Duben
ohodnotit

Růžový panter

The Pink Panther

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
115 minut
„Jeden z nejslavnějších diamantů světa ohrožen! Zachránit jej může jen jediný muž: inspektor Jacques Clouseau.“

Komentáře k filmu Růžový panter

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Tímto filmem odstartoval   režisér Blake Edwards snad   jeden z nejúspěšnějších   komediálních seriálů   filmové historie. Dodnes se   skvělými gagy baví další   a další generace diváků. A   já snad nejvíce.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2014
Výborný prvý film zo série   o Ružovom pantherovi a   inšpektorovi Clouseau. Nikto   iný by sa lepšie nehodil na   uvedenú úlohu inšpektora   ako Peter Sellers. Je to   jedinečný komik so skvelými   gegmi i mimikou. Väčšinou   sa dej filmu odohráva v   krásnom zimnom stredisku   Cortina a v príjemnom   prostredí horského hotela.   Okrem Petra Sellersa,   výbornými výkonmi upútali   najmä David Niven, Capucine,   ktorá výborne zahrala úlohu   manželky a zároveň milenky   a prirodzene nádherná   Claudia Cardinale. Pohodový   film, ktorý musí upútať   široké vrstvy divákov.   Osobne som ho videl najmenej   desať krát a určite si ho   pozriem ešte veľa krát.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2022
„Růžový panterʼ je   jméno animované postavičky,   která debutovala v úvodních   titulcích a dočkala se   nesmírného věhlasu. Ale   také je to především   jméno vzácného drahokamu,   kolem kterého se strhlo mnoho   komediálních etud s   roztržitým inspektorem   Jacquesem Clouseau, kterému   nezapomenutelně propůjčil   tvář Peter Sellers. Jedná   se o první snímek vzniklé   filmové série, a jak už   dnes víme, jedná se teprve o   zahřívací kolo. Vše se   odehrává především v   prostorách luxusního hotelu   v severní Itálii, což je   výborné synonymum pro   situační humor a komiku. A   co je důležité, celé je to   dobře promyšleno.   Jistojistě pomohlo také   vynikající obsazení. Když   už nic, snímek přitáhly   tehdejší herecké hvězdy.   Příběh občas doplňují   krásné scenérie městečka   Cortina dʼAmpezzo v provincii   Belluni v severoitalském   Benátsku, čemuž se vlastně   tímto dělá reklama.   Nezapomenutelný soundtrack   hudebního mistra Henryho   Manciniho už je jen   třešničkou na dortu. Humoru   je více než dost, avšak   přísně se vše drží na   onom situačním humoru.   Automobilová honička v   maškarních kostýmech v   závěru je už doplňujícím   vstupem do grotesky. Bohatá   smetánka představuje dnes   už vzácné společenské   chování a děj pomaloučku   plyne jak vánek. Ano, všemu   je dán svůj čas a tak   jediná vtipná scéna   nespadne až moc do   bláznivin. Málokterý   současný divák si   uvědomí, že se také jedná   o komedii erotickou. Je to   však koncipováno tak, že je   na dnešní dobu už těžko   pochopitelné, že sex může   být zábavný, aniž by byl   oplzlý. Dnes ve filmové   branži ohromná vzácnost.   Takže tu jsou po dějové   stránce dvě etudy. Hon na   fantoma a sexuální touhy.   Obojí dobře vyrovnané.   Vzájemně si nepřekáží a   naopak se vkusně doplňují.   Komediální klasika s   nejoriginálnějším   detektivem inspektorem   Clouseau, který jak je   nešikovný, tak je zároveň   i mazaný. Filmový počin na   své stáří stále   vyhledávaný a stále se pro   svůj humor neomrzí.
scorpiontom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Inspektor Closeau
Skvělá komedie s Peterem   Selllersem,přestože   francouzi mají s natvrdlími   policajty mnoho   zkušeností,tím největším   kabrňákem v oboru je   bezesporu Jacques Clouseau.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2020
Tento specifický druh   poněkud absurdního humoru   Petera Sellerse asi není   úplně pro každého   (podobně jako třeba u R.   Atkinsona) ale já osobně   mám tuhle filmovou serii   krimi komedií moc rád. V   tomto případě skvělé   obsazení hlavních rolí,   spousta originálně pojatých   gagů, které chvílemi   evokují atmosféru němých   grotesek a k tomu nesmrtelná   hudba. Pro českého diváka   to vše umocněno i   vynikajícím dabingem. Není   divu, že tyhle filmy umí   pobavit už několikátou   generaci fanoušků.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Komisař Clouseau vůbec   neměl být v tomto filmu   hlavní postavou, tím měl   být sir Charles Litton.   Jenže Peter Sellers na sebe   strhl svou komikou takovou   pozornost, že se pak filmová   pokračování již zaměřila   výhradně na něj. Proto se   možná zdá Clouseau méně   výrazný než pak v   pozdějších filmech, kde to   mohl Peter Sellers rozehrát   naplno aniž by zastiňoval   některého hereckého kolegu   jako v tomto filmu Davida   Nivena.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2008
skvělá komedie kterou bylo   možné videti už za   byvalého režimu a díky   úžasnému dabingu je dodnes   má oblíbena komedie o   roztržitém detektvovi
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Klasika a zaručená zábava
Růžový panter je dnes již   nestarnoucí klasikou, která   rozhodně nikdy nezklame.   Přesto to není nejlepší   díl série.
Peter   Sellers je ovšem génius,   jeho jedinečná komika a   anglický humor filmu nikdy   neomrzí. No a David Niven   jako hlavní   "padouch" je také   geniální.
Ovšem i   tak je ve filmu pár hluchých   míst, ale Sellers a   Cluseaouvy situace mě vždy   odrovnají. No a snad netřeba   zmiňovat dnes již kultovní   znělku. 85%.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Start P.Sellerse jako   detektiva. Tady se PS   vyřádil i se svým   anglickým humorem. Navíc je   film skvěle nadabován do   češtiny - jednou ročně   stojí za to na film kouknout   - namísto bezduchých TV   seriálů.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Scéna s dvě milencema a   manželem mě dostala. Co   dokázali vymyslet do 5min   filmu. Závěrečná scéna s   autama je nezapomenutelná.   Sellers jako komik nezklamal a   ostaní hvězdy ho skvěle   doplňují.
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Skvělej film se skvělými   herci a nádherným   oblečením princezny Daly.   Zápletka je taky dobrá a   Clouseau je prostě tak hezky   hloupej, že se člověk   prostě musí smát. Ale jeho   hraní na housle už vážně   slyšet nemusim.
Petrkey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2019
Je to jeden ze 158 filmů,   které v Hollywoodu v roce   1963 vznikly. Z toho bylo   komedií 38 a z nich byly dvě   opravdové hitovky: Sladká   Irma a To je ale bláznivý   svět. Růžový panter   trhákem nebyl, ale vydělal.   Film se mi líbil tehdy a   líbí se mi i dnes, hlavně   hudba Henry Manciniho. Pink   Panther Theme je melodie,   která jen tak z podvědomí   nevymizí. Škoda, že   neslyšíte jak si broukám.   Peter Sellers se v postavě   inspektora teprve hledal,   postavu George by asi mohl   zahrát kdokoliv, ale jinak to   bylo po herecké stránce bez   chyby. Ze scénáře dostali   herci víc, než nabízel. To,   že budou další   pokračování inspektora   Clouseaua lepší se tenkrát   ještě nevědělo. Povedený   (starý, dobrý) dabing mě   potěšil. Simona Stašová   namluvila Claudii Cardinal   excelentně.
Palat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2006
Film, ktery je pomerne casto   uvaden v televizi, ale zas tak   kvalitni komedie to neni,   Sellers byl asi lepsi nazivo,   ale jeho komedie neco   postradaji, napriklad Monty   Pythony mam mnohem radsi a u   nas samozrejme starsi   Sverakovy filmy a Sklepaky
S8
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2015
Velmi pomalý rozjezd..
... jinak bezkonkurenční   panteří série, kterou   netřeba komentovat. Tento   díl beru spíše jako úvod   do zápletky celé série, ale   i tak by rychlejší sled   událostí neškodil. Jen mi   vrtá hlavou, jak mohl trouba   jakým je filmový Clouseau   přijít k ženě jakou   ztvárnila Capucine :-)
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Růžový panter
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Film byl v roce 1965   nominován na Oscara za   Nejlepší původní hudbu.
The Pink Panther, který   odstartoval sérii o   neschopném francouzském   detektivovi, inspektoru   Jacquesovi Clouseauvi. V roce   2006 pak američané natočili   remake se Stevem Martinem v   hlavní roli. Já osobně mám   tento originál rád, ale že   by patřil k mým nějak extra   oblíbeným, to se říci   nedá. Úvodní melodie je   skvělá a tak známá, že   jí pozná asi úplně   každý. Pamatuji si že jako   malý jsem sledoval   kresleného Růžového   pantera, víc už si ale   nepamatuji. Tato figurka se   dále ještě ukazuje   každoročně na   Mezinárodním filmovém   festivalu v Karlových Varech,   kde zastupuje tuším skupinu   ČEZ (i když tou firmou si   nejsem vůbec jist). A tak i   padesát let od uvedení toto   růžové zvířátko stále   působí. Jako jedno   shlédnutí doporučuji snad   každému, neboť se jedná o   klasiku klasik, navíc s   dobrým příběhem a   vynikajícími hereckými   výkony. Já se jdu podívat   na další díl, doufám že   aspoň stejně dobrý...
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2022
Zahřívací kolo pro Petera   Sellerse vulgo inspektora   Clouseaua, který si teprve   připravuje půdu pod nohama,   aby v dalších dílech série   začal řádit jako uragán. V   tomto případě zatím   slabší odvárek.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2015
Pantera a Petera Sellerse mám   rád a respektuji ho! Avšak   tento úvodní a první film,   který jsem už viděl   vícekrát má bohužel   nejmíň vtipu a docela nudné   a nezajímavé pasáže.   Alespoň tak se to zdá mně.   Určitý větší švih a   menší stopáž by prospěla.   Je fajn, že jsem film viděl   s tím" dobrým"   dabingem, ten jak známo je   výborný! Nicméně film jen   malinký nadprůměr.   Samozřejmě pozdější filmy   bez P.Sellerse a remaky ani   zmiňovat nebudu, taktéž né   různé pokusy " Panter a   jeho syn" a podobné   věci!
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Je to sice krimi komedie ale   P.Sellers se v prvním díle   moc nepředvedl,snaha o   vtipné situace byli ale nijak   zvlášť jsem se nebavil   spíš nuda,trochu to   zachránil herecký výkon   D.Nivena.
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2015
The Pink Panther
Nie,že by tento Panter bol   až príliš zlý ale jeho   hlavným problémom je dlhá   stopáž a to,že náš   Inšpektor má príliš málo   priestoru aby nás stihol   zabaviť a tak niektoré   pasáže vyznievajú nudne.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Mě to přijde jako hrozná   blbost. Film je neskutečně   nudnej a ty plky v pokojích a   postelích, jsou jak z   mateřské školky.   Přemýšlím, jestli jsem se   vůbec zasmál. Scéna   popíjení s tygrem na   podlaze, byla tak na úrovni   prvního svrbění v rozkroku   na základní škole. Peter   Sellers absolutní tragédie a   prsatá Claudia nebo krásná   Capucine, to taky spasit   nemohly. Možná tak Niven   svou roli zvládnul. A   mimochodem původní dabing   otřes. Slovo miláčku   zaznělo ve filmu asi tak 100x   a už v půlce filmu mi to   lezlo krkem. Tenhle film je   pro mě kvalitou tak na   úrovni těžkého   podprůměru. 30%
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Nic
Nic se neděje...nic se   neděje...žvanění...nic se   neděje. Stejně jako   nechápu, že mizerný film   M.A.S.H. odstartoval   úspešný seriál, tak   nechápu, že tahle dokonalá   nuda odstartovala skvělé   filmy o komisaři Clouseauovi.   Nuž stalo se. Radši mám   další díly. Tenhle je   první a nejslabší.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Vůbec nechápu, jak mohla   tahle nezáživná kriminálka   nastartovat tak skvělou   sérii. Já jsem nejdříve   viděl další filmy, tento   až pak a šeredně mne   zklamal. Clouseau je na   úplně vedlejší koleji,   jeho scénky jsou   nedotažené, vlastně se   hodně filmu jen proklábosí.   Chybí mi tu také   inspektorovy přeřeky. Niven   je prkenný, ostatní mi také   moc nesedli. A tak, klasika   neklasika, dávám, co   dávám, protože mne to   prostě nebavilo a považuji   to nejslabší film celé   série. A to málo co dává   jen panu Sellersovi za jeho   pár legrácek.   2015030610008/10020

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih59192minih59192Vítejte u Ch'tisů (2008) 
Bienvenue chez les Ch'tis n
minih6937minih6937Duch (1963) 
Lo spettro n
minih148243minih148243Na špatné straně hlavně (2016) 
End of a Gun n
minih157042minih157042Lady Bloodfight (2016) 
Lady Bloodfight n
minih9285minih9285Jak se dělá smích (1980) 
n
minih8667minih8667Hrabě Monte Christo (1955) 
Le Comte de Monte Christo n
minih24490minih24490V trestném území (1950) 
V trestném území n
minih26508minih26508Kontraband (1997) 
Knock Off n
minih46258minih46258Čistá práce (2008) 
The Bank Job n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Syn Růžového pantera (1993)

 Syn Růžového pantera (1993)
Syn Růžového pantera n
Son of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Spojené státy americké / Itálie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Kletba růžového pantera (1983)

 Kletba růžového pantera (1983)
Kletba růžového pantera n
Curse of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Stopa Růžového pantera (1982)

 Stopa Růžového pantera (1982)
Stopa Růžového pantera n
The Trail of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Pomsta Růžového pantera (1978)

 Pomsta Růžového pantera (1978)
Pomsta Růžového pantera n
Revenge of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Růžový panter znovu zasahuje (1976)

 Růžový panter znovu zasahuje (1976)
Růžový panter znovu zasahuje n
The Pink Panther Strikes Again
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Návrat Růžového pantera (1975)

 Návrat Růžového pantera (1975)
Návrat Růžového pantera n
The Return of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Inspektor Clouseau (1968)

 Inspektor Clouseau (1968)
Inspektor Clouseau n
Inspector Clouseau
Žánr: komedie
Země: Velká Británie
Režie: Bud Yorkin

(pokračování)

Komisař Clouseau na stopě (1964)

 Komisař Clouseau na stopě (1964)
Komisař Clouseau na stopě n
A Shot in the Dark
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

10:50 - 11:45

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:35

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377243
Obsahů a biografií: 178464

Poslední komentáře

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elya Baskin

Baskin Elya

Marek Slobodník

Slobodník Marek

Sopka (Volcano)

Sopka
Volcano

Muka obraznosti

Muka obraznosti

Bradford Dillman

Dillman Bradford

Smrtonosná past: Opět v akci (A Good Day to Die Hard)

Smrtonosná past: Opět v akci
A Good Day to Die Hard

Když mrtví zazpívají (Kad mrtvi zapjevaju)

Když mrtví zazpívají
Kad mrtvi zapjevaju

Allen Covert

Covert Allen

Ozbrojení a nebezpeční (Armored)

Ozbrojení a nebezpeční
Armored

Mládí v trapu (Old School)

Mládí v trapu
Old School

Naposled navštívené:
Elya Baskin

Baskin Elya

Marek Slobodník

Slobodník Marek

Sopka (Volcano)

Sopka
Volcano

Muka obraznosti

Muka obraznosti

Bradford Dillman

Dillman Bradford

Smrtonosná past: Opět v akci (A Good Day to Die Hard)

Smrtonosná past: Opět v akci
A Good Day to Die Hard

Když mrtví zazpívají (Kad mrtvi zapjevaju)

Když mrtví zazpívají
Kad mrtvi zapjevaju

Allen Covert

Covert Allen

Ozbrojení a nebezpeční (Armored)

Ozbrojení a nebezpeční
Armored

Mládí v trapu (Old School)

Mládí v trapu
Old School