Duben
ohodnotit

Vedlejší účinky

Side Effects

Další název:
Side Effects - Tödliche Nebenwirkungen; The Bitter Pill
Rok:
2013
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2013
„Jedna pilulka může změnit váš život“

Obsah filmu Vedlejší účinky

 
Přestože se Emily Taylorová dala se svým mužem po jeho návratu z vězení znovu dohromady, prožívá silné deprese a pomýšlí na sebevraždu. Její nový psychiatr Jonathan Banks jí na zkoušku předepíše Ablixa - nové léky, které jsou zatím ve fázi výzkumu. V náměsíčném stavu, který je nečekaným vedlejším účinkem těchto prášků, zabije Emily svého manžela. Emily po dohodě přizná svou vinu, praxe doktora Bankse upadá, případ se zdá být uzavřen. Přesto doktor Banks odmítá plnou odpovědnost a rozhodne se pokračovat ve vyšetřování, aby očistil své jméno. Vydává se na cestu za děsivou pravdou. Vše, co zbylo z jeho života, je rázem v ohrožení.

Zdroj:...
 
Související odkazy
 
Recenze: Vedlejší účinky

Od režiséra Dannyho parťáků a Traffic – nadvlády gangů přichází další film s velkými... číst dál

 
 
RECENZE: Vedlejší účinky jsou dobrá detektivka s obsazením snů

Premiéru měly Vedlejší účinky v únoru na Berlinale a teď film Stevena Soderbergha přichází i do Česka. Hlavní role v něm mají Rooney Mara, Jude Law a chytře klamný zločin. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Vedlejší účinky: Soderberghova hra na překvapení

Mladá žena začne brát nové prášky na depresi, které mají, zdá se, nebezpečné vedlejší účinky. Myslíte si, že odhadnete, jak to bude dál? Ne ve filmu Stevena Soderbergha! číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vedlejší účinky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Film mě příliš nezaujal, to bych musel být   studentem farmacie nebo (ne)prosperujícím   lékárníkem u nás ve městě. Jinak špičkový   režisér Soderbergh si vybírá různá témata a   filmy mají svou kvalitu. Jude Law odvádí   standartní herecký výkon, ale něco tomu   chybí. Řekl bych takové vyšší vnitřní   napětí, což se týká celého příběhu.   Osobně bych také nějaké prášky na depku   bral, ale nemám na to. Navštívit psychiatra a   zůstat tři dny doma na PN, rovná se vyhazov z   práce.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Side Effects
Tak máme tu dalšiu psycho drámu na sposob   Nákazy.Príbeh a celý dej filmu je nudný   samozrejme až na vraždu Tatuma.Celý film si   taktiež myslíte že viete o čo ide ale aj tak   to bude celé inak.Hodnotím tento film veľmi   pozitívne hlavne kvoli tajomnému príbehu.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2014
Začátek vypadal velice slibně a zajímavě.   Dialogy dávali smysl a děj taktéž, ale   postupem času se z toho stala zamotaná   hatmatilka, kterou jsem nepochopil. film mi pak   díky tomu přišel béčkový a scény navíc   nedávali smysl. Soderbergh už s režií snad   práskne, když to sám prohlásil. Tohleto se mu   teda nepovedlo. Poslední dobou natočil filmů   víc než dost.
Ale herci se mi zde líbili.   Rooney by ale měla změnit směr svých rolí,   protože poslední dobou hraje samé poškozené a   dívné role.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Soderberghovy filmy moc nemusím. Skládá k sobě   jednotlivé scény v unylém tempu, bez   překvapení, bez akce, bez napětí, bez   dynamické kamery, ...beze všeho. Stejně jako v   Dannyho parťácích. Střih a jsme v metru,   střih, jsme v restauraci, střih, jsme doma,   ..... Všude se odehraje scéna a skončíme dál.   Jediný film, kde mu to vyšlo a kde tenhle styl   vyprávění seděl byla Erin Brockovich. A toto   je jeho typický vzorek. Námět není špatný,   rozuzlení sice očekávané, ale zajímavé až   na konec, ten byl hloupoučký. Dalo se z toho   vytěžit daleko víc, jenže to by to musel   natočit někdo jiný, někdo, kdo umí vytvořit   napětí a nečekaný zvrat. Stejný případ je   Roony Mara. Role unylé, spící a depresivní   ženy jí tentokrát sedla, jinak mě jako   herečka nikdy nepřesvědčila. Je to   Soderberhovsky neslané nemastné, ale zas ne tak   úplně špatné a za zmínku určitě stojí   slušné herecké výkony.
ivosjan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Dost možná nejslabší Soderberghův film   doplácející na slabý scénář. V první   polovině to vypadá na další chladné,   realisticky pojaté drama ve stylu Nákazy,   tentokrát zaměřené na praktiky   farmaceutického průmyslu, aby se vzápětí film   změnil na thriller se šokující a překvapivou   zápletkou ve stylu Malice (1993) s Nicole Kidman   nebo Primal Fear (1996) s Richardem Gerem.   Problémem ovšem je, že hlavní hrdina zvrat   tuší a divákům prozradí už někdy uprostřed   filmu, takže pointa vůbec nefunguje a kýžený   efekt se nedostaví.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2013
A pak věřte doktorům.Dnes se už nedá věřit   ničemu a nikomu.Ono to tak skutečně je,zdaleka   to není jen film.Všechno je o   penězích.Fuj!Skvělý psychologický   triller.Trochu pomalý začátek,pak rozjezd a   gradující konec.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Slušně načaté jako psychologické drama,   jenže ještě předtím, než na vás thriller   vyjukne "překvapeníííí", není   těžké pojmout podezření a pozměnit svá   očekávání - na menší sterilitu, větší   tlak a promyšlenější pohnutky - která však   nedojdou plného uspokojení. Postavy, navzdory   výborným výkonům, jako by nebyly zasazeny do   skutečného života, motiv působí vágně a   konec je navzdory své překombinovanosti odbytý.   Mám z toho pocit, jako když dostanu na stůl   specialitu podniku, šetřím si ji, vychutnávám   a někdo mně sežere poslední kousek...
sarhod79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Naprosto senzační film, který vás až děsí.   Kam až může zajít lékař při léčbě   pacieta na psychiatrii.
Ikdyž Soderbergovi filmy   moc ráda nemám, vystihl podstatu věci, ale až   v poslední třetině filmu. Začátek filmu je   nuda.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Spolkni prášek, nebo radši dva....
Kde se po Hollywoodu točí nejvíce peněz?   Přece ve farmaceutickém průmyslu! Jak někoho   fikaně zabít a vydělat na tom balík? Svést   to na depresi a špátnou indikaci léků! Rooney   Mara a Catherine Zeta-Jones jsou lesbičky? Ano   jsou, ale jen jako vedlejší účinek....
Tvorbu   Stevena Soderbergha mám rád, ač jsou jeho filmy   pro mě na jedno použití. Jinak tomu neni ani u   Vedlejších účinků, jak odhalíme pravdu   (kterou jsem mimochodem tušil hned od půlky   filmu), nemám potřebu snímek vidět znova.   Prvních 40 minut jsem si říkal "na jakou   blbost to zase čumím", ale pak se rozjela   celkem solidní podíváná. Taky musím   pochválit Rooney Maru, tady byla dost dobrá, a   ukázala že umí i slušně hrát. Jen tomu   lesbickému vztahu jsem nemohl nějak uvěřit (i   když ta líbačka byla velmi vášnivá) . Jako   jednohubka výborné. Za mě 70% :-D
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2013
První půlhodina motivuje k sežrání   posledního zrnka puklé kukuřice a rychlému   opuštění kinosálo, jelikož máte pocit, že   jde o antikampaň fanatických BAP   antipsychotikářů, ale pak se ukáže, že v se   v tomto kuse nevyplatí dávat na první dojem a   rozjede se poměrně solidní pátračka typu   "kdocozakolik". Jen nevím proč, ale   film mi byl krajně nesympatický...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85625minih85625Plán útěku (2013) 
Escape Plan n
minih27779minih27779Ospalá díra (1999) 
Sleepy Hollow n
minih4073minih4073Bílý Bim, černé ucho (1977) 
Belyj Bim - Čornoje ucho n
minih49125minih49125Ještě jednou (1983) 
Još ovaj put n
minih22073minih22073Války hvězd naruby (1987) 
Spaceballs n
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n
minih40083minih40083Kráska v nesnázích (2006) 
n
minih70207minih70207Koláče z Pont-Aven (1975) 
Les galettes de Pont-Aven n
minih173843minih173843Blu Gang e vissero per sempre felici e ammazzati (1973) 
Blu Gang e vissero per sempre felici e ammazzati n
minih5538minih5538Černý mlynář (1975) [TV film] 
Die Schwarze Mühle n


Hodnocení:n12345678910
Vedlejší účinky (2013)Vedlejší účinky (2013)Vedlejší účinky (2013)Vedlejší účinky (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10