Duben
ohodnotit

REC 2

[Rec]²

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
85 minut

Obsah filmu REC 2

 
Policejní zásahová jednotka je povolána k případu záhadné nákazy v jednom domě. Dům je izolován od okolí a nikdo nesmí ven. Čtveřice ozbrojených policistů se vydá dovnitř pod velením údajného lékaře Owena. Pouze on má možnost hlasovým příkazem ukončit misi. Počáteční informace je, že se mezi obyvateli domu rozšířila nákaza, jsou nakažliví a agresivní. Jednotka prohledává dům a postupně zjišťuje, že ukončit misi bude těžší, než si původně mysleli. Ve zdánlivě prázdných tmavých bytech je znenadání napadají zkrvavení obyvatelé. Jednoho policistu napadne zkrvavená nemrtvá žena a on pak nečekaně napadne své kolegy. V ten okamžik se ukáže, že...
 
Související odkaz
 
Recenze: REC 2

Španělský snímek [Rec] je jedním z nejlepších zombie hororů posledních let. Na rozdíl od jeho... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
španělská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu REC 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby   Celosvetovo $16,690,000║ Technicky to je opäť   spracované prvotriedne, len keby tam nebola taká   hromady naivných scén a toho vymítačstva???,   čo bolo pre mňa dosť samoúčelná prestrelka.   Veď v prvom diely bol tak dobre rozbehnutý dej,   ach, chápem že tvorcovia chceli byť aspoň   trošku originálny ale spojenie zombii nákazy s   vymítačstvom im nevyšlo, strašne veľa scén   sa tu opakuje dookola, ide o to keď kamera vždy   sníma koniec nejakej chodby v byte a odrazu   odtiaľ vybehne nejaký rozzúrený zombii,   človeka to potom omrzí. Zbytočne pôsobí aj   dejová línia z tými puberťákmi. Španieli   mali v tomto filme v rukách eso, ktoré pre   nejakú asi blbú zbrklosť zahodili, lebo hútna   atmosféra a napätie nechýbalo, len trošku bolo   treba sa pohrať z dejom. /40%/
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2017
Tak to s tím vysvětlení tedy celé pěkně   pohnojili. Raději bych „věřil“ neznámé   virové nákaze, nežli posedlosti satanem. Tím   to skrouhli do jiné roviny, a to je škoda.   Dějově to kapánek drhne, návaznost na první   film více prvky byla zcela zbytečná. Také se   to dost táhne a vlastně opakuje. Takže   pokračování nepřineslo vůbec nic nového, jen   zbytečné motanice. Jsem zvědav na trojku, to   už bude asi totální blbina. Tohle bylo slabší   než první film, ale ještě se to dalo   skousnout. Dvacet navíc za ten konec.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2017
Do budovy, kde se dějí záhadné věci míří   zvláštní jednotka, kterému však na místě   velí kněz snažící se záhadě přijít na   kloub. A dokud nezíská co chce, nikdo se ven   nedostane. Napětí, hrůza a děs pokračuje po   stejných kolejích, jen jinou kamerou. Vlastně   kamerami. Tentokrát jsou tři a navazují na   sebe. První je na jednom členu zvláštní   jednotky, druhá opět kamerou patřící k   reportérce a ta třetí... Found footage opět v   plné síle ve své přirozenosti a hlavně   děsivosti. Ač to nebývá zvykem v jakémkoliv   žánru, tady se v žádném případě neubralo a   stále děj přichází s něčím novým. Pro   dokonalý filmový zážitek opět pouze v   původním zvuku, neboť dabing jako obvykle   všechnu tu děsivost naprosto pohřbil.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Tyhle filmy natáčený videokamerou v ruce nemám   rád,kde se kamera pořád klepe,záběry na   ksifty,záběry na fleky krve a není z toho filmu   nic.
Tanatos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2014
REC 2
Jednotka bola vynikajúca dvojka bravúrna.Čo som   vyčítal jednotke,dvojka to zvládla   excelentne.Ja mam radšej keď sa nato pozrie   policajná(vojenská)jednotka potom je vačšia   akcia ako nap.Resident Evil, ktorý milujem.Presne   začína tam,kde skončila jednotka.Nevadilo mi   ani že v jednotke to mali byt zombíci a tu sú   už posedlí démonom.Ja to len zhrniem-Brilantná   akcia gradovaná veľmi slušnou zápletkou.Idem   si zmeniť poradie mojich naj.hororov.už nie je   aktuálne.Jednotke som dal 4* a dvojka to má za   5*.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Film přímo navazuje na 1 a v některých   směrech ji i vysvětluje, objasňuje. Do napětí   spadá ještě dřív; dost mi ale vadí   fanatický farář.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2012
REC 2

Tož když už jedničku, tak i dvojku.   Ale viděla jsem ji spíš jen z povinnosti, než   z opravdového zájmu. Dvojka na jedničku   navazuje zcela plynule, jako by byly jedním   filmem. Ale rozdíly tu jsou a to dosti   podstatné. REC 2 je mnohem více akční i   zábavný, je to příběh běhajících démonů,   cynického humoru, občas až příliš   roztřesené kamery, a místy podivného chování   postav. Přesto je dvojka podle mě více   promyšlená, nechybí v ní krvavé detaily s   hlubším pohledem a zejména pokus o vysvětlení   celého toho náboženského šílení.

Kladem   je větší důraz na akci místo na lekačky.   Rovněž méně záběrů ruční kamery je   jednoznačným plusem. Stereotypní jednání   postav policejní zásahové jednotky pod velením   pana faráře bylo nějak mimo mísu. To už víc   beru snahu mladičké trojice, která se jen tak   nechtěně připlete do cesty.

Z filmu je sice   cítit, že vznikl jen kvůli úspěchu jedničky,   ale zároveň je patrná sympatická snaha o   propracovanost a vylepšení. Přitom zachovává   smysl předchozích událostí a pracuje s ním   tak, aby fanoušky nenaštval ani nezklamal. Film   nemá žádné jiné ambice než dobře pobavit   diváky a to se mu, myslím, docela povedlo.
Nikotyna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Hrozně moc překvapená, oproti zklamání z   prvního dílu, je tohle geniální, příběh   navazuje na první díl, ale je daleko   rozjetější, ta akce, vojáci, mladý co tam   vlezou tajným vchodem, prostě tohle už pecka   byla. Myslím, že strach určitě taky nechyběl,   škoda že takový nebyl rovnou i první díl.
BiTch_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2011
První REC byl skvělej horor.Hutná   atmosféra,napětí,jednoduchý a oto   "uvěřitelnější"   příběh..neznámá infekce,šmejdští a   cyničtí policajti a obrovskej průser v jednom   bytovým komplexu.Na dvojku REC jsem četl něco   málo recenzí a to jen kladných.Musím říct   že mě nezklamala.Přesto bych filmu vytkl dvě   podstatný věci.Prví ta speciální   jednotka..nápad v pohodě ale SHIT oni byli   uplně amatéři a dělali jednu kravinu za   druhou:))no neva..druhá věc.Ten nápad s   dáblem?No nevim nevim..vymyšlený to bylo dobře   to se musí nechat ale jako důvod infekce mohli   zvolit neco jinýho.Přijde mi že   "dábel" to trochu snižuje.Jinak   atmosféra udržuje latku jedničky,ikdyž už se   nelze tak sžít s postavami protože přece jen k   ozbrojeným cajtům je člověk chladnejší než   k bezbranným civilistům.Gore scény taky v   pohodě takže díky nerozbitné kameře.Série   REC podle mýho patří k tomu výrazně lepšímu   v hororu a to řikám i přesto že jsem zatím   viděl jen 1 a 2.Dávám 75% a to proto že bývá   těžký natočit důstojnější druhý   díl.Tvůrci mají talent jen doufám že se to   nezvrtne jako se SAW to by byla škoda.Méně je   více v těhdle případech obzvlášt!
Albertosaurus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Snímek začíná velmi slibně. Navazuje přesně   na tu atmosféru, kterou jsem obdivoval v prvním   díle a snaží se příběh z jedničky rozvíjet   dál. Snaží se ale strašně moc a postupně   kupí na hromádku sračky, které by měli   všechno vysvětlit, objasnit, prostě uvést na   pravou míru a to je chyba. To, že jde o   pokračování naprosto zbytečné, mi bylo jasné   už předem, ale přesto jsem se nechal zvyklat   převážně kladným hodnocením a doufal jsem v   zázrak. Hle, žádný se nekonal. Tady se vaří   ze zkažené vody, ale ani k varu nedojde. Když   už chtějí pohřbít slibně se rozvíjející   trilogii, klidně (to se stává), ale do finále   prvního dílu by se nemělo rýpat. Moc se mi   líbila teorie o původu zombies a počáteční   atmosféra. Tím to ale končí. Taková krásně   nastavená kaše s příchutí nostalgie. Trochu   mi to připomnělo moje pocity při sledování   Pádu do tmy II. Jak stopáž tohohle dílka   plynula dál, já měl čím dál větší chuť   si pustit první díl, protože jeho sledování   by mělo alespoň nějaký smysl.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15429minih15429Papilio (1986) 
n
minih59286minih59286Jásón a argonauti / Iásón a argonauti (2000) [TV film] 
Jason and the Argonauts n
minih15718minih15718Pět miliónů svědků (1965) 
n
minih27321minih27321Ohnivá bouře (1998) 
Firestorm n
minih54724minih54724Ledová smrt (2006) 
Fritt vilt n
minih40940minih40940O statečném Petrovi (1969) [TV inscenace] 
O statečném Petrovi n
minih27746minih27746Tarzan, opičí muž (1981) 
Tarzan, the Ape Man n
minih53763minih53763Nejsem chmýrko na bodláku (1970) [TV inscenace] 
Nejsem chmýrko na bodláku n
minih41702minih41702Spoušť (2005) 
Havoc n
minih81959minih81959O brokátové růži a slavíku z perleti (1982) [TV inscenace] 
O brokátové růži a slavíku z perleti n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

REC 3: Počátek (2011)

 REC 3: Počátek (2011)
REC 3: Počátek n
[REC] 3 Génesis
Žánr: drama / thriller / horor
Země: Španělsko
Režie: Paco Plaza

(pokračování)

Karanténa 2: Terminál (2011)

 Karanténa 2: Terminál (2011)
Karanténa 2: Terminál n
Quarantine 2: Terminal
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Pogue

(remake)

Karanténa (2008)

 Karanténa (2008)
Karanténa n
Quarantine
Žánr: horor / thriller / mysteriózní / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: John Erick Dowdle

(remake)

REC (2007)

 REC (2007)
REC n
[Rec]
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Španělsko
Režie: Jaume Balagueró, Paco Plaza

(pokračování)

REC 2 (2009)REC 2 (2009)REC 2 (2009)REC 2 (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10