Duben
ohodnotit

Tron: Dědictví

Tron Legacy

Další název:
TR2N; TRON 2.0; Tron 2; Tron: Legacy - An IMAX 3D Experience / Tron: Dedičstvo (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
16.12.2010

Obsah filmu Tron: Dědictví

 
Samův otec Kevin Flynn založil počítačovou firmu, kde vyvíjel nové programy. Podařilo se mu vytvořit samostatně existující síť, kam vstupoval z reálného života, ale nemohl v ní být stále, tak vytvořil svůj samostatně myslící klon Clu a klon svého kolegy a kamaráda Alana Bradleyho jménem Tron. Clu a Tron začali budovat úžasný dokonalý virtuální svět, přičemž objevili úžasné biodigitální postavy Iso. Kevin se stále vracel do virtuální sítě, aby s Cluem budoval dokonalou síť. Když byl Sam ještě malý, otec se jednou nevrátil domů a nikdo neměl tušení, kam zmizel...

Z firmy založené Kevinem se stala prosperující akciová společnost a...
 
Související odkazy
 
Recenze: TRON: Legacy 3D

Po dvaceti osmi letech se vrací film-kult, který zamával s tehdejším vnímáním filmu, scény, kostýmů, zvuku, počítačových triků, a vůbec byl přelomovým... číst dál

 
 
RECENZE: 3D Tron je dokonalý videoklip, jako film však pokulhává

Navzdory velikášské kampani je Tron: Legacy 3D stejně menšinová záležitost, jakou byl v osmdesátých letech jeho předchůdce Tron. Počítačovým nadšencům nadšení rozhodně nevezme, ale těm ostatním se po prvotní fascinaci začnou klížit oči. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joseph KosinskiJoseph Kosinski  
hraje:
Michael SheenMichael Sheen.....Castor/Zuse [41]   
Olivia WildeOlivia Wilde.....bojovnice Quorry [26]   
Jeff BridgesJeff Bridges.....Kevin Flynn/Clu [60]   
Garrett HedlundGarrett Hedlund.....Sam Flynn [25]   
James FrainJames Frain.....Jarvis [42]   
Bruce BoxleitnerBruce Boxleitner.....Alan Bradley/Tron [59]   
Amy EsterleAmy Esterle.....mladá paní Flynnová   
Beau GarrettBeau Garrett.....Gem [27]   
Brandon Jay McLarenBrandon Jay McLaren.....Sobel [28]   
Serinda SwanSerinda Swan.....Siréna [25]   
Yaya DaCostaYaya DaCosta.....Siréna [27]   
Elizabeth MathisElizabeth Mathis.....Siréna [26]   
Steven LisbergerSteven Lisberger.....Shaddix [59]   
Owen BestOwen Best.....mladý Sam [13]   
Thomas BangalterThomas Bangalter  
Anis CheurfaAnis Cheurfa.....Rinzler   
scénář:
Edward KitsisEdward Kitsis  
Adam HorowitzAdam Horowitz  
námět:
Edward KitsisEdward Kitsis  
Adam HorowitzAdam Horowitz  
Brian KlugmanBrian Klugman  
Lee SternthalLee Sternthal  
Steven LisbergerSteven Lisberger  
Bonnie MacBirdBonnie MacBird.....postavy z filmu Tron (1982; r. S. Lisberger )   
hudba:
Daft PunkDaft Punk  
Jason BentleyJason Bentley.....supervize [39]   
kamera:
Claudio MirandaClaudio Miranda  
střih:
James HaygoodJames Haygood  
trailer
Oficiální stránka:
www.tronlegacy-film.cz
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tron: Dědictví >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2020
Syn programového návrháře se rozhodne hledat   svého otce a skončí v digitálním světě,   který kdysi právě jeho otec navrhl. A začnou   se zase dít věci. Volné pokračování snímku   'Tron' (1982) má odstup 28. let, což plně   postačí k porovnání daných technických   vizuálních možností, které v obou případech   byli na svém vrcholu. A je chybou něco takového   nevidět přímo ve 3D, ve kterém celá grafika   vynikne nejvíce. Jak pracuje počítač tedy už   víme. A víme už také, jak to vypadá uvnitř.   A právě do tohoto světa se daný příběh   vrací. Vrací se opět ve fenomenální oslnivé   podívané. Vrací se také hlavní protagonisté   prvního snímku Jeff Bridges a Bruce Boxleitner,   což nebývale potěší. Takový čin po   takových letech není zrovna obvyklý. A to je z   pozitivních věcí asi tak vše. Kamenem úrazu   je scénář, který v sobě nese typický koncept   současných akčních či thrillerových snímků   na vázy sci-fi a fantasy žánru. Není tedy   zopakovná žádná moralizační otázka   přinášející alespoň nějaký aspekt k   zamyšlení. Samotný příběh tedy už není tak   poutavý, avšak popcornová zábavnost zůstala,   tak alespoň to. Takže suma sumárum, po   vizuální stránce naprostá pecka, po dějové   stránce spíše zklamání.  
naineko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Obrazově a zvukově je to úchvatná   záležitost. Hudba v podání Daft Punk nemá   chybičku. Některé nápady, odkazy a pararely   jsou zajímavé. Nicméně příběhově je to jen   další pohádka o pohledném bílém princi,   které náznaky zenu nebo vztahu otec-syn nemají   kam pozvednout.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2016
Perfektní vizuální 3D koncert ve světě   matrix-tronu. Po grafické a hudební stránce   nemá film chybu. Trošku vzhledově pokulhává   "mladý" Jeff Bridges, ale není to tak   hrozné. Holky ze světa Tronu jsou k nakousnutí   ;-)
Jara57
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.4.2016
slabota
Myslel jsem, že to bude nápaditější, velké   zklamání, no nic však se mi taky nemusí   všechno líbit, kromě slušné (ale ani v té   již ne moc nápadité) grafiky, je to dějově o   ničem.
geojezek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2015
Dokonala podivana
Ve 3D a HD to bylo jeste lepsi nez si pamatuji.   Dokonaly design, zajimave souboje, sexy programky   a dobry soundtrack.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Jednoduchá fajnovka
Audiovizuální orgie, gladiátorský boj za   svobodu, tentokrát v digitální neonové   aréně, s motorkami, disky, letadélky, špatně   naprogramovanými programy a naprosto dokonalou   hudbou. Pro mne parádní útěk z reality   všedního dne.
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Síce dizajnovo a vizuálne úchvatné,   vyčačkané vizuálne do najmenších detailov,   ale vôbec ma to dejovo nevtiahlo. Prvá polovica   filmu bola ešte celkom dobrá vzhľadom k tomu,   že bola akčná a bola dynamická, vizuálne   triky perfektné, spracovanie počítačového   sveta famózne. Ale približne od polovice filmu   sa to začalo vliecť a následne ma to začalo   trochu nudiť. Nehovorím že to muselo byť   akčné od začiatku do konca, ale mohli viac   popracovať na príbehu a deji, aby ma to viac   vtiahlo a strhlo. Taktiež herci sú tu skôr na   ozdobu, aspoň na Oliviu Wilde sa krásne   pozeralo. Takže keď to zhrniem, okrem toho   úchvatného vizuálu a výborných špeciálnych   efektov mi to veľa neprinieslo. (Pôvodného   Trona som nevidel, takže neviem to porovnať s   jeho predchodcom). Uznávam že v kine v 3D to   musel byť poriadny zážitok (hlavne v IMAXE).   60%
LetztesBiest
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Hrozně nevyužitý potencionál a dost   nevyrovnaný film. Moc pěkně se na to kouká,   nápad fajn, hudba skvělá (sice jsem čekal víc   nářezovek ve stylu Derezzed, ale stěžovat si   nemůžu, jelikož hudební doprovod ke scénám   vždy skvěle sedl), triky pěkné, Quorra   nádherná, ale logika jako by si dala dovolenou   ... něco je vyloženě do očí bijící, něco   se dá přehlédnout, ale ještě před   shlédnutím jsem viděl tuto recenzi <a   href="http://www.youtube.com/watch?v=fY6JOphu   _s4">http://www.youtube.com/watch?v=fY6JOp   hu_s4</a> , která na všechny logické   kiksy ve filmu upozorňuje a já nemůžu jinak,   než dát autorovi recenze za pravdu - ten film   (či spíš hlavně Cluovo počínání) prostě   nemá smysl. Dál mi hrozně vadilo (což je asi   hlavně můj problém), že ačkoli má film v   názvu jméno Tron, tak se tam Tron téměř   nevyskytuje ... není to logická chyba, ale já   si postavu Trona v jedničce prostě oblíbil a   tady mi dost chyběl, nemůžu si pomoct. A ač   jsem si teď trochu zanadával, tak musím říct,   že to rozhodně není úplně špatné. Jak jsem   říkal, kouká se na to pěkně, film nenudí,   celkem ubíhá, děj má spád ... v kině jsem   nebyl, ale věřím, že i přes zápory filmu by   to byl zážitek. Pokud stejně jako já nelpíte   na postavě Trona (nebo jste původního Trona ani   neviděli), vypnete a odpustíte filmu   nelogičnost a budete se soustředit hlavně na   audiovizuální stránku, tak máte šanci si ho   užít. Právě za tu audiovizuální stránku   jsem byl v pokušení hodnotit výše, ale díky   skor-absenci mé oblíbené postavy prostě   nemůžu. Hlavní škodou je to, že se z   pokračování Trona zkrátka dalo vymáčknout   mnohem víc.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2013
Je s podivem, že se američani pustili do   pokračování až po tolika letech. A docela se   jim to povedlo.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2013
TRON – DĚDICTVÍ (2010)

Navázat na   veleúspěšný film téměř po třiceti letech,   to není jen tak. To chce velkou kuráž a už na   dálku to smrdí průšvihem. V případě Trona   tomu tak ale zcela jistě není. Tron: Legacy se   povedl a příjemně překvapil. A to neříkám   jen z nostalgie.

Čeká nás fascinující   podívaná, která nás přenese do fiktivního   virtuálního světa. Doba nenávratně pokročila   a tak se dostáváme do prostředí, které je   designérsky perfektně zvládnuto. Vizuálně jde   o ojedinělou a naprosto dokonalou podívanou. Co   se týká samotného příběhu, určitě je   srozumitelnější vztah otce a syna v   nepřátelském prostředí virtuální reality,   než byly v Tronovi vztahy mezi programy,   uživateli a dálkovým ovládáním. Neosobní   rovina je tady naopak odsunuta na vedlejší kolej   a nahrazena ryze lidskými vztahy. Což činí   příběh srozumitelnějším.

Vznikl tak   moderní, dynamický a rychle plynoucí film. V   úvodu se dokonale spojuje akční žánr se sci   –fi, který posouvá tenhle film do roviny   zobrazené zcela novým, ojedinělým způsobem.   Filmu sluší stejně akční scény jako   nezvyklé triky.
Jen chybí detailnější   seznámení se zákonitostmi nového světa. Jsme   jen pasivně nuceni přijímat fakta bez   podrobností, bez vysvětlení.

Tron: Legacy   dokonale navazuje na svého předchůdce. Jeho   moderní kabátek mu padne dokonale. Moje   očekávání byla splněna a možná i mírně   překročena.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71973minih71973Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 
The Hobbit: The Desolation of Smaug n
minih115366minih115366Země zítřka (2015) [DCP] 
Tomorrowland: A World Beyond n
minih64209minih64209Tlustá jako já (2007) [TV film] 
To Be Fat Like Me n
minih118616minih118616REC 4: Apokalypsa (2014) 
[REC] 4: Apocalipsis n
minih24708minih24708Svatba s podmínkou (1965) 
Svatba s podmínkou n
minih123197minih123197Nepoučitelní (2013) 
Life of Crime n
minih77629minih77629Paní Zázračná (2009) [TV film] 
Mrs. Miracle n
minih20840minih20840Těžko ho zabít (1990) 
Hard to Kill n
minih13552minih13552Napříč Paříží (1956) 
La traversée de Paris n
minih40896minih4089613. okrsek (2004) 
B13 - Banlieue 13 n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Tron (1982)

 Tron (1982)
Tron n
 
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Lisberger

(pokračování)

Tron: Dědictví (2010)Tron: Dědictví (2010)Tron: Dědictví (2010)Tron: Dědictví (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190608
Osobností: 697959
Fotografií: 764429
Plakátů: 376865
Obsahů a biografií: 178364

Poslední komentáře

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10