Duben
ohodnotit

Speed Racer

Rok:
2008
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
8.5.2008
„Přichází svět stvořený pro rychlost.“

Komentáře k filmu Speed Racer

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Zmatena, prepalene barevna   zavodnicka pohadka, ktera   presto dokaze pobavit a svym   ojedinelym (preplacanym)   vizualnim stylem i zaujmout.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2008
Musím říct, že od tohoto   filmu jsem očekával   naprostý propadák. Ať už   kvůli nepříliš podařené   recenzi, kterou jsem někde   četl, nebo kvůli negativním   komentářům na internetu.   Proto jsem byl mile   překvapen, když jsem   zjistil, že se mi film   opravdu líbí. Možná byl   opravdu m,oc přebarvený, ale   podle mě jej to dělá   odlišným, což nikdy není   na škodu. Krásně   propracované závodní scény   a celkem příjemný a lehce   pochopitelný příběh dělá   tento film krásnou podívanou   pro celou rodinu. Pravda   podruhé se na něj asi dřív   než za rok nepodívám, ale   jsem rád, že jsem ho viděl.
Caiiiczech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Přebarvené, vyumělkované,   přestylizované. Přesto   zábavné, dechberoucí a   rychlé. Velmi rychlé. Od   začátku do konce jsem seděl   před obrazovkou jako   přibitý a náramně se   bavil. Stylově rodinná   podívaná s neustále   proudícími obrazy,   stříhanými jeden přes   druhý, adrenalinová jízda   po malířské paletě s LSD,   ve stylu videoherního   Wipeoutu. Ani gagy s opicí a   Paulie Littem mi nepřišly   nijak rušivé či   urážející - což se mi u   dětí se zvířaty ve filmech   občas stává . Wachowským   se opět povedla velkolepá   podívaná, kterou jsem jim   zbaštil i s navijákem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Barevnější a efektnější   snímek už snad ani není.   Bratři Wachovski touto   vizualizací vzdali hold   tvorbě Manga, což naznačuje   i jedna určitá scéna.   Práce poctivá a geniální.   Jenže je tu jedno veliké   ALE. Film je zbytečně moc   dlouhý, takže od své   poloviny začíná docela   nudit. Příběh se žene   kupředu ohromnou rychlostí,   což velice často   zapříčiňuje zmatečnost a   nepřehlednost. Herecké   výkony jsou čítankové.   Přelomový snímek? No, tady   bych byl trochu opatrný. Je   tu mnoho dalších. Pro   srovnání s tímto snímkem   by se toho našlo zkrátka   víc než dost. Neznamená to   však že se jedná o špatný   film. Být mě 13. let a mít   na poličce řadu různých   angličáků, srdce by mi   zaplesalo.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2008
Pestrobarevná,   přestylizovaná rodinná   podívaná podle japonské   anime od režisérů   Matrixu.Film nacucaný snad   všemi druhy barev, rozhovorů   s rodinou a ultra rychlých   závodů, kde neplatí   žádné fyzikální   zákony.Při nějakých   sekvencí jsem měl pocit, že   sleduji tak trochu nepřímé   pokračování Karlíka a   továrny na čokoládu.Např.   scéna v montážní lince na   výrobu závodních   sporťáků, kde je všude   frmol a všude pobíhají lidi   mi připomínala Umpa Lumpy v   továrně na čokoládu.Co   dodat, je to prostě   přehnaný a ujetý film.Ale   rozhodně se k němu ještě   mnohokrát vrátím.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Pomerne rozporuplny   film-zalezi od pohladu na   vec.Ak clovek ocakaval   seriozny pocin slavneho   reziserskeho dua bude sklamany   a film odsudi ako gycovity   cirkus na kolesach,ak ocakava   rozpravku pre deti a   dospelych,ktora je venovana   laske k moto sportu bude   spokojny presne ako ja.Jedine   co mi na filme nesedelo bol   ten simpanz :))) Film   doporucujem.
Barunka33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Podruhé už není třeba
Docela zklamání, sice   pěkná grafika i efekty, ale   to už moc ten film   nezachrání. Peníze za kino   jsem mohla utratit mnohem   líp, ale co už... Matthew   Fox ale dobrej :-)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Nejzářivější a   nejbarevnější podívaná   roku. I takhle by se dal tento   snímek v rychlosti   charakterizovat. Když jsem   viděl trailery k této   podívané upřímě mě   vyděsili a říkal jsem si   jeslti to tvůrci opravdu   myslí vážně. Při   sledování filmu jsem si   však uvědomil, že to   určitě nemyslí vážně.   Film je plný závodů, které   úplně popírají fyzikální   vlastnosti a jakoukoliv   realističnost ale pokud   divák přistoupí na fakt,   že to tak tvůrci chtěli   bude se dobře bavit. Já se   bavil slušně ale ve filmu   chybělo něco co by mě   donutilo se do něj více   ponořit. Závodů je zde dost   a co se týká vizuální   stránky tak se jim nedá nic   vytknout ale podle mě v nich   chybělo napětí. Film také   dost brzdí spousta   morálních ponaučení a   zbytečných rozhovorů otce   se synem apod. Co mě ve filmu   však štvalo nejvíc byl   hrdinův mladší bratr se   svým šimpanzem, kteří se   asi měli postarat o pár   vtipných gagů ale mě   přišli otravní a trapní.   Největší plus filmu je   určitě v jeho vizuální   podobě a to nejen v barevné   stylizaci ale i v různých   vychytávkách jako je např.   úvodní závod, který se   střídá s flashbacky z   hrdinovy minulosti. Herci   hrají tak jak hrát mají a   nikdo se nesnaží přehrávat   nebo na sebe strhávat   pozornost. Když to všechno   sečtu tak mě film docela   překvapil jelikož jsem od   něj nečekal nic než   nenáročnou zábavu a to   splnil na výbornou ale na   vyšší hodnocení to z mé   strany není.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2010
U svých oblíbenců občas   ztrácím objektivitu a tak   měli wachovští u mě plus   ještě dříve,než jsem   kolečko strčil do   přehrávače. Nutno ale   podotknout,že Matrix to   není.
Dějová linka   je veskrze nijaká,jde   především o   závodění,kterému ve filmu   fandí úplně všichni, Jde   jen o to,jestli to myslí   poctivě (Speed Racer),nebo   nepoctivě (všichni   ostatní).
Po   úvodní scéně nastává asi   půlhodinová uspávací   pasáž,ale film následně   vrcholí zábavnou závodní   sekvencí,kdy dobro opět   vítězí.
Svým   způsobem vachovští opět   nezklamali,ale tři ze svých   šesti hodnotících bodů   dávám za vizuální   ztvárnění.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Hodně divný film, který mi   vizuálně spíš připomínal   takovou tu hnusně graficky   přeplácanou konzolovou hru.   Příběh standardně nudný,   ale taky ničím neurazí.   Snad jen mě chvílemi bavili   ty samotné závody.
Tom_Hardy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2008
Ultrastylizovaný rodinný   film, u kterého je   překvapivě obtížné   udržet otevřená víčka.   Přebarvenost je zajímavá   jen úvodních třicet minut,   než se to všechno okouká a   ukáže se, že bratři   (takže sou pořád oba   chlapi, dle všeho)   Wachowští nabízejí   obsahově prázdný svět, ve   kterém je jen minimum   osobitých vychytávek (a ta   jedna opice to vážně   nezachrání). Scénář je   tak prázdný, že nebýt   vypiplanější formy, mohl by   si Speed Racer směle podat   ruku se Žraločákem a   Lávovkou. I přes lepší   triky to však nudí, a to jak   akčními scénami, které   přes potřebný drajv   postrádají přehlednost (ve   finálním závodu jsem   většinu času netušil, co   se na vozovce děje), tak   dialogy, kde se smích   nedostavuje ve chvílích, kdy   se o něj tvůrci snaží a   naopak. Povinná rodinná   klišé jsou v mezích a   finální „šokující   odhalení“ je jasné od   prvních deseti minut. Ve   vlně roztomilých barviček   se navíc utopila většina   herců. Nebýt Matthew Foxe,   nebyl by v tom filmu jediný   silný charakter. Speed Racer   by byl bombou v IMAXu, ale na   2D plátně působí stejně   „ploše“ jako Beowulf…   ale abych jen neházel   špínu, Foxova bitka s ninjou   byla zatraceně cool.
pakacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Vizuální onanie bratrů   Wachowských. Oni si to jistě   užili, ale pro ostatní už   to zase až takový zážitek   není:-) Tedy aspoň pro mě   ne. Je to příliš umělé,   příliš přestylizované a   vyhnané až do extrémů.   Kdyby to bylo jen chvílemi,   zřejmě bych seděla s   otevřenou pusou a   režisérům tleskala, ale   takhle mi po dvaceti minutách   začaly padat oči. Dialogy   jsou neskutečně prázdné a   nejlepší akce nemají   kupodivu nic společného s   auty, ale odehrávají se mimo   ně. Naopak ty, ve kterých   hrají hlavní roli auta a   závodění, jsou natolik   nepřehledné, že vidíte jen   jedovatě barevné šmouhy.   Nuda a plytkost – tahle má   vypadat jeden z   proklamovaných akčních   trháků roku?!
demon.cz
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2009
5/10
To že bratři Wachowští   jsou asi z jiné planety jsem   si myslel už při sledování   Matrixe.
Speed Racer   mě v tom utvrdil.V tuto   chvíli bratr a sestra   Wachowští se pokusily o   velkolepou podívanou z 90%   spatlanou   počítačově.Dokonce jsem   tam viděl scénu ,která   hodně stylem přpomínala   videohru Tekkena. //při   rallye v horách//.Zběsilé   tempo filmu potažmo závodů   je trochu na škodu,protože   není vůbec těžké se v tom   ztratit.Celkově to ale není   špatný film.Je hezky   barevný,a má i své dobré   chvilky,kterých však není   mnoho.velkou část filmu   diváka budou bolet   oči,protože střihy jsou   šílené a vytrhávají   diváka ze souvislostí.
Film je zpracováním   směřován spíše na   děti,ale v tomto podání to   je podle mě pro děti   naprosto nevhodné.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Od Wachowakých jsem čekal   něco opravdu extra, ale   dočkal jsem se sice vizuelně   luxusního, ale naprosto   dětského trapného filmu bez   většího vzrušení, plného   megabarevnosti a chaosu.
Za ty efekty 4 body.
KouleHranata
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2011
Barevný chaos
Plně souhlasím s názorem   rankinfitch včetně   čtyřhvězdičkového   hodnocení. Jde o barevný   chaos.Image filmu vylepšuje   snad také sociální   soudržnost rodiny.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.2.2014
Do čeho jsem to já blb   šlápnul??? Auta nesnáším,   jejich závody přímo   nenávidím a vůbec je mi   toto prostředí naprosto   putna. Navíc toto je   evidentně film pro malé   děti. Hodnotím technickou   stránku, ale jinak je to   blbina jak dům.A myslím, že   i pro děti byly ty barvy   přeplácané a přesycené.   201311020/0
matej69
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Kýčovitá barevná blbost.   Nehrát tam Matthew Fox tak se   na to nevydržim dívat do   konce. Kdyby to nebylo tak   přeplácaný, moh to bejt   docela povedenej film -   námět ušel, ale to   zpracování...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.11.2016
První dojem byl, že jsem   přepnul na japonský   animáky. Druhý dojem, že   animáci jsou proti tomu   veledílo.
HoFis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Hovadina
Totální zklamání. Tady to   někdo přepískl s délkou   reklamy na podporu prodeje   autodrah. Osobně bych film   zařadil mezi stejné hrůzy   jako je Pokémon, Barbie atp.   Jediný klad (proto ta jedna   hvězdička) že to není   série.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47668minih47668Rallye smrti (2008) 
Death Race n
minih19360minih19360Souboj Titánů (1981) 
Clash of the Titans n
minih24380minih24380Žiješ jenom dvakrát (1967) 
You Only Live Twice n
minih7740minih7740Frankenstein (1931) 
Frankenstein n
minih21369minih21369Tři dny kondora (1974) 
Three Days of the Condor n
minih56800minih56800Blbec k večeři (2010) 
Dinner for Schmucks n
minih39806minih39806Rodinná pouta (2004) [TV seriál] 
Rodinná pouta n
minih28197minih28197Z pekla (2001) 
From Hell n
minih27709minih27709Mazaný Filip (2003) 
n
minih17889minih17889Robocop (1987) 
RoboCop n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

5 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:25 - 10:30

40 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:10

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178354

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10