Duben
ohodnotit

Předtucha

Premonition

Další název:
Predtucha (SK); Die Vorahnung
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
31.5.2007
„Věřte vlastním představám“

Komentáře k filmu Předtucha

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2015
Zpočátku chaotický film   vás postupně dostává do   děje. Jak zde již   několikrát padlo, prvních   30 minut je většina diváků   úplně "mimo   mísu". Postupem času se   ale dostanete do děje a   začne vám docházet, o co   vlastně jde. A jak už to u   amerických filmů bývá, i   tady je happy end, ale ne   takový, jaký byste si   představovali.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Premonition
Prakticky od začátku tvůrci   diváka vhodí do oceánu   nevědomosti, dobrých 30   minut budete tápat, protože   nebudete vědět která bije,   bát se nemusíte všemu   přijdete na kloub postupně,   takže se divák dokáže   lépe vžít do hlavní   hrdinky, protože ona sama   také neví co se děje,   sledujeme dvě dějové roviny   se stejnými herci, jedna je   taková že hlavní hrdinky   manžel a druhá je ta, že je   naživu, záměr odhalíte   vcelku jednoduše protože   vše nám prozrazuje název   filmu a ani v nejmenším to   napětí neubírá.
Vynikající Sandra   Bullock, která hraje ve filmu   celou stopáž bez jediné   absence je jedna z   největších výhod filmu,   ona je výborná herečka,   takže jí věříte úplně   všechno, ať už bojuje s   jakoukoliv emocí, Julian   McMahon je tam jen tak aby se   neřeklo, ale řekněme si to   upřímně je to příjemné   zpestření, dobře   vystavěného thrilleru od   kterého absolutně nevíte co   čekat.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Film asi chtěl ukázat něco   mezi hororem a romantikou,   avšak se úplně minul ve   všem, co od něj člověk   mohl očekávat. Hvězdné   obsazení pomohlo k   prohlídnutí tohoto snímku,   ale myslím ,že to bylo vše.   Plno lidiček bude dost   zklamáno.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Předtucha
Záčátek tohoto thrilleru se   mi zdal poněkud rozpačitý a   nepřehledný. Potom jsem se   ale dostal do děje a se   zaujetím jsem sledoval, co se   stane dál. Film má   originální námět, což je   dáno hlavně skákáním   hlavní hrdinky v čase.   Velkým mínusem je řada   nelogičností v příběhu.   Nejvíc mě však zklamal   závěr, který byl   nedotažený a nedostalo se mi   dostatečného vysvětlení.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2011
žalostné rodinné drama jen   na oko dokonalé rodiny.   Krásný dům, dvě zdravé   děti, choutky manžela,   nepřízeň osudu, manželčin   smysl navíc a   nechronologičnost - to vše   udělalo tento film pro mne   příjemným dramatem...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
U tohodle filmu sem tak nějak   asi první půl hodiny vůbec   nic nepobíral.Přišlo mi to   sice zajímavý ale totálně   nepřehledný, ale potom, co   to začalo všechno do sebe   zapadat, sem se opravdu   výborně bavil a příjemně   mě mrazilo v zádech...Pointa   byla pro mě záhadou až do   posledních minut, než mi to   začlo docházet...Super   nápad a hoodně slušný   provedení, podle mě...
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Téměř si to říká o jednu   hvězdičku, protože něco   tak neskutečně mimo si do   kin s áčkovými herci hodí   málokdo. V podstatě je to   něco jako Rituál   odtučněný o zábavné   momenty. Fakt, že úvodní   titulky, společně s   ústřední melodií a   snaživým záběrem ze svatby   vykrádají Šestý smysl,   jsem ještě celkem ochotně   přešel, ale proč proboha to   naprosto nulové rozuzlení?   Proč se postava Bullockové   chová první hodinu jak   nejtupější nána pod   sluncem (než si ta holka dá   dohromady dvě a dvě, uběhne   víc jak hodina filmu). Takhle   to dopadá, když se na   režijní stoličce usadí   člověk bez špetky talentu   – nulové tempo, nulová   gradace, jen mrtvolně se   kupicí minuty. Sedět hodinu   a půl v koutě a pozorovat   pavouka je zcela vyvážená   zábava. 1* si to nezaslouží   jen pro zapálení   Bullockové, která se   snaží, seč může – o to   je bohužel nedostatek na   ostatních frontách   výraznější…
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Tak tento film mě celkem   hodně zklamal. Film se nese   ve velice pomalém tempu.   Podobných filmů je hodně   kdy se jeden něco stane a   druhý den to tak není, viz   zranění dcery.
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Záhadný film nesoucí se v   depresivním duchu a i když   se děj na první pohled zdá   velice zajímavý, každý si   udělá svůj vlastní   obrázek chvíli před   závěrečnými titulky. A ve   většině případů se bude   jednat spíš o negativní   postoj. Stejně jako já - byl   jsem přeci jen zklamaný,   tento film se mi zdál   příliš zamotaný,   nelogický a né moc dobře   vyřešený. Pochvalu si   zaslouží S. Bullock, která   hrála s opravdovým   nasazením, ale jedna osoba   neudělá kvalitní film.
lynn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Bože, naprostá hrůza!!!   Ztracený večer u tohoto   filmu. Zpočátku se zdá, že   půjde o docela dobrý film s   nápadem, člověk se   prokousává filmem ale   pomaleji a pomaleji. Naprosto,   naprosto, naprosto hrozný   konec ničí i poslední   zbytky sympatií k tomuto   filmu. ZTRACENÝ ČAS.

Divím se, že do   tohoto filmu Bullocková šla.   Sice hraje docela obstojně,   ale ani tak to film   nezachrání.
Kachy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Sandra Bullock si začíná   libovat v natáčení   mysteriózních filmů, po   Domě u jezera je to její   další. Téma filmu bylo   velmi pěkně zvolené a taky   dobře z filmované. Ale film   se mi zdá až moc složitý a   fatalistický. Pro příznivce   podobných filmů to bude ale   velmi příjemná podívaná.   Sandra je skvělá jako vždy.
sakro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2013
nevyužitý námět
Dobrá myšlenka, s výjimkou   Sandry Bullock pouze   průměrně odehrané a   režijně zabité docela. Co   taky chtít od německého   režiséra s téměř   nulovými zkušenostmi.   Nelogické, chaotické, málo   přehledné a pro tohle   všechno vlekoucí se a   nudné. Není nutno vidět.
cragel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Předtucha
Tento film mi hodně lidí   doporučovalo, ale nakonec   jsem zjistil že to co jsem   trávil před obrazovkou byla   ztráta času. Námět byl   docela zajmavý, ale   provedení a herecké výkony   byly otřesné. Když už   Sandra Bullock dostala Oscara   tak by měla předvést dobrý   výkon, ne jen   průměrný.Když navíc   přičtu to, že ve filmu byla   hromada velkých chyb, dostanu   se na ještě vysoké číslo   3 bodů.
vorenus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Z tohohle tématu šlo   určitě vytřískat víc,než   se podařilo autorům.Snad jen   kvůli Sandře se na to dá   podívat,protože hraje do   roztrhání těla.Jinak spíš   podprůměrný film.
sylwikk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Jako nebylo to špatný, ale   moc sem to nepobrala. Jako   například se mi fakt   nelíbilo, že ty dny šly za   sebou ňák promíchaně, nebo   ne? Já ani nevim, prostě sem   to nepochopila. Zas na druhou   stranu se mi líbila Sandra   Bullock (jako vždy) a   hlavně, že to nedopadlo   dobře.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Zajímavě rozehráté sci-fi   s prvky hororu zabili   američani v posledních   minutách rozplizlým   poselstvím o lásce, která   hory překoná. Různé   nelogičnosti si vysvětluji   změnami v čase, které se   dějí jen v náznacích a   pomaleji chápající a   nepozorný divák si jich   nevšimne, což děj dost   komplikuje a shazuje. Sandra   Bullock se snaží až   příliš okatě, aby tyhle   nedostatky přebila, takže   výsledek je dost rozpačitý.   Závěr mě normálně   pobouřil. Na druhé straně   děcko je jaksi obecně   považováno za lepší konec,   než blázinec. Miluji tě   nemuselo skutečně zaznít   tolikrát. McMahon neměl   opustit nikdy televizní   seriály. Skoro jsem doufala,   že mu Sandra tu smrt nějak   hezky rafinovaně osladí. No,   nestalo se, tak možná   příště.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Sandra Bullock ve vážné   roli,jinak než jsme zvyklí   jí vídat.Celý film je   napjatý a každým okamžikem   vám otvírá jiný pohled na   věc,táhne se v depresivním   duchu a nutí diváka   přemýšlet jelikož děj je   opravdu zamotaný.
pakacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Předtucha je slabý průměr.   Docela se divím, že Sandra   Bullock kývla na natáčení.   Scénář je dost nelogický,   bohužel si nikdo neohlídal,   aby střihem a díky   scénáři nevznikaly   naprosté blobosti (ve stylu   holčičky, která ve čtvrtek   nemá jizvu, když se zranila   v úterý) a lidé se v tom   neztráceli. Film jinak staví   na zajímavém, i když   obehraném, tématu, ze   kterého mohl vytěžit daleko   víc. Bohužel se tak nestalo.
Le_Chuck
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.7.2007
Hlavny problém Premonition je   ten, že ráta s divákom   pomalším ako hl. hrdinka   Linda. Na tom stavia čaro   svojej inač celkom   sympatickej a inteligentnej   zápletky. Ako náhle sa tak   nedeje, tak sa celý   konštrukt bortí, film sa   stáva sotva polovičatým a   Sandra to sama neutiahne.   Ukážkový, technicky   bezchybný, hollywoodsky   komerčný triller pre   jednoduchšie masy.
Freedom73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Prožívat dny v týdnu na   přeskáčku, to je na   psychiatra...až na tento   trochu nepravděpodobný jev   byl film zajímavý,   napínavý a pro každou   "mamču" v   domácnosti žíjící   stejným způsobem, jako   Linda, dost hrůzostrašný!!   Líbil se mi. Tak za rok se na   něj ráda kouknu znovu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17884minih17884Robinson Crusoe (1997) 
Robinson Crusoe n
minih58532minih58532Ber nebo neber (2007) [TV pořad] 
n
minih27360minih27360Katastrofa letu č. 19 (1997) [TV film] 
Final Descent n
minih3777minih3777Benny a Joon (1993) 
Benny and Joon n
minih47376minih47376V rytmu stepu (2007) 
How She Move n
minih39633minih39633Grandhotel (2006) 
Grandhotel n
minih45096minih45096Těsně vedle (2007) 
The Heartbreak Kid n
minih32645minih32645Svět podle Prota (2001) 
K-PAX n
minih19252minih19252Smrtonosná zbraň (1987) 
Lethal Weapon n
minih15661minih15661Perný den (1964) 
A Hard Day's Night n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

2 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

ČT2 - ABBA: úspěch navzdory

20:00 - 21:40

12 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10