Duben
ohodnotit

Voda pro slony

Water for Elephants

Další název:
Vlak do neznáma; Voda pre slony (SK); Wasser für die Elefanten
Rok:
2011
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
12.5.2011
„Zakázaná láska v magickém místě plném dobrodružství, zázraků i nebezpečí.“

Komentáře k filmu Voda pro slony

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Pekné spracovanie, ikeď   knižnej predlohy sa v   určitých, podľa mňa   zaujímavých častiach,   vôbec nedržali, čo je   škoda. Robert Pattinson bol   nemastný-neslaný, Reese   Witherspoon už bola o niečo   lepšia, no a Christoph Waltz   podal ako vždy excelentný   výkon. Celkovo som veľmi   spokojná. No tých 10* dávam   skôr Christophovi ako   celkovému spracovaniu ...
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2016
Další z filmů, kdy Robert   Pattinson dokazuje, že umí   hrát a role mu vyloženě   sedí. Příběh je z   cirkusového prostředí a   místy hodně krutý a   nemilosrdný, ale naštěstí   končí happyendem a zlo je v   něm po zásluze   potrestáno.Je to hezký film   a sloní dáma Rosie, ta je v   něm naprosto úžasná.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Není nad čím dlouho dumat.   Water for Elephants se povedl   a to po všech stránkách.   Dramatické části film   táhnou sakramentsky nahoru a   syrovost krize a nejistoty   čpí z každého vagonu. Je   příjemné konečně vidět   Pattisona HRÁT. Film navíc   vhodně doplňuje hudební   podkres, takže můžu říct,   že to je podívaná nejen pro   oko, ale i orgie pro uši.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2012
milé
Milý výpravný film z   cirkusového prostředí o   lásce ke zvířatům a k   ženě. je zde pěkně   ukázáno, jak vrtkavý může   někdy být osud....
Vřele doporučuji !!!
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2015
Úžasný film s excelentní   kamerou, cirkurem, zvířaty,   napětím i humorem. A obě   hlavní hvězdy jsem viděl   snad poprvé opravdu dobře   hrát. Krásné drama,   doporučuji!
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Krásny film....som   unesená...v hlavnej úlohe   Robert a Reese boli   neuveriteľný, zaujímavý   dej a hlavne veľmi emotívny,   na konci som až   plakala....klobúk   dole...jednoznačne výborny   film!!!
Kristy15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Skvělý :)
Je to opravdu nádherný film   :) A navíc s hvězdným   obsazením :) Roberta prostě   miluju a Reese je skvělá   herečka :) Jestli máte rádi   romantiku, zvířata a   nemátě rádi přehnané   slaďárny, tak tohle je něco   pro vás :)
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2012
Velice zajímavý, a bohužel   také částečně skutečný,   příběh o veterináři,   který se připletl k cirkusu   a zamiloval do ženy, jež je   pro něj zakázaným ovocem.   Pro mě byla Roberta Patinsona   coby zvěrolékaře, něčím   zvláštním. Necenil zuby a   ukázal i kousek své bolesti   a krve (i když jen   imaginárně).
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Water for Elephants
Voda pro slony je nádherný   film z cirkusového   prostředí. Nedokážu   pochopit, jak někdo může   říct tuctový příběh,   protože já osobně jsem   ještě neviděla žádný   takovýhle film, a to si   dovoluji tvrdit, že jsem pár   těch filmů viděla.   Příběh a prostředí je   naprosto nevšední   neokoukaný. Je hezké, že   Robert Pattinson se konečně   vymanil ze škatulky   krásného upíra Edwarda a   dokazuje, že umí hrát   výborně a za to má jedno   velké plus. Reese Witherspoon   k ní není co dodat, je jako   vždy báječná a přesně   tyhle role jí sedí navíc je   čím dál víc krásnější   a to snad ani není možné   ne? Co se týče Christopha   Waltze mě sí získal, už v   Inglourious Basterds a tady   mě opět přesvědčuje, že   je vynikající, i přes jeho   ne přiliš hezkou roli.   Takže co se týče hereckého   obsazení, myslím, že   režisér Francis Lawrence   nemohl udělat lépe. A proto   film dostává další body   navíc. Pokud se na to   chystáte připravte si   kapesníčky.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2015
Příběh zakázané lásky z   cirkusového prostředí z dob   prohibice je další skvělý   námět pro líbivý snímek   plný absurdna a romantiky.   Robert Pattison opět zakusil   roli mladíka s obrovskou   touhou po milostném vztahu,   která nemůže být bez   následků. Christoph Waltz   hraje jeho rivala a jak jinak,   absolutně skvěle. Tento   člověk prostě nezklame.   Resse Witherspoon je   přirozeně kouzelná a   hlavně přitažlivá.   Příběh nijak netlačí na   pilu. Děj se rozvíjí velmi   plynule a jemně s postupným   navyšováním napětí a to   až do absolutního finále.   Lze se tedy dočkat i mnohých   trpkých scén. Vyznívá to   tak jako taková příznačná   cirkusová pohádka s   nejšťastnějším happy   andem jaký si umí divák   představit. Snímek je   dobrý, svým způsobem   přitažliví a romanticky   podmaniví. Jo, a je tu i   jeden slon, který umí   vyvolat úsměv na tváři.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Water for Elephants
Konecne dobrá dráma, ktorá   v sebe kombinuje humor ale aj   napätie a lásku. Ku koncu   filmu to s napätím graduje a   pri nehode v cirkuse sa budete   bát o hlavných hrdinov.   Jednu hviezdu som strhol za   málo scén so zvieratami.
MrsCatalina33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Voda pro slony (2011)
Už dlouho jsem neviděla film   takového rázu. Nemůžu si   ho vynachválit. Herecké   obsazení se opravdu vyvedlo a   to i přes to ze Reese v   lásce opravdu nemám. Je to   takové přiblížení k   realitě, jak se opravdu   zacházelo (snad už ne) se   zvířaty v cirkusech. Film   má opravdový příběh a to   je na tom prostě to   nejlepší. Doporučuji.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2015
Voda pro slony/ Vlak do neznáma
Co pochválit na tomto filmu,   u nás střídavě uváděném   pod dvěma různými názvy?   Příběh jako takový asi 2x   ne - mnohokrát obehrané   téma milostného   trojúhelníku nepřináší   nic nového ani extra   zajímavého, hlavně když   film opět dopadne tak, jak   divák předpokládal, že   dopadne... Tím pravým, čím   tenhle snímek ale zaujmout   dokáže, je bezesporu   přesvědčivá retro   atmosféra 30. let minulého   století, výpravné podání   cirkusového života, lesk   jeho manéže i špína   zákulisí - a hlavně ta   vykutálená slonice, co   rozuměla polsky a dovedla v   pravou chvíli správně   zasáhnout.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Od prvních minut podívaná a   pastva pro smysly - přitom   nelákavý titul a škaredina   Robert Pattinson - nic, do   čeho by se mně dvakrát   chtělo... Jasně, trochu   limonáda, ale evidentně   připravená podle poctivého   receptu - dali si s ní práci   - od dobového oparu   atmosféry prohibičních let,   přes špinavé zákulisí   cirkusových nádeníků i   blyštivou pompu   představení, až po scény   se zvířaty, dvě tváře   principála (pro kterého   nemohl být vybrán nikdo   lepší než Christoph Waltz)   a stylově oslnivou   krasojezdkyni Reese   Witherspoon, a ani ten Robert   se nakonec neukázal být   úplně marný, o to víc   zamrzela nefunkční chemie v   romantické rovině. Jako   milovník zvířat chci   nadále věřit, že pro lidi   u cirkusu není podobné   zacházení ze zvířaty   normou a kritikům málo   dramatického vyobrazení   krizových let vyslovuji   hlubokou účast v souvislosti   s jejich pracovním poměrem,   kde jim zřejmě hrozí   drsnější formy   propuštění bez náhrady   mzdy, než je vyhození z   jedoucího vlaku. A ještě   něco - kašlu na tragické   konce!! :-)
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2015
Tak tohle opravdu nemůžu. Od   prvních minut je jasné, že   to je dobře natočený film a   od prvních minut je také   jasné, že to bude drsný   příběh. A to (pro mne)   také je. Poprvé jsem ho   stopla u zánětu koníkova   kopyta, jehož principál   nutil dál vystupovat. Zkusila   jsem to po čase znovu,   tentokrát jsem se dostala až   ke zmlácenému slonovi a to   je konečná, víckrát už to   zkoušet nebudu. Pro mě jako   zvířomila je to   nestravitelné sousto, přesto   znovu opakuji, že uznávám,   že je to dobře natočený   film s výborným hereckým   obsazením a hlavní dějová   linka je o něčem úplně   jiném.
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Překvapivě hodně kvalitní   film, ze zajímavého,   krásného prostěředí   cirkusu. Robert Pattinson   ukazál, že není dobrý jen   na upírskou ságu, ale že v   něm i něco je. Opravdu   hezký příběh, výborná   hudba...nemám co dodat,   určitě můžu doporučit.
korbelludek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Příběh velmi připomíná   Cameronův Titanic, ale tady   vše funguje na výbornou,   Christoph Waltz je v rolích   záporáků nepřekonatelný,   Pattinson se touto rolí   definitivně odškatulkoval od   postavy upíra Edwarda, Reese   jakoby omládla, skvělá   podívaná a cirkusové   prostředí ještě umocňuje   magickou atmosféru tohoto   filmu.
Stucik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2021
Vlak do neznáma
Pod tímto názvem se také   uvádí.
...........................   ..............................   ...................... .
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Že je Christoph Waltz   psychopat, o tom už jsme   měli možnost se   přesvědčit v Hanebných   parchantech. Voda pro slony mi   to zase jenom potvrdila. A   přitom si nepotřebuje   pomáhat potetovanými   tlapami, stačí jen bodák na   slony a jde z něj strach,   který neukočíruje ani   nadpozemsky krásná Reese. Co   se týče Pattinsona,   vyloženě mi nevadil, jenom   ty jeho pohledy stranou, by si   mohl odpustit. Možná si   myslí, že je to sexy pro   upíry, ale není. Slonice   Rosie mi bylo líto, ale jako   správná ženská si   dokázala zjednat pořádek. A   celý film jsem byla ráda,   že mám práci, při které   mi nehrozí, že mě někdo   vyhodí z vlaku.
Matematicka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Oddechový film
Pro mě typicky oddechový   film. Krásná výprava,   krásní herci, zajímavý   příběh několika lidí,...   ale víc neočekávejte. V   hodnocení přidávám za   krásného slona, protože   sloni jsou má slabost. Taky   se mi velmi líbilo   prostředí amerického   cirkusu, z kterého jsem   ještě žádný film   neviděla. Obsahuje i   některé trochu naivní   scény - např. když Marlen s   Jacobem vyskočí z jedoucího   vlaku přímo na cestu nebo i   happyendová scéna je dost   přitažená za vlasy :-)   Prostě krásná romantika,   krásný cirkus, ale nic víc.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2016
Poměrně ohraná zápletka   příběhu zakázané lásky,   ale její replikace   neselhává, tak všechny   ostatní složky filmu -   herecké výkony, výprava,   kamera, střih, hudby, režie   atd. Vše zvládnuté, ve   všem odveden solidní výkon.   Nic nahoru ani dolů. Prostě   zvládnuté řemeslo.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Takový americký cirkus   Humberto.Tuctový příběh s   celkem předvídatelným   koncem.Kamera a atmosféra   cirkusového prostředí je   však kouzelná.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2011
To vysoké hodnocení od   některých členů mě   překvapuje.No je fakt,že   každý má jiný vkus anebo   hodnotí podle obliby   herců.Opravdu je to   příběh,který už tu   mnohokrát byl,jen tentokrát   se odehrává v cirkusovém   prostředí.Sama jsem váhala   mezi 6 a 7.
albez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2011
celkem OK
Jde o "limonádu" z   cirkusového prostedí. Dobře   technicky proveden, dobrá   kamera, střeihy jen celkem   tuctový příběh. Ale dá se   na to koukat o ztracený čas   nejde.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53349minih53349Fish Tank (2009) 
Fish Tank n
minih17625minih17625Pyšná princezna (1952) 
Pyšná princezna n
minih11088minih11088Lady L (1965) 
n
minih102723minih102723Dosáhnout na měsíc (2013) [2k digital] 
Flores Raras n
minih95904minih95904Národní klenoty (2012) [TV cyklus] 
Národní klenoty n
minih41300minih41300Frankenstein (2004) [TV minisérie] 
Frankenstein n
minih45849minih45849Ztracená (2001) 
Lost and Delirious n
minih62141minih62141Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 
Luftslottet som sprängdes n
minih75329minih75329Die Leibwächterin (2005) [TV film] 
Die Leibwächterin n
minih45898minih45898Ta záležitost s Gray (2006) 
Gray Matters n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... podle Le Corbus...

05:00 - 05:30

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/ (2014) [TV pořad]

05:00 - 05:30

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

19 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Pan Pip (2012)

02:55 - 05:20

129 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190672
Osobností: 698188
Fotografií: 765168
Plakátů: 377329
Obsahů a biografií: 178495

Poslední komentáře

Mikýřova hysteorie českých dějin...

Mikýřova hysteorie českých dějin
by mě zajímalo co tě lidem   je, taková nuda, to už i ty   Bábovky a plechovky pobavili   víc

Autor: tobogaan | Hodnocení: 1 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
tpč hodně zaseklý v čase,   tohle by prošlo možná tak v   devadesátkách, dneska už   vůbec

Autor: bazen | Hodnocení: 2 / 10

Sedm schodů k moci (2023) [TV se...

Sedm schodů k moci
Hah. Nemám rád dilinky co   tohle dělaj, úplně je mi z   toho fyzicky zle, ale   naštěstí byl po ruce joint   tak jsem toho využil. Ale   jednou to stačilo. Úplný   závěr nijak nepřekvapí...

Autor: chipsy

Příliš vzdálený most (1977)

Příliš vzdálený most
Bitva o Arhnem (Operace Market   Garden) byla největší   výsadkovou bitvou v druhé   sv. válce a je považovaná   za poslední vítězství   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 8 / 10

Kokosové ořechy (1929)

Kokosové ořechy
Prvních dvacet minut je na   odpad. Pak ovšem přijdou ti   dva a hned to začne. Ti   vlastně oživí celý film.   Až na zbytečné hudební   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Renáta Doleželová

Doleželová Renáta

Tamara Tunie

Tunie Tamara

Pavel Mang

Mang Pavel

Jane Alexander

Alexander Jane

Crash Landing

Crash Landing
Crash Landing

Dva na houpačce (Two for the Seesaw)

Dva na houpačce
Two for the Seesaw

Konfident (eŠteBák)

Konfident
eŠteBák

Šelest na srdci (Le Souffle au coeur)

Šelest na srdci
Le Souffle au coeur

Jolie Lennon

Lennon Jolie

Sama uprostřed noci

Sama uprostřed noci
Sama uprostřed noci

Naposled navštívené:
Renáta Doleželová

Doleželová Renáta

Tamara Tunie

Tunie Tamara

Pavel Mang

Mang Pavel

Jane Alexander

Alexander Jane

Crash Landing

Crash Landing
Crash Landing

Dva na houpačce (Two for the Seesaw)

Dva na houpačce
Two for the Seesaw

Konfident (eŠteBák)

Konfident
eŠteBák

Šelest na srdci (Le Souffle au coeur)

Šelest na srdci
Le Souffle au coeur

Jolie Lennon

Lennon Jolie

Sama uprostřed noci

Sama uprostřed noci
Sama uprostřed noci