Duben
ohodnotit

Zrození šampiona

The Blind Side

Další název:
Splnený sen (SK); Blind Side - Die große Chance
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
129 minut
„O nevzdělaném chlapci bez domova a rodiny, který se z dítěte ulice promění v hvězdného sportovce.“

Komentáře k filmu Zrození šampiona

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Užasný film o ženě s   otevřeným srdcem. O ženě,   která adoptovala   "černého" chlapce   "Big Mickeya", když   jej našla na ulici. Dvě   hvězdičky jsem odebrala   proto, že toto není moc   reálné u nás v ČR. Sandra   Bullock svou roli zahrála   opravdu skvěle, klobouk   dolů.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2013
Zajímavý příběh u   kterého se nemohu ubránit   skeptičnosti, neboť   nevěřím, že vše   probíhalo tak relativně   hladce. Velmi se mi líbily   vztahy v rodině a Sandra si   roli evidentně užívala.   Otázkou je, jestli její   výkon na Oscara byl. Ale   vzhledem k jejím   dřívějším polohám, je   tato role přeci jenom   zajímavým posunem. Pro mě   navíc obohacením v podobě   objevení Tima McGrawa,   známého zpěváka.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Zrození šampiona
Tenhle film nehodnotím za 10   kvůli tomu, že byl   nominován na Oscara, ale   hlavně díky dojemnému   příběhu černošského   chlapce Mike Ohera, který   nemá kde žít, ale jednoho   dne se mu do života připlete   Sandra Bullock. Je to   příběh plný emocí,   smutek, radost. Všechno to v   tomhle filmu je. Sandra   Bullock, je úžasná jako   vždycky ale přece jen tady   je nejlepší, samozřejmě   plně chápu toho OSCARA.   Nikdo jiný by si ho   nezasloužil víc. Takovéhle   filmy by se měli točit   častěji, protože přestě v   těchle rolích( skutečných)   se pozná jaký je kdo herec.   A Sandra byla 100%
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2012
Sportovní drama, navíc podle   skutečné události,   doplněný skutečnými   fotografiemi v závěrečných   titulcích . Jestli to tak   bylo doopravdy ,tak klobouk   dolů pře tou paní
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2014
A další příklad toho, že   film podle Američanů nemusí   obsahovat kvalitu, ale stačí   aby děj zasahoval do fotbalu,   občanské války či druhé   sv. války, protože tenhle   film je dětská slabost,   která ani nejde dokoukat.   Prostě pohádka, ale od   začátku.
Začátek   vás trošku zaujme a jste   zvědaví a nedočkaví, až   se na scéně zjeví Sandra.   Zde musím říct, že její   výkon rozhodně nebyl na   Oscara, hrála průměrně,   ale protože hraje ve filmu o   Americkém fotbale, tak má   podle Amíků Oscara   zaslouženého. Výkon Aarona   byl typicky pro děti, holt,   nějak to zahrál, neříkám,   že špatně, ale rozhodně   neoslní.
A příběh   filmu je nudný, nic se   neděje a pořád a pořád se   filmaři zabejvají Oherem,   což už pak leze krkem.

Sečteno a   podtrženo - film nudný,   Sandra průměrná, ale   protože je film o fotbale,   tak to přece musí Amíci   ocenit.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.6.2013
Ladění do podbízivých   tónů rodinných snímků s   obrázky dokonalých   amerických rodinek už samo o   sobě zapříčinilo   podezření na hodně do   růžova přibarvenou   inspiraci skutečným   příběhem, kde lze bez obav   věřit jen matriarchátu,   nesmlouvavě vládnoucím v   Touhyovic sídle, což si mě   však nemohlo získat pro   smýšlení, které o ženách   tohoto typu chovám. Ale i   dál mě vesele míjely   všechny trumfy, které měl   snímek v úmyslu vynášet,   včetně oscarového výkonu   Sandry Bullock, kterým se od   "Slečny Drsňáka"   odlišila jen tím, že ji   lépe oblékli a nejedla   rukama, ale budiž uznáno,   že mezi ostatními, totálně   nezajímavými postavami,   opravdu vynikla. Každopádně   dobráckému tlouštíkovi   nelze nepřát štěstí,   které si zřejmě i   zasloužil, jen doufám, že   ho nespatřím otevírat   dveře štábu z MTV Cribs,   aby mně po prohlídce svého   kýčovitého domova oblažil   rozloučením "Tak a teď   vypadněte!"...
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Já jsem ve snímků příliš   klišé neviděl. Děj byl   naprosto logický,   příjemný, žádné hloupé   zvraty...Trošku pohádkové,   ale přesto reálné a   pochopitelné. Herecké   obsazení a výkony pro mě   byly na jedničku. Rozhodně   doporučuji
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Když jsem si film pouštěla,   neměla jsem žádná velká   očekávání. Jenže The   Blind Side se rozhodlo mi   vyrazit dech. V mém   žebříčku je to   pravděpodobně nejlepší   film se Sandrou Bullock, co   jsem dosud viděla. Postava   Leigh Anne je prostě k   sežrání. Její poučování   rugbyového týmu jsem si   musela pustit ještě jednou,   protože taková sranda se v   dramatech často nevidí.   Vůbec mě potěšilo, že se   tu z osudů obyvatel Hurt   Village nědělá klasická   hollywoodština, nutící nás   ke zkrápění balíku   kapesníků. Přitom však   film důstojně a   přesvědčivě ukáže Mikovu   minulost i druhou (a   nebezpečnější) půlku   města. Filmu zkrátka   nechybí vtip, nadsázka ale   ani námět k zamyšlení,   stejně jako mi připadá, že   ztvárnění rodiny   Tuohyových je nějak moc   idylické, ale to už je   poznámka čistě na okraj.
Cash89
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2010
Sportovní příběhy které   se pyšní tím, že se   skutečně staly, patří mezi   mé oblíbené...Může to   vypadat jako kýč nebo   hloupost, ale přece jen to v   sobě ukrývá malé   poselství – nic není   nemožné!!!Patrně bych si   tohoto filmu nikdy nevšiml   kdyby nebyl nominovaný na   “plešouny”...Bůh chraň   tyto filmy které nemají   patřičnou propagaci, prošli   by okolo mě a já bych o tom   ani nevěděl, protože vím   že to v našem kině nikdy   dávat neboudo...I když je to   sportovní příběh, v   mnohém mi to připomínalo   Gran Torino, musím podotknout   že Torino se mi fakt   páčilo...Velkým pozitivem   podobných příběhů je   fakt, že nehrají jen na   dramatickou strunu, ale jsou   tam I světlé momenty, které   z těchto příběhů činní   to   skutečné...Pravděpodobně   film ocenění nezíská, ale   byla by chyba ho   propásnout!!!
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2012
Film na nedělní odpoledne.   Typická hollywoodská   malinová omáčka. Stoupá v   ceně, pokud je opravdu   natočen podle skutečné   události, ale já hodnotím   film a ne život a ten je   celkem tuctový i když   chytlavý.   "Michaelovi" jeho   veliké štěstí ze srdce   přeji, přesto hodnotím tak   jak hodnotím.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2010
nóóó...
...je to "amerika",   to jo, ale není to takové   tlačení na slzné kanálky,   aby to bylo nepříjemné.   Zajímavé, jaký scénář   vymyslí sám život...U   tohohle filmu mi bylo skvěle,   protože jsem byla celou dobu   mezi fajn lidmi: samozřejmě   Mike a sympaticky otrkaná   Leigh Anne Sandry Bullock, ale   i slečna Sue a celá rodina   Tuohyů, včetně nenápadné   Collins a taťky Seana, jehož   dialogy s manželkou patří k   perlám snímku...
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Moje oblíbená herečka   Sandra Bullock postavená do   role velké matky s přímým   a ušlechtilým názorem, co   řekne tak to bude. Vše bylo   na správném místě.   Scénář, kamera, střih,   hudba, režie i hlavní   postavy. Neobyčejný   příběh Micheala " Big   Mike", který zapadl do   role a byl neuvěřitlně   citlivou osobou. Převrátil   se mu celý život na ruby.   Super drama.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Film je to výborný,   chytlavý a zábavný, i když   hodně sterilní. Američani   jsou myslím posedlí tímto   druhem filmů, proto ten   úspěch. Tahounem filmu je tu   neuvěřitelně milý   černošský chlapec a divná   máma, která si ho vyhlídne,   aby se o něho postarala a   prosadila ho. Dá se v tomto   příběhu tušit něco   hluboce problematického a   závažného, a proto mi   naprosto vadila ta ideální   přímočarost, kterou   příběhu předepsal   scénář. Zůstává tak   pouze povrchním vyprávěním   a to považuji za velikou   slabinu konečného vyznění   příběhu.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2010
Výborný film, doufám, že   Sandra Bullock se oskara za   roly v tomhle filmu dočká.   Byla vynikající. Je až k   neuvěření, že film je   natočený podle skutečné   události. Myslím, že nikdo   jiný než Leigh Anne Touhy by   se k opuštěnému   afroameričanovi nezachoval   tak pěkně. Je to hodně   silný a dojemný příběh.   Určitě doporučuju všem.   Moc se mi to libílo a   myslím, že i ostatní budou   s filmem spokojení. Rozhodně   je to jeden z kvalitnějších   filmů.
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Není moc filmů, které vás   drapnou na začátku "za   srdíčko" a celou dobu   svého trvání vás drží a   nepustí. Tento film jím   jednoznačně je. Úžasný   příběh lidí, kteří se   potkají v pravý čas na   správném místě a Sandra   Bullock je prostě perfektní.   Jen víc takových počinů.
mrejca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Sandra válí ♥ a příběh   je velmi milý a dojemný.   Kdyby nebyl podle skutečných   událostí, bylo by to jako   pohádka.
issoumaila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Celkovo možno povedať, že   The Blind Side je vynikajúci   film. Herecké výkony sú   viac než len pravdivé.   Nevnucujú sa nám.   Púšťajú si nás stále   bližšie a bližšie.   Dialógi nás neotravujú   práve naopak počuť z nich   život a záujem o ktorý   predsa tak veľmi stojíme.   Príbeh človeka pohltí viac   než si dokáže predstaviť a   to je to pravé   "orechové" čo mi   nedáva inak než zatlieskať   a vzdať hold režisérovi a   jeho kumpánom za bravúrne   odvedenú prácu... Bravooó!
ThePest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Naděje umírá poslední
Je pravda, že tento film je   klasické Hoolywoodské   „klišé“ . Mladý nikdo   potká někoho, který ho   dostane na výsluní. Ale i   před tento otřepaný děj,   je zde něco co Vás zaujme.   Je to přirozenost a sžití s   rolí Quintonem Aaronem a   Sandrou Bullock. Poto ho   doporučuji všem milovníkům   lepších zítřků.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29011minih29011O moudré Sorfarině (1995) [TV inscenace] 
O moudré Sorfarině n
minih117923minih117923Chraň nás od zlého (2014) [2k digital] 
Deliver Us from Evil n
minih17541minih17541Ptáci (1963) 
The Birds n
minih85625minih85625Plán útěku (2013) 
Escape Plan n
minih2978minih2978Anastázie (1956) 
Anastasia n
minih35829minih35829Letuška 1. třídy (2003) 
View From the Top n
minih47869minih47869Podvod (2008) 
Deception n
minih151897minih151897Zrodila se hvězda (2018) 
A Star is Born n
minih68869minih68869Past (2010) 
Stone n
minih40445minih40445Smrtelná lavina (2005) [Video] 
Sub Zero n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dívka světových parametrů (197...

15:00 - 16:05

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Medvědi z Aljašky

15:00 - 15:55

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Taková normální rodinka (2008)

14:15 - 16:25

67 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Extra

15:15 - 15:35

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190666
Osobností: 698159
Fotografií: 765168
Plakátů: 377322
Obsahů a biografií: 178488

Poslední komentáře

Stíny Manhattanu (2016)

Překvapení

Stíny Manhattanu
Film se mi líbil, jen mi   nějak ušlo, proč ta   Crowleyová po novináři   vlastně chtěla, aby se   dobral pravdy, když ji jako   jediná znala a více >

Autor: Falco11 | Hodnocení: 8 / 10

Mrtví neumírají (1990)

Jako by

Mrtví neumírají
na člověka dýchla   atmosféra lehce plynoucích   devadesátek, do níž se u   nás tak výtečně obtisklo   duo Vorlíček-Macourek.   Víceméně více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 6 / 10

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Allen Garfield

Garfield Allen

James MacDonald

MacDonald James

Katherine Waterston

Waterston Katherine

Krásní motýli (Bellas mariposas)

Krásní motýli
Bellas mariposas

Růžové brýle

Růžové brýle
Růžové brýle

Partička (SK) (Partička)

Partička (SK)
Partička

Panenka

Panenka
Panenka

Ted Post

Post Ted

Max Montavon

Montavon Max

Suzy Elmiger

Elmiger Suzy

Naposled navštívené:
Allen Garfield

Garfield Allen

James MacDonald

MacDonald James

Katherine Waterston

Waterston Katherine

Krásní motýli (Bellas mariposas)

Krásní motýli
Bellas mariposas

Růžové brýle

Růžové brýle
Růžové brýle

Partička (SK) (Partička)

Partička (SK)
Partička

Panenka

Panenka
Panenka

Ted Post

Post Ted

Max Montavon

Montavon Max

Suzy Elmiger

Elmiger Suzy