Duben
ohodnotit

Sex ve městě [TV seriál]

Sex and the City

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
30 minut, 94 dílů
„Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nebojí se zeptat!“

Obsah filmu Sex ve městě

 
Carrie Bradshawová má v sobě kouzlo sexuálně zralé ženy, která přesně ví, co chce, a také vám to udělá. A co víc, následně vás probere se svými kolegyněki a nakonec to pěkně rozmázne ve svém populárním sloupku. Seriál sex ve městě by mohl být ne první pohled červenou knihovnou, díky inteligenci a postřehu k ní má však stejně daleko jako jeho hlavní hrdinky k frigiditě. I díky nim, skvěle napsaným a zahraným ženuškám, se jedná jak o komedii, zdařile balancující na oblé hraně mesi lechtivostí a vulgaritou, tak o studii vztahů mezi dobře situovanou ženou a různě situovanými muži… a jinými ženami.

Autor/Zdroj: DAŠ/Premiére

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2016
Neskutečná hovadina. Nechápu nadšení nad   neustálým omíláním podrobností intimního   života všech dam...no dam...spíš štětek. A   že se ošklivá Sarah Jessica stala módním   symbolem...nad tím zůstává rozum stát.
payo1555
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.3.2013
Od začátku je mi jasné, že tento seriál je   pro ženy a dívky, takže moje hodnocení je   vlastně k ničemu. Mně se to nelíbí, nejde o   příběh ani o promluvy o sexu. Mně se nelíbí   Carrie Bradshaw-ová, tedy Sarah Jessica Parker,   není na ni nic hezkého, zajímavého,   obdivného. Prostě nula. Nejvíce se mi líbí   Kim Catrall-ová, její Samantha je prostě   číslo, ta si hraní prostě užívá,seriál je   tu a hlavní roli hraje New York a to je fajn.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Sex v meste (1998)
seriálový fenomén svojej doby. v zásade ale   len priemerný seriálik, ktorý sa vďaka   krásnemu pozlátku vyhrabal na neuveriteľný   kult. sledoval som to svojho času s priateľkou a   musím priznať, miestami som sa bavil. nič   extra, ale dalo sa.

+ herecké obsadenie   (herečkám treba priznať, že aj v   pokročilejších sezónach boli k svetu a nejeden   chlap sa zasníval... sexistické? no a? veď to   je celý tento seriál)
+ skvelý   "look" seriálu (samý luxus a predsa   tak nejak... nenútený, nenásilný)
+ občas to   malo aj myšlienku a dokonca   "posolstvo"??? no proste sa snažili   povedať niečo rozumné
+ samotný nápad,   nenatočiť tupú telenovelu, ale   vtipno/romantický seriál pre ženy (a celkom   úspešne realizovaný nápad)
- paradoxne často   práve ten feminizmus a prehnané tlačenie na   pílu
- strašná nevyrovnanosť epizód.   niektoré skvelé, iné sa nedali pozerať ani 5   minúť
- s pribúdajúcimi sezónami stále viac   a viac trápne, bezduché a nudné (to je   boliestka snáď všetkých seriálov, ale tu je   to vážne na nevydržanie)
johanice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Pro někoho je tento seriál bezduchým   tlacháním bohatých nán, pro jiného - třeba   pro mě - vtipným pohledem na otázky, které   jsou stále jakýmsi tabu. Asi bych to nenapsala   lépe než Karlosphonic.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Sex and the City
Tak Sex ve městě jako seriál nemá chybu, stal   se právem jeden z nejlepších seriálů a   nastavil laťku hodně vysoko, takže ho jen tak   něco nepřekoná. Já se na něj vždy ráda   podívám a vždycky se dobře pobavím.4 hlavní   hrdinky - Carrie, Charlotte, Miranda, Samantha,   každá úplně jiná a tak tvoří velmi   zajímavou partu.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Ač jsem nikdy neptřila mezi velké přáznivce   tohoto serálu, nepopírám, že "vím o co   jde". A čím jsem starší, tím víc   některým zobrazovaným situacím rozumím a   zosobňuji se s nimi (čstokrát bohužel).   Samozřejmě že v seriálu je všechno   přikrášleno, hnáno do extrémů...ale v   podstatě je to opravdu o životě a jeho   bláznivých cestách.
Chápu, že mnoha lidem se   nebude líbit tento styl vyprávění a   prezentace, ale pokud se vám zalíbí, budete se   bavit...velmi bavit!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Souhlasím s BinLADINEM.Moji bývalou drahou   polovičku to hodně bavilo a musím se   přiznat,že mě to pak chytlo taky a docela dost   :-).Někdy tady bývaly dost dobré scénky.
BinLADIN
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Ten to seriál je v celku povedení je podle mého   názoru
spíše určen pro něžné   polovičky.Ale dá se vydržet,v celku je to   povedené.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Povedený seriál
Když dávali poprvé seriál Sex ve   městě,chodil jsem v té době bavit se do klubů   a později po klubech pracovat jako   vyhazovač.Seriál jsem si nahrával na video.Bylo   mi kolem 30 let.Proč tohle píšu?Přestože jsem   chlap,tenhle mimořádně povedený seriál   dokážu ocenit.Vím,jak se baví parta kamarádek   u vína v klubu,co si zhruba povídají...navíc,   holky po třicítce (stejně jako chlapi) když   nemají partnera jsou ve svém okolí považovány   od vdaných (!) přátel,že jsou přinejmenším   "divný".(Nebo jim tu   "svobodu" závidí).
Seriál noblesně   profituje na komických situacích,které   provázejí člověka při hledání zajímavého   partnera,při partnerských vztazích nebo   sexu.Kdo alespoň někdy něco podobného   zažil,královsky se baví.Dialogy jsou napsány s   mimořádnou zručností,sprosté slova padají   tam,kde mají,nic není sprostého jen   tak.Např.Samantha,která sex považuje jako svoji   sportovní disciplínu určitě nebude mluvit jako   jeptiška,ale jak dlaždič,když se baví s   nejlepšíma kamarádkama.Naopak ze Charloty asi   sotva vypadne nějaký sprostý výraz,když je   pro ní partnerský vztah jako předvoj k něčemu   téměř posvátnému,jako je pro ni   manželství.
Všechny kamarádky se dobře   doplňují,každá má jinou povahu a na   partnerský vztah trochu jiný pohled.Biologický   čas jim rychle utíká a najít   svobodného,pohledného,vtipného,finančně   zajištěného muže nad 35 let je pro ně jako   najít svatý grál.Z toho plynou ty komické   situace,kde se vždy některá z nich ocitá v   trapné situaci.Např.Charlota si najde   "dokonalého" partnera,než on se jí   přizná,že by se mu líbilo,kdyby ho pomočila   (ano,i to je život).Takže milá Charlota se   vyhýbá pití vody jak může,aby přání   nemusela vyplnit.Nebo třeba Carrie začne chodit   k psychologovi a všimne si,že vždy před ní   chodí i krásný a zajímavý muž (John Bon   Jovi).Seznámí se s ním,později zamiluje a   nakonec i pomiluje a po milování se ho   zeptá,proč také chodí k psychologovi,když na   něm nevidí žádný problém.A on jí   odpoví,že jeho problém je,když se pomiluje s   nějakou ženou,že už o ní nemá vůbec   zájem...Takových trapných situací,které   seznamování přináší najdeme v každém díle   několik.Je pravda,že nějaké díly byly   slabší,ale u kterého seriálu to tak není?
Po   Sexu ve městě vznikaly další podobné   seriály,ale vše jsou opravdu   "odvary".
Jsem chlap,ale Sex ve městě   mi dokonale oslovil a já se při něm výborně   bavím!
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Jak jsem se dočetl v minulém komentáři, zdá   se, že všechny ženské nefandí Sexu ve   městě. Moje sestra to vyloženě žere. Nikdy   jsem nepochopil, co je na tom vtipného. Přišlo   mi to neskutečně vypatlaný. Podle Petřina   komentáře usuzuju, že snad nejsem jediný, kdo   tuhle blbost nesnáší:-)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31949minih31949Fotbal za mřížemi (2001) 
Mean Machine n
minih81239minih81239Rubín má barvu krve (1989) [TV inscenace] 
Rubín má barvu krve n
minih7834minih7834Gangsteři (1991) 
Mobsters n
minih36043minih36043Povídky malostranské (1984) [TV seriál] 
Povídky malostranské n
minih57586minih57586Turnaj zabijáků (2009) 
The Tournament n
minih41216minih41216Sněhový dort (2006) 
Snow Cake n
minih16313minih16313Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (1985) 
Police Academy 2: Their First Assignment n
minih30777minih30777Stíny mrtvých (2001) 
The Body n
minih6936minih6936Duch (1990) 
Ghost n
minih39960minih39960Klec (2004) 
The Keeper n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sex ve městě 2 (2010)

 Sex ve městě 2 (2010)
Sex ve městě 2 n
Sex and the City 2
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Patrick King

(pokračování)

Sex ve městě (2008)

 Sex ve městě (2008)
Sex ve městě n
Sex and the City
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Michael Patrick King

(pokračování)

Sex ve městě (1998) [TV seriál]Sex ve městě (1998) [TV seriál]Sex ve městě (1998) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178348

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10