Duben
ohodnotit

Rozpuštěný a vypuštěný

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1985
„Birhanzlova mast, na lysinu past! Inpektor Trachta se ujímá vyšetřování záhadného zmizení věhlasného výrobce přípravku pro růst vlasů...“

Komentáře k filmu Rozpuštěný a vypuštěný

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Film, který nevynechám při   žádné repríze v televizi.   Vždy se skvěle pobavím,   najdu si ty své hlášky.   Mám rád divadlo J.Cimrmana a   všechny jeho protagonisty.   Nevynechaljsem v našem   městě jediné zájezdové   představení. Bohužel, teď   už nejezdí, ale to je celkem   pochopitelné. Prostě to   nejlepší z českého humoru.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Co je tady kolem za ptáky? KACHNY!!!!
Tak tohle se mi vybaví jako   první, když se řekne   Rozpuštěný a vypuštěný.   Film je moc hezká kombinace   té typické cimmermanovské   komiky, drobet detektivního   koření a vše je to krásně   ozdobeno skvělým výkonem   pana Zahajského, o němž s   politováním musím již   mluvit v čase minulém. Jeho   inspektor Trachta udělující   zásady mladému praktikantovi   Hlaváčkovi, je prostě   báječný. A jak si vždy   umí poradit se záhadným   inspektorem Klečkou, o němž   všichni sice mluví, občas   mu z pytle kouká ruka, ale   nikdo z nás neví, jak   vlastně ten inspektor   vypadá...Vídím v tom malou   satiru na to, jak často za   nás sklízejí ono pověstné   obilí (součást Trachovy   řeči v závěru filmu)jiní   lidé, než ti, co zaseli, tak   to ve mně evokuje myšlenku,   že často těm imaginárním   "hrdinům" ani   nevidíme do tváře...Jsou to   zbabělci, kteří svou tvář   neodhalí, aby nikdo nepoznal,   jak jsou prospěchářští a   mazaní. Zrovna jako inspektor   Klečka. Ale proč být   skeptičtí. I tak na   tvářích dvou   vyšetřovatelů vraždy pana   továrníka ("Panu   továrníkovi objednáme   rakvičku jinde...") je   většinou úsměv a tím je   protkána i celá tato   klasická komedie.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Kachny
Naprostá klasika. Tento film   jsem viděl už hodně krát a   mám jej rád nejen kvůli   tomu, že jeden z   podezřelých má naše   rodové jméno, jež se ve   filmech moc nevyskytuje :-).   Prostě vynikající ukázka   humoru dua Svěrák &   Smoljak s luxusním hereckým   obsazením. Není divu, že   některé hlášky prostě   přešly do obecného   povědomí obyvatelstva a   staly se tak národním   kulturním dědictvím a   živoucím pomníkem páně   Smoljaka a Svěráka!
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2020
"Ubožáci. Žár   šílenství jim sežehl   vlasy." Stovky hlášek v   cimrmanovské extratřídě.   Tohle je přesně ten tip   filmu, kde všechno dokonale   funguje a ladí a kde je pět   hvězdiček na hodnocení   málo. Absolutní kult!
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2017
Mám rád české komedie   zvláště z pera dvojice   Ladislava Smoljaka a Zdeňka   Svěráka. Jejich neotřelý   humor mi vždy zvedne náladu.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Film mě opravdu zaujal.   Hodně vtipných hlášek a   herci také předvedli hezké   výkony. Kdo by neznal   lišáckého inspektora   Trachtu a jeho vynikající   metody.   „Kachny….kachny....kachny?   ??. – a co je to tady   vlastně za ptáky?“
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Pro Cimrmany má slabost. Ale   na to, abych dala tomuhle   filmu deset bych tímhle   postižením trpět nemusela.   Zahajský je pan herec, Marek   Brodský jako nesmělý   praktikant Hlaváček velmi   přesvědčivý. Všechno je   to protkáno jemným, možná   trochu nenápadným humorem,   kterému když propadnete,   jste ztracený případ. to se   stalo mě.
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2007
Holt Cimrmani, co dodat?!   Když jsem poprvé viděl   tento film, byl jsem nadšen,   i když jsem netušil, že   existuje nějaká Vražda v   salónním coupé, která je   předlohou filmu. Můj názor   se nezměnil ani po letech,   dokonce mě - poněkud   kacířsky a ignorantsky -   film baví o trošku více   než divadelní hra. Inspektor   Trachta v podání Jana   Zahajského je vynikající a   Marek Brodský v roli   Hlaváčka (i se svou, jistě   zamýšlenou, toporností)   taktéž. Prostě klasika.   "Co ještě říkala   Vilma?" "Hledej,   šmudlo!" :-)
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Cimrmany můžu. Myslím si,   že jako Hašek se Švejkem,   jednou bude humor Smoljaka a   Svěráka s jejich Cimrmanem   vydáván za etalon českého   humoru. Tento humor nemůžu   hodnotit jinak.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Nijak zvlášt nemusím   ortodoxní cimrmanology,   kteří na potkání sypou   hlášky (nebo nedejbože   citují dlouhé dialogy) z   divadelních her. Tenhle film   jsem viděl po dlouhý době a   moc mě bavil. Snad je to i   nedávno zemřelým Jiřím   Zahajským, jehož herecké   umění si můžeme   připomínat jen v málo   dobrých filmech. Nerušil mě   ani Marek Brodský, u něhož   se nabízí otázka, jestli je   TAK dobrý nebo TAK špatný   herec; mně jeho výkon   přišel naprosto adekvátní.   K tomu překvapivě dobrá   detektivní zápletka, byť   okořeněná humorem. Navíc   kouzelná atmosféra zašlých   c.k. časů podpořená hudbou   Petra Skoumala. Dobrý film.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2005
Cimrmanovský humor patří v   naší historii určitě k   tomu nejlepšímu. K tomuto   filmu se vždy rád vracím a   setkávám se s originálním   humorem a nápadem.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2015
Odzbrojující hlášky v   dokonalé Svěrákově -   Smoljakově komedii: Kachny,   Hledej šmudlo, Stal jsem se   krasavcem a odjel jsem do San   Francisca...
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Zahajský je v roli inspektora   Trachty mdle nevýrazný,   málo energický - za čímž   nutno hledat asi hlavně   špatné režisérské vedení   Smoljakovo (sám tuto roli   hraje na divadle také tak   nezáživně) a lépe by se   tudíž býval byl pro tuto   roli hodil (též na divadle   alternující) osvědčený Z.   Svěrák. Vynikající je   naopak trojice bláznů:   především Boris Hybner jako   kůň, pak zcvoklý   průvodčí a úředník   posedlý vyřizováním   telefonických objednávek.   Doga na kachní farmě silně   připomíná sežraného psa   Gerda z komedie Adéla ještě   nevečeřela a rovněž   policejní kancelář podobá   se vyšetřovně Nicka Cartera   z téže veselohry. Určitým   menším nedostatkem jsou   také "ahistoricky"   příliš dlouhé vlasy   herců, zvláště vzadu v   týle a na krku - doba   vyžadovala kraťoučký   sestřih nebo vyholení vysoko   nad límec a nad uši, a když   už si herci oblékli dobové   kostýmy, mohli se alespoň   také nechat ostříhat. Dále   už jenom trošku zamrzí   vyznavače Cimrmanů, že byl,   jakožto drsná originální   policejní vyšetřovací   metoda, vypuštěn původní   divadelní   "šrapnel", tedy ono   deptavě vulgární:   "Máš kočku?" --   "Mám." --   "Hovno, Majere, hovno   máš!"
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2019
Skvělý humor, dnes už   bohužel skoro na vymření,   podpořený skvělými herci.   Dvojice Smoljak a Svěrák je   zárukou kvality a skvělých   dialogů.
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Velmi jemný humor, jímž je   tento film prodchnut   nestárne. je to pěkný film.   Typická cimrmanovská   detektivka. Ještě i po   letech od shlédnutí si   člvěk vzpomene na kamennou   hlášku"Kachny. Kachny.   Kachny..."Film nikam   nepospíchá, plyne v   příjemném tempu.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Snímek překypuje suchým   humorem na pozadí kvalitního   kriminálního příběhu.   Excelentní herecké výkony   perfektních českých herců.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2022
Joo, Jára da to je moje. Ne   že bych znal všechny hry   zpaměti, ale skoro ano.   Takže jsem tento filmík   uvítal. Je skvělý, ale pan   Brodský se tu buď fláká,   nebo se sem prostě nehodí.   Připadalo mi to jeho   „herectví“ nevýrazné a   suché. Přesto hodnotím jako   hodně nadprůměrné a   pustím si to znovu.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2015
Tam, kde sáhne ruka (pero)   Svěrákova/Smoljakova lze   očekávat hrátky s   češtinou, kterých je v   této cimrmanovce víc než   dost. Slušné herecké   obsazení, s výjimkou   mladého Brodského, ten mi   nikdy v roli praktikanta   neseděl, naopak část herců   v menších rolích   excelovala. Vysoký   nadstandard celkově, i když   z dílny výše zmíněné   dvojice slabší kousek.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2015
Také dnes již notoricky   známá krimi / komedie.   Skvělé hlášky, herci,   vtípky, nápady. Viděl jsem   film v různých obdobích   mého života a vždy se mě   líbil, tak to zůstalo i   dnes.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Tak zase jedna z výborných   českých krimi - komedií.
O inspektoru Trachtovi a   jeho pomocníkovi   Hlaváčkovi.
O   hereckém obsazení je škoda   mluvit, protože v každé   roli, byť i sebemenší hraje   někdo populární. Tím   dostává film tu správnou   komediální šťávu.
Já osobně se na něj   podívám skoro při každé   repríze.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Výborná   "cimrmanovská"   komedie s perfektními   komediálními situacemi a   zajímavou kriminální   zápletkou.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2015
Tak tuhle komedii mám moc   rád, protože je taková   pomalá, teda v tom jak   polopaticky vše vysvětluje.   Herci si to vyloženě   užívají. Jiří Zahajský   je skvělý a jeho pomocník   Marek Brodský, přesně   pomocník věčně se učící   být nejlepším   vyšetřovatelem. Tady nejde   něco vyzdvihnout, protože   komedie jako celek baví.   Prima zábava.
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Zaujímavá česká krimi   komédia s veľmi dobrým   hereckým obsadením. Scenár   naozaj zaujímavý s   nečakanými zápletkami,   takže dopredu sa nedá vôbec   nič predvídať. A to je   dobré. Pražský policajný   inšpektor Trachta a jeho   neskúsený praktikant   Hlaváček márne pátrajú po   záhadne zmiznutom   továrnikovi Bierhanzlovi.   Jeho továreň bola zameraná   na výrobu masti na rast   vlasov. Film obsahuje   niekoľko vtipných hlášok a   k nečakanému vyriešeniu   prípadu dôjde až na samom   konci v tajuplnom sanatóriu.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Trochu slabší odvar naž to,   na co jsem od tandemu Smoljak   - Svěrák zvyklý. Ale stále   hodně dobré. Často je   kritizovaný   "výkon" Marka   Brodského; pravda, je   toporný, ale v tomto   případě to filmu   přičítám k dobru.
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Detektivní pátrání   inspektora Trachty a jeho   pomocníka Hlaváčka   přináší celou řadu   komických situací,   vycházejích
z   nenapodobitelného humoru   páně Smoljaka a Svěráka.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Nejde o špatný film. Jako by   chtěl vyvolat zdání   nějaké doby známé a   skutečnosti známých a   souvisejících s něčím,   nebo někým. Je to jako   dětská hra pro dospělé.   Herecké výkony tomu   odpovídají.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Ne že bych cimr.humor   považoval za trapný, to ne,   ale občas mu do toho moc   nechybí. Jako kachny,   kachny... tomu se mám smát?   Rozhovor rodičů Hlaváčka s   robotem apod. Sorry, ale mně   to vtipné nepřijde.
AlbertPeta
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.12.2005
Průměrná detektivní   komedie, která se dá vidět,   ale dá se bezní žít.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih174225minih174225Hra s ďáblem (1997) 
High Voltage n
minih69591minih69591Děsivý omyl (2005) 
Long Distance n
minih131579minih131579Únos Freddy Heinekena (2015) 
Kidnapping Mr. Heineken n
minih108905minih108905La fille de Dracula (1972) 
La fille de Dracula n
minih3926minih3926Beznadějní (1965) 
Szegénylegények n
minih182831minih182831Lorelei (2020) 
Lorelei n
minih38567minih38567Dveře ke slávě (2000) 
Les portes de la gloire n
minih132762minih132762Afrika I. - Z Maroka na Kilimandžáro (1952) 
Afrika I. - Z Maroka na Kilimandžáro n
minih151972minih151972Temné úmysly (2015) 
Don't Wake Mommy n
minih152852minih152852Jiří Menzel - Komedie není legrace (2016) 
To Make a Comedy Is No Fun : Jirí Menzel n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Na plovárně (1998) [TV pořad]

12:30 - 12:55

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 12:55

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 12:55

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698045
Fotografií: 764596
Plakátů: 377046
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Válka policajtů (2024)

Válka policajtů
Vypadalo to jako kopie   italského filmu o mafii ale   tady to znechutili tím že   tam chalastali jak o   život,což mě nijak nebavilo   jestli více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Kouzelná chůva Nanny McPhee (200...

Kouzelná chůva Nanny McPhee
Ačkoliv nejsem cílová   skupina, musím uznat, že mě   to celkem bavilo. Jasně, byly   tam slabší a nesmyslné   momenty, ale jako celek   dobrý. Dobře zahrané,   natočené a i občas vtipné

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10