Duben
ohodnotit

Uprchlík

The Fugitive

Další název:
Utečenec (SK); Auf der Flucht; Auf der Flucht
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
10.12.1993
„Má "lovce" z FBI v patách a před sebou jediný cíl. Vypátrat skutečného vraha své manželky…“

Komentáře k filmu Uprchlík

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Co dodat k další   výborné,notoricky známé   akční krimi? Dnes už asi   trochu kultovní a pořád   hodně dobrá vydařená   podívaná ve které se honí   Harrison Ford a   "buldok" Tommy Lee   Jones.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Tak tento film byl ve sve dobe   velka lahudka a musel se   urcite velmi dobre zapsat do   filmoveho sveta.Me se aspon   velice libil.
H.Ford,jako nevinny   doktor,to zahral vytecne.
Ale prece jen se mi vic   libil T.Lee Jones,jako   pronasledujici agent.Zahral   tady peknou svini))))
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Krásný film. Už ten   příběh je zajímavý a   napětí stoupá, když hrdina   pomalu zjišťuje totožnost   vraha jeho ženy. Rozhodně   tento film patří mezi   nejpovedenější filmy   Harrisona Forda
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
skvělé drama v hlavní roli   Harrison FORD A Tommy Lee   Jones
zde rozehrál   skvělou hru doslova na kočku   a myš film je plní děje od   začátku do konce
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Perfektní napínavej thriller   a výborný obsazení k tomu.   Co víc si prát??? Puvodne   jsem cekala chudáka   Odpadlíka, ale jsem ráda, ze   jsem se zmílila.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Podle mě jeden z nejlepších   filmů, které Ford natočil.   V roli doktora Kimbla si   nedovedu představit nikoho   jiného. Přesně jak už jsem   o něm několikrát napsala -   role chytrých chlápků   hledajících pravdu mu fakt   sednou.Film má tempo,   napětí, logiku, akci a   výborné herce, opravdu   špička. Na začátku vás   chytí a do konce nepustí.
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Celkom slušný thriller s   Harrisonom Fordom. Napätie tu   nechýba už od samotného   začiatku. Filmové scény a   triky sa tu dokonalo   prelínajú. K filmu bol   vypracovaný veľmi kvalitný   námet, dej je celkom   napínavý a pútavý.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
To jsem opravdu nečekal.   Jedno je jasné - Ford je můj   největší favorit. Tady se   dokonce divím, že to má tak   málo bodů. Mimochodem ten   skok z vodopádu byl opravdu   úchvatný.
FDbJakub
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Akce střídá akci a Ford je   k nepolapení. Žasnete nad   jeho chytrostí a říkáte   si, jaým způsobem vyvázne   příště. Jednoznačná   špička žánru.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Příběh neprávem   odsouzeného chirurga, za   vraždu své manželky a o   jeho útěku, jeho stíhání,   jeho dopadení. Harrison Ford   a Tommy Lee Jonnes jako   trestanec a polda, velké   lákadlo.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Tak tohle je jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec!!!Harrison Ford a Tommy   Lee Jones jsou oba jedni z   nejlepších herců, scénář   je skvělý-napínavý,   dramatický. Výborná je i   hudba...zkrátka DOKONALÝ   film. Nezapomenutelné jsou   hlášky T. L. Jonese,   koneckonců za tuto roli   získal Oscara. Zkrátka jeden   z mých TOP 10 filmů.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Film, který je nejen   výborné napsaný, ale také   natočený a zahraný což je   velmi vzácná kombinace.   Žádné nelogičnosti nekazí   požitek z propracovaně   budovaného příběhu a   Harrison Ford utíká jako o   život - zatraceně dobře.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2016
Vysoce inteligentní   kriminálka, která se obešla   bez hromady výbuchů, až na   perfektní scénu s   vykolejením vlaku, a krve.   Excelující Harrison Ford a   Tommy Lee Jones. Viděno   nedávno po delším čase a   fascinovalo mne, jací to byli   před více než dvaceti lety   mladíčci. A také jaké   další hvězdy se mihly v   pár scénách – viz   Julianne Moore nebo Jane   Lynch. I po letech zachována   vysoká kvalita příběhu a o   tom to všechno je. Příběh   uvěřitelný, kdy neakční   hrdina si poradí díky   náhodě a své inteligenci,   vše doplněno skvělým   soundtrackem.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Povedený thriller s   Harrisonem Fordem, který je   na útěku. Film má děj,   atmosféru a celkově se na   něj dobře kouká. V roli   policisty se objeví Tommy Lee   JOnes, který filmu dodává   ještě lepší nádech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2020
Pokud se jen vysloví námět   o neprávem odsouzeném   uprchlíkovi snažící se   vyvrátit obvinění, zatímco   se po něm usilovně pátrá,   snad pokaždé leckoho napadne   právě tento snímek s   Harrisonem Fordem, kterému   výborně sekunduje Tommy Lee   Jones. Dá říct, že se   jedná přímo o guru mezi   snímky podobnými. Málo se   ví, že je založený na   stejnojmenném televizním   seriálu z let 1963–1967, ze   kterého bylo převzato i   jméno onoho nešťastníka. V   90. letech se tomuto žánru   hodně dařilo, a tak není   náhoda, že i tento snímek   přináší svižnou a až   neuvěřitelně podmanivou   podívanou, plnou   nezapomenutelných situací a   scén. Celý dějový koncept   těží z Forda a Jonese,   avšak paradoxně na sebe   pozornost strhává   především Jones. Střet   zákona a spravedlnosti se tu   rozehrává v plné palbě a   tak divák jen s napětím   sleduje, kdo s koho.   Jednoduše řečeno, hon   kočky s myší, během   čehož se myš snaží   dokázat, že on ten sýr   prostě neukradl. Scénář je   napsán v zájmu zachování   napětí, takže se na jejich   střet dává čas. A když se   tak stane, daná atmosféra   předčí očekávání.   Takže je na co koukat.   „Nezabil jsem svou ženu!“   „Je mi to jedno!“ Ostré   dialogy jako břitva už   dokonávají své. Raritní   elegantní akční drama,   jaký dnes už nikdo netočí.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Harrison Ford si v tomto filme   zahral rolu chirurga Richarda   Kimbla, ktorý bol neprávom   obvinený z vraždy svojej   manželky. Napriek tomu sa   nevzdal aby dokázal svoju   nevinu, čo sa mu aj podarilo.   Dej tohto akčného thrilleru   je napínavý a dramatický.   Je tu výborné herecké   obsadenie ako napr. Tommy Lee   Jones, ktorý si zahral   postavu agenta FBI.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Skvěle natočený thriller,   který se mi asi nikdy   neomrzí s dobrým hereckým   obsazením . Harrison hraje   doktora, kterému zavraždí   manželku , ale odsouzený je   on sám . Díky nehodě   transportu věznů se dostavá   na svobodu a hodlá najít   skutečného vraha což se mu   daří. Ale Fordovi je už na   stopě skvělí Tommy Lee   Jones , který jej chce   vrátit zpět do vězení.   Rozhodně doporučuji vidět.
Kuvik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Výborný triler so skvelým   scénarom a veľmi pútavým   dejom. Chcelo by to možno o   niečo viac akčných scén,   ale tie čo sú tak majú   vysokú a kvalitnú úroveň   spracovania. Isteže nájdu sa   tu aj nejaké chybičky   krásy, ale tie by som   priradil skôr k samotnému   deju, mám na mysli trocha   pomenej reálnosti na   začiatku filmu, ďalej až   príliš veľa šťasteny vo   viacerých situáciach pre H.   Forda ako utečenca (napr. že   ho nikdy neprichytili v   nemocniciach, nespoznali ho   ani na súdnej prokuratúre a   pod. a snáď aj pri konci   filmu, aby ten jednoruký   Sykes, aby tak ľahko oblafol   celý tím policajtov a   podarilo by sa mu nepozorovane   odísť z domu,keď bol jeho   dom nepretržite sledovaný.   No tieto trocha nereálne veci   však patria k takýmto   filmom, ináč by to bolo asi   o dosť nudnejšie.
Dobre som sa však pobavil   na scénke, keď Dr.   Eastmanová strhla Kimbleyovi   visačku, povedala mu aby   ostal na mieste a išla   zavolať ochranku, no snáď   si nemyslela, že tam bude   Kimbley čakať, kým ho   prídu zadržať.
Trocha mi tu prekážalp   miestami až arogantné   vystupovanie T.L. Jonesa   nielen voči cudzím osobám,   ale dokonca aj voči svojmu   vyšetrovaciemu tímu.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Klasika   "útěkových"   filmů se skvělým (neprávem   obviněným z vraždy své   ženy) Fordem a možná   ještě lepším (zasloužený   Oskar) (neústupným   policistou) Jonesem. Škoda,   že nám od té doby nenabídl   Davis alespoň z poloviny tak   dobrou zábavu.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Uprchlík
Parádní thriller, kterému   nechyběla akce ani napětí.   Právě tohle prolínání   akčních scén a těch   klidnějších, zato však   mnohem napínavějších,   scén považuju za   vynikající. Film má mimo   jiné skvělou zápletku a   velmi poutavý děj. Útěk   hlavního hrdiny před před   policií je parádně   promyšlený. Ocenil jsem   také výborný námět. Mám   prostě rád filmy, kde   hlavní hrdina, který je   nevinný, stojí proti   prohnilému systému. Závěr   potom přinese dosti   nečekané rozuzlení.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Skvělé obsazení,dokonalý   scénář,dobře natočeno,co   víc si přát.Jediné co   chybí k dokonalosti je   možná více akce,více   napětí.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2015
Doktor na útěku
Vynikající snímek se   skvělým Harrisonem Fordem a   výborným detektivem Tommy   Lee Jonese, který za svou   roli obržel Oscara naprosto   zaslouženě. Jeden z   nejlepších krimi thrillerů   počátku 90. let. Ono to snad   ani špatně dopadnout   nemohlo, jen si to představte   detektiv v podání Tommy Lee   Jonese honí k trestu smrti   odsouzeného , ale nevinného   Harrisona Forda. Výborná   podívaná, na kterou se vždy   rád podívám znovu.   Společně s Dokonalou   vraždou nejlepší film jaký   Andrew Davis natočil.
Out-Of-Way
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Velmi dobře udělaný akční   thriller, který má   zajímavý děj, a vůbec,   vše se povedlo. Harrison Ford   hraje, jako by mu šlo   skutečně o život.   Výborné!
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Výborný film. Harrison Ford   opět dokazuje, že hrát   opravdu umí, Tommy Lee Jones   mu zdatně sekunduje. Jeho   Gerard sice chce dostat   Kimbleho na elektrické   křeslo, ale stejně není   nesympatický. Navíc se herci   mohou opřít o velmi dobrý   scénář. Nemám co dodat.   Snad jen, že ten skok kz   vodopádu....to jediné se   nepovedlo.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Tohle už je víceméně   klasika. Ford a Jones si svoje   role očividně užívají.   Děj má neuvěřitelný spád   a člověk nikdy neví, co   přijde.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2021
Fakticky výborná akční   klasika! Harrison Ford v top   formě a Tommy Lee Jones   ještě stále na vzestupu   své kariéry ve slavném   příběhu může neprávem   odsouzeného k smrti za   vraždu své ženy. Z druhé   vlny skvěle sekundují Daniel   Roebuck, Joe Pantoliano,   Julianne Moore a na straně   záporáků potom Jeroen   Krabbé a Andreas Katsulas.   Jako moučník může   posloužit výborný dabing   Jiřího Štěpničky,   Jiřího Čapky, Jiřího   Klema, Davida Prachaře,   Václava Knopa a řady   dalších předních českých   dabérů.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2013
Pravdou je, že jsem tento   film viděl někdy v první   poovině devadesátých let,   ale zdál se mi dost   šablonovitý na akční krimi   drama. Naposledy jem se musel   na TV Markýza přesvědčit,   že jsem se poněkud mýlil,   zejména, pokud jde o   neuvěřitelně kompaktní   výkony Tommyho Lee Jonese.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Výborný film, který mi   dlouho unikal až jsem si   všiml upoutávky v TV, tak   jsem to zkouknul a napětí by   se dalo krájet, koncert Forda   a Tommyho Lee, který byl v   roli téměř posedlého poldy   výborný.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Nespravedlivě odsouzený   doktor Kimble je odsouzen k   smrti. Při převozu však   uprchne a hledá skutečného   vraha své ženy. Musí   odhalit i to, proč se tak   stalo. Výborný výkon   H.Forda a T.L.Jonese jako   policista pronásledující   Kimbla.
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Veľmi kvalitný film Ford   hraje skvelo neprávom   obvineného doktora na úteku   a T.Lee Jones sa tiež   pridáva pekným   výkonom.Celý film je veľmi   zaujímaví až   strhujúci.Ford hľadá vraha   svojej manželky a stretáva   sa s veľkými prekvapeniami.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2014
Skvělý Ford a hlavně Jones,   kterému role policejních   detektivů opravdu sednou.   Celý film hodně potěšil.   Dobrá práce scénáristů a   samotného filmového štábu.   Známá akční podívaná,   která byla dokonce   parodizována v mé oblíbené   parodii Utopenec na útěku   nezklamala. Mírně mě   překvapila mini-role Julliane   Moore.
geojezek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Dnes uz klasika
kdyz jsme to videli poprve v   kine, zdal se nam film   perfektni. Akcni, zajimave   rozuzleni, dobry vykon   Harrisona i T. Lee Jonese.   Dnes mi zrovna jeho role   "buldoka" prijde   spis k smichu. Holt jina doba   :-)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2016
Poprvé v kině se mi film   docela líbil. Bylo zajímavé   sledovat pátrání uprchlíka   po vrahovi. Po letech už   vzbuzuje úsměv zarputilost s   kterou ho sleduje Tommy Lee   Jones. Ve všech filmech   stejná a navíc hnusná   Julianne Moore mi snižuje   hodnocení. Nicméně je to   klasika, ze které je   citováno ve spoustě jiných   filmů i filmečků.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.2.2012
Filmu rozhodně nechybí   napětí, a když se nevidí   často a rozuzlení divákovi   vyšumí, je opět   překvapivé. A to pro mě   spíš v záporném smyslu,   protože různá spiknutí   nejsou zrovna moje oblíbená.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67199minih67199Tintin a chrám Slunce (1969) 
Tintin et le temple du soleil n
minih19860minih19860Stvoření světa (1957) 
La Création du monde n
minih111180minih111180Sanitka 2 (2013) [TV seriál] 
Sanitka 2 n
minih25526minih25526Dokonalá vražda (1998) 
A Perfect Murder n
minih14727minih14727Oči pro pláč (1983) 
Oči pro pláč n
minih187884minih187884Stíny v mlze (2021) [TV seriál] 
Stíny v mlze n
minih170159minih170159Bábovky (2020) 
Bábovky n
minih49880minih49880Dead Like Me: Life After Death (2009) [Video] 
Dead Like Me: Life After Death n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih34900minih3490028 dní poté (2002) 
28 Days Later... n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

18:15 - 18:40

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

22 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190628
Osobností: 698009
Fotografií: 764538
Plakátů: 376944
Obsahů a biografií: 178405

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10