Duben
ohodnotit

Star Wars: Vzestup Skywalkera

Star Wars: The Rise of Skywalker

Další název:
Star Wars: Episode IX; Star Wars: Vzostup Skywalkera
Rok:
2019
Délka:
155 minut
Premiéra v ČR:
19.12.2019

Komentáře k filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2021
Tady se neztotožním s   většinou hodnotících. Jsem   milovník těch původních   Star Wars a bral jsem i   poračování (epizody 1-3) z   přelomu milenia ale to do   čeho se to rozplizlo teď se   mi vůbec nelíbí. Z mého   pohledu tyhle nové filmy a   hlavně ta náruč všech   těch animáků a televizních   seriálů všechno úplně   zdevalvovala. Chápu, že tu   jde o obrovský byznys (díky   okolnostem s autors. právy   hlavně pro George Lucase) a   díky tomu jde všechno   ostatní stranou ale to, čemu   někdo říká vzletně   kulturní fenomém bych já   říkal spíš bramboračka.   Koukat se na to dá ALE!
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2021
Tohle už není ani desetkrát   vymáchaný pytlík čaje,   tady už prostě nezbylo nic.   Všechno se opakuje, některé   rodiny prostě mají problém,   od dědečků po vnoučátka a   zbytek galaxie to odnese.
Není tam nikdo   sympatický, stokrát omleté   klišé, akorát ty efekty   jsou dobré a to je na   Hvězdné války sakra málo.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2019
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Jednoznačne nám   dochádza dych u tejto ságy.   Tak ako to vyznelo mierne   dejovo povrchne, neuhladene u   samotných rozširujúcich   dielov (Solo, Rogue One), tak   to je aj u pri týchto   posledných dvoch epizódach   VIII a IX. Nemá to tu akúsi   správnu iskru, v skratke tak   trošku taký nešťastný   Disney polotovar. Práve v   Epizóde VII mi dosť sadol   nástup nových postáv,   zmiešanie s tými starými,   tu už nie sú také   možnosti. Samozrejme nie je   to úplne zlé ale nakoniec to   nezachráni ani samotný   blockbasteroví majsterko J.J.   Abrams. Proste nedostáva to   tak do kolien ako by si   žiadalo. Triková stránka,   masky, kulisy, technická   stránka je dokonalá tam nie   je čo vytknúť. Dobré   napätie nechýba, tam to   chcelo len mierne doladiť,   vypätých scén tu je dosť,   skôr po tej akčnej stránke   mi to prišlo skromnejšie   akoby už nevedeli ničím   ohúriť, tam mi to príde   také stereotipnejšie,   suchšie. Herci v hlavných   úlohách to celkom držia,   majú formu, možno o niečo   viac mohli byť výrazný   Isaac a Boyega. Taký malý   bonus sú krátke návraty   starých známych osobností   tejto ságy. Zábavnosť tak   na pol plynu. 3D efekt v   pohode, obraz bol čistý,   nejaké to rozdvojovanie, hmly   obrazu boli ojedinelé,   nekazil pozeranie, slovenský   dabing v norme. V rámci   blockbasterov roka 2019 to je   aj tak to najlepšie po ALITE,   čo na nás kinosály   vychrlili. /videl v kine 3D   verzia: 90%/
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Nevím co čekali opravdový   příznivci této plechovkové   ságy ale co já očekával to   mě bylo podáno. Plazmové   meče, blastery , droidi a   spoustu létajiciho plechu mě   prostě spolu s 3D efekty   pobavilo.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2019
úprava hodnocení po druhém shlédnutí
Nevím, proč jsem tomu   napoprve dal deset hvězd. Asi   mám prostě Star Wars hodně   rád. Každopádně špatný   film to opravdu není. Jen to   tam prostě nesedí dohromady   s ničím pomalu a to je blbý   no. Už na poprve jsem si   všiml některých chyb a na   podruhé jsem jich viděl   ještě víc. To ale neubírá   nic na tom, že prostě   vizuálně jsou to opět   totální orgie. Souboje s   meči jsou stejné jako v   epizodě 7, takže paráda,   protože se mi líbí, že ty   meče mají jakoby svoji váhu   a v těch úderech je síla.   Není to blikání světýlek   jako ve trojce. 8 hvězd si to   asi taky nezaslouží, ale   míň než epizodě 1 nebo   solovi tomu zase dát   nemůžu:D
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2019
Shiso-no-mujun
Disney = tvorba pro děti?   Čert ví. Soudě dle   "argumentů" u   negativních komentářů k   SW9 [a pozitivních u Manda   ;eD], je to asi spíš tvorba   pro diváky, kteří udrží   myšlenku a i pozornost. A   hlavně nežijí jen v   realitě poskládané z   vlastních představ, ale   dokážou vnímat (a potažmo   příjmout) okolní svět.

Pojďme k   filmu.
Děravé,   stupidní, předvidátelné?   Nikoliv. Příběh má   strukturu a zapadá i do   trilogie jako celku. Asi v   něm nejsou razantní   (podotýkám, že klíčové   je v tomto sousloví to slovo   "razantní" a ne   "nejsou") dějové   zvraty a překvapení (což   může být i tím, že mám   relativně čerstvě   dokoukanou sérii Watchmen a   mám tím navyšenou imunitu   vůči scenáristickým   otočkám), ale nerozhodných   momentů, kdy si říkáte, na   kterou stranu to režisér   pošle, je tam celkem dost. Z   kritických komentářu, lze   vyvodit, že dotyční mají   rudo před očima někdy od   epizody 8 (Někteři už od   sedmičky a část asi dokonce   už od jedničky. Ewok hejtry   nepočítám.) - většinu   jimi uváděného špatného   bych musel usilovně hledat a   musel bych u toho přestat   přemýšlet, aby jim šlo   dát za pravdu. SPOILER? A   ano, pak se můžeme hádat o   milimetry jestli hrdinové   dýchali ve vesmíru nebo   ještě v atmosféře A   přitom zapomeneme, že SW   nejsou hard sci-fi, ale   pohádka.
Neguje celou   osmičku? Určitě na to lze   takto nahlížet. Nicméně si   myslím, že je to stejná   hra, jakou zvolil Johnson v   osmičce. Abrams bere   nejstupidnější hejty   diváků a hláškuje je   filmem (to jsou ty momenty,   kdy se něco ne jen naznačí,   ale vysvětlí se to   maximálně polopaticky) -   takový hodně vydařený   trolling. Určitě na to jde   nahlížet i opačně.   Osmičku (a v podstatě celou   ságu) v důležitých   nosných bodech doplňuje a   dál vrství.
Nekonzistentní v rámci   trilogie? Jak už jsem psal,   zapadá to pěkně. SPOILER?   Pokud někomu už v prvním   díle nedošlo, že Snoke bude   jen nějaká figurka, tak by   měl koukat už jen na   Mandaloriana [Ideálně   čtvrtou epizodu. Pořád   dokola. I když je pravda, že   nejhorší herecký výkon   podal až Cannavale v   pětce.]
Důstojné   zakončení? Za mě rozhodně   ano. Nicméně... Díky   zakončení je teď možné   cokoliv. Klidně další   Skywalkerovské trilogie (v   množném čísle). A otázkou   zůstává, jak je to s   rovnováhou síly.
Vycházení vstříc   divákovi? Tomu pojmu moc   nerozumím. Divák jde do   kina, aby něco viděl, ne?   Kdyby to Abrams natočil jako   Edwards Godzillu, tak by se   neprskalo?

Nevyznamné plus za to,   že se jedná o první   "díl", kde mě   C-3PO vyslovně nesral.
Významne plus za to, že   Rey nemá podpatky.


Po druhé seanci   (menší plátno, horší   zvuk, ale bez dabingu) musím   ještě bodík přidat. Po   třetím zhlédnutí pořád   dobré a lepší.



Do světa   se vydal "původní"   Trevorrowův scénář a   začíná se ozývat   plesání. A ve výsledku se   plesá nad stejnými momenty,   které se v uskutečněném   scenáři napadá.   "Disney" slíbil   uzavření ságy (pochopil,   že téma Skywalkerů je více   méně mrtvé), což Trevorrow   nebyl schopen nabídnout -   napsal jen ukončení nové   trilogie. Ano i tak zůstala   vrátka trochu pootevřená...   Je třeba dojit, že? A nebude   to tím, že diváci podojit   chtějí?
AtemuLukas
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Prosím další už ne!
No asi kde začít. Předem se   omlouvám za spoilery. Nový   SW je stejně ubohé, jako   předchozí dva díly. Ale   začneme od začátku.   Podslední trilogie nemá od   prvního dílu vůbec náboj,   který by diváka udržel. Jak   to myslím? No tak podívejme   se na to, co mi vadí:

- Postavy nemají   moc rozvinutý charakter.   Vlastně si po skončení   filmu na ně nevzpomenete.
- Opakující se příběh   o stejném tématu. Není tu   nic převratného.
-   Hlavní záporák nepůsobí   zrovna, jako bad guy.
-   Nesmyslné oživení starého   záporáka, na kterého se   vše svede.

A   takhle bych mohl pokračovat   do nekonečna. Můsím ale   uznat, že efekty byly opravdu   pěkné a dokonce i konec,   který ale nebyl zrovna   překvapivý. Spíš jen   okopírovaný ze staré ságy.   Nemohu než dát takhle   nízké hodnocení, protože   si myslím, že by měli   spíš divákovi platit za to,   aby se na tento film podíval.   Pořád je dle mého názoru   nejlepší první trilogie.
Čaroděj_Mrakomor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.12.2019
Na tohle snad ani není stupnice.
Dle mého názoru se jedná o   druhý nejhorší film dob   minulých i budoucích. Za   nejhorší totiž pokládám   předchozí díl :-)

A co je na tom   vlastně špatně?
-Debilní příběh?
-Hloupé nesympatické   postavy?
-Prázdné   dialogy?
-Že hlavní   hrdinové mohou dýchat ve   vesmíru?
-Asi úplně   všechno...

Jde   zase jen a jen o peníze. Film   není určen pro lidi, kteří   vyrostly na epizodách 4;5;6   nebo 1;2;3. Je určen pro   další generaci, která si   koupí Lego a ostatní   hračky.
Snímek mi   tak spíše přišel, jako   urážka mého dětství.

Hádám, že   hodnocení ještě klesne. Jde   pouze o prvotní nadšení z   podívané v kině.

Pokud si nechcete   zkazit hezké vzpomínky, tak   se na to nedívejte!
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Výborné finále
Patrně poslední Star wars,   tentokrát pod taktovkou J.J.   Abramse. Režisér měl před   sebou nelehký úkol.   Očekávat jsme mohli naprosto   cokoliv a Abrams vsadil na   jistotu. Bez velkého   překvapení a s dostatkem   humoru. Od úvodních titulků   se příběh rozběhne   neskutečným tempem, na   plátně se rozehraje smršť   událostí, které postupně   míří k finálovému   střetu, ve kterém pro mě   překvapivě nevidíme   obrovskou bitvu mezi oběma   tábory, ale spíš poslední   zoufalý pokus Odboje   předejít katastrofě.   Zároveň Abrams oživuje spor   mezi rytíři Jedi a Sithy,   který panoval po celou dobu   od první epizody a dokazuje   tím, že v předaleké   galaxii vždy byl, je a bude   absolutní hrozbou Palpatine a   to v jakékoliv formě.   Emotivní stránka filmu se   opírá o vztahy mezi rodiči   a dětmi a o možnost   každého zvolit si svou   vlastní cestu napříč tomu,   že mu byla předem určena.   Věřím tomu, že každý   komu star wars přirostli k   srdci si najde své.   Důstojné zakončení????
malinkejdablik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Propadák
SW ve 3D plné zklamání,   polovina filmu je ve 3D   nekoukatelná, a to díky   rozmazanému stroboskopovému   blikání či stašnému   zpracování. Děj   očekávatelný, nesmyslně   protahovaný. Záměr tvůrců   vydělat co nejvíc na úkor   kvality scénáře je zde   plně patrný. Milovníkům   prvních dílů DOPORUČUJI   PŘÍSNĚ VYNECHAT !!!
Lukasek2464
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.11.2020
Po tomhle mi chybí Jar Jar
Jediné co na tom filmu je   dobré jsou efekty, ale jak   někdo řekl: Když správně   investujeme do kamery a   efektů , tak dokážete   natočit i hovno, ale bude   pořád jen hovno. Absolutní   neznalost loru a i kdyby jste   lore neznali tak vám musí   dojít že to je špatný   film. Vaderova oběť na konci   6 se stala úplně zbytečnou   , protože Palpatine žije,   no.
Dokonce, když   budete sledovat herce co hraje   Poa (teď nevím jak se   jmenuje sry), tak taky   uvidíte jak jo ten film   sere.
Zkrátka film   děti, které k tomu všemu   hrají   Fortnite......................   ...Aeraieeaa. PROČ!?
mimochodem můžete se   podívat na recenzi od   Tartarus castu
rozebírají celý film a   vyznají se lore , takže ví   o čem mluví.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45005minih45005Ubohý pan Kufalt (1981) [TV inscenace] 
Ubohý pan Kufalt n
minih28304minih28304Přepadení (1999) [TV film] 
Přepadení n
minih164816minih164816Zvony pana Hejhuly (1969) 
Zvony pana Hejhuly n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih41840minih41840Nezralé maliny (1980) [TV inscenace] 
Nezralé maliny n
minih36295minih36295Doktorská pohádka (1982) [TV inscenace] 
Doktorská pohádka n
minih194767minih194767Volha (2023) [TV minisérie] 
n
minih24998minih24998Raz, dva, tři (1961) 
One, Two, Three n
minih72578minih72578Půlnoc v Paříži (2011) 
Midnight in Paris n
minih75392minih75392Falling Skies (2011) [TV seriál] 
Falling Skies n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Jestli jednou odejdu (1985) [T...

14:30 - 16:10

43 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

14:30 - 15:25

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Případ mrtvého nebožtíka (2020...

14:15 - 16:20

58 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Extra

14:55 - 15:15

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698048
Fotografií: 764609
Plakátů: 377052
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Válka policajtů (2024)

Válka policajtů
Vypadalo to jako kopie   italského filmu o mafii ale   tady to znechutili tím že   tam chalastali jak o   život,což mě nijak nebavilo   jestli více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Kouzelná chůva Nanny McPhee (200...

Kouzelná chůva Nanny McPhee
Ačkoliv nejsem cílová   skupina, musím uznat, že mě   to celkem bavilo. Jasně, byly   tam slabší a nesmyslné   momenty, ale jako celek   dobrý. Dobře zahrané,   natočené a i občas vtipné

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10