Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Dukla 61 [TV film]

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
156 minut, 82 + 74 minut
„Hořící peklo hluboko pod povrchem.“

Komentáře k filmu Dukla 61

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2018
Tož..
jako narozeny v hornickem   kraju,si pamatuju haviře z   70-80tych let a dost pasuje ta   mentalita.Cyp a chuj na denim   pořadku. Rubaňovi proti   čelbovym.(bitky) Filmové   zpracování této tragédie o   které se už skoro neví, je   "dobrou"   připomínkou starých   šedivých časů.
cyklista75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2018
kykyrys
Filmu o hornictvi a vse co s   tim souvisi,nebylo natoceno   mnoho a co bylo,to nestoji ani   za psi stek a je to k   smichu(treba "Parta   hic").Dukla je natocena   velice dustojne,s citem pro   situaci,mistu a vubec ke   specifickemu zamestnani   hornik.Atmosfera je prikladne   dobova,retro,mluva je   prikladne hornicka,byt   koncetrovana ale sedi a tak to   je a bylo a k tomu to   patri.Ano,naslo by se par   jemnych vytek,co se tyka   sachty,vystroje   atd.,ale..Dekuji tvurcum a   hercum,ze do toho sli a ze   vzniklo tohle dilo.Herci byli   vyborni,veril jsem jim   to.Ano,jsem byvaly hornik a   mel jsem husi kuzi na konci a   to jen tak nemivam...
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2018
Velmi slušná sonda do   zákulisí práce, na kterou   by většina z nás neměla   koule. Ale za mě by se to   obešlo bez prvního dílu.   Martha Issová výborná.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2018
Kurnik, mlady ani na osobni   odděleni nemusel, tak byl   rychle přijaty. A už po   prvni šichtě očiska jak   stary haviř. A za scenu   rvačky haviřu a zachranařu   by autoři zaslužili po   pyštisku, kaj na to přišli,   na taku chujovinu, že by se   spolem prali. Když jsem se ve   zkratce koukl na snímek   podruhé, zjistil jsem, že   kromě Milana tu není jediná   sympatická postava. (Myslím   hlavní role). Kupříkladu   Petr (Hes) je zralý na dvě,   popřípadě i tři facky,   Jana tak na deset a o   Milanově babě Majce ani   psát nebudu. Ta by zaslužila   skopnut do šachty a zasypat.   Královsky jsem se bavil při   pokusu o nářečí. Ne celé,   celkově to bylo jakž takž v   pořádku, ale také měl   někdo hlídat, aby tak   mluvili furt, ni raz tak a raz   tak. Nuže jak nyní na   hodnocení. Některé scény   byly hodně silné, hlavně ta   rvačka o vzduch. Prostě, co   bylo točeno dole, bylo   vynikající. Nahoře však   spousta nesmyslů, ale v   podstatě to jelo bez   hluchého místa. Já to   udělám tak. Dám osmdesát   ze sta a po dalším   zhlédnutí uvidím. Protože   tohle ještě jednou vidět   stojí určitě za to.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2018
Nadstandardní televizní   záležitost v čele s Marthou   Issovou, která pod okoralou   pragmatickou slupkou, myslí   jen na svoji rodinu a to i v   době, kdy po neštěstí vede   svého dalšího syna do   hornického učiliště.   Prostě to tak chodilo.   Nářečí mi nevadilo, ono to   tam prostě patří. A že tak   nemluvili všichni, tak to je   snad taky jasné vzhledem ke   spoustě naplavenin. Neznámá   omladina ucházející,   retrostylizace podpořila   vyznění příběhu,   horničtí chlapi se mi   pletli, tím spíše, že   většina byla pořád   špinavá a neznámé tváře   jsem moc neidentifikovala. Z   ředitele a jeho suity šel   strach, takhle hnusnýho   Langmajera jsem snad nikde   neviděla. Pro mě   připomenutí neznámé   záležitosti a opět   potvrzení toho, že pro   socialistické hospodářství   pár desítek životů nic   neznamenalo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2018
Tak co kurva ostravaci? Hovno ti je potem cype!
Tak na TV tvorbu jednoznačně   palec nahoru, výborná mluva   a hlášky:-) ale vážně,   neznám skutečnost, ale   myslím, že doba a život na   dole i doma v 60. letech se   vystihl výborně a film měl   spád a rozhodně fungoval   příběh a bylo to o něčem,   80% ty pičo:-)
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2018
Film nesleduje jen samotné   neštěstí, ale i osudy   hornické rodiny. Z toho   pohledu to mohlo být   kratší, ale co, patří to k   tomu. Nechtěl bych dělat   horníka.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2018
Nejsem
horník a nikdy mě toto téma   ani nijak nezajímalo,ke   snímku jsem se dostal defacto   náhodou,ale musím uznat,že   mě zaujal.Ani ne tak   tématem,ale výbornou   režií,kamerou a hereckými   výkony,kterým jsem prostě   nevím proč,ale věřil.Co mi   trochu vadilo,že díky   nářečí jsem občas   něčemu nerozuměl,ale zas   uznávám, že bez něj by to   nebylo ono:-)
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Dvoudílný film kterému   chybí třetí díl. Velmi   povedené drama. Škoda že na   to jak moc prostoru bylo   věnováno v první části   výstavbě charakterů   jednotlivých postav, tak mi   na konci chyběl nějaký   "dojezd" příběhu.   Pro neznalého události pak   může být nepřehledný   vývoj vlastní tragédie v   dole, včetně orientace v   čase.
Ale jinak se   dílo zdařilo. Čest!
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2018
David Ondříček si zvolenou   látkou vytáhl trumf a   ukázal, že ho umí i nechat   zahrát. Důlní neštěští   na Dukle pro mě bylo dosud   neznámou, a Ondříček tomu   dal také kulisy, že ta síla   musela zacloumat snad   každým, kdo film viděl.   Pár momentů mi nesedlo, ale   celkově musím smeknout   klobouk a (nejen   Ondříčkovi) poděkovat.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2018
Velice dobře natočený film,   dobré herecké výkony i   zpracovaný příběh.   Věřila jsem tomu, co vidím   a docela mne to vzalo.   Připouštím, že možná i   proto, že můj manžel je   horník.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2019
Televizní film o důlním   neštěstí na dole Dukla, (v   roce 1961), podle skutečné   události. Scénář trochu   příliš ničím   nepřekvapivý, s některými   vysloveně slabšími místy,   ale celkovej dojem pozitivní.   Dějová omáčka kolem   hlavní události, byla sice   poměrně řídká, ale scény   při požáru v podzemí,   působily hodně věrohodně.   Dramatické emoce to ve mně   vzbudilo a nepůsobilo to   přehnaně. Jen mě trochu   tahala za uši ostravština,   od pražských herců,   konkrétně od Marthy   „Přemluv bábu“ Issové.   Taky mi vadilo, když se   dobové retro natáčí ve   stylu – „jako když   soudruzi tenkrát točili   filmy na Orwo“. Kameru bych   si dokázal představit   lepší. Ale na to, že jsem   od tohoto „dvoudílného   seriálu“ neočekával   žádné velké zázraky, tak   jsem byl příjemně   překvapen.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih163993minih163993Hříšnice (2017) [TV seriál] 
The Sinner n
minih18600minih18600Sedmero krkavců (1993) [TV film] 
n
minih19851minih19851Studujeme za školou (1939) 
Studujeme za školou n
minih40967minih40967Až bude padat hvězda (1976) [TV inscenace] 
Až bude padat hvězda n
minih51586minih51586Mít někoho do deště (1985) [TV film] 
Mít někoho do deště n
minih4429minih4429Mám strach (1977) 
Io ho paura n
minih95082minih95082Strýčkov sen (1978) [TV inscenace] 
Strýčkov sen n
minih44553minih44553Rozsudek smrti (2007) 
Death Sentence n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n
minih18067minih18067Rozkošný příběh (1936) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kovoví andělé (Chrome Angels)

Kovoví andělé
Chrome Angels

Petra Tenorová

Tenorová Petra

Recital skupiny Klíč

Recital skupiny Klíč

Lucien Clayton

Clayton Lucien

Peter Facinelli

Facinelli Peter

Molly Gordon

Gordon Molly

Nick Hornby

Hornby Nick

Střílej! (¡Dispara!)

Střílej!
¡Dispara!

Nůžky (Scissors)

Nůžky
Scissors

The Grid

The Grid
The Grid

Naposled navštívené:
Kovoví andělé (Chrome Angels)

Kovoví andělé
Chrome Angels

Petra Tenorová

Tenorová Petra

Recital skupiny Klíč

Recital skupiny Klíč

Lucien Clayton

Clayton Lucien

Peter Facinelli

Facinelli Peter

Molly Gordon

Gordon Molly

Nick Hornby

Hornby Nick

Střílej! (¡Dispara!)

Střílej!
¡Dispara!

Nůžky (Scissors)

Nůžky
Scissors

The Grid

The Grid
The Grid