Duben
ohodnotit

Případy 1. oddělení [TV seriál]

Další název:
První oddělení; Prípady 1. oddelenia; Oddělení vražd
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
63 minut
„Skutečné případy. Skutečné postupy. Skutečná kriminálka.“

Komentáře k filmu Případy 1. oddělení

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2016
Českou seriálovou tvorbu   posledních let moc nesleduju,   ale když jsem si Případy 1.   oddělení dal dvakrát a   některé díly i víckrát,   musím k tomu něco napsat.   Zaujala mě půvabná paralela   v typologii postav jako byl   ostřílený mazák   pracující hlavně s   letitými zkušenostmi   (Vlastimil Hašek/Bolek   Polívka), dva akční   hrdinové vrhající se často   bezhlavě do dobrodružných   akcí (Pavel Zedníček,   Jiří Krampol/Filip Blažek,   Petr Stach), dojemný   outsider, kterému se občas   podaří zazářit (Michal   Pešek/Miroslav Vladyka) a   nekompromisní, nepříliš   oblíbený, přitom dobře   hláškující šéf (Ladislav   Frej/Miroslav Hanuš). Oba   seriály sice pracovaly se   skutečnými případy, jenže   zatímco Malý pitaval   sklouznul k úsměvným   epizodám loupeže papoušků,   Případy 1. oddělení se   přecijen drží divácky   atraktivnějších vražd.   Práce kriminalistů je   zobrazena věrohodně, ať už   jde o akční zásahy nebo   mravenčí práci na   vyhledávání důkazů často   řadu let zpět.   Vyšetřovatelé jsou chlapi z   masa a kostí, ale záblesky z   jejich soukromí jsou tu v   míře snesitelné. Kromě   nich několik výborných   vedlejších rolí, v rámci   svého comebacku například   skvělá Regina Rázlová jako   vydíraná ředitelka   čokoládovny v epizodě   Sladký vyděrač nebo   dokonale dementní Filip   Kaňkovský coby bezradný   komplic v díle Hodinka k   dobru.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Velice dobré zpracování   skutečných (byť z   pochopitelných důvodů   režijně upravených)   zločinů s realistickým   pohledem na práci   současných kriminalistů. Z   výborného hereckého   obsazení mě nejvíc   potěšil B. Polívka, který   se tu konečně zase mohl   blýsknout v charakterní   roli. Celkově vzato - na   Případech 1. oddělení je   dobře vidět, jaké divy   dokážou dobrý scénář,   střízlivá režie a civilní   herecké výkony. Určitě   tudíž není zapotřebí   donekonečna kopírovat   přihlouplé zahraniční   krimi seriály, protože   vlastní cestou to jde také -   a líp!
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Na tomto místě si dovolím   zhodnotit celý seriál.   Každý z dílů ma logicky   svoji úroveň. Celkově   seriál oceňuji jako   nejlepší počin z poslední   doby naší domácí tvorby.   Případy jsou inspirovány   skutečnými událostmi.   Často se jedná o hodně   citlivé věci. I ta   kriminalita píše svoji   historii. Nyní jsou na   svobodu pouštěni pachatelé,   kteří se trestných činů   dopustile před dvaceti a   více lety. Jejich činy   onehdá zahýbaly míněním   veřejnosti.
Snad by   měly být natočeny další   díly. Doufejme, že si   úroveň kvality udrží.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Velmi povedený seriál podle   případů, které se opravdu   staly jak v 90. letech tak i   později. Je velké plus, že   seriál se drží nejen   opravdových případů, ale   ukazuje jak se vyšetřuje,   jak to u kriminálky chodí,   jak to mají kriminalisté   doma atd. zatím spokojenost!   Tak po čase zvedám   hodnocení celého seriálu,   protože viděl jsem to 3x a   porád to má   "vejšku" a baví   mě to - 100%!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Konečně se na TV   obrazovkách objevil český   detektivní seriál, který   má hlavu a patu. Na akci se   tu pochopitelně nehraje a   byť jsou některé díly   opravdu povedené a   dramatické, napětí tu moc   není. A proto souhlasím s   názorama, že vyznění   příběhů se hodně podobá   klasickému seriálu 'Malý   pitaval s velkého města.'   Případy jsou zpracovány   podle skutečných případů   a tak pochopitelně vzniká   otázka, jak hodně se tvůrci   drželi realitě a co všechno   si přidali kvůli větší   dramatizaci. Případ   střihače Velíška, který   je nejznámější, se   skutečnosti opravdu   přesvědčivě držel.   Přesto se mi zdá, že je to   přeci jen na dnešní dobu   poněkud pomalé a místy   utahané. Našel jsem místa,   jakoby si herci nevěděli   rady. Veškeré policejní   postupy jsou však ukázány   velice vkusně. Celkově se   tedy o průser nejedná, což   je jedině dobře.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2016
Major Zeman po 30 letech, sice   trochu vyrostl, obličej má   jako by těch chybějících   30 let prochlastal protože   místo Brabce má tvář Bolka   Polívky. V dnešní době už   nemůže vše řešit jeden   kriminalista a tak je jen   článkem v týmu detektivů.   Včetně toho   nejpovolanějšího Ondry   Vetchého, to je asi   nejlepší herec u nás. V   roli inteligentního   vyšetřovatele, velitele   uvěřitelný stejně jako v   roli přitroublého okresního   čutálisty Jirky Luňáka.   Pořád jsem si říkal proč   neudělaj něco jako býval   Zeman podle skutečných   událostí a ono to tu je a   já to nevěděl. Ač je dnes   30 případů majora Zemana   často zesměšňovaný   zatracovaný seriál, byli to   výborné detektivky zkrátka   té doby. Na případy   1.oddělení jsem narazil   právě díky Vetchému,   přečetl jsem si o čem   pojednává a měl chuť dát   tomu šanci a i když chvíli   trvalo než jsem se rozhoupal   páč jsem k naší novodobé   tvorbě skeptický a skoro na   nic našeho nekoukám tak   tohle je ono na co jsem čekal   roky!! Mistrně zpracované,   jsem zatím sice jen u 6.   dílu ale jsem nadšený. Tudy   by se česká tvorba měla   ubírat a ani to asi nestálo   tolik mega. Navíc si v době   netu můžete najít každý   případ jak že to bylo a   uvidíte jak autenticky   případ vykreslili. A když   koukáte v každém dílu na   známá místa v Práglu honí   se vám po zádech husí   kůže. 100% jasných
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2014
Docela dobrý krimi seriál   který se povedl,dobrý   příběhy jednotlivých   dílů a ještě podle   skutečnosti tím je to   zajímavější,dobrý   napětí,skvělé herecké   výkony,skvělá režie.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2014
Ještě
se nenašel český   kriminální seriál,na který   bych pravidelně koukal.Buď   mě odradily už ukázky,nebo   stačilo pár minut   dívání.Do tohoto jsem   vkládal z několika   důvodů(skutečné   případy,dobré herecké   obsazení,Malinda jako   spoluscenárista)větší   naděje a ty se vyplnily.Stal   se prvním,který jsem   skoukával pravidelně a   všechny díly.Některé byly   slabší,ale celkově vzato je   to věc v našich televizních   vodách nevídaná.Líbil se   mi i p.Polívka a to už je co   říci:-)Ostatní (včetně   pro mě neznámého   p.Stacha)parádní   výkony.Opravdu koukatelné a   dobré...
Ondrus21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2023
Docela to šlo. Případy byly   někdy velmi zajímavé, ale   bohužel pochopitelně dost   zjednodušené. Dost ten   seriál ale zkazilo obsazení.   Polívka s Vladykou přece   nemůžou hrát policajty, pro   boha. Ještě navíc   kriminalisty. Neříkám, že   jsou to špatní herci (to   vůbec ne), ale typově se sem   vůbec nehodí. Vetchý   působil celou dobu vysloveně   nesympaticky a často velmi   afektovaně, ale je to   Marešův kámoš, tak si tam   musel zahrát. Jako   spolupracovníka bych Kozáka   asi zabil. Třetí série byla   zjevně nejpropracovanější   (bylo vidět, že se fakt   snažili), ale bohužel tam   zase totálně zazdili vývoj   postav. Z Pražáka udělali   úplného idiota, jako kdyby   zrovna přišel z mateřské   školy a na oddělení   přibyli supermanka a suchar.   Skvělá dvojka. Korejs neměl   čím překvapit a byl   dokonale čitelnej od   začátku až do konce, ale   jinak prvotřídní slizoun.   Jedinej, kdo se choval aspoň   trochu normálně, byl asi   Anděl. Tým jako celek   působil dost   nepřesvědčivě.
adalpri
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Malý pitaval po třiceti   letech. Také jsem sloužil   tak vím. Po dlouhé době   konečně realistický krimi   seriál na který se dá   koukat.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2014
1. díl 90 %: Pro mě velké   překvapení, většinou mě   české kriminálky nudí po   pěti minutách, ale tohle mě   fakt bavilo celou dobu.   Natočeno realisticky, hercům   jsem věřil každé slovo   (hlavně Ondřej Vetchý je ve   své roli výborný, naopak   Petr Strach mě sedí asi   nejmíň). Atmosféra ke konci   až mrazivá, bohužel plný   počet hvězdiček zatím   sráží občasné   nelogičnosti v ději (maminka   vraha při návštěvě   detektiva jako první vytáhne   vyřezaný betlém, aby nebylo   pochyb, že to její syn umí   s nožem :-) ). Ale jsem   nadšen, takže 9/10.
2. díl 80 %: Tak nějak   celkově slabší, na pilot   nemá.
3. díl 95 %:   Kvalita je zpět, super díl.   Další díly udržely kvalitu   a já jsem opravdu   spokojen.

Po   shlédnutí celé série   měním na 10/10, protože   tohle se v našich končinách   jen tak neurodí. Napínavé,   uvěřitelné a také vtipné!
Filmuska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Něco se povedlo !
Konečně normální   "pěšácká"   kriminálka.Úplnej oddech od   sraček typu Kriminálka   Anděl,Kriminálka Las Vegas   apod.
Vynikající   režie,dobré herecké   obsazení.děj dle   skutečných   událostí.Myslím ,že v   současnosti tento typ žánru   prozatím bez konkurence.Jen   tak dál ČT, za těch 135.-   Kč měsíčně si to divák   zaslouží !!!
MirdaKou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Skvělý seriál
Po delší době se objevil   skvěle vytvořený seriál   detektivních příběhů,   který velmi reálně ukazuje   vyšetřovací metody.   Příběhy, jejichž základem   jsou opravdové případy,   dobré obsazení a reálný   pohled na věc, to vše ze   seriálu dělá skvělou   podívanou.
ZS
Hodnocení:
Přidáno: 8.1.2014
Perfektně natočeno, dobrá   kamera, výborní herci atd.   Jen malou poznámku ale : jak   už tu někdo psal, na   začátku když chodil kpt.   Anděl s fotkou zavražděné   po domech, tak mladá sousedka   (Něrgešová) dívku   nepoznala, přitom bydlela   patro pod ní. a detektiv se   pak na to později ani   nezeptal ...
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 23.7.2015
skvělí seriál. překvapilo   mne jak Polívkovi ta role   sedla i když ho nesnáším   tak v této roli je pan herec   a vyloženě si to užívá.   Vetchý- TOP výkon snad ani   tak nehrál věřil bych že   povaha role si je velice   blízká z jeho civilní.
Swarzneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Skvele...
Prazska mordparta temer po sto   letech. Kratke, prakticke,   poucne, velmi dobre udelane.   Chvalim, je dobre obcas lidem   ukazat, ze ne kazdy policista   je mladej nouma u silnice,   ktery umi pomahat a chranit   jen tim, ze Vas honi za spatne   odboceni. Ctim ty opravdove, a   jak vidno jsou to velci   profici.
Muchowitz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2015
super
vůbec nejlepší ser. co se   natočil jako detektivní,co   je reálný . A ne komisarka   co dělá vše pitva forenzní   a navíc nakope 30 nabouchanej   muklu. je opravdu dobrý a   měli by pokračovat ale ve   stejném duchu a ne tam dat   stil USA. Jestli bude   následovat pokračování.
Tonda_Blanik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Konečně uvěřitelné
Velmi, velmi osvěžující.   Konečně se nás tvůrci   nesnaží přesvědčit, že   elitní kriminalisté nejsou   tvrdí chlapi, ale   nejčastěji kriminalistka s   hromadou osobních problémů,   která, jdouce do akce, zvolna   ťape na jehlových   podpatcích prostředkem   nezajištěného prostoru   směrem k úkrytu pachatele,   držíce svou zbraň   štítivě dvěma prstíky   kdesi nad svou hlavou. Že   dálniční policie nechytá   jen silniční piráty, ale i   teroristy, či tajné agenty.   Že do největších rizik   nenastupuje zásahovka, ale   vlítne tam hlavní hrdina   vždy sám. Že když po   vyčerpávajícím sprintu   doběhne padoucha, neřekne mu   "máš doběháno,   hajzle", nýbrž pronese   "a nyní půjdete po   právu do vězení", či   podobné trapnosti. Policisté   z podobných seriálů museli   šílet. V tomto případě je   naopak jejich práce   prezentována tak, jak   skutečně vypadá a to je   skvělý počin. Nevynechám   jediný díl.
ROMTHORN
Hodnocení:
Přidáno: 20.5.2016
KRIMINÁLKA
Tuhle kriminální sérii jsem   si zamiloval, je jasně mojí   českou nejoblíbenější.   Kolikrát těžké zločiny,   které přinesli mnoha lidem   velké utrpení jsou řešeny   profíky na svých místech,   kteří nezřídka obětují   část svého osobního   života, aby dopadly pachatele   těchto zlých činů a   stejně tak profesionálně   byl natočen tento seriál na   základě skutečných   zločinů.
Metty8
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2016
Super provedení, krásné   příběhy, osoby. Zvlášť   bych chtěl vyzdvihnout   výkony Bolka Polívky,   Ondřeje Vetchého a spoustu   dalších. Je vidět, že je   to dělané podle skutečných   případů. Je tam i dobře   vyobrazena spolupráce s   médii a konečně je vidět,   že policisté nejsou všichni   stejní ´´blbci´´. Dávám   10/10.
Majkkl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Výborné!
jen nevím, proč v každé   české detektivce musí být   šéfové pitomci. Tohle   klišé už mi leze na   nervy...
karlinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Skvělý seriál a   samozřejmě pokud je napsaný   podle skutečných   příběhů, je i lépe   uvěřitelný, než ty, které   si někdo vymyslel. Opravdu   povedená práce. A co se   týká hereckých výkonů -   skvělé, ať to byl pan   Vetchý, Polívka, Stach,   Blažek. Určitě bychom   přivítali i další díly.
Doodys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Paráda
Konečně kriminální   seriál, který má hlavu a   patu. Ačkoliv se jistě do   scénáře musely vtěsnat   čistě filmové scény, je   jasně vidět, že scénář   napsali kriminalisté podle   svých zážitků a   zkušeností. Žádné   nadsázky, nic není   zbytečně přitažené za   vlasy a opravdu to působí   realisticky. Výběr herců na   mě také působí sympaticky.   Po třech dílech nemám nic,   co bych vytkla.
magdu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2016
nej
Viděla jsem hodně   detektivek, ale stručně   řečeno, tahle je pro mě   prostě nejlepší! Scénář   na základě skutečných   událostí, skvělí herci,   zápletky na pracovišti,   opravdové policejní postupy,   atd.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4416minih4416Boj o oheň (1981) 
La guerre du feu n
minih24790minih24790Vdovička spadlá s nebe (1937) 
Vdovička spadlá s nebe n
minih49464minih49464Egyptologové (1974) [TV inscenace] 
Egyptologové n
minih14259minih14259Něžné kuře (1977) 
Tendre poulet n
minih28467minih28467Andělin popel (2000) 
Angela's Ashes n
minih24522minih24522Svět otevřený náhodám (1971) 
Svět otevřený náhodám n
minih47532minih47532Čivava z Beverly Hills (2008) 
Beverly Hills Chihuahua n
minih2306minih2306...a jitra jsou zde tichá (1972) 
A zori zděs tichie n
minih13478minih13478Náhradník (1975) 
La Course à l'échalote n
minih24772minih24772Uloupená hranice (1947) 
Uloupená hranice n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190644
Osobností: 698076
Fotografií: 764736
Plakátů: 377110
Obsahů a biografií: 178430

Poslední komentáře

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10