Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Buffy, přemožitelka upírů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Buffy - přemožitelka upírů
Nikdy jsem nebyla velký   fanoušek Buffy, viděla jsem   několik dílů a nijak   zvlášť mě to nebavilo.   Jediné plus seriálu jem že   Buffy hraje Sarah Michelle   Gellar, jinak zhola nic!
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2009
jeden z najlepších seriálov   , ktorý je obsadený v   podstate len teenage hercami   ,len škoda ,že si nedržia   jednotlivé diely rovnakú   kvalitu
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Buffy skvělí seriál děj je   skvěle načasován,obsazení   je slušné.Práce maskéru je   obstojná tento seriál vás   nezklame.
superfilmar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Ten theme song má na mě   neblahé učinky. Vždy když   to slyším startuju a sahám   po imaginární kytaře a   jedu...
Sarah Michelle   Gella je krutě sexy, herci   jsoi dobří, hlavně Seth   Green, David Boreanaz a James   Marsters...
Díly jsou   hodně napínavé a dost   vtipné. Bohužel, některé   díly jsou dost nudné,   hlavně ty ve čtvrté sérii.   Jinak jde o příjemný   seriál na všední odpoledne.   Je to pro teenagery, takže   ten seriál mám zatím dost   rád...
60%.
satyr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
První díly seriálu jsou   slabé,ale postupem času se   stávají temnější a   lepší.Masky démonú jsou   dobře udělané a děj   jednotlivých episod se   neopakuje.
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Sarah Michelle Gellar alias   Buffy Summers byla v tyhle   roli zatraceně sexy. Opět   musela a možná ještě   způsobuje u teenegerů   erotické sny a poluce.   Sunnydale rules.
Ostrovan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Už pár let odrostlého   puberťáka při sledování   Buffy napadne, je-li to od   tvůrců všechno myšleno   vážně, nebo je Buffy   vlastně parodií, kterou jen   někteří žerou tak, že si   toho vůbec nevšimnou.
Cardigan
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2008
Je veliká skoda, ze se u nás   nevysílali vsechny rady   seriálu Buffy a ze se muzeme   jen z ruzných blogu na   internetu docíst, jak vlastne   vsechno pokracuje...
Já osobne tenhle seriál   miluju, upíri, tajemno,   démoni - to je moje. A Sarah   Michelle Gellar podala v   seriálu bájecnej výkon!!!
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2022
Po 20 letech jsem to konečně dokoukal:)
A fakt se mi to líbilo.   Ačkoli to bylo pochopitelně   myšleno pro generaci, ve   které jsem se narodil a tím   pádem už jsem na to byl v   podstatě starej, tak tehdy,   když se to vysílalo, tak   jsem prostě viděl jen první   řadu, protože jsem raději   děvčata uháněl než   sledoval v telce. Dnes už to   mám naopak:) Takže jsem to   díky Disney+ viděl, navíc i   s lepším dabingem, než byl   na Nově, protože když jsem   viděl pár dílů v   originále, tak jsem zjistil,   že ten nováckej překlad byl   naprosto tragickej. No během   té první řady jsem to skoro   vzdal, ale naštěstí od té   druhé se to pořádně   rozjede. No a překvapivě   Buffy opravdu nebyla moje   nejoblíbenější postava.   Nebyla dokonce ani v první   trojce. Já měl nejraději   Willow a Taru, takže závěr   šesté řady mě vyloženě a   fakt pořádně naštval.   Sedmou jsem potom dokoukal   čistě jen ze setrvačnosti,   ale byla naštěstí celkem v   pohodě. Za mě ale seriál   mohl klidně skončit tou   pátou, kde to bylo pěkně   ukončené a nebylo nutné,   aby to pokračovalo dál.   Každopádně jsem si to užil   a to je na tom   nejdůležitější. To   hodnocení je možná trochu   přehnané, ale mě to opravdu   bavilo.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Nejj seriál !!
Buffy přemožitelka upírů   je pro mě ten nejlepší   seriál !!! Hlavně první   tři řady ve kterých se   objevil v roli Angela David   Boreanaz !!! Ale celá ta   pojinta seriálu ( upíři )   mě velmi nadchla !!!
kaylin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Buffy
První dvě série rozhodně   super, originální, nové a   skvělé, ale postupem času,   alespoň pro mě, už to   přestávalo být ono. Z   malého městečka se Buffy   dostává na univerzitu a   příběh dostává nové   prostředí, novou šíři,   ale přiznám se, že jsem   měl raději komornost   Sunnydale a její střední   školy. Joss Whedon však   ukázal, že má nápady a že   je dokáže zužitkovat, což   má také za následek, že se   Buffy stala tak populární.   Samozřejmě za to mohla i   její představitelka, na   první pohled sladká Sarah   Michelle Gellar, která však   dokáže přemoci i to   nejhroznější monstrum.   Skvělá kombinace   teenagerské komedie, hororu a   akce.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Nezapomenutelný pár Angel a Buffi
Tento serial se mi opravdu moc   líbí odjakživa mám ráda   příběhy o upírech a tento   serial nesklamal.Krásný   příběh lemovaný   pořádným napětím a   romantikou. Příběh tak   trochu neobvyklý ale   krásný. Herecké obsazení   velice dobré.
DARKEN88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tento seriál je u mě číslo   1. Za 1. kvůli parádnímu   obsazení, za 2. kvůli ději   který jde postupně doprědu   a kvalita je čím dál   lepší.
Ramilie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2020
Začala jsem sledovat jako   teenager, viděla do konce až   po 13 letech jako už   dospělá (a pustila jsem si   to od úplného začátku).
Za ty 3 měsíce, co mi   trvalo to celé dokoukat, jsem   se u některých dílů   zasmála, jindy pobrečela,   občas se i bála... nudu jsem   myslím neprožívala ani   jednou, snad jen některé   věci mi připadaly trochu   nelogické, nebo přitažené   za vlasy, ale bylo jich málo.  
Za tu dobu jsem ke   všem postavám pociťovala   střídavě sympatie, vztek,   náklonnost i nechuť, jako v   běžném životě. Hlavní   postavy jsou pro mě skoro až   něco jako "nejlepší   přátelé" (jelikož je   "znám" opravdu   hodně dlouho). Líbilo se mi,   že každý z nich za těch   sedm let zažil i krušné a   temné chvíle, ale vždy se z   nich za pomocí těch   ostatních nějak dostal a   překonal to. :)
Co se   mi ale úplně nezamlouvalo   bylo to, že dávali až   příliš velký důraz na to,   kdo má a nemá duši, přitom   několik těch největších   hajzlů duši mělo... a taky   se mi ještě příliš   nezamlouvalo takové to   typické pro devadesátkové   thrillery - že je někde   člověk samotný, třeba v   šatně ve škole, začne   hrát temná strašidelná   hudba a šup, objeví se   nějaký démon (nebo jiná   scéna, ale stejného typu).   Bylo to tam na můj vkus dost   často, i když naštěstí v   pozdějších sériích to   ustoupilo.
Ve výsledku   je to prostě velmi dobře   propracovaný seriál, skvěle   vyvážený humor, napětí,   romantika, akce, smutné   scény... Patři tedy k mým   top seriálům a vždy to tak   trochu bude srdeční   záležitost smíšená i s   nostalgií. :) (Jako teenager   jsem toužila být taky   přemožitelka :D )
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Buffy
Tento seriál miluju, má   super herecké obsazení a je   to prostě skvělý   tenagerovský seriál. Muluju   Alexovi hlášky, ty nikdy   nemají chybu a samozřejmě   jsem fanda Angla (Davida   Boreanaze), ale to je asi   většina holek :-)
Je   ale děs, že u nás zatím   byly jen tři série, a podle   plánů novy se zatím další   ani vysílat nebudou. A to   ještě ani nemluvím o   seriálu Angel, který se   trošku s tímto seriálem   proplétá.
Leeslie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Ale jo,seriál to nebyl   špatnej.Asi první   seriál,který rozpoutal   mánii kolem čarodějnictví   a nadpřirozenu.tenhle seriál   má hlavně skvělou   atmosféru,kterou prožíváte   se seriálem-když je díl   potemnělí,tak mám blbou   náladu.Je to skvěle   vykalkulované.Škoda že nám   stupidní tv NOVA   nepřipravila všechny   série-jak nám už   milionkrát   slibovala:-(.........hodnocen?   ?:
1.série-100%,2.série-65%   ,3.série-100%,4.série-65%(za   čátek je takový   nemastný-neslaný.Všechno se   změnilo,postavi se   vyvíjí-například Willow a   některé uvízli na mrtvém   bodě-například Xander a   Gilles...to je jedno z   velkých mínusů této   série.Další problém je,že   ze začátko tam bylo až moc   humoru a něco   zajímavějšího se začalo   dít vždycky až tak v   20minutě dílu.Pak příšel   8.díl a začalo to mírně   stoupat-například díl Hush   patří celkově k nejlepším   dílům vůbec.Pak přišla na   řadu Iniciativa a tajemství   kolem nich,takže teď už to   začíná být hodně,ale   hodně zajímavý.Jedniný   zádrhel má zas jeden až   trapnej díl   4-17:Superstar,který do   tohoto seriálu ale opravdu   nepatří-to tvůrci opravdu   přestřelili),5.série-95%(Wa   u,zatim bomba.Příjemné   překvapení po nijaké   4.sérii.Buffyina sestra je   zajímavá postava a dodává   seriálu mysterioznost.Gilles   a jeho Magic Box-taky   supr.Jestli to takhle bude   dál,tak budu nadšen.Jediné   co brzdí tuto řadu je nemoc   Joyce,která nadloho brzdí   celkové tempo celé   série,takže po chvilce   přestane bavit.Jinak skvělý   začátek,spousty   speciálních   dílů-například   drama-romance 5-10,nebo   realistický díl   5-16,skvělé pokračování   5-17 a pak finále,které je   rozděleno do několika   dílů.),6.série-90%(Hodně   se ztemnilo,přitvrdilo a   hlavně se všechno   zamotalo.Buffy se vrátila,ale   trochu jiná než dřív.Z   Will se stává sebevědomá   černá čarodějka,která má   mnohdy více sil nežli   Buffy,tím se všechno   zamotává a přicházejí   krize-Tara a Will se   rozcházejí,Buffy spí se   Spikem a vše končí   tragicky,Xander se zasnoubí s   Anniou,ale svatba se   nekoná,což má také   následky.Všechno to končí   grandiozním finálem,kde   jedna z nejlepších postav   zemře a další postava se   musí "zklidnit",aby   se všechno mohlo vrátit do   starých kolejí.Ano výborný   začátek,ale po prvních   dílech začínají mít díly   kolísavou kvalitu-výborný   díl střídá nijaký,ale   všechno Vám vynahradí jedno   z nejlepších a   nejzajímavější finálních   dílů),7.série-70%(Začátek   se mi líbil-připomínalo mi   to 3.série,což je   dobře,protože tu mám hodně   rád,jenomže po první   polovině nastupuje na řadu   hlavní záporák,Prvotní   zlo-ne,že by to nebyl   špatnej záporák,je to   určitě největší   protivník,ale celá druhá   polovina se zajímá jenom o   něho.Žádný jiný   děj,pouze díl rozdělený na   10 částí,což mi trochu   vadí a občas je vidět,že   tvůrcům dochází   dech.Neříkám,že všechny   díly z druhé poloviny jsou   špatné,ale přeci jen ty   horší převládají...a to   je špatně.Postavy uvízli na   mrtvém bodě,stejně jako ve   4.sérii-Alex s Annyou   neustále řeší   důvody,proč ji Xander nechal   u oltáře a dlouho se mezi   nimi nic neděje.Willow je ze   začátku zdrcená a stále   smutná kvůli Taře(já   bohužél taky),ale později   nachází novou   známost-rozmazlenou,vůdcovsk   ou potencionální   přemožitelku Kennedy,která   mě vůbec nesedla.Nehledě na   Dawn,která si v druhé   polovině skoro ani   neškrtne.No pak se schyluje   ke konci-Buffy je   vyšachovaná ze hry,Xander   vypadá jako Jack Sparow a pak   na řadu příjde   finále,které není   špatné,ale přeci mi v něm   něco chybí-vždyť to je   úplně poslední díl,tak   tvůrci se mohli snažit   přeci jenom o trochu víc)
Tak a to je všechno,co   Vám o Buffy řeknu..

Podobné   seriály:Angel,Beverly Hills   90210,Veronica   Mars,Čarodějky,Hex...
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
naposledy sem to vydel jako   decko a nebylo to spatny ale   spin-off angel je lepsi ale   buffy taky neni spatna navic   postavy ktere byli v buffy se   objevy i v   angelovi.spike,darla,wesley,co   rdelie.parkrat i buffy a   zajimave se vyvyjeji.
Lorelai
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Tento seriál se mi velice   líbí nejlepší je Angel je   tak roztomilej škoda že   odešel,ale taky je dobrej   Spike.
mss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2010
můžu říct, že nejlepší   seriál o nadpřirozenu z   celého světa..v dnešní   době se všichni snaží o   seriály s upíry, démony a   dalšími, a v Buffy to   zachytili co nejreálněji
3caesar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Moja srdcovka už cca 14   rokov.Hneď ako Nova uviedla v   sobotu ráno v lete 1999   1.diel,vedel som,že mám   nový obľúbený seriál.Roky   trvalo,kým som mal možnosť   celý seriál   dopozerať,nakoľko po troch   odvysielaných sériách sa   toho pár rokov žiadna TV u   nás,myslené ČR a SR   dohromady,nechcela   ujať.Dočkal som sa,doteraz   seriál rád   sledujem,nahrával som z telky   pravidelne všetky   diely,proste super   seriál.Dostal ma svojou   humornosťou,niektoré scénky   a hlášky sú   nezabudnuteľné.Škoda,že sa   nedajú zakúpiť originál   DVD v češtine.
jhrspike
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Tento seriál rozhodně   patří mezi moje   nejoblíbenější a důvodů   je plno, začnu asi tak to ve   srovnání s běžnou   americkou produkcí se tento   seriál značně liší a to   především svojí   originalitou, sarkastickým   humorem, který i po letech   zůstává vtipný a hlavně   obsazením hlavních rolí   velice zajímavými typy   herců a hereček a to do   postav ke kterým se přesně   hodí, zároveň příběhy   jednotlivých epizod jsou   dokonale promyšlené a i ty   méně podařené se dají s   klidem hodnotit jako kvalitní   zábava, provázanost   jednotlivých epizod, všech   sedmi sérií a v podstatě   celého seriálu je až   neuvěřitelně silná.   Charaktery postav jsou nejen   skvěle napsané ale i   úžasně zahrané a každý   si najde svou oblíbenou   postavu, které fandí ať už   je to samotná přemožitelka   Buffy nebo třeba   charismatický upír Spike,   první láska Buffy, upír z   duší Angel mezi kterými   probíhá v podstatě takový   milostný trojúhelník který   je jak zábavný tak smutný,   nebo třeba komická figurka   Alex, bývalá démonka pomsty   Anya, čarodějka Willow,   které se zamiluje do   čarodějky Tary, další   přemožitelka Faith, která   se ale obrátí na stranu zla   ale nakonec se jí podaří   vrátit zpět, sestra Buffy,   Dawn která je ale více než   jen to a nakonec buffyina   pozorovatele a strážce   Gilese který jí a její   sestře v podstatě nahrazuje   otce a mnoho dalších postav,   které se v seriálu objevily   a některé v průběhu děje   zemřeli nebo odešli pryč,   to se týká především   postavy Angela který se po   třetí sérii Buffy rozhodl   odejít do Los Angeles a tam   se začalo odehrávat jeho   samostatné dobrodružství v   jeho vlastním seriálu   pojmenovaný jednoduše Angel,   ale i tak se stále v Buffy   objevoval a to i v   závěrečném díle sedmé   série, který byl posledním   natočeným dílem tohoto   seriálu. Celý seriál se   neuvěřitelně vyvíjí a   postupně se ze zábavného   teenagerského seriálu stane   osudové drama plné   nezapomenutelných a silných   okamžiků kdy se nevyhneme   těžkým rozhodnutím, které   vám mohou v okamžiku změnit   život ale i nečekaným   ztrátám se kterými je ale   potřeba se vyrovnat protože   život jde dál, upíři a   démoni všeho druhy   nepočkají a pekelná brána   také nikdy nespí. Buffy,   přemožitelka upíru bude už   navždycky patřit mezi   nejlepší seriály, co kdy   vznikli a na tom se   jednoznačně nic nezmění!
Harihaka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2011
Buffy, přemožitelka upírů   mi přijde jako nedoceněný   seriál, alespon u nás, v   ČR. Má skvělý humor, s   hlavními hrdiny se snadno   stotoznite. Fantasijni namet   je skvele vyuzit k vykresleni   problemu kazdého pubertáka.   A ac me osobne, obcas buffy   nekdy lezla krkem, vzdycky mě   seriál bavil. Seriál   nabízí mnoho ruzných   překvapivých náhledů na   život a neobvyklých point.
kacii.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Tenhle seriál je prostě   boží :) akorát mě mrzí   ten konec :((( ty jeho smutné   oči :((( jinak doporučuju se   kouknout :)
Marissa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Buffy the Vampire Slayer
Seriál vysílala minimálně   2x televize STV1. Všechny   série s českým dabingem.   Avšak jak už to tak bývá,   není nad původní znění.  
Seriál mám ráda   především kvůli upírské   tématice. Navíc má vtip a   vývoj postav je bezvadný. S   každou další sérií je   temnější. Nemůžu, než   dát 100%.
Pacinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Láska z dětství
Patří mězi mé   nejoblíbenější seriály.   Herci jsou skvělí a přesně   vykreslují jednotlivé   charaktery postav. Dialogy   jsou taky moc dobře psané,   vtipně psané, hlavně   Buffyin sarkasmus. První   díly jsou pro mne spíše   nostalgii, v druhé serii už   se nabírá spád. Třetí se   povedla dle mě nejvíce,   čtvrtá nic moc, ale přece   jen dala výbornou základnu   pro další pátou serii.   Šestá se také moc povedná   a u posledního dílu ukápne   slza i tomu největšímu   cynikovi.
Katusa97
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Seriál jsem si oblíbila   hlavně kvůli dvojici Buffy a   Angel.Úžasný byl taky   Angelus a ty jeho poznámky.   Buffy mám nejraději od 1. do   3. série ale i v dalších   sériích se najdou skvělé   díly. A abych nezapomněla   Cordelie byla skvělá mrcha.
Arrwin
Hodnocení:
Přidáno: 12.9.2010
prozba
cau nevite nekdo kde se da   sehnat cela kolekce Buffy   samozrejme v CZ dabingu stahli   to mam ale hledam original

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46229minih46229Oko bere (2008) 
21 n
minih8238minih8238Highlander II - Síla kouzla (1991) 
Highlander II - The Quickening n
minih50855minih50855Pobřežní hlídka (1989) [TV seriál] 
Baywatch n
minih60979minih60979StreetDance (2010) 
StreetDance n
minih38708minih38708Obchodník se smrtí (2005) 
Lord of War n
minih39694minih39694Nakládačka (2004) 
You Got Served n
minih49101minih49101Rok Jedna (2009) 
Year One n
minih33904minih33904Hadí stisk (2001) [Video] 
Venomous n
minih47660minih47660Fantastický mazel (2008) 
Cheung Gong 7 hou n
minih69316minih69316Hlavně nezávazně (2010) 
No Strings Attached n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Angel (1999) [TV seriál]

 Angel (1999) [TV seriál]
Angel n
 
Žánr: drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: James A. Contner, David Greenwalt, Tim Minear

(spin-off)

Buffy - zabíječka upírů (1992)

 Buffy - zabíječka upírů (1992)
Buffy - zabíječka upírů n
Buffy the Vampire Slayer
Žánr: komedie / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Fran Rubel Kuzui

(spin-off)

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:55 - 23:19

68 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

22:20 - 23:15

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:35 - 23:35

88 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 00:00

13 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10