Duben
ohodnotit

Obsah filmu Tajemství staré bambitky 2




 
Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech…

Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se...
 
Související odkazy
 
Recenze: Tajemství staré bambitky 2

K vánočním svátkům patří pohádky. Tahle poběží v České televizi na Štědrý den... číst dál

 
 
RECENZE: Parodické Tajemství staré bambitky 2 hyzdí poučky a rýmy

Deset let po televizní pohádce Tajemství staré bambitky se zrodilo pokračování, které po odkladu loňské premiéry vstoupilo před deseti měsíci rovnou do kin. A nyní i do televize. Záměr pohádkového příběhu se však vytrácí a zůstává jen obyčejná plochost. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tajemství staré bambitky 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2023
Trošku jsem si bambitku musela nechat uzrát.   Jednička je moje oblíbená a tak jsem měla   obavy, jak by mohla dvojka dopadnout.
Je pravda,   že je to výpravnější, hurónštější a víc   roztrhanější. Příběhových linií je   několik, ale dá se to zvládnout. Na druhou   stranu, logistika je slabší a Karaba si dojde do   vedlejšího království pěšky, bývalé rádce   nikdo ve vedlejším království nezná a mladý   král je pořád trouba.
Humor zůstal, jen je   víc pro starší, písničky dobré a opět   chytlavé s zásadně nesouhlasím, že by se   Karaba měl chystat na odpočinek a nelézt za   princeznou o generaci mladší. To by ho pak   nesměl hrát Vetchý.
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2023
dyž jsem pohádku viděl koutkem oka během   večeře u štědrovečerní tabule, zle jsem   zlořečil a nadával, co že je to zase za   tragédii, nevtipnou a tupou slátaninu. Skoro   jako každý rok v ten stejný den, v ten stejný   podvečer. Druhý den byla repríza a ani nevím   pořádně proč, dal jsem si bambitku podruhé, v   klidu a tichu. A hle, normálně jsem se   přistihnul, že se bavím, dokonce i směji   hlasitě! Nejvíce to táhnou Jiří Lábus s   Miroslavem Vladykou, jejichž hefty, narážky a   poznámky jsou trefné, hodící se v každé   době a též nápadně připomínající situaci   v naší milované zemičce dnes. Veronika   Kubařová je sympaťanda jako vždycky, Ondřej   Vetchý hraje sice dobře, ale pořád stejně,   chtělo by to nějakej progres. Jejich vztah mezi   sebou vypadal spíše na vztah otce a dcery, než   na dvojici milenců, ale budiž. Co mě však   vůbec nebavilo a vadilo, byly nehezké a toporné   písničky Tomáše Kluse, tak i jeho   hrůzostrašné (ne)herectví, kteréž věci   pohádku prznily a škodily jí. Když se od   těchto výtek oprostím, musím uznat, že na   druhý pokus tedy dobrý, určitě lepší, než   většina fantasmagorických výplodů Karla   Janáka.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.12.2022
Horší než jednička,v prvním díle pobavili   alespoň Vladyka s Lábusem ale bohužel v druhém   díle už tak vtipní nebyli,loupežník se moc   nepředvedl,žádný fantazy efekt,písníčkový   doprovod nic moc.
Zdenek43
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2022
pohadka ?!? pro dospele pro "DOLNICH" 10 milionu
Pohádka je pohádka, ovšem jenom do jisté   míry.

Pokud odhlédneme od adaptací   Erbenových, Drdových nebo Němcové prací,   můžeme na Tajemství staré bambitky (1 i 2)   koukat očima současnosti.

Děti si toho   možná nevšimnou, ale dospělí jistě   ano.

Jde o narážky na hradní pány. Na   krále, královnu a jejich poradce.

Tak třeba   hned v úvodu letí směrem k Tomáši Klusovi   alias králi Jakubovi důrazný apel, aby nejprve   sestoupil z hradu a šel se podívat mezi   obyčejné lidí, až potom rozhodoval, jak čelit   následkům povodně.

Neuběhne ani deset   minut, kdy slyšíme, že „chce to najít blbce   na špinavou práci“. Nestačí? Pak je tu   další replika: Proradní rádci Lorenc a Ferenc   vědí, že „musí zbohatnout na této zemi“.   Nikoli na království, ale na zemi.

Podobných   výtek vůči hradním pánům bylo hned   několik.

Další kritika šla vyčíst z   přístupu justice. „Spravedlnost? Kdo po ní   touží, musí si ji zaplatit…“ A nejde jen o   nehmotné statky, které představuje vláda či   jednotlivé vládní gesce. Našly se i narážky   na jazykové nuance. Když loupežník Karaba   zpívá o královně, nenápadně vyzdvihne, že   „alespoň mluví česky“…

Pokud dáme   dohromady výňatky monologů nebo dialogů,   nemáme před sebou fiktivní království a   smyšlené postavy, ale vcelku reálné kontury   reálných lidí, nemyslíte?

tak proto   1

neni TO pohadka
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2022
Z jedničky
jsem nebyl nijak nadšený, ale tohle bylo ještě   horší. Proč se znovu vrátila zoufalá mantra   "infantilní je vtipné"? [občasný   spoiler] Když jsem viděl, jak se princezna   doprošuje poddaných, aby jí řekli co se děje   a jedna osoba se na ní utrhne jak nějaká   hokyně, bylo mi nevolno od žaludku. Píchnutého   prince odváží nějaký potulný drožkář?   Záplava podvodné byrokracie má být vtipná?   [konec] První půlhodina je nic neřešící   utrpení, a dál to není nic moc lepší. Takhle   vážení ne. Tento skvost směle řadím po bok   trapně pitvorným Troškovým dílům, včetně   překvapivě plochých hereckých projevů i u   lidí, u kterých bych to nečekal. Jako kdyby to   všichni dělali jen z povinnosti. Monotónní   rozmašírovaná líbivá kaše, kterou se bez   zájmu brodíme, až se k čemusi dobrodíme. A   pakliže mi místy zaznívala jinotajná parodie   na současnou ČR, tím hůř. Politicky   zaháknuté pohádky patří rovnou na smetiště.   Takže zoufale volám k horám "jednou bude   třeba líp" a ozvěna mi odpovídá   "už bylo".
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2022
Oproti prvnímu dílu se mi tento jevil   příběhově zajímavější a vtipnější.   Přestože hodnocení ukazují opak. Není to   žádný velezázrak a prvních cca 25 min. jsem   myslel, že to vypnu, ale pak se to rozjede a   pohádka baví. Pánové Vladyka a Lábus to   slušně koření, pobaví Václav Noid Bárta,   Leoš Noha a další, hlášky ujdou a celkově to   na druhý díl není žádný průser - 60%.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2022
Nastavovaná kaše se docela povedla. Trochu se tu   přehání kult Kluse, závěrečná píseň celou   dobu s Klusem přes celou obrazovku je hrozná.  
A co se týče Kalousků Lorence a Ference,   jejich závěrečný kulhání odpovídalo tak   jediný ráně, nikoliv 50 pro každého. Diváky   by jistě potěšil pohled na výkon trestu, na to   by asi ale důchodce Lábus s Vladykou   nevzpomínali v dobrým ...
Jinak blahopřeju   panu Zdeňkovi43 k prozření. Už první díl byl   jasná narážka na tehdejší mocipány (na toho,   co momentálně na Barradndově týdně   účinkouje v pořadu blbý a blbější),   protože, ale původní opilý předobraz Ference   a Lorence je už pár měsíců mimo aktivní   politiku, má zlo momentálně jiný předobraz.   Kdyby v historii neexistovali zlý papaláši,   nevznikly by pohádhy, v nichž zlo prohraje.   Jestliže se nám 30 let v čele země prohání   podvodníci a zloději, je logické, že se to i   pohádkách ukáže. Takže ano, je to pohádka o   naší současnosti.
starous70
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2022
Nečekal jsem od pohádky žádný zázrak, na   druhou stranu to až tak velký průšvih   nebyl.
Bohužel celou pohádku zabíjí kamera,   některé záběry jsou nádherné, ale často to   prostě není ono.
Oživením pohádky byla   určitě Veronika Kubařová, ovšem základní   zápletka, že hlavní postava (již dědeček) si   najde novou partnerku v podobě mladé královny,   mi nepřišla šťastná.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2022
Díky dobrému hereckému obsazení a kvalitní   filmařské práci pro mě ta lepší pohádka   (nejsem příznivec pohádek). Slabší byly   tentokrát písničky...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48741minih48741XXY (2007) 
n
minih97553minih97553Jako za starejch časů (2012) 
Stand Up Guys n
minih20808minih20808Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 
Terminator 2: Judgment Day n
minih14178minih14178Nevěstin otec (1950) 
Father of the Bride n
minih22927minih22927Vrchní, prchni! (1980) 
Vrchní, prchni! n
minih27465minih27465Univerzální voják: Zpět v akci (1999) 
Universal Soldier: The Return n
minih66143minih66143Prokletí hrobky faraona Tutanchamona (2006) [TV film] 
The Curse of King Tut's Tomb n
minih45736minih45736Střední škola ledová (1992) 
California Man n
minih119789minih119789Seal Team 8: Za nepřátelskou linií (2014) 
Seal Team Eight: Behind Enemy Lines n
minih66668minih66668Irská odplata (2009) 
Perrier's Bounty n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tajemství staré bambitky (2011) [TV film]

 Tajemství staré bambitky (2011) [TV film]
Tajemství staré bambitky n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Ivo Macharáček

(pokračování)

Tajemství staré bambitky 2 (2021)Tajemství staré bambitky 2 (2021)Tajemství staré bambitky 2 (2021)Tajemství staré bambitky 2 (2021)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389

Poslední komentáře

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10