekával jsem propadák,   proto jsem se nenamáhal tento   počin zhlédnout, ale nakonec   jsem se k němu neplánovaně   dostal. Obavy ze začátku   byly, ale jak se ukázalo   docela zbytečné. Není to   nějaký extra filmový trhák   ani odpad, ale pouhopouhý   průměr. Bídný scénář,   povedené triky a příběh na   další pokračování.   Bystrému divákovi jistě   neujde za jakým triviálním   účelem se budoucí sága   zrodila.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Hlavní důvody návštěvy   kina(3D), jsou efekty a   výborné animace. Což byl   také důvod, proč jsem šel   na 'Posledního vládce..' ..   naposled:) Kdyby šlo jen o ty   trikové sekvence, digitální   magii a monstrózní scény,   tak bych byl vcelku spokojen.   Ale základ každého filmu by   měl vycházet z vypilovaného   příběhu a dobré práci   herců. Tento snímek je   pouhá digitální pohádka s   děsivým rozpočtem a jako   celek nepůsobí vůbec   přitažlivě. Hodnotím   vcelku kladně, poněvadž   mám slabost pro trikové   filmy a každému, kdo ulítá   na scifi, kde se nehraje na   vychytaný děj, se bude tento   film nejspíš zamlouvat.
hlavsa5
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.10.2010
Triky - scény - rozpočet -   už mi to připadá stále   dokola. Děj a námět, jakoby   byl opsán z několika filmů,   slabé a až někdy bezduché   věty postav. Snad jen ty   triky - za to stojí se na to   kouknout.
reby
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Kvůli špatný recenzím jsem   se na tento film chtěl   kouknou jen kvůli trikům,   hodně nevyužitýho   potenciálu, mohl to být   pěknej film, takhle je z toho   průměrná pohádka
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2010
Hodně pěkně udělaný. Měl   jsem pocit, jako bych dvě   hodiny hrál magicy :)   Některý momenty super -   třeba ohňové lodě, zato   dialogy úplně blbé. Snad   bude druhej díl lepší. A   princezna severního vodního   národa je o hvězdu víc - a   jakou :)
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Jde vidět, že film byl   natočen podle animovaného   seriálu pro děti. Postavy by   měly být komplikovanější   a vztahy mezi nimi více   rozvité. Ne, že si všechno   říkají na rovinu a pořád   opakují, co je dávno   zřejmé. Kostýmy, hudba,   efekty a boje filmu body ale   přidávají. Jsou   uvěřitelné a nejsou nudné.   Samotný děj mi nevadí a   docela se mi i líbí. Snad   natočí i pokračování, ve   kterém vylepší všechny   nedostatky.
efa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Nádherný,   úchvatný,vynikající film,   který mě prostě dostal.   Krásná příroda,bojové   scény,triky,děj a boj dobra   se zlem co víc si přát od   této dobrodružné fantasy   než další díl,který by   pokračoval dál, aby   zvítězilo dobro a zlo v   podobě národa Ohně bylo   zničeno navždy,protože   konec filmu je jak   ustřižený a to mě celkem   mrzí. Ne každému tento   film „sedne“ soudě podle   ostatních komentářů - mě   sedl a má místo v mé   filmotéce a za podívání   rozhodně stojí……
prima.niki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2011
V posledních letech velmi   oblíbené téma - malé děti   bojují proti nadvládě   zlých krutovládců... a jsou   úspěšné. Nenáročný film   na sobotní odpoledne,   zajímavý především   narážkami na východní   kulturu.
julo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.8.2010
co s tim
Na efekty vymakany   film,strhujuci dej,dobra   zapletka ale premna film bez   konca / akoby prvy diel /
môj nazor
wolvie95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Úprimne ľutujem, že som sa   predtým nepozrel na reakcie z   filmu. Jednoducho na tomto   filme nie je pozitívne nič   okrem digitálnych trikov.   Hrozný herci, čo sa   nesmierne blbo tvárili do   kamery,smiešne a trápne   znejúce dialógy, oničom   dej, ktorý ma nudil a vôbec   ani trochu ma nevtiahol, tie   niektoré scény, ktoré   vyzerali smiešne a ani   nemali...Akčné scény boli   niektoré celkom dobré, to   jediné na filme bolo ako tak   v poriadku. Chýba tomu aspoň   aj náznak fantasy atmosféry,   alebo niečoho, čo by tomu   nudnému a nechcene smiešnemu   nepodarku vylepšilo renomé.   Ale bohužiaľ, tým tento   rodinný fantasy snímok   nedisponuje (rodinný?, deti   by u toho skapali nudou,   žiadne dobrodružstvo ani   napätie). Dávam 20% za   celkom dobré triky, inak   film, ktorý už nikdy nechcem   vidieť.
uodevr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Ze Shyamalanova jména se   stala punchline, a tuten film,   společně s The Happening,   jsou přesně těmi důvody,   proč tomu tak je.   Ridikulózní dialogy,   herecké výkony na úrovni   nepoužitelné pánvičky,   směšné efekty, a to jediné   dobré na zdejším 3D je   fakt, že díky němu nejsou   již zmíněné efekty tak moc   vidět.
Superbus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Elementální fantasy
Neviděl jsem ani seriál, ani   jsem nečetl komiks. Film se   mi přesto, či možná   právě proto, líbil. Oproti   klasickým fantasy vhodně   využívá rozdílnost   čtyřech základních   elementů, takže prostředí   ani styly soubojů nejsou   jednotvárné. S běžnými   fantasy naopak sdílí   klasické pohádkové motivy   boje dobra se zlem a epického   dobrodružství. Film byl   dosti dynamický, takže se   divák v žádném okamžiku   nenudil. Jediné, co se dá   vytknout je, že příliš   spoléhá na znalost   komiksové či seriálové   předlohy a i ukončení filmu   je předčasné.
Animaniac
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.6.2017
Velká chyba
Jsem fanoušek původního   seriálu, který mě uchvátil   svým universem, příběhem,   humorem a svou hloubkou.   Nevím, v čem hledal   režisér inspiraci, ale v   tomto skvělém seriálu   určitě ne! Výběr herců,   efekty a totální   překopání původní   předlohy mě opravdu   nepotěšilo. Příběh si   film bere z prvních dílů a   není divu, že se zdá   nedokončený, protože tomu   skutečně je.
Film z   dílen Nickelodeonu, který se   zařadil mezi další odpadní   tvorbu této společnosti.
Nedoporučuji a lituji,   že jsem na to šel do kina,   měl bych dostat peníze   zpět!
Tomeczek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2018
Kdo by si nepřál filmový   snímek na motivy   nadprůměrného animovaného   seriálu o mladém vládci   větru? Po shlédnutí tohoto   monstrózního éčkového   snímku si troufnu říct že   nikdo. Tento ohyzdný film je   plivnutí do obličeje celé   televizní sérii, fanouškům   i samotnému vládci. Snímek   je velmi nepovedený,   příběhově chudý   přibližně jako obyvatel   Demokratické republiky Kongo   a vizuálně ohavný jako   zdeformovaný obličej   Abrahama Lincolna 90 let po   smrti je opravdu špatný   nápad na večerní program s   přáteli a nikomu bych do   nedokázal s čistým   svědomím doporučit.
lawren
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Pěkná materie,vizualita a   výtvarnost. Leč scénář   šlo jistě napsat lépe a   dialogy psal někdo, kdo se   domnívá, že průměrný   divák disponuje toliko   půlkou mozku. Méně je   někdy více, divákovi není   nutno říkat polopaticky   vše, řadu věcí si zvládne   domyslet sám. Stejně tak   některé scény jsou   nadbytečné, jiné zbytečně   patetické. Miluju fantasy a   sci-fi a mrzí mě, že tyhle   žánry většinou převádí   na plátno lidé, kteří   trpí tragickým nedostatkem   vkusu a soudnosti. Očividně   jde o falešný (čili   nepřiznaný) první díl   větší ságy. Další díly   zřejmě budou jen za   předpokladu, že první   uspěje...
Dark
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2012
parada
Celkove se cele moji rodine   film libil, shledli jsme ho   dokonce jiz vicekrat. Tesime   se uz na dalsi dil.. doufame   ze bude co nejdriv.
sobi.1
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.9.2010
Dialogy 0/10 herecké výkony   1/10 (snad jen hlavní   záporák) zapletka 1/10,   Absence jakékoliv myšlenky.  
Možná že jsem byl   negativně ovlivněn čekým   dabingem. Ale už dlouo se mi   nestlo že bych chtěl v   půlce odejít z kina.   Vizuální efekty to bohužel   nezachránili. Nechápu proč   režisér něco takového   natočil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12599minih12599Mistr Loutkář 3: Toulonova pomsta (1991) [Video] 
Puppet Master III. n
minih30381minih30381Rok ďábla (2002) 
Rok ďábla n
minih6943minih6943Ducháček to zařídí (1938) 
Ducháček to zařídí n
minih40637minih40637Mariňák (2005) 
Jarhead n
minih63644minih63644Lhaní po americku (1997) 
Telling Lies in America n
minih96731minih96731Strážci Galaxie (2014) [2k digital] 
Guardians of the Galaxy n
minih38566minih38566Rivalové (1999) 
Woman Wanted n
minih44095minih44095Pán Fanoušků: Společníci prstenu (2005) 
Ringers: Lord of the Fans n
minih7413minih7413Eskorta (1989) 
The Package n
minih28089minih28089Enigma (2001) 
Enigma n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

56 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Příliš vzdálený most (1977)

20:00 - 22:55

66 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:45

46 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:35

51 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190662
Osobností: 698136
Fotografií: 765104
Plakátů: 377272
Obsahů a biografií: 178478

Poslední komentáře

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zorro mstitel (The mark of Zorro)

Zorro mstitel
The mark of Zorro

Louise Mingenbach

Mingenbach Louise

Broadway Babies

Broadway Babies
Broadway Babies

Jonathan Mostow

Mostow Jonathan

Nestor Carbonell

Carbonell Nestor

Já, Simon (Love, Simon)

Já, Simon
Love, Simon

Janette Newling

Newling Janette

Fetka

Fetka

Jamie Bell

Bell Jamie

To Him That Hath

To Him That Hath
To Him That Hath

Naposled navštívené:
Zorro mstitel (The mark of Zorro)

Zorro mstitel
The mark of Zorro

Louise Mingenbach

Mingenbach Louise

Broadway Babies

Broadway Babies
Broadway Babies

Jonathan Mostow

Mostow Jonathan

Nestor Carbonell

Carbonell Nestor

Já, Simon (Love, Simon)

Já, Simon
Love, Simon

Janette Newling

Newling Janette

Fetka

Fetka

Jamie Bell

Bell Jamie

To Him That Hath

To Him That Hath
To Him That Hath