Duben
ohodnotit

RocknRolla

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
114 minut
„Já tohle město vlastním.“

Komentáře k filmu RocknRolla

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2010
RocknRolla
Kdo to je RocknRolla? Ve filmu   se objevuje velká řada   postav, každou chvilkou   někdo nenásilně (někdy   však i násilně) vstoupí do   děje a už v něm zůstane.   Přesto nám ale díky   vynikajícímu   vypravěčskému stylu   nedělá problém orientovat   se v tom, kdo je kdo. Černý   humor je na dost dobré   úrovni, to samé si myslím i   o příběhu. Na rozdíl od   ostatních nemohu ještě   srovnávat s Podfu(c)kem ani   se Sbal prachy a vypadni, ale   jelikož to zde všichni   chválí do nebes, co   nejdříve si oba snímky   pustím.
... Dávejte   bacha na ruskou mafii, vede   jí Karel Roden...
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2014
Zábavnější a   umírněnější tak trochu   gangsterka, kde nás hlavně   potěší přítomnost Karla   Rodena. Hraje tu sice opět   rusa, ale svou typickou   pohrdavou komičností dodal   postavě vskutku úsměvné   neocenitelné kouzlo.   Neustále omílané téma je   podáno nenásilně a více   jakoby rodinně. Temná   stránka věci se tedy   tentokrát nekoná, ale na   kvalitě to nijak neubralo.   Snímek je jen otevřen   většímu spektru publika.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2015
Chcel si zatancovať. - A bol to plužák?
Prepletená gangsterka, plno   postáv, a na konci povinné   zvraty, prepletnia a   rozpletenia a troška čo to o   minulosti, prítomnosti a   možno budúcnosti. Ono to   určite má svoje kvality, ale   až tak ma to ako celok   (upozorňujem ako celok)   nechytilo, ale na druhej   strane som sa zasmial na pár   podarených frkoch a scénach,   ako naháňanie s ruskými   ostrými chlapcami, doslova   terminátormi, filozofická   rozprava o krabičke cigariet,   slušne vyhúlený Johny, ale   hlavne "vzťah" One   Two a Boba, taneček, dilema a   ako si robil prču Bob z   neistého (v ich vťahu)   kamoša
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Guy Ritchie po dlouhé době   natočil snímek, který se   alespoň trochu přibližuje   kvalitou k jeho nejlepším   dílům (Sbal prachy a   vypadni, Podfu(c)k) avšak   pořád to ještě není ono a   vypadá to, že už to ani   lepší nebude. Ve filmu se   vyskytují všechny aspekty,   které měly úspěch i v jeho   předchozích filmech. Takže   se celý příběh opět   točí kolem několika postav,   spousty peněz a jedné věci,   která se ocitá v rukou   všech zúčastněných (po   vzácných pusškách a   obrovkém diamantu to je   tentokrát obraz). Opět se   dočkáme drsných gangsterů,   nešikovných zlodějů a   tentokrát režisér přidal i   sličnou ženu. I když se   tentokrát Ritchie obešel bez   svých oblíbených herců   (Statham, Fleming) měl k ruce   velice slušnou náhradu   (Butler, Wilkinson, Roden   Newton). Hlavní problém   tkví v gradaci filmu, která   je oproti divokému   "Podfu(c)ku" hodně   pomalá a ani konec jí   nepřidá. Takže i když se   Ritchie po dlouhé době   vytáhl pořád to není ono.   Možná příště a nebo už   nikdy.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Světe, div se, Guy Ritchie   mě poprvé pobavil! Snad, že   protentokrát vynechal trapné   extrémy, vsadil na uvolněnou   a prostředí odpovídající   hudbu, úsměvné vsuvky   (zvláště taneční),   přirozeně vedené dialogy,   veskrze příjemné herce (i   náš Karel jasně lepší pod   cizím velením), dokázal se   vyhnout násilí za každou   cenu a nepáral se ani se   sexuální scénou -   podstatné bylo řečeno a   zatmívačka nebyla potřebná   ... Sem tam kapku nelogična   ráda odpouštím, jedná se   přeci jen o žánr   uvolněný, takže - žádná   křeč :-)
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Já teda nevim, ale mě to   teda jako super nepřipadá.   Je tu pár extra scén, místy   se objeví britský humor,   jinak jde vlastně o ruskou   mafii,   podplácení...hlavního   ruskýho padoucha hraje Karel   Roden, to je pro našeho   diváka na filmu asi to   nejzajímavější.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Guy Ritchie sa zacina opakovat
Zaujimavy film,aj ked od   talentovaneho Guy Ritchieho by   som cakal viac.Hlavne by mal   zmenit temu,pretoze jeho filmy   su mozno az prilis podobne a   zacinaju sa vykradat.Rezia je   kvalitna,scenar mozno prilis   prekombinovany a rozpravkovy s   happy endom.Herci su solidni   Butler a Wilkinson su   ozdobou,Roden moze byt hrdy v   akej spolocnosti si zahral a   obstal so ctou.Film   doporucujem minimalne kvoli   Karlovi Rodenovi,aj ked   Podfucku nesiaha ani po   kolena.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2011
RocknRolla
Poměrně povedená krimi   komedie, jež je plná   nadupané akce a zejména   vynikajících dialogů. Film   dále nabídne řadu velice   svérázných postav, z nichž   některé, jako například   psychopatičtí Rusáci, byly   naprosto úžasné. Jen si   myslím, že je trochu škoda,   že děj filmu je docela   neustáleny a na můj vkus   hodně přeplácaný.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Starý dobrý Guy Ritchie   natočil RocknRollu ve stylu   Sbal prachy a vypadni a   Pod(f)ucku...RocknRolla je asi   o třídu lepší než Sbal   prachy, ale o dvě třídy   horší než Pod(f)uck...Jak   píše Shadinko, vtipné to   tak nebylo ale...Ale mělo to   něco do sebe, mě osobně se   líbil začátek a konec   filmu...To uprostřed   Ritchiemu nějak ujíždí a   dalo by se říct že svůj   styl natáčení který se   nám předvedl hned v   úvodních minutách, ztrácí   na kouzlu...Chyběli mi tam   takový ty typický hloupý   gangsteři jací byli v   minulých "dílech"   ale jak Butler tak Roden se mi   ve filmu přeci jen   líbili...RocknRolla je   především o podvodech,   mafiánech, podsvětí,   ukradeném obrazu a dlouhých   rozhovorech s několika málo   světlými momenty, jako je   např. přepadení auta s   penězi...Ty dynamické   titulky hned v úvodu filmu, v   tu chvíli jsem se ještě   těšil, že je Ritchie zpět   v plné síle...Rozhodně se   tak ale nestalo, natočil   totiž jen zábavnou   konverzační přestřelku a   pravé zbraně zůstaly   zamčené v trezoru...Na   závěr chci říct že to je   popcornová pecka která   určitě pobaví, ale   Pod(f)uck nepřekonala!!!
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2010
Tak tady si netroufnu děj   popisovat:-) Je to totiž   typická gangsterka podle Guye   Ritchieho – takže opět   spousta důležitých i méně   důležitých postav,   propletenej příběh kdy se   často shodou náhod spolu   konfrontují různý   bandy/osoby mezi nimiž koluje   nějaká vzácná věc, v   tomhle případě obraz.   Stejně jako u starších   filmů tohoto režiséra mě   zaujalo obsazení, přestože   chybí jeho typičtí   oblíbenci jako je Statham   nebo Vinnie Jones. Butler je   však spolu se Strongem,   Rodenem a hlavně výborným   Tobym Kebbelem dokážou   zastoupit. Největší   problém je ale to, že je to   všechno pořád stejný – u   Sbal prachy a vypadni jsem byl   nadšenej originalitou, u   Podfu(c)ku jsem se stále   ještě slušně bavil, ale   RocknRolla mě bohužel už   místy docela nudila. První   půlka byla opravdu dost   slabá. Naštěstí druhá   loupež a její následky,   stejně jako přítomnost   Johnnyho nebo dialogy mezi One   Two a Bobem byly velmi dobré.   Úplný zklamání to určitě   není, je vcelku   pravděpodobné že tuhle věc   uvidím znova, ovšem   režisér by se měl na svojí   „Ritchieovskou gangsterku“   už vykašlat a vymyslet něco   trochu jiného. Nebo alespoň   vymyslet nějaký   zásadnější inovace. Takhle   je to pořád o tom samým.   Už se začíná vykrádat.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Po Sbal prachy a vypadni a   Podfu(c)ku moje třetí   setkání s Guyem Ritchiem a   poznání, že tenhle pes asi   umí opravdu jen jeden kousek.   Strukturou, náladou, stylem,   prakticky ničím se od těch   předchozích RocknRolla   neliší. Samozřejmě, že se   tu pořád najdou vtipně   drsná i drsně vtipná   místa, děj je typicky   zašmodrchaný, postavy a   jejich hlášky dostatečně   cool, ale i oblíbené jídlo   už zkrátka potřetí   ztrácí svojí jedinečnost.   Bavil jsem se, dokoukal a   vzápětí zapomněl. Ale   Roden mě tu potěšil. I   když hraje pořád jen Rusy,   zdá se, že jeho zahraniční   role jsou pořád   ambicióznější a stává se   z něj skutečná   mezinárodní hvězda.   Zaslouženě.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Možná to udělal již   dříve (poslední film,   který jsem od Ritchieho   viděl, byl Podfu(c)k), ale   tady pro mě režisér poprvé   brnká na vážnější   strunu. Jen si to vezměte,   humor, fórky a téměř   groteskní situace nahrazují   složité a většinou   nápadité parafráze na   klasická moudra a různé   životní skutečnosti, plus   lehce frustrující výlety do   minulosti; namísto komických   figurek ve svízelných   situacích přicházejí   zdecimované a tragické   postavy, obtěžkané reálně   působícími osobními   problémy a dilematy. Ritchie   se mnoha fragmenty   přibližuje klasické   gangsterce a plavat v těchto   závažnějších,   depresivnějších, ale také   krutějších vodách mu   nedělá problém, stále   navíc zůstává zatraceně   osobitý – opět se tu najde   místo i pro humor, TEN humor,   který známe z Podfu(c)ku a   Sbal prachy atd., scénář   znovu nabízí několik   příběhových linií, jež   se důmyslně proplétají, a   herci jsou tu pekelně   charakterní i zábavní   (vynikající Mark Strong, Tom   Wilkinson, Tom Hardy a Karel   Roden, nápadité menší role   pro Jeremyho Pivena, Ludacrise   i Gemmu Arterton). Ale ten   závěr přeci jen ukazuje,   že jsme trochu někde jinde   než v roce 2000, a možná,   že na tom má svůj podíl i   TO manželství.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2014
RocknRolla
Klasická gangsterka   G.Ritchia.Film síce   nedisponuje dlhými akčnými   sekvenciami ale ak uvidíme   akciu je drsná a navyše je v   nej plno humoru.Hlavne pri   scénke kde G.Butler,I.Elba a   T.Hardy prepadávajú 3   Rusov.Proste som sa bavil a   potešil ma aj K.Roden.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2019
Další ukecaný film Guye   Ritchieho. Má to sice   atmosféru, styl i jakýs   takýs příběh, ale z   neustálých dialogů a   vypravěčova vysvětlování   děje jsem za chvíli měla   hlavu jak pátrací balón a   přistihla jsem se, že už   vůbec neposlouchám. Prostě   typický Ritchieho film. Není   to úplně špatné, ale je to   pořád stejné, takže někdy   nevíte, na který jeho film   se vlastně koukáte.
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Jednoznacne 90% dal bych i   stovku,ale na tu mi chybelo   trochu vic ty   "akce".Jinaac   super,Rocknrolla je paradni   priklad toho ze se fim o   drogach da natocit i ve   slusnejsim podani.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Tak není to lepší než Sbal   prachy a vypadni a ani   Podfu(c)k, ale má to šťávu   a grády a dá se na to s   klidem podívat znovu a znovu.   Velice potěšil Karel Roden a   hlavně můj nastupující   oblíbenec Gerard Butler, ten   chlap má fakt něco do sebe a   je to kus.
maciii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Tyhle černohumorné drsné   akční komedie mi způsobují   absolutní uspokojení, a to   nemluvím o všech těch   osobitých, perfektně   stylizovaných a zahraných   charakterech, ze kterých si   nemůžu vybrat, který mě   baví víc.
dk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Černý humor, trochu akce a   hlavně rock n roll. Tehle   film ukazuje že i drogy se   dají brát na ůrovni. Kamera   ja naprosto skvělá. Postava   Johnnyho jako rockera se mi   moc líbila, jeho humor   naprosto skvělý... 7 z 10
miraindian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
ROCKNROLLA 2008
OPĚT ANGLIČANÉ ZABODOVALI   VELICE POVEDENOU GANSTERKOU Z   LONDÝNSKÉHO   PODSVĚTÍ.PŘÍBĚH SE TOČÍ   KOLEM PENĚZ,RUSKÉ MAFIE A   ROVNĚŽ SI PŘÍJDOU NA SVÉ   I MILOVNÍCI ANGLICKÉHO   HUMORU.FILM SICE TRVA NECELÉ   DVĚ HODINY ALE NUDIT SE   NEBUDETE. TÍM SE FILM   ZAŘADIL MEZI TOP SNÍMKY NA   KTERÉ SE HODÍ VKLIDU   PODÍVAT BUD VKINĚ NEBO NA   DVD.VYKONY HERCU JSOU VELICE   DOBŘE ZAHARANÉ TAK JAK SI   MUŽEME OD TOHOTO ŽANRU   PŘÁT.
alex333
Hodnocení:
Přidáno: 19.4.2009
nuda 0/10
tak musim povedat,že som sa   na tento film tešil,ale   zostal som sklamany,totalna   nuda,keci,keci a keci,žiadna   akcia,humor nič,ani som sa   nezasmial,vela postav,každy   chce každeho okradnut,a   vysledok nulovy,preto sa divim   ake velke hodnotenie ten film   dostal,podla mna totalna   kravina,škoda toho času,čo   som stravil   pozeranim,neodporučam

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61789minih61789Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 
Sherlock Holmes: A Game of Shadows n
minih10986minih10986Kung-fu (1986) 
Kung fu: The Movie n
minih158571minih158571Pátrání (2018) 
Searching n
minih188596minih188596Okupace Země: Rainfall (2020) 
Occupation: Rainfall n
minih11373minih11373Letiště (1970) 
Airport n
minih191656minih191656Život po česku (2022) [TV pořad] 
Život po česku n
minih24283minih24283Železný stisk (1977) 
The Gauntlet n
minih31824minih31824Sullivanovy cesty (1941) 
Sullivan's Travels n
minih47498minih47498Tvrdé palice (2008) 
Leatherheads n
minih53733minih53733Agent z vesmíru (2007) 
Alien Agent n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:40 - 01:20

29 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerovi mladí zabijáci

23:30 - 00:25

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Padesát odstínů šedi (2015)

23:10 - 01:40

59 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:50 - 01:00

19 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10