Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Tenet

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.9.2020
Tohle akční scfi nebo co to   vlastně je není nic než   naprostá ztráta času. Za   sebe bych řekl, že Chris   Nolan není ani zdaleka   takový genius jak se občas   prezentuje. Jedna hvězda   navíc od minima je pouze za   výkony Kennetha Branagha a   veterána Michaela Cainea.
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2021
PROCESOR!
Je to, jako když přišli v   grotesce na to, že se kamera   dá pouštět pozpátku, ale   tady se to tváří děsně   důležitě a složitě. Je to   průměrný akční snímek   zabalený do vědeckého   cestování časem. Takže   když si odpustíme ten   stokrát ohraný námět   cestování časem, zbude nám   pořád jenom ten průměrný   akčnák. To seriál   Návštěvníci byli líp   zpracováni a netvářili se u   toho tak hustě.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.4.2023
Novodobé sci-fi kterému moc   nefandím ani mě to moc   nebavilo ,auta jezdící   pozpátku,lodě plovoucí   pozpátku,scény jako kdyby je   neustále vracely kamerou   zpět co je na tom za filmoví   zážítek pro mě moc   ne,líbílo se mi pár   dobrých akčních scén a   dobré herecké výkony jinak   už to vidět nemusím.
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.12.2020
Jiný pohled
Je jasné že většina   recenzí míří k   pochopil/nepochopil. Já se   zaměřím spíše na   zábavnost a technickou   stránku filmu.Na skvělé   nápady u Nolana jsme si   zvykli, to že je navíc   převedl v úžasnou   podívanou z něj dělali   výjimečného. Tenet z něj   výjimečného nedělá, je z   něj občas cítit závan jeho   talentu, ale na rozdíl třeba   od Počátku, mu chybí   naprosto zásadně   naléhavost, skladba postav, a   vlastně i jejich hodnota (ta   Ruská klika tam fakt   nesedí).Vyprávění je na   úrovni, dávkování také a   než se začně couvat jedná   se o velmi nadprůměrný   akční thriler. Jednou je to   zajímavé, ale s postupem   času to začne spíše mást   a štvát zároveň. I bez   toho by se ale jednalo o   nejslabší dílo Nolana, kde   jsou jen záblesky jeho   nesporné geniality.55%
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2023
Fail roku pána 2020...
Memento a Inception.Dva   Nolanove filmy, ktoré Vám   rozbijú mozog na milión   kusov...O niečo podobné sa   režisér snaží aj v treťom   "psycho" snímku,   ale v tomto prípade to už   bolo prehnané.Hra s časom je   príliš komplikovaná a   divák se jednoducho   nechytá.Česť   výnimkám.Afroamerický   "Bond" je úplne v   pohode, ale logika kríva   minimálne na jednu   nohu.Casting je na úrovni s   výnimkou žien.Ani krása,   ani kvalita.Famózna hudba,   ktorú si pamätám z   Inception je tiež preč.Za   mňa sklamanie roku 2020...
Film s výhradami   doporučujem.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2020
Christopher Nolan je jistě   bez nejmenších pochyb   geniální režisér. Jeho   hrátky s časem však už asi   překročily hranici   únosnosti. Film ve stylu   bondovek a zamotaným časem   vyžaduje od diváka naprostou   pozornost. Film je to   pozoruhodný, ale už bych byl   rád, kdyby natočil nějakou   podobnou pecku, jako byl   Batman.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2021
Tak tenhle kousek od DC Comics   je další vyjimkou, že v   některých situacích může   být dobrý jako Marvel.   Možná je to taky   Christopherem Nolanem.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.7.2021
Filmu předcházela pověst   pecky, kterou ocení jen ten   kdo ji pochopí. Nebo nějaký   takový podobný blábol.   Těšil jsem se na dalšího   Nolana, na zajímavou   zápletku i vlastní   provedení. Zbytečný hype.   Na pochopení a orientaci v   ději nebylo nic složitého a   přesto jsem byl z celku   zklamán. Děj nebyl složitý   a další vývoj postav začal   být jasný a předvídatelný   po třetině filmu kdy se   věnovalo dost času   vysvětlování inverze času   a hmoty, ale samotným   postavám moc ne. Scény   pozpátku mě bavily. A   stopáž filmu také dávala   smysl, i když to tedy bylo   dlouhé.
GeorgeB
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Tenet
?uktápzop mlif net lybeN
.dapán az ydzěvh 4   máváD
.com ej otot   ela, cerob ej naloN
.eivoM esreveR ukpa   livejbo ánžoM
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2020
Další úžasné dílo od Nolana?
Spousta lidí v recenzích   řeší, jestli ten film   pochopili, nepochopili,   pochopili správně, kdo ho   pochopit může a kdo naopak   nemá šanci. To já úplně   řešit nemůžu, protože   moje angličtina prostě na   všechno určitě nestačila a   titulky vzhledem ke svýmu   zraku nepřečtu. I když   včera jsem v IMAXu byl   donucen sedět tak blízko   díky KORONA KRAVINÁM, že   kdyby byly ještě o chlup   větší, tak už bych si   poradil. Ale to kroucení   hlavou u plátna mi za to zase   tolik nestálo:D

Film se mi opravdu líbil.   Vizuální stránka věci,   vyprávění příběhu,   soundtrack, jednotlivé   charaktery, kdy Nolan nejen   že postavám občas prostě   nedává tolik té hloubky, on   už jim přestal dávat i   jména pro jistotu:D Popravdě   na to si také spousta lidí   stěžuje a mě to vlastně   vůbec nevadilo. Není to   první film, ve kterém se to   děje, takže proč ne:)

Můj největší   problém asi byl, že tady už   Nolan prostě vykrádá sám   sebe, ale to je asi   pochopitelné, natočil toho   už dost a vymýšlet pořád   něco nového do nekonečna   nejde. Takže chvílemi jsem v   tom jasně viděl Dunkirk, co   se střihu týká   například.

Závěrem bych chtěl   říct, že už se těším,   až si film budu moci koupit,   ve 4K a Dolby Vision si ho   pustit na svý super televizi   a prostě se na něj čas od   času kouknout, jako na   všechny jeho filmy.

Jo a v nějaké   recenzi na konkurenčním   serveru, kde mě nenechali   psát recenze jsem četl, že   Bohužel Washinkton není   Leonardo. Vadí to jako   někomu???
Buckmister
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2021
trochu mimo
Film a jeho myšlenka ...   dobrá , ale nejde to unést .   Pokud to někdo neviděl tak   je od diváka vyžadovaná   soustředěnost ...naprostá   soustředěnost , ale i v   moment kdy se nesmyslně   bojuje a bourající se dům   opět staví aby se zbořil .   dlouhé momenty které pro mě   nebrali konce a nešlo se jim   nevěnovat aby člověk   neztratil vlákno ...prostě 5   hvězd je z mého pohledu   akorát
naineko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.12.2020
Ve své podstatě průměrný   thriller s řekněme   zajímavým nápadem   (stojícím na špatném   pochopení základu - repeté   z Interstellaru) a řadou   hloupých (celá scéna s   Cainem, plánování   přepadení v plné tramvaji)   či přešlápnutých   (invertovaný vzduch pro   neinvertovanou osobu) míst.   Rusáci patřičně   stereotypní, bohužel.   Motivace postav značně   nejasná a nejistá.
AtemuLukas
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Nolane jdi už do důchodu!
Tenet

Dobře   podíval jsem se na dalšího   Nolana. Ach jo. Snažil jsem   se být nezaujatý a dát   tomuto filmu přeci jenom   šanci. Příběh není zrovna   složitý, protože když se   nad tím zamýšlíme, tak je   to vlastně detektivka   smíchaná se sci-fi, kde se   vrací čas.

Díky tomu zde existují   dvě linky a chápu, že se v   tom průměrný divák muže   ztrácet. Kupodivu to nebyl   můj problém. Ten byl trochu   jinde. Co se týká hereckého   obsazení, tak John David   Washington nepůsobí   špatně, ale na druhou stranu   jsem si občas říkal, proč   tam nedali nějakou větší   star, která by byla   významnější. Kupodivu   naopak Robert Pattison se mi v   tomto filmu líbil, což jsem   nečekal, když tohoto herce   nějak zvlášť nemusím.

Dobře a co tu   teď funguje a nefunguje.   Jednoznačně tento film měl   kvůli Nolanovi a reklamě   obrovský hype. Což   způsobilo dost velké   očekávání, které se na   mě straně nijak nenaplnilo.   Nejspíš to je tím, že se   opravdu jedná o velice   průměrný film, který   místy působí, že ho   dělali v nějaké malé zemi,   než v Hollywoodu.(až na   speciální efekty Ty byly   docela fajn)

A   vracení času nebo spíše   běh pozpátku? No to tu moc   nefunguje a diváka to spíše   mate. Chápu, že to Nolan   chtěl odlišit a přijít s   něčím Wau, aby vytřískal   víc peněz a ostatní mohli   říct lepší jak Počátek.   Jenže to se mu nepovedlo.   Osobně jsem si říkal, že   na tom není nic složitého.   Jenom v místech přetáčí   film dozadu, a dělá z toho   něco víc. Moje hodnocení   slabých 50%
danhav
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.9.2020
hrozné
opravdu dlouhou jsem se u   nějakého filmu takhle   nenudil. naprosto   nepochopitelné zamotane   zápletky.Vůbec ničemu jsem   nerozuměl. dlouhý je to jako   prase. to se prostě vůbec   nedá. Naprostá ztráta   času. ano jedinne co na to   sedí je nesnažte se to   pochopit.
Ivo108
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.8.2020
Během filmu jsem si po   většinu času připadal jako   na nějaké zmutované,   extrémně hlučné a   monotónní technoparty s   občasným osvěžujícím   postřikem z hovnocucu z rukou   okolních vesničanů. Nolan   se zjevně inspiroval   Amadeovým prděním pozpátku   a v zoufalé snaze vymyslet   něco super originálního ze   sebe vytlačil tento silně   vyumělkovaný a za vlasy   přitažený blábol, proti   kterému obvyklé   ohrožující asteroidy, zlí   mimozemšťané či   přehřátá zemská jádra   působí ještě jako velmi   realistické a věrohodné   zápletky. A tak možná už   po stopadesáté můžeme pár   vteřin před plánovanou   katastrofou napjatě sledovat   velkolepou a perfektně   odsýpající mega akční   záchranu našeho nádherného   světa a všech jeho   úžasných obyvatel - tedy   samozřejmě až na jednoho   (uff, to se nám ulevilo),   tentokrát v rukou   nesmrtelného a   nezranitelného kung fu   černouška a jeho kúl   parťáka (s nejnovějšími   modely kreativních   re-časovačů v kapse),   kterým zdatně a ve volném   cvičebním úboru se-kunduje   invertovaná Ivana Chýlková   (sorry, nemůžu si pomoct:)))   obdařená terminátorovskými   samoléčivými schopnostmi a   v pozadí permanentně   vyklusává všudypřítomný   hlučný kompars ve vestách,   ověšený kalašnikovy,   vysílačkami a rychlými   botami. A jak to vždy v   podobných případech v   rámci dojemného a náhle   relaxačního cool konce   vyznívá, jako by pak   všichni zachránění tady   už v radosti, plné kondici a   nekonečném štěstí   nerušeně setrvali navždy a   napořád. Dovedu si   představit že místní   artofilové budou v této   povrchní, omšelé a rutinní   slátanině hledat mnoho   hlubokých souvislostí i   filozofických nadstaveb, ale   jak byla ta pohádka o h*vnu a   biči ? :) Chtěl jsem   štědře udělit jednu   hvězdičku aspoň za zjevně   vysoký technický rozpočet,   ale za nejodpudivější   filmovou pahudbu, kterou jsem   kdy slyšel, ji beru zpět a   dávám poctivý,   čistokrevný a neinvertovaný   odpad. PS: a jak pořád   chtěli do toho Osla, asi   netušili že tam budou   nejdřív muset do povinné   desetidenní karantény (ve   filmu je její dokumentární   průběh z pochopitelných   důvodů vynechán) a teprve   pak budou moci zase   pokračovat v honění   plutonia ;)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih158848minih158848Zrodila se Astrid (2018) 
Unga Astrid n
minih14985minih14985Opera ve vinici (1981) 
n
minih133839minih133839Domácí péče (2015) 
Domácí péče n
minih131131minih131131Revenant Zmrtvýchvstání (2015) 
The Revenant n
minih153070minih153070(Ne)obyčejný kluk (2017) 
Wonder n
minih13281minih13281Mys hrůzy (1991) 
Cape Fear n
minih15903minih15903Planeta opic (1968) 
Planet of the Apes n
minih13163minih13163Muž se zlatou zbraní (1974) 
The Man With The Golden Gun n
minih145211minih145211Kojak: Květiny pro Mattyho (1990) [TV film] 
Kojak: Flowers for Matty n
minih46793minih46793Saw 5 (2008) 
Saw V n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Manéž Bolka Polívky (1987) [TV...

01:55 - 03:10

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Stopy, fakta, tajemství (2012)...

02:25 - 02:55

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

01:55 - 03:05

35 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Světlo mého života (2019)

00:20 - 02:55

130 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190672
Osobností: 698188
Fotografií: 765168
Plakátů: 377329
Obsahů a biografií: 178495

Poslední komentáře

Mikýřova hysteorie českých dějin...

Mikýřova hysteorie českých dějin
by mě zajímalo co tě lidem   je, taková nuda, to už i ty   Bábovky a plechovky pobavili   víc

Autor: tobogaan | Hodnocení: 1 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
tpč hodně zaseklý v čase,   tohle by prošlo možná tak v   devadesátkách, dneska už   vůbec

Autor: bazen | Hodnocení: 2 / 10

Sedm schodů k moci (2023) [TV se...

Sedm schodů k moci
Hah. Nemám rád dilinky co   tohle dělaj, úplně je mi z   toho fyzicky zle, ale   naštěstí byl po ruce joint   tak jsem toho využil. Ale   jednou to stačilo. Úplný   závěr nijak nepřekvapí...

Autor: chipsy

Příliš vzdálený most (1977)

Příliš vzdálený most
Bitva o Arhnem (Operace Market   Garden) byla největší   výsadkovou bitvou v druhé   sv. válce a je považovaná   za poslední vítězství   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 8 / 10

Kokosové ořechy (1929)

Kokosové ořechy
Prvních dvacet minut je na   odpad. Pak ovšem přijdou ti   dva a hned to začne. Ti   vlastně oživí celý film.   Až na zbytečné hudební   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Steven Barr

Barr Steven

Ksenia Rappoport

Rappoport Ksenia

Sanitka: Díl druhý

Sanitka: Díl druhý
Sanitka: Díl druhý

Nuguna bimileun itda

Nuguna bimileun itda
Nuguna bimileun itda

Sean Evans

Evans Sean

Juston Street

Street Juston

Gregg Henry

Henry Gregg

Dimitris Piatas

Piatas Dimitris

Richard Rodgers

Rodgers Richard

Enrique Irazoqui

Irazoqui Enrique

Naposled navštívené:
Steven Barr

Barr Steven

Ksenia Rappoport

Rappoport Ksenia

Sanitka: Díl druhý

Sanitka: Díl druhý
Sanitka: Díl druhý

Nuguna bimileun itda

Nuguna bimileun itda
Nuguna bimileun itda

Sean Evans

Evans Sean

Juston Street

Street Juston

Gregg Henry

Henry Gregg

Dimitris Piatas

Piatas Dimitris

Richard Rodgers

Rodgers Richard

Enrique Irazoqui

Irazoqui Enrique