Duben
ohodnotit

Útok z hlubin

Deep Blue Sea

Další název:
Zradná hlbočina (SK)
Rok:
1999
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
14.10.1999
„Žralok ve slavných Čelistech byl jen jeden. Tady jdou tři a ještě navíc geneticky upravení, tedy větší, chytřejší a nebezpečnější.“

Komentáře k filmu Útok z hlubin

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Pozor na žraloka
O žralocích bylo filmů   natočeno dost ale tenhle je   nejlepší. Krom akce tu   nechybí ani humor (scéna   černocha v troubě kdy jí   žralok pustí a sní mu   papouška je vtipná), ani   hvězdné obsazení a velké   finále. Takových akčních   hororů bych uvítala víc. Je   vidět že i na neoriginální   téma se dá natočit dobrý   film.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Jakože filmy se žralokama   nesnášim,tenhle mě bavil od   začátku dokonce.Akorát mi   docela vadily ty příliš   viditelné počítačové   "triky".Jinak je to   podle mě slušný kousek a   já dávám 10 hvězdiček.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2010
Žraloci se zde chovají jako   krvelační blázni, ale pokud   člověk přistoupí na   pravidla hry, může se docela   dobře pobavit. Já jsem byl   nadšením bez sebe. Jde   vlastně o klasické schéma,   kdy je skupina lidí v   uzavřeném prostoru honěna   monstrem (nebo monstry). Jsou   zde dechberoucí akční   scény a hezká hudba Trevora   Rabina. Taky ždibek toho   napětí se možná najde.   Každopádně...tenhle film   jede od začátku do konce. A   boření klasických schémat,   koho nechat zemřít a koho ne   (a koho až dýl), mě   nadchlo. Jo a Saffron Burrows   to moc sluší.
petulla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
první horor, který   odstartoval éru v oblibě (u   mě) hororových filmů.   Perfektní příběh,   napětí, doprodružství,   smrt, i láska, nebezpečí.   Vše, co má správný horor   mít. Cílevědomost tam hraje   důležitou roli. Scény, kdy   žralovi požírají lidi sice   jsou někdy na silný   žaludek, ale za to jsou   vážně věrohodné. Dále   putování na povrch celého   zařízení má své a strach   hraje velkou roli. Velice   doporučuji, ale na filmy typu   Kruh to zdaleka nemá.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
čelisti to nejsou ale pro   milovníky podobného žánru   určitě nebude příliš   hořkým zklamáním, jsou tam   některé zbytečně   zrychlené animace ,ale je   vidět že to není žádná   odfušovaná práce,napětí   je tam dost a celkově   hodnotím pozitivně.a oproti   žralok útočí naprostá   lahoda
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Myslela jsem, že to bude   další kopírka na motivy   Čelistí, ale tentokrát jsem   byla velmi překvapena. Není   to klasická vyvražďovačka   na pláži a konečné zabití   žraloka. Lidé v tomto filmu   žraloky zkoumají a ty   utečou. Velmi zajímavé   sledovat boj o holý život.   jak ukousne tomu chlápkovi   ruku je nechutný a jak ho pak   chtějí převézt do   nemocnice a nepovede se,   protože lano se utrhne tak to   je docela smutné. Žralok do   něj narazí a rozbije sklo.   Líbilo se mi taky akční   scény a statečnost jedné   postavy na konci filmy, která   se obětuje, aby zachránila   své přátele. Nejvíce mě   zaujal hlavní hrdina, mozek,   celého filmu. Díky němu   neumřeli všichni hned na   začátku :D
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Po Čelistech zase dobrý   thriller o   žralocích.Herecké obsazení   nic moc ale efekty byli   výborný.Rybička stejně   inteligentní jako člověk   možná ještě víc to   nevěstí nic dobrýho.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Výhodou tohohle filmu je ta   skutečnost, že Harlin vzal   všechno dost nekompromisně.   Žádné výhody pro nikoho,   žádné klasické konce   (schematičnost je zde opravdu   silně nabourána). Syrovost -   v tom tkví síla Útoku z   hlubin a právě díky ní (a   tradičně svižné režii   akčního Harlina) se dají   překousnout i ti trapně   animovaní žraloci...
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Útok z hlubin
Žraloci mě baví,aj jsem se   lekla,jak zchlamstnul   Samuela...!A Tomovi Janeovi to   mezi nimi moc sluší a   dozvíte se i fintičku,jak   dělat nejlepší   palačinky!Doporučuji!
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2011
"Příroda umí zabíjet. Ale kam se hrabe na člověka"
Z těch   "žraločích"   filmů rozhodně jeden z   lepších, pro mě tedy   nejlepší. Hlavně v rozporu   přeživších oproti   očekávání podle zažitých   klišé. Např. z Kazatelovy   nahrávky bych čekal...
Triky sice místy dost   okaté, ale celkem slušné.   Právě proto bych čekal   digitální   "odstranění" ruky,   která tam být neměla, a   dávám ji jako chybu. U   vyloženě béčkových nebo   starých filmů, kde až tak   "vymakané" triky   nejsou, to jako chybu neberu -   např. useknutá ruka v   Komandu; u Predatora s   kvalitními triky už   viditelná   "ustřelená" ruka   chybou je.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Deep Blue Sea
Útok z hlubin byl mým   druhým hororovým filmem, kde   byl žralok, když opomenu   vynikající Čelisti,   protože mám sama ze   žraloků hrůza, tak podobné   filmy ráda vyhledávám, ale   bohužel málokterý dosahuje   průměrnosti, to se ovšem   netýká Útoku z hlubin.   Testovaní žraloci už toho   testování mají plné zuby v   tomto případě spíš plné   mozky a tak se rozhodnou   nejen, že uniknou, ale   především se pomstí lidem.   Klasický děj plný   přehmatů a nesmyslností je   v tomto žánru podmínkou a   tak se nemá cena nad tím   pozastavovat, asi největším   zklamáním pro mě byla   digitální úprava žraloků,   která byla místy znatelná.  
Herecké obsazení je   víc jak dobré, i když tady   jsou hlavní hvězdy žraloci.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Nevím zda označení tohoto   film jako horor je ten pravý   jediné napětí co je k   vidění jak Carter plave mezi   inteligentními žraloky .   Celkový příběh je   jednoduchý získat díky   experimentu na žralocích   látku , která by pomohla   lidem proti Alzheimerově   chorobě . Díky tomu , že   jsem film viděl v kině mám   na něj díky té atmosféře   trošku jiný pohled proto to   vyšší hodnocení.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Dobrá žralokovka. Tak sice   klasiský katastrofický   filmek, kde se skupinka   různorodých lidí snaží   unikout z neuniknutelného   místa, navíc v patách   inteligentní trojku   superžraloků. Ale má to   napětí a spád.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2008
POKUD SE NA FILM TEPRVE CHYSTÁTE, TOTO NEČTĚTE !
Páni! Když žralok sežral   Samuela L. Jacksona, vzpomněl   jsem si na památnou scénu z   filmu Boeing 747 v ohrožení,   v níž Steven Seagal   zčistajasna „uletěl“ (a,   pozor, do konce filmu už se,   zaplaťpánbůh, nevrátil).   Zde se klišé bortí až do   závěrečných vteřin filmu,   kdy zjistíte, že sice   přežil onen dobrodruh, u   kterého se to dalo jakž   takž čekat, ale s ním i ten   protivný kuchař, kterému   jste od začátku přáli   smrt. V mnoha ohledech   nečekaně originální   thrillerový kousek, který   Vás pobaví spoustou   humorných momentů, zarazí   občas strašlivě   digitálními žraloky (jejich   trhané pohyby a blesková   rychlost působí až   neskutečně nepřirozeně),   překvapí hvězdným   hereckým obsazením a   pokropí slušným množstvím   vodou zředěné krve a   utrhaných končetin. Ne sice   zrovna dvakrát děsivé, zato   zábavné, docela napínavé a   velmi překvapivé.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Skvele natočený film o   geneticky   upravených,zabijáckych   žralocích.čelistem asi   nemúže konkurovat,no i tak   je to dobrý film se   zvučnými mény Samuel L.   Jackson nebo Thomas Jane v   roli hlavního hrdiny.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
S krátkým komentářem:)
Je pravda že myšlenka   geniálních vrahů jakožto   paryb je trochu absurdní, ale   na druhou stranu kuchař co se   málem upeče ve vlastní   šťávě je fajn věc, pokud   nejste ten kuchař.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2020
Když jsem před 20 lety   viděl tento film poprvé byl   jsem trochu v rozpacích. Od   režiséra Harlina a výborné   herecké sestavy jsem čekal   trochu víc. S.L.Jackson, S.   Skarsgard, T. Jane, LL Cool J   Ronny Cox, Michael Rapaport to   měla být garance kvality.   Ale to vše vyšlo tak z   poloviny. Herci odvedli svoje   ale příběh sám je poněkud   absurdní a některé   "žraločí"   záběry jsou dost amatérské   i na konec 90. let. Natočila   se řada daleko horších   "žraločích"   filmů ale víc než dobrý   průměr to prostě není.   Kultovním "JAWS" S.   Spielberga se to rozhodně ani   neblíží.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Z hlediska triků hrůza
ty jsou tak průhledné, že   ani nemáte pocit, že postava   ve filmu stojí proti   zkutečnému žralokovi. Film   jsem poprvé viděl, když   jsem byl malý, tehdy jsem se   samozřejmě bál, ale dnes   jsem pochopil, že jsem byl v   omylu.
Úvod je moc   dlouhý a některé dialogy mi   přišly zbytečné a také   smrt Jacksona tak brzy mě   také zklamala.
Málo   peněz, to je důvod, proč   film nebyl pěkně   zfilmován.
Jedinou   otázkou pro celé lidstvo   je:
Proč čelisti   natočeny v 70 letech jsou   dodnes nepřekonány s   dnešní počítačovou   technikou?
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Je to sice blbost   největšího kalibru ale já   jsem se docela slušně bavil.   Musíte přistoupit na to, že   to režisér nemyslel tak   úplně vážně a chtěl   spíše pobavit. A to se mu   povedlo. A jako další plus   filmu bych dal to, že nikdy   nemůžete čekat kdo opět   zemře. Věřte, že občas   budete překvapeni.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $73,648,142║Tržby   Celosvetovo $164,648,142║   Renny Harlin na chvíľu   oprášil svoje režisérske   schopnosti a natočil v celku   pozerateľný film, aj keď   len priemerný ale hlavne že   nenudí a prináša miestamy   aj napätie či akciu. /65%/
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Pokud tenhle film vemete jako   parodii na žraločí filmy,   je to super, včetně   špatných digitálních   triků. Pokud ho berete   vážně, váš problém. Já   jsem se bavil.
suil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Jelikož se bojím žraloků,   tak mi tenhle film zaručil   "příjmné" sny,   minimálně na   měsíc...Příběh nebyl   žádná velká originalita,   ale mě se docela líbil,   obvzlášť jsem si vychutnala   momenty, jak se hlavní   hrdinové snaží dostat pryč   skrz zatopené místnosti se   žraloky za zády.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Akční podívaná, která   však brzy začne nudit. Nejde   jen o naprosto   předvídatelný děj, ale i   laciné efekty a tak nějak   bezzubé napětí. Herci mne   naprosto neuchvátili, jejich   výkony byly mizerné a celý   film působí odfláknutým   dojmem.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2006
Nevěrohodný příběh ani   jako sci-fi. Ale jako zábava   na jedno shlédnutí celkem   vhodný. Nepřirozené pohyby   žraloků mohou od sledování   filmu odradit.
ing
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2008
je to pěkný a napínavý   film se zajímavým dějem,ale   bohužel s velmi   špatnými,dalo by se říct   až směšnými triky.
renod
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.1.2009
nic moc.Mám žraloky rád,   nevěříte,že? Hollywood je   sklad nejen dobrých a   vynikajicích filmů,ale i   braků. Vědecká laboratoř   zabívající se výzkumem   žraloků a upravující   jejich geny či DNA.Co jinýho   z toho může vzniknout,než   tento blábol. Ale   budiž.Zvykl jsem si, že   nejen žraloka filmaři cpou   do sci-fi filmů, mystik či   hororů - jenže tím lidstvo   víc mystifikují a vytvaří   u nich svůj náhled i názor   na žraloka samotného.   Nejlepší o nich jsou různé   biologické dokumenty od   známých potapečů a   oceánologů se vším všudy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66235minih66235Ďábel (2010) 
The Devil n
minih31748minih31748Tygří spáry (1991) 
Tiger Claws n
minih28549minih28549Krokodýl (2000) [Video] 
Crocodile n
minih28783minih28783Na pokraji slávy (2000) 
Almost Famous n
minih28685minih28685Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 
Harry Potter and the Sorcerer's Stone n
minih48448minih48448Až tak moc tě nežere (2009) 
He's Just Not That Into You n
minih124835minih124835Pod zemí (2014) [2k digital] 
As Above, So Below n
minih28467minih28467Andělin popel (2000) 
Angela's Ashes n
minih47678minih47678Ruiny (2008) 
The Ruins n
minih25857minih25857Tenká červená linie (1998) 
The Thin Red Line n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Útok z hlubin 3 (2020)

 Útok z hlubin 3 (2020)
Útok z hlubin 3 n
Deep Blue Sea 3
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Pogue

(pokračování)

Útok z hlubin 2 (2018) [Video]

 Útok z hlubin 2 (2018) [Video]
Útok z hlubin 2 n
Deep Blue Sea 2
Žánr: akční / sci-fi / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Darin Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:05

162 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:45

166 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

31 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190692
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377362
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10