Duben
ohodnotit

Zabijáci

Fasandræberne

Další název:
The Absent One
Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
14.5.2015

Obsah filmu Zabijáci

 
Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Severská krimi posílá do kin Zabijáky, podobají se našemu Boleru

Po Ženě v kleci přichází druhý film podle úspěšné knižní série Jussiho Adlera-Olsena. Kodaňské oddělení otevře další z nedořešených případů a znovu do kin vnese všechny prvky severské krimi: náladu i brutalitu. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Aerofilms s.r.o.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
dánská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zabijáci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2023
Oddělení Q
Poté co "zkaz v láhvi" byl chaotický   a jak policie, tak vrah se chovali iracionálně,   tak tady u "Absent one" mám trochu   strach, že v prvních patnácti minutách je   jasná celá zápletka filmu- bohatý spratek   hodil vinu na svého kámoše, kterému tučně   zaplatil za to, že to vezme na sebe....a to   uběhlo prosim pěkně 13minut filmu.....a co budu   dělat zbylou hodinu a půl??....aaale tak   jednoduché to není. Sice zápletka je v   podstatě řečena už na začátku filmu, její   rozplétání je celkem napínavé a zábavné.   OpĚt skvělá kamera a herecké výkony...a   začíná to pěkně šlapat! ...co pěkně   šlapat, graduje to neskutečným způsobem.   Hodně vydařený díl, řekl bych možná   nejlepši oddělení Q!
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2019
Další výborná severská krimi. Detektivky   Adlera Olsena čtu a baví mě. Postavu Carla   Morcka a Assada bych si nepředstavila lépe.   Nejen, že předloha je výborná, ale film jí   nedělá ostudu.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Navnaděnej Ženou v kleci jsem si dal i Zabijáky   a dostalo se mi luxusního filmovýho zážitku.   Dáno jistě i tím, že už tady funguje   ztotožnění s ústřední dvojicí   vyšetřovatelů, ačkoliv ani jeden z nich není   prvoplánovej sympaťák. Zabijáci jsou přes   řadu časově rozházených retrospektiv   přehledným příběhem plným napětí. K tomu   dobře udělaný a postupně odkrývaný   vedlejší dějový linky (fyzikář). Plus   bonusově jedna naprosto výborná vtipná   hláška (ta se skupinovou lobotomií). Trochu mě   zamrzel lehce nedotaženej motiv zločinů. Heslo   „zlatá mládež se nudí“ je trochu málo, v   tomhle byla Žena v kleci o fous lepší. Přesto   bez debaty dávám Zabijákům plnej počet.
laratomb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Druhý ze série
Druhý případ ... tak tenhle mě dostal víc   než první! Ponurost i více akce. Atmosféra   napnutá od začátku. A detektivové nejsou   supermani, kterým se vždy vše zlé vyhne.   Fandila jsem Carlovu mozku víc a víc, aby ty   hajz... dostal. Závěr v jaký jsem doufala,   ikdyž ne všem přála. No už jsem zvědavá na   třetí případ.
PROCESOR
Hodnocení:
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Nemám rád násilí a tady je ho požehnaně.   Čekal jsem zajímavý thriller, ale toho jsem se   nedočkal, zato bitek a krve požehnaně, ani,   jako kriminálka, kdo, že je to tedy vrah, se   nemuselo řešit. Je to setkání se severskou   kriminálkou, který jsem zatím nepřišel na   chuť a proto snímek nebudu hodnotit...
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2016
Temné dánské krimi, které sice slibuje drsnou   podívanou jaké od severské krimi prostě   očekáváme, ale něco mi tam nesedí. Příběh   je typicky americký a postava vniřně   rozervaného policisty Carla (jo, je to ten co   hrál i v seriálu Zločin) nepůsobí tak, že by   dokázal něco vyřešit. A tak to působí moc   nepravděpodobně a severská atmosféra je díky   tomu fuč.
Doplnění: Film jsem viděl dříve,   než první příběh detektiva Carla, "Žena   v kleci, 2011", který se podle mě povedl   víc.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2015
Zajímavý a slušný krimi / thriller, který má   dobrou a uvěřitelnou zápletku, temné vyznění   a pomalu budující napětí. Škoda jen, že   snímek neměl větší tah a více akce, ale   vypadá to, že tohle přesně režisér chtěl,   méně akce a pomalejší tempo. Stopáž necelé   dvě hodiny mohla být o 20 min. kratší, ale i   tak to nebyla ztráta času!
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Parádní severská krimi
Naprosto dokonale vyvážený prostor pro všechny   postavy, kde i ty vedlejší mají svou scénu či   dialog, tak aby si divák mohl udělat obrázek   nejen o hlavních aktérech, ale i vedlejších   postavách. Film je vyprávěn v přítomným   čase s prostřihy do minulosti, ale snad v   žádným jiným filmu jsem nezažil aby to bylo   naprosto srozumitelné a krásně do sebe   zapadající. Atmosféra filmu mě přišla   taková neutrální nebyla nějak seversky   depresivní, ale po humoru až na pár   přirozených dialogovek samozřejmě ani stopy.   Filmaři se soutředili na perfektní   odvyprávění jednoho hodně drsnýho případu a   povedlo se jim to na výbornou. Napětí z toho   jak to všechno dopadne na mě zafungovalo dobře   i přes to, že mnoho indicí včetně vrahů je   nám prozrazeno poměrně záhy. Trošku mě   zamrzel konec. K tomuto případu by se mě víc   hodil nějaký temnější, sadističtější   závěr víc než akčnější finále, které ale   bylo velmi dobře zpracované. K absolutnímu   hodnocení filmu chybí jen kousek.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2015
Fasandræberne
Temný dánský thriller, který má oproti   minulému dílu jednoduchou zápletku, přesto jak   se říká v jednoduchosti je krása a i když od   samého začátku víte v jakém duchu se film   ponese, neubírá to na jeho kvalitě a já se   bavila od začátku do konce. Carl je stejný   morous, ale tentokrát se divákům už odhalil   trochu víc a jeho angažovanost v tomto případu   je ohromná. Atmosféru severských filmů tady   pocítíte ostatně jako v každém jejich filmu   ať už jde o jakoukoliv kriminálku, vzpomeňte   na Muži, kteří nenávidí ženy apod. Další   společnou věc, kterou film má s tím prvním je   to, že tam prostě není čas na nudu, protože   do děje se dostáváte s každou minutou víc a   víc a Zabijáci si hravě dokáží udržet   divákovu pozornost až do samého konce. Postavy   se drží svých vlastností a co dokážu v   tomhle filmu ještě ocenit je to, že postavy se   chovají racionálně a tak nějak typicky, tím   myslím, co je jim vlastní. Carl je nemluvka a do   všeho jde po hlavě a tady tomu není jinak, Asad   je zase klidnější, upovídanější a hlavně   je perfektním parťákem. Vynikající společná   práce, dokonalá souhra, tak by se dalo popsat   vyšetřování dvou odlišných   detektivů.
Dánský thriller, který i přes   svou jednoduchost dokáže diváka získat.   Přiznávám, že mě docela zarazila brutalita   která ve filmu je, snímek rozhodně nepůsobí   nijak pozitivně spíš naopak, ale díky tomu   všudypřítomnému zlu, které staví na   skandinávských filmech, my diváci přicházíme   na své. Zabijáci se mohou pyšnit i tou   dramatickou stránkou, která filmu dodává na   opravdovosti a nejen to. Pro mě jsou severské   státy jedničkou v kinematografii a to v   jakémkoliv žánru, ale za ty thrillery je   prostě člověk musí milovat!
Mě se Zabijáci   líbili o malinko víc než předchozí Žena v   kleci a myslím, že nebude překvapení, když   řeknu, že se těším na další případ   oddělení Q.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Dánský temný thriller ve stylu švédského   Muži, kteří nenávidí ženy,ale o třídu   slabší.Fasandraeberne prostě nemá tolik   realisticky děsivý děj s   "vymazlenými" charaktery   zúčasněných.Na druhou stranu,komu se stýská   po severském napínavém thrilleru a chce jen   zabít dvě hodiny času (nic víc),tak s tímto   snímkem nešlápne vedle.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67230minih67230Frozen (2010) 
Frozen n
minih16075minih16075Podnikavá dívka (1988) 
Working Girl n
minih23736minih23736Zdivočelá země (1997/1) 
n
minih5416minih5416Čas lásky a naděje (1976) 
Čas lásky a naděje n
minih40010minih40010Polojasno (1999) [TV film] 
Polojasno n
minih43044minih43044Americká kletba (2005) 
An American Haunting n
minih102157minih102157Der Frosch mit der Maske (1959) 
Der Frosch mit der Maske n
minih62784minih62784Dare (2009) 
Dare n
minih140535minih140535Taxi 121 (2016) 
Taxi 121 n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Žena v kleci (2013)

 Žena v kleci (2013)
Žena v kleci n
Kvinden i buret
Žánr: thriller / krimi
Země: Dánsko / Spolková republika Německo
Režie: Mikkel Nørgaard

(pokračování)

Zabijáci (2014)Zabijáci (2014)Zabijáci (2014)Zabijáci (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10