Duben
ohodnotit

Obsah filmu Buffy, přemožitelka upírů

 
Poté, co Buffy podpálila v L.A. tělocvičnu plnou upírů, přestěhovala se s matkou do zdánlivě klidného městečka Sunnydale. Myslela, že s prací přemožitelky nadobro zkoncovala, jenže knihovník Giles není jen knihovník, ale nový pozorovatel a Angel není jen krásný chlapík, ale má i pěkné špičáky. Ještě že tu jsou Alex a Willow a nakonec i protivná rostleskávačka Cordelie může být k něčemu dobrá, protože Pán se vzbudil a má hlad!

Autor: Gia11
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joss WhedonJoss Whedon (21 dílů) 
James A. ContnerJames A. Contner (20 dílů) 
David SolomonDavid Solomon (19 dílů) 
David GrossmanDavid Grossman (13 dílů) 
Michael GershmanMichael Gershman (10 dílů) 
Bruce Seth GreenBruce Seth Green (8 dílů) 
hraje:
Sarah Michelle GellarSarah Michelle Gellar.....Buffy Summers   (144 dílů)  
Alyson HanniganAlyson Hannigan.....Willow Rosenberg   (144 dílů)  
Nicholas BrendonNicholas Brendon.....Xander Harris   (143 dílů)  
Anthony HeadAnthony Head.....Rupert Giles   (122 dílů)  
James MarstersJames Marsters.....Spike   (96 dílů)  
Emma CaulfieldEmma Caulfield.....Anya   (81 dílů)  
Michelle TrachtenbergMichelle Trachtenberg.....Dawn Summers   (66 dílů)  
Kristine SutherlandKristine Sutherland.....Joyce Summers   (58 dílů)  
David BoreanazDavid Boreanaz.....Angel   (57 dílů)  
Charisma CarpenterCharisma Carpenter.....Cordelia Chase   (54 dílů)  
Amber BensonAmber Benson.....Tara Maclay   (47 dílů)  
Seth GreenSeth Green.....Daniel 'Oz' Osbourne   (39 dílů)  
Marc BlucasMarc Blucas.....Riley Finn   (31 dílů)  
Danny StrongDanny Strong.....Jonathan Levinson   (28 dílů)  
Tom LenkTom Lenk.....Cyrus   (27 dílů)  
Eliza DushkuEliza Dushku.....Faith   (20 dílů)  
scénář:
Joss WhedonJoss Whedon (24 dílů) 
Marti NoxonMarti Noxon (24 dílů) 
Jane EspensonJane Espenson (23 dílů) 
David FuryDavid Fury (17 dílů) 
Douglas PetrieDouglas Petrie (17 dílů) 
David GreenwaltDavid Greenwalt (8 dílů) 
námět:
Joss WhedonJoss Whedon (144 dílů) 
hudba:
Christophe BeckChristophe Beck (58 dílů) 
Robert DuncanRobert Duncan (20 dílů) 
Walter MurphyWalter Murphy (12 dílů) 
Shawn K. ClementShawn K. Clement (10 dílů) 
Sean MurraySean Murray (10 dílů) 
Douglas RomayneDouglas Romayne (2 díly) 
kamera:
Michael GershmanMichael Gershman (82 dílů) 
Raymond N. StellaRaymond N. Stella (61 dílů) 
Kenneth ZunderKenneth Zunder (2 díly) 
Michael D. O'SheaMichael D. O'Shea (1 díl) 
střih:
Regis KimbleRegis Kimble (32 dílů) 
Peter BasinskiPeter Basinski (26 dílů) 
Skip MacDonaldSkip MacDonald (20 dílů) 
Marilyn McMahon AdamsMarilyn McMahon Adams (10 dílů) 
Kimberly RayKimberly Ray (8 dílů) 
Tammis ChandlerTammis Chandler (8 dílů) 
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Buffy, přemožitelka upírů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2022
Po 20 letech jsem to konečně dokoukal:)
A fakt se mi to líbilo. Ačkoli to bylo   pochopitelně myšleno pro generaci, ve které   jsem se narodil a tím pádem už jsem na to byl v   podstatě starej, tak tehdy, když se to   vysílalo, tak jsem prostě viděl jen první   řadu, protože jsem raději děvčata uháněl   než sledoval v telce. Dnes už to mám naopak:)   Takže jsem to díky Disney+ viděl, navíc i s   lepším dabingem, než byl na Nově, protože   když jsem viděl pár dílů v originále, tak   jsem zjistil, že ten nováckej překlad byl   naprosto tragickej. No během té první řady   jsem to skoro vzdal, ale naštěstí od té druhé   se to pořádně rozjede. No a překvapivě Buffy   opravdu nebyla moje nejoblíbenější postava.   Nebyla dokonce ani v první trojce. Já měl   nejraději Willow a Taru, takže závěr šesté   řady mě vyloženě a fakt pořádně naštval.   Sedmou jsem potom dokoukal čistě jen ze   setrvačnosti, ale byla naštěstí celkem v   pohodě. Za mě ale seriál mohl klidně skončit   tou pátou, kde to bylo pěkně ukončené a   nebylo nutné, aby to pokračovalo dál.   Každopádně jsem si to užil a to je na tom   nejdůležitější. To hodnocení je možná   trochu přehnané, ale mě to opravdu bavilo.
Ramilie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2020
Začala jsem sledovat jako teenager, viděla do   konce až po 13 letech jako už dospělá (a   pustila jsem si to od úplného začátku).
Za ty   3 měsíce, co mi trvalo to celé dokoukat, jsem   se u některých dílů zasmála, jindy   pobrečela, občas se i bála... nudu jsem myslím   neprožívala ani jednou, snad jen některé věci   mi připadaly trochu nelogické, nebo přitažené   za vlasy, ale bylo jich málo.
Za tu dobu jsem   ke všem postavám pociťovala střídavě   sympatie, vztek, náklonnost i nechuť, jako v   běžném životě. Hlavní postavy jsou pro mě   skoro až něco jako "nejlepší   přátelé" (jelikož je "znám"   opravdu hodně dlouho). Líbilo se mi, že každý   z nich za těch sedm let zažil i krušné a   temné chvíle, ale vždy se z nich za pomocí   těch ostatních nějak dostal a překonal to.   :)
Co se mi ale úplně nezamlouvalo bylo to, že   dávali až příliš velký důraz na to, kdo má   a nemá duši, přitom několik těch   největších hajzlů duši mělo... a taky se mi   ještě příliš nezamlouvalo takové to typické   pro devadesátkové thrillery - že je někde   člověk samotný, třeba v šatně ve škole,   začne hrát temná strašidelná hudba a šup,   objeví se nějaký démon (nebo jiná scéna, ale   stejného typu). Bylo to tam na můj vkus dost   často, i když naštěstí v pozdějších   sériích to ustoupilo.
Ve výsledku je to   prostě velmi dobře propracovaný seriál,   skvěle vyvážený humor, napětí, romantika,   akce, smutné scény... Patři tedy k mým top   seriálům a vždy to tak trochu bude srdeční   záležitost smíšená i s nostalgií. :) (Jako   teenager jsem toužila být taky přemožitelka :D   )
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Sarah Michelle Gellar alias Buffy Summers byla v   tyhle roli zatraceně sexy. Opět musela a možná   ještě způsobuje u teenegerů erotické sny a   poluce. Sunnydale rules.
jhrspike
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Tento seriál rozhodně patří mezi moje   nejoblíbenější a důvodů je plno, začnu asi   tak to ve srovnání s běžnou americkou   produkcí se tento seriál značně liší a to   především svojí originalitou, sarkastickým   humorem, který i po letech zůstává vtipný a   hlavně obsazením hlavních rolí velice   zajímavými typy herců a hereček a to do postav   ke kterým se přesně hodí, zároveň příběhy   jednotlivých epizod jsou dokonale promyšlené a   i ty méně podařené se dají s klidem hodnotit   jako kvalitní zábava, provázanost jednotlivých   epizod, všech sedmi sérií a v podstatě celého   seriálu je až neuvěřitelně silná. Charaktery   postav jsou nejen skvěle napsané ale i úžasně   zahrané a každý si najde svou oblíbenou   postavu, které fandí ať už je to samotná   přemožitelka Buffy nebo třeba charismatický   upír Spike, první láska Buffy, upír z duší   Angel mezi kterými probíhá v podstatě takový   milostný trojúhelník který je jak zábavný   tak smutný, nebo třeba komická figurka Alex,   bývalá démonka pomsty Anya, čarodějka Willow,   které se zamiluje do čarodějky Tary, další   přemožitelka Faith, která se ale obrátí na   stranu zla ale nakonec se jí podaří vrátit   zpět, sestra Buffy, Dawn která je ale více než   jen to a nakonec buffyina pozorovatele a strážce   Gilese který jí a její sestře v podstatě   nahrazuje otce a mnoho dalších postav, které se   v seriálu objevily a některé v průběhu děje   zemřeli nebo odešli pryč, to se týká   především postavy Angela který se po třetí   sérii Buffy rozhodl odejít do Los Angeles a tam   se začalo odehrávat jeho samostatné   dobrodružství v jeho vlastním seriálu   pojmenovaný jednoduše Angel, ale i tak se stále   v Buffy objevoval a to i v závěrečném díle   sedmé série, který byl posledním natočeným   dílem tohoto seriálu. Celý seriál se   neuvěřitelně vyvíjí a postupně se ze   zábavného teenagerského seriálu stane osudové   drama plné nezapomenutelných a silných   okamžiků kdy se nevyhneme těžkým   rozhodnutím, které vám mohou v okamžiku   změnit život ale i nečekaným ztrátám se   kterými je ale potřeba se vyrovnat protože   život jde dál, upíři a démoni všeho druhy   nepočkají a pekelná brána také nikdy nespí.   Buffy, přemožitelka upíru bude už navždycky   patřit mezi nejlepší seriály, co kdy vznikli a   na tom se jednoznačně nic nezmění!
3caesar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Moja srdcovka už cca 14 rokov.Hneď ako Nova   uviedla v sobotu ráno v lete 1999 1.diel,vedel   som,že mám nový obľúbený seriál.Roky   trvalo,kým som mal možnosť celý seriál   dopozerať,nakoľko po troch odvysielaných   sériách sa toho pár rokov žiadna TV u   nás,myslené ČR a SR dohromady,nechcela   ujať.Dočkal som sa,doteraz seriál rád   sledujem,nahrával som z telky pravidelne všetky   diely,proste super seriál.Dostal ma svojou   humornosťou,niektoré scénky a hlášky sú   nezabudnuteľné.Škoda,že sa nedajú zakúpiť   originál DVD v češtine.
kacii.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Tenhle seriál je prostě boží :) akorát mě   mrzí ten konec :((( ty jeho smutné oči :(((   jinak doporučuju se kouknout :)
superfilmar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Ten theme song má na mě neblahé učinky. Vždy   když to slyším startuju a sahám po   imaginární kytaře a jedu...
Sarah Michelle   Gella je krutě sexy, herci jsoi dobří, hlavně   Seth Green, David Boreanaz a James   Marsters...
Díly jsou hodně napínavé a dost   vtipné. Bohužel, některé díly jsou dost   nudné, hlavně ty ve čtvrté sérii. Jinak jde o   příjemný seriál na všední odpoledne. Je to   pro teenagery, takže ten seriál mám zatím dost   rád...
60%.
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
naposledy sem to vydel jako decko a nebylo to   spatny ale spin-off angel je lepsi ale buffy taky   neni spatna navic postavy ktere byli v buffy se   objevy i v   angelovi.spike,darla,wesley,cordelie.parkrat i   buffy a zajimave se vyvyjeji.
Ostrovan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Už pár let odrostlého puberťáka při   sledování Buffy napadne, je-li to od tvůrců   všechno myšleno vážně, nebo je Buffy vlastně   parodií, kterou jen někteří žerou tak, že si   toho vůbec nevšimnou.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Buffy - přemožitelka upírů
Nikdy jsem nebyla velký fanoušek Buffy, viděla   jsem několik dílů a nijak zvlášť mě to   nebavilo. Jediné plus seriálu jem že Buffy   hraje Sarah Michelle Gellar, jinak zhola nic!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8447minih8447Homolka a tobolka (1972) 
Homolka a tobolka n
minih74134minih74134Řidič (2011) 
Drive n
minih40670minih40670Vlajky našich otců (2006) 
Flags of Our Fathers n
minih17419minih17419Příliš hlučná samota (1995) 
Une trop bruyante solitude n
minih36784minih36784Úžasňákovi (2004) 
The Incredibles n
minih39602minih39602Člověčina (1974) 
n
minih46194minih46194Nula od Nuly pojde (2006) 
Big Nothing n
minih75881minih75881Laskavý dotek (2010) [TV film] 
The Client List n
minih47871minih47871Herkules proti babylonským tyranům (1964) 
Ercole contro i tiranni di Babilonia n
minih47957minih47957Zombie: Ostrov smrti (2006) [Video] 
L´Isola dei morti viventi n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Angel (1999) [TV seriál]

 Angel (1999) [TV seriál]
Angel n
 
Žánr: drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: James A. Contner, David Greenwalt, Tim Minear

(spin-off)

Buffy - zabíječka upírů (1992)

 Buffy - zabíječka upírů (1992)
Buffy - zabíječka upírů n
Buffy the Vampire Slayer
Žánr: komedie / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Fran Rubel Kuzui

(spin-off)

Buffy, přemožitelka upírů (1997) [TV seriál]Buffy, přemožitelka upírů (1997) [TV seriál]Buffy, přemožitelka upírů (1997) [TV seriál]Buffy, přemožitelka upírů (1997) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190601
Osobností: 697912
Fotografií: 764340
Plakátů: 376778
Obsahů a biografií: 178336

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10