Duben
ohodnotit

Žena v kleci

Kvinden i buret

Další název:
The Keeper of Lost Causes; Žena v klietke
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
31.10.2013
„Oddělení Q otevírá první nevyřešený případ“

Obsah filmu Žena v kleci

 
Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Mikkel NørgaardMikkel Nørgaard  
hraje:
Nikolaj Lie KaasNikolaj Lie Kaas.....Carl Mørck [39]   
Fares FaresFares Fares.....Assad [40]   
Sonja RichterSonja Richter.....Merete Lynggaardová [39]   
Mikkel Boe FølsgaardMikkel Boe Følsgaard.....Uffe Lynggaard [29]   
Søren PilmarkSøren Pilmark.....Marcus Jacobsen [57]   
Troels LybyTroels Lyby.....Hardy [46]   
Rasmus BotoftRasmus Botoft.....Tage Baggesen [41]   
Patricia SchumannPatricia Schumann.....Søs [37]   
Michael BrostrupMichael Brostrup.....Børge Bak [48]   
Marijana JankovicMarijana Jankovic.....Tereza [31]   
Peter PlaugborgPeter Plaugborg.....Lasse [33]   
Marie MondrupMarie Mondrup.....Helle [36]   
Per Scheel-KrügerPer Scheel-Krüger.....Anker   
Anton HonikAnton Honik.....Jesper   
Lane LindLane Lind.....ředitelka Egely [68]   
Pernille LyneborgPernille Lyneborg.....Ulla   
scénář:
Nikolaj ArcelNikolaj Arcel  
námět:
Jussi Adler-OlsenJussi Adler-Olsen.....stejnojmenný román (2007, česky Host, Brno 2011) [62]   
hudba:
Patrik AndrénPatrik Andrén  
Uno HelmerssonUno Helmersson  
Johan SödeqvistJohan Södeqvist  
kamera:
Eric KressEric Kress  
střih:
Morten EgholmMorten Egholm  
Martin SchadeMartin Schade  
trailer
Distributor v ČR:
Aerofilms s.r.o.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
dánská, švédská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Žena v kleci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Před časem jsem se přes knížky Jo Nesba   pokusil seznámit s mánií ohledně severské   kriminálky, ale úplně se mi to nepodařilo.   Nicméně filmová Žena v kleci mě bavila na   první dobrou. I když to nemám úplně   zmapovaný, řekl bych, že Nesbův Harry Hole je   hodně podobnej tady Carlu Morckovi. V podstatě   bezemoční suchar a trochu alkoholik s   upozaděným a evidentně na hovno rodinným   zázemím. Žena v kleci je chytře vymyšlená   story s využitím mešuge bratra, i když scény   s „ženou v kleci“ byly na můj vkus trochu za   čarou a evokovaly mi horory typu Saw, který fakt   nemám rád. Ve srovnání se Zabijáky má Žena   v kleci výrazně promakanější motiv pachatele,   přesto mě Zabijáci bavili víc.
laratomb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2018
První ze série
První případ ... první seznámení s detektivy   a zajímavým případem. Pozvolna se dostanete do   děje a pak už jsem nemohla přestat. Byla jsem   zvědavá jak to dopadne. Carl je fakt zvláštní   "druh" ale zvyknete si na něj. :-) Jak   vidět i dobrá krimi jde bez přehnaných   akčních scén. Za mě dobrý ... a možná se   pustím i do knížky.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2017
Žena v kleci a odložený komisař
Tento film jen dokazuje, že na chladném severu   se temným kriminálním thrillerům stále více   a více daří. Po přestřelce, která se   nepovedla úplně na výbornou, je komisař Carl   Mørck „za trest“ přeložen do nově vzniklé   sklepní kanceláře pro odložené případy kde   je vytvořena sekce "Q", které by měl   se svým novým kolegou Assadem jen přerovnávat   v archivu. Ovšem paličatý komisař se přes   veškeré zákazy pouští do vyšetřování   případu političky Merete Lynggaardové, která   měla před pěti lety spáchat sebevraždu. Pro   nového člena oddělení jsou ale důkazy víc   než rozporuplné…
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2016
Jako severské krimi to příliš nevypadá,   spíš jako německé "Místo činu",   ostatně koprodukce je i uvedena. Kromě toho, že   mi nesedí charakter hlavního hrdiny je zápletka   celkem nadějná a jako jedna epizoda dlouhého   serílu by to bylo ucházející. Před   "Ženou v kleci" jsem viděl i   "pokračování", tj. "Zabijáci,   2014" a tam je tendence spíš   sestupná.
Jako běžné napívavé a mírně   drsné evropské krimi to je dobré. Kdo čeká   drsnou severskou detektivku tak bude spíš   zklamán.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2016
Námět příběhu je sice prozaický, ale   atmosfericky vygradovaný do maxima. Únos ženy   aby někde zavřená, v tomto případě v   přetlakové komoře, musela velice dlouhou dobu   snášet muka, bylo vždy věrným námětem   převážně pro horory. Tento snímek se však   veze na poli temného thrilleru, který nikam   nespěchá a velmi poctivě veškerému vývoji   dává svůj patřičně náležitý čas. Děj je   tak velice chytlavý a to i bez pomoci jakýkoliv   akčních scén. Určitého klišé se   scénárista ani zde nevyvaroval, ale dá se to   přehlédnout. Po herecké stránce nelze nic   vytknout. Síla osobnosti vyzařuje naprosto z   každé postavy a nenechá v ničem na pochybách.   To vše za podpory výborné kamery ve spojení s   vynikající hudbou slibující skutečně   dokonalý filmový zážitek. Tzv. severská   kriminálka ani tentokrát nezklamala a tak lze   jen doufat že s detektivní dvojicí Carlem   Mørckem a Assadem vznikne daleko více snímků.   Zaslouží si to.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2015
Solidní krimi/thriller, který má napětí,   tajemnou atmosféru a sympatickou partu, kterou   pak můžete vidět v dalším filmu Zabijáci   (2014) jen případ je jiný. Ale klidně bych se   i do třetice s oddělením pro nevyřešené   případy rád setkal.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Queen - Under Pressure.
Seversky ponurý a bezútěšný příběh ze   zaprášeného policejního archivu ve sklepě, v   jehož průběhu mi v hlavě duněli Queeni a   jejich klasika Under Pressure :-)) Aneb ucouraná   a místy i lehce nudná dánská depresárna o   tom, že za jízdy se nemá nejen mluvit na   řidiče, ale ani si s ním hrát na slepou bábu!   Též návod pro všechny začínající   kreativní psychopaty, jak spojit příjemné s   užitečným a jak svou oběť psychicky zdeptat a   dostat ji pod tlak. Provinilou dámu sbalit,   ošustit, jako by se (před 20 lety)   nechumelilo... a pak tu buchtu šoupnout do   papiňáku! Dvě nejděsivější scény filmu?   Zubaře se bojím odjakživa, takže mi zvedla   kufr ta tfujtajbl scéna Sama sobě dentistou. A   podruhé mi běžel mráz po zádech, když se   kriminalista Carl Mørck po hodině a půl   kožených a otrávených ksichtů poprvé pokusil   usmát. Brr... TOHLE byla ta největší hrůza!   Shrnuto: Kvalitně tísnivé, ale očekávatelný   vývoj, pro mě navíc absence alespoň jedné   sympatické postavy.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2014
Další severská msta....
Severské kriminálky a seriály, považuji za   jedny z nejlepších. Vždy mají dokonale   propracovaný příběh, zajímavé postavy,   ponurou a trochu depresivní atmosféru, severskou   chladnost, tajemnost, nečekané zvraty a   šokující odhalení. Tohle vše má i Žena v   kleci, ale přesto vše, mi tam něco chybělo,   takové to nakopnutí, mně to přišlo strašně   jednoduché, nudné, hlavní postavám jsem   dvakrát nefandil a ani to rozuzlení mě na zadek   neposadilo. Mně to přišlo jako tuctová krimi v   TV a ne zpracování pro velké platno. Ještě to   končí tak, jakoby se měl rozjet výživný   severský seriál, pač Žena v kleci je prvním   případem nového oddělení s názvem Q. Na   jedno kouknutí to ale určitě je, taková   chladná jednohubka na večer jako dělaná. Za   mě 60%
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2013
Fakt dost dobrý...
Detektivky, které nejsou z USA, pro mě mají   své kouzlo. Francouzské, švédské... tím   nechci zatratit všechny americké. A dnes jsem   viděla dánskou "Ženu v kleci". Kdyby   byl hlavní hrdina - detektiv - trochu   sympatičtější, dala bych deset hvězdiček,   takhle jednu ubírám. Film měl spád, žádné   hluché místo, byl napínavý. Jen tak dál!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39620minih39620Této noci v tomto vlaku (1984) [TV inscenace] 
Této noci v tomto vlaku n
minih13464minih13464Náhlý úder (1983) 
Sudden Impact n
minih48721minih48721Nemilosrdný střelec (2007) 
Sukiyaki Western Django n
minih99516minih99516Únos (2012/1) [2k digital] 
The Factory n
minih13243minih13243Muži nestárnou (1942) 
Muži nestárnou n
minih9034minih9034Chvění 2: Vrátili se zpět! (1996) [Video] 
Tremors II: Aftershocks n
minih27478minih27478Temná legenda (1998) 
Urban Legend n
minih16412minih16412Poprask na silnici E 4 (1979) 
Poprask na silnici E 4 n
minih37890minih37890Sladkých sedmnáct (2002) 
Try Seventeen n
minih102662minih102662Dokonalá skrýš (2012) 
Stash House n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zabijáci (2014)

 Zabijáci (2014)
Zabijáci n
Fasandræberne
Žánr: thriller
Země: Dánsko
Režie: Mikkel Nørgaard

(pokračování)

Žena v kleci (2013)Žena v kleci (2013)Žena v kleci (2013)Žena v kleci (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Babiččina smrt (1999) [TV epizod...

Babiččina smrt
Babiččina smrt je opět   spíš průměrný díl,   který vylepšují některé   scénky a hlášky. Dobrá je   Kitty, pobaví Kelso,   legrační je bitka v baru a   to okolo, ale celkově jak   jsem psal na začátku.

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10