Cerven
ohodnotit

Kruh

The Ring

Další název:
Varovné znamení
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2003
„Než zemřeš, uvidíš…“

Komentáře k filmu Kruh

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 88
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Výborný film. Horror bez   krve a brutality, ale za to   plný napětí a strachu.   Nižší ohodnocení je jen za   to, že se jedná o remake   původního japonského filmu.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2010
The Ring
Nebudu patřit k příznivcům   tohoto filmu, přesto hororu   nemůžu upřít jeho   originalitu i když zásluhu   si nezaslouží ani tak tento   film, ale spíše originální   snímek.
Místy je to   mrazivé, ale opravdu jen   místy, promiňte, ale   nenašla jsem tam mnoho míst,   kdy bych se hrůzou   schovávala pod peřinu či si   okusovala nehty. Velkým   plusem je Naomi Watts a jinak   si marně říkám co je na   tomhle filmu tak báječného?   Proč si hrdinové filmu   sedají před obrazovku při   přehrávání kazety, kdyby   seděli dál neměla by snad   smrtící účinek? Ona   tajemná kazeta je nemůže   připravit o život, ale   spíše o jejich zrak.
Filmu jsem dala šanci   hned dvakrát, ale bohužel   mé hororové touhy příliš   neuspokojil.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 19.12.2011
Už je to pár let zpět,co   jsem tenhle horor viděl a   nikdy znovu jsem k němu   nenašel cestu.Má to napětí   a je to strašidelné,ale mě   to vůbec nebavilo.....
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Veľmi zaujímavý a   nezvyčajný horor. Dej tohto   filmu je dosť napínavý a   desný. U mňa sa zaraďuje   medzi popredné horory.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2012
KRUH

Horor,   který bezesporu patří k   těm nejlepším. Asi jsem   divná, ale zase taková bomba   to nebyla. Ano bylo tam   dostatek napětí, vzrušení,   byly tam úžasně natočené   scény, nechybělo i   napínavé pátrání po   minulosti jedné ženy. Cesta   na tajemný ostrov, kde je   skryto rodinné tajemství   chovatelů koní. I když do   osudů hlavních   představitelů zasáhla   dívka z kazety, vše se zdá   být dokonalé a   propracované, tak mi závěr   filmu připadal hodně divný   a to mně trochu rozladilo. Na   plný počet bodů to u mě   není, ale uznávám, že je   to hodně dobrý film.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Moc zdařilý horror.   Neošidí Vás o skvělý   příběh, který je plný   tajemna. Brutality tam sice   moc není, ale to napětí a   postupné odhalování Vás   nenechá spát
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2009
dost slušný horor dá se   vydržet sice mně osobně moc   nepřekvapil ale zkusil jsem   proto i 2 díl no co dodat   snad se bude líbit
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2011
tak tohle je jden z   nejlebších hororů které   jsem kdy viděl. Konečně   horor s pořádným   příběhem a hereckým   obsazením, které už nemohlo   být lepší a nakonec film   povyšují náramné efekty,   které dodávají větší   strach. Jasná 10!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších   "duchařských"   hororů co jsem viděl.   Skvěle natočené, perfektně   zahrané a hlavně maximálně   atmosférické. Jeden z mála   filmů u kterého jsem se   opravdu bál.
Serpentina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2006
Pro mě větší   "kouzlo" měl film   Kruh japonské verze. Tento se   mi moc nelíbil, očekávala   jsem něco víc. Ale možná   to je tím, že japonskou   verzi jsem viděla dříve.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Best horror
Nejlepší horor, který jsem   kdy viděl. To strašlivé   mrazení v zádech,   šokující okamžiky a   děsivé finále mě nikdy   nenechaly spát a děsilo mě   to i když jsem koukal ve   dne... Příběh je ohromný a   obsazení hvězdné. Já mám   Samaru prostě rád, ale   napoprvé jsem to ani   nedokukal...
A   pokračování je bída s   nouzí.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $48miliónov║Tržby USA   $129,128,133║Tržby   Celosvetovo $249,348,933║   Gore Verbinski a jeho zatiaľ   najlepší počin čo   natočil, hútna až mrazivá   atmosféra, napätie tu   postupne graduje z dejom,   kdež to trošku viac tých   shockových lakačiek by som   bral, ale príbeh to v rámci   možností nahrádza, vizuál   je prvotriedny, plus   samozrejme tie depresívne   vsuvky pri púšťaný kazety.   "Jeden z   najoriginálnejších horrorov   nového tisícročia!" a   jednoznačne film čo predčí   vo všetkom svoj originál   __Rok 2017 som si pozrel znovu   a má to fakt silný psycho   podmaz. Hodnotenie mením na   plný počet! /100%/
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2007
Atmosféra je úchvatná,   některé scény skutečně   děsivé. I když   vřeštícím blondýnkám s   hezoučkou tvářičkou pro   divákovo oko moc nefandím,   tak to není špatné, i když   už to tady taky bylo.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Bohužel, ačkoliv jsem se na   ten film těšil, protože ho   předcházely dobré kritiky,   tak musím přiznat, že   horory asi nejsou mým   šálkem. Z mrtvol, které   lezou z televizní obrazovky   jaksi strach nemám. Poslední   mrtví, kteří na mě   udělali opravdu silný dojem   byli v Šestém smyslu. Ale   řemeslně, v rámci žánru,   je Kruh udělaný určitě   dobře a věřím, že má   své příznivce.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2019
Podařený hororový film. Bez   krve a násilí. Děs je   vytvářen jen příběhem.   Ponurá hudba, zajímavá   kamera a strašidelným   dějem.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Klasika No.1, mám rád tento   typ hororů a tenhle jsem   viděl už potřetí a vždy   je to lepší a lepší.Včera   jsem si hned pustil po prvním   díle v tv i dvojku na dvd,a   ikdyž je kvalitativně   horší,hlavně zvuk z   prvního dílu si vzal čert   snad,zlepšil jsem si názor i   na ni.Nejsem tak úplně   zaslepen Šestým   smylsem,který je velmi   dobrý,ale jsou i   lepší,např.Ti druzí je   povedený kousek.Co se týče   Japonského originálu,vřele   nedoporučuji,neztrácejte   jím čas je to běs a   hrůza,natočeno snad jen pro   jiné obecenstvo než je na   západ od Kyjeva...
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Tak pre mňa tiež jeden z   lepších hororov.

Falošná VHS, kôň   skočí cez palubu a tak...

I druhé   pokračovanie bolo tiež   obstojné.
MildaX
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.6.2007
No jo, remake. Co od toho   čekat? Americké, bakelitové   provedení cizího nápadu.   Bohužel nepovedlo se.   Běžnému konzumentovi je to   fuk, milovníkům horroru   raději doporučím původní   japonský Kruh od Hidea   Nakaty. Tam sice neřve   žádná blondýna, ale   strachu a tajuplnosti je tam o   dost víc.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Tohle spolu s pokračovánim   je rozhodně špička mezi   hororama, skvěle depresivní   atmosféra, uvěřitelný   charaktery a super zpracovaný   scény se Samarou a taky   zajímavá a jakymsi způsobem   děsivá páska.Seven days.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Vynikající horror-thriller   se skvělou ponurou   atmosférou neustále   hrozícího nebezpečí. Tohle   nemá chybu.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2015
The Ring
Tak jako je Blair Witch   Project nejpřeceňovanější   horor 90. let, platí totéž   o The Ring ve své dekádě. I   když vím, že srovnávat   Naomi Wattsovou s těmi třemi   uřvanými mamlasy z lesa je   na žalobu za nactiutrhání.   Přitom The Ring začíná   velmi nadějně - hutná   atmosféra,   psychosurrealistická kazeta,   podivný úmrtí...všechno   klape až do chvíle, než   holka v blázinci ukáže   Naomi Wattsové přesně na   prstech, kolik zbývá. To mi   šel mráz po zádech. Jenže   od té chvíle pendolino   odbočí na špatný výhybce,   mění se v úzkokolejku a   pekelně ztrácí šťávu.   Dál je to jen směs   předvídatelných scén,   který nemůžou vystrašit,   ani kdyby na to koukalo   retardovaný dítě. A ten   nejslavnější a   nejznámější moment, jak   Samara leze z televize - to   jsem jen nevěřícně koukal   a říkal si, to je jako vtip,   ne? ale ne, dodnes se ta   scéna s připomíná jako ta   nej. Jenže je to jen   degradace celýho filmu,   alespoň příjemná   záležitost se od té chvíle   mění na kravinu. A tím   zazvonil zvonec a pohádce o   Kruhu jako hororu je konec.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Film, který sází spíš na   intenzivní thrillerovou   atmosféru než na (pro   dnešní dobu tolik typické)   „lekačky“. Neoriginální   a místy trochu zmatená, leč   zajímavá a přitažlivá   detektivní zápletka,   brilantní kamera, bezvadně   zvolené filtry,   charakteristická hudba a   výteční herci (výborný   chlapec David Dorfman i   minulostí pronásledovaný   „pološílenec“ Brian Cox)   v čele s krásnou a   sympatickou Naomi Watts.   Snímek má své minusy, ale   některé scény jsou   skutečné majstrštyky a   snímek jako celek působí   velmi kompaktně, neboť Gore   stále drží laťku vysoko a   v průběhu se vůbec   neodklání od SVÉHO   filmařského stylu. Opravdu   napínavé a atmosférické.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Není to ani tak horor, jako   pořádně napínavá   detektivka. Neuvidíte   žádné potoky krve, jen fakt   skličující atmosféru. Už   Hitchcock věděl, že   největší zlo je to, které   nevidíte. Parádní kousek s   krásnou a vyděšenou Naomi   Watts v hlavní roli.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Výborný scénář a také   námět, který je dobře   natočený. Každý thriler   časem ztrácí na své   děsivosti a popularitě,   nejinak je to i s Kruhem.   Tisíckrát omletý námět s   videokazetou už potom   něděsí. Nicméně ve své   době dost dobrý.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Celkem slusne zpracovanej   horor, ale k Japonskemu   originalu mu jeste dost chybi.   Jinak pochvala pro Naomi,   zahrala dobre.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Filmařsky zručně odvedený   film. Odsýpá, sem tam se   zadrhnete u nějakého   nelogismu. I když nic nového   nepřináší, jedná se o - v   rámci žánru -   nadprůměrný film. Jo, a   dobrá rada: Nedívejte se na   Scary movie 3, příjdete o   všechna překvapení.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Jeden z mých oblíbených   hororů. Je velmi napínavý a   strašidelný. Wattsová je   dobrá herečka, skvěle to   zahrála.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2005
Jeden z nejlepších hororů.   Skvělá atmosféra založená   na postupně budovaném   napětí od začátku až do   konce. Škoda jen že v   průběhu filmu ubylo   strašidelných scén.   Vynikající je ale   závěrečná scéna, i když   by mohla být trochu delší.   Jelikož jsem se na film   koukal sám a v noci, tak jsem   si to opravdu užil a jsem   docela rád že mi po   skončení nezazvonil telefon   :)
Roux
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Připadá mi, že v dnešní   době se bohužel točí   horory jen kvůli tomu, aby   diváky vystrašily svojí   hrůzností v podobě krve a   rozsekaných těl. A proto   jsem velmi ráda, že to není   případ Kruhu. Zařadila bych   ho mezi těch pár   výjmečných dobrých   hororů, kterých je opravdu   velmi málo.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Máte rádi horory?
jestli jo tak si užijte   tenhle děs, protože je to   opravdu nářez a že já   snesu hodně. Ale víte, co je   na tom nejhorší? To, že nic   nevíte. Vy netušíte a proto   máte strach, máte strach,   že se tohle může stát i   vám, přestože se   přesvědčujete, že vy jste   jenom divák u televize a Kruh   je jen film. Máte strach a to   čím dál tím větší,   protože jak se kruh uzavírá   vy chápete čím dál tím   víc, ale při tom víte   pořád méně méně, ale na   to přijdete až úplně na   konci. Nikdo nemějte takovej   šílenej nápad jako já a   nedívejte se na tenhle film o   půl jdené ráno a to jště   když vám čumí měsíc   přímo do okna a venku   prší, protože až se   zatáhnou mraky a měsíc   zmizí, pak bude tma a světlo   a maják a koně a moře a   mouchy a studna a   konec........
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2010
U mňa sa tento horor zaraduje   medzi moje najobľúbenejšie.   Faktom je, že je to   perfektný film s napínavým   a strhujúcim dejom. Sú tu   obzvlášť pozoruhodné a   nezvyčajné okamihy pri   ktorých behá až mráz po   chrbte. Námet pre tento horor   je trocha naivný, však ako   môže toľko nebezpečia   narobiť jedná obyčajná   VHS, ale tak to už chodí pri   nakrúcaní filmov, nie   všetky môžu byť reálne.
kamicek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2011
docela dobrej film, ale asi   hororem bych ho nenazvala   znám lepších pár hororů.   kde se dalo pořádně bát,   ale ne tady :)
Ela
Hodnocení:
Přidáno: 24.5.2008
Jsem absolutní hororový   amatér (a myslím,že tomu   tak zůstane),takže k tomuto   filmu nemůžu vyslovit   objektivní názor ani ho   srovnat s originálem,protože   jsem ho neviděla.Vím,jen   to,že jsem se fakt bála,i   když upřímně   řečeno,vyděsit mě,to není   zas až takové umění,takže   je to těžko říct...
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Docela slušný horor.   člověk se u něj vážne   dost bojí. A ty scén, kdy je   vidět studna a okolo   světlý, ale přesto ponurý   březový les jsou vážně   dobré. Dojem trochu kazí   fakt, že nejde o tvorbu   vlastní, nýbr o remake. Bod   dolů za to.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Pěknej horor, patří k těm   lepším, co sem viděla.   Líbí se mě především   originální nápad s   videokazetou, holkou ve   studně apod. a taky   atmosféra. Taky video   natočený na smrtelný   kazetě má něco do sebe.   Zajímavej nápad, chválim!
bouncer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2003
Kruh
Vy to nechápete! Ona nikdy   nespí!!! Áááá... :-) Tak   děsivý film jsem dlouho,   možná nikdy, neviděl.   Výborná atmosféra, která   vás upoutá a zamrazí.   Čisté zlo. To musíte   vidět!
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Existuje několik typů   hororů. Ty, které jsou   zaměřený na strašidelnou   atmosféru, jiné na nechutné   scény, a některé naopak   psychologicky laděné, ze   kterých nevyčtete a   nepochopíte naprosto nic. Mě   nejvíce baví krváky,   tudíž Kruh nebyl zrovna   šálek čaje pro mě. Když   to beru objektivně, tak   musím říct, že film jako   takový až na pár   pověstných výjimek, nemá   žádnou chybu. Příběh   vcelku originální,   zpracování povedené,   herecké výkony skvělé -   především pak výkon   malého Davida Dorfmana. Pokud   se na to kouknu ze   subjektivního hlediska, tak   mi tento film přivodil   spíše úsměv na tváři,   než husí kůži...
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Popravdě velké   zklamání..Když se kouknete   na Scary movie 3 a pak na   tohle,můžete se jenom   smát..Vlastně mě to vůbec   nebavilo..Zklamání na plné   čáře..
Wish
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2008
jeden z lepších hororů a to   už je co říct. v dnešní   době je to vzácná výjimka.   jediný, co jsem nepochopila   (a co mi lezlo na nervy) bylo,   jak ten malej smrad říkal   svojí matce jménem...a pak   mě naštval konec...bych   radši obětovala Aidana než   Noaha:))
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Tenhle psycho triler je   skvělý ,pný   napětí,strachu ,a   překvapení,já se u toho ale   vůbec nenudil a večer sám   bál i polekal
mocca
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Naprosto nepochopim co to maj   amíci za blbej zvyk   přetáčet cizí kultovní   filmy. Co to má za smysl   natočit ten samej film ale   strčit tam prsatou blondýnku   coby hlavní hrdinku a na   konec samozřejmě happyend.   Takže tenhle remake u mě   nemá šanci...
Shadow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2004
Sedm dní...
Téma vraždící videokazety   je zajímavé. Ponurá hudba   vyvolávající strach, kruh   objevující se v těch   nejstrašidelnějších   situacích. Celý film je   postaven na tom, že to   nejděsivější je to, co   divák ani protagonisté   nevidí. Nikdy neuvidíte   všechno, co byste chtěli.   Hudba se strašidelnými   scénami vyvolává napětí,   strach, hrůzu,... Myslím si,   že konečné vyřešení   nikdo z diváků až do konce   neuhodl.
Pokud tedy   budeme brát kruh jako horor s   prvky detektivky, je to   vynikající horor, který   vám způsobí mnohačetné   mrazení v zádech po celý   film. Viděla jsem hodně   hororů a jen tak něco mě   nevyděsí, ale musím   přiznat, že ještě teď,   když vzpomínám na děj a na   jednotlivé scény, mám pocit   ohlížet se. Když vidím   rozlitou vodu, asociuje se mi   představa vody na podlaze   těsně před smrtí Katie. A   nemyslím, že v příštích   dnech půjdu do   videopůjčovny.
1.   Nedoporučuji slabším   povahám.
2.   Nepouštějte si to v noci.
Super horor. :)
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2008
I když uplynulo již téměř   šest let od natočení   prvního dílu hororu KRUH,   mám za to, že se stále   řadí mezi jeden z   nejlepších snímků tohoto   žánru posledních let. Tak   jako mnoho jiných, i já jsem   před lety s napětím   sledoval studnu na zrnící se   obrazovce a taky jsem se   opravdu bál.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Bojte se
Tenhle film jsem včera   viděla poprvé.A řeknu,že   kdyby se se mnou nedívala   kamarádka,která tenhle film   už mockrát viděla a   neupozorňovala mě na   některé obzvlášť děsivé   chvilky asi bych ani nedošla   domů.A věřte,že vím o   čem mluvim.Opravdu děsivý   příběh týkající se   jediné videokazety,která   rázem změní život   každému kdo se na ni   podívá.Pomožte vyřešit   tuto opravdu děsivou záhadu   Rachel a Noahovi.Můžu vám   zaručit že se budete bát
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Spíše než horor byl pro mě   Kruh detektivní příběh s   mysteriózními prvky. A   povedený detektivní   příběh, který mě naprosto   pohltil. O to víc mě zklamal   podivný konec, který se mi   ke zbytku filmu vůbec   nehodil...
cynik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Americký remake kultovního   japonského hororu, který   originálu nesahá svou   úrovní ani po dno studny,   která hraje ve filmu   podstatnou roli. Zatímco   japonský originál má   atmosféru a napětí, tak   amíci natočili prostoduchý   horůrek, který musí   pochopit i naprostý idiot !   Nejen , že se vytratila   veškerá atmosféra, ale   navíc film opatřili   přiblblým happyendem, na   rozdíl od otevřeného a   skvělého konce originálu,   kde se divák jen může   domnívat, že hlavní hrdinka   snad stihne zachránit svého   syna. Prostě se opět   ukázalo, že když v   Hollywoodu točí remake, tak   to bude na 95 procent   naprostá kravina.
simca.talpi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Než jsem snímek viděla,   slyšela jsem samou chválu. O   to větší zklamání jsem   poté zažila. Ano,   napínávé a strašidelné   momenty se tu místy   vyskytují a psychologická   dramata patří podle mě k   tomu nejlepšímu, lae z Kruhu   jsem měla pocit   prvoplánovosti. A rozmixovat   koně lodním šroubem mi   přijde strašné.
Japonci se zase ukázali.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2010
kruh
nejlepší horror v japonském   stylu,námět se párkrát   objeví třeba v   NENÁVISTI,ale kdo se chce   bát a zapřemýšlet-když to   stihne-tak tento filmeček   nemá chybu!!a to DODNES :))a   Naomi je skvělá i v druhém   dílu kruhu a hlavně poté v   KING KONGovi
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Moc se mi u hororů líbí,   když něco na něco navazuje,   když hlavní postava skládá   puzzle v jeden celek, o to   víc je to napínavější,   člověk se pak sám sebe ptá   a co bude po tomhle..Ale   přiznám se, když jsem   přišla z kina a zjistila   jsem, že budu doma sama, tak   jsem se celý večer obloukem   vyhýbala televizi..
Dawid199
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Tohle je prostě horor, jak   má být.Pořádně   depresivní prostředí a   děsivá atmosféra dělá   tenhle film kvalitním a tak   to má prostě být.Lepší   horor jsem snad nikdy   neviděl!!
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2004
Horor, který vás nenechá   hrůzou a napětím ani na   chvilinku vydechnout. A to ani   nejsou zapotřebí hektolitry   krve k tomu, aby jste potom v   noci nemohli usnout. :)
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Tak tento film je právom   nazývaný horor je to fakt   sila. Scény sú dobre   spracované a aj herecké   obsadenie sa celkom dá. Tak   toto je asi jedniný film pri   ktorom som sa skutočne bála   vrelo odporúčam si ho   pozrieť.
wolvie95
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2014
No tak na to, ako je tento   horor vychvalovaný divákmi   aj kritikmi som čakal nejaké   väčšie nervydrásajúce   scény. Z viacerých strán z   okolia som počul na tento   známy horor len samé   chvály. Niektorý z neho   kedysi nemohli pokojne   zaspávať. No a mne sa   napokon dostal skôr   mysteriózny thriller   kombinovaný s detektívkou o   spoznávaní pravdy s pár   veľmi dobrými   atmosferickými momentami, ale   báť som sa veľmi nebál.   Bavilo ma to, to áno, len som   čakal nejaké záverečné   vyvrcholenie, ktoré by ma   svojou strašidelnosťou a   poriadne drásavou atmosférou   prituhlo do sedačky. A to som   práve v plnej miere nedostal.   Kruh má veľmi slušné   momenty najmä zo začiatku,   film si drží neustále fajn   pochmúrnu atmosféru a   pasáže prehrávané z pásky   vyvolávali nepokoj zároveň   s hnusením. Ale neubránim sa   pocitu, že to proste pre mňa   nebol horor, jednoducho som sa   pri ňom nebál. Pozerané cez   deň, takže je tu možnosť,   že by som to vnímal   odlišne, keby som si to   pustil sám v noci. 65%
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2006
No horor to moc není. Ale špatný film to také není
Japonská verze mě moc   nezaujala. Asi je to jejich   jinou mentalitou, asi je to   tím, že mi japonci prostě   připadají všichni stejní,   možná že hlavní důvod je   ten, že mi ta japonská verze   přišla místy nelogická.   Tak jsem se na americkou verzi   ani moc netěšila. Po   shlédnutí jsem však byla   příjemně překvapena.   Osobně bych tento film   nenazývala hororem, ale   přesto je to napínavý, až   mrazivý příběh.   Podtrženo, sečteno: Pokud   vás japonská verze moc   nebavila, příběh   nezatracujte a zkuste verzi   americkou. Děj je zajímavý   a zůstal zachován z   původní verze, ale v tomto   zpracování vyznívá   přirozeněji a malinko   logičtěji, alespoň pro mě.   Zklamáni určitě nebudete.
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Najlepší horor aký som v   živote videl. Pozeral som   kopec hororov založených na   tom princípe, že sa zvýši   hlas a vy sa zlaknete, ale   toto bolo úplne iné. Pecka.
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Děsivý a kvalitní horor.   Celým dějem se táhne   hrůzostrašná a napínavá   atmosféra. Dokonalost Kruhu   dělají hodně i efekty, jež   jsou jedny z nejlepších   složek filmu, bez nich by to   bylo takové oničem. Tady   musím zaklepat i na dobrou a   kvalitní hudby, která taky   dělá dobrou atmosféru.   Naomi Wats úspěšně   zahrála hlavní hrdinku,   působila na mě velice   kladným dojmem. Tohle je   docela zvláštní film.   Tvůrci ho pojali velice   neobvykle. S takovým pojetím   jsem nepočítal. Myslel jsem   si, že to bude více krvavý   horor, ale tohle je naprosto   typický psychologický horoh.   Nepůsobil na mě tak   hororově, pač jsem ho viděl   ráno. Měl bych se na horory   dívat večer ;-). 90%
Bagi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Podle mého velmi kvalitní a   propracovaný psychický   horor. 10 minut se mi po   shlédnutí klepaly nohy a   kdyby navíc zazvonil telefon,   možná bych tady nebyl.:-)
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Kruh
Kdyby u mne doma po   shlédnutí filmu zazvonil   telefon, zřejmě bych tu   dneska nebyl,protože by mě   okamžitě postihl   infarkt:-).Japonský originál   neznám,ale tohle je fakt   bomba.
charlie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2005
bojim bojim
Na horory sice moc nejsem,a le   tenhle mě fakt lákal a ani   nevím proč, protože jsem o   něm absolutně nic nevědela.   Ani žádnou recenzi jsem   nečetla. A buch! Instinkt   opět nezklamal. Jenda   kamarádka se odmítala dívat   protože se bála, druhá se v   letním kině na mě tulila,   protože se bála, a u   kamarádky doma se další   kamarád málem po... Teda asi   bych si netroufla dívat se   sama na to potmě a na videu.   Ta kazeta by mi určitě něco   udělala...
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Slušný horor napínavým a   dramatickým dejstvom. Námet   výborný, ešte lepší   scenár, desivá atmosféra,   herecké obsadenie celkom   slušné s vynikajúcim   výkonom jednotlivcov. U mňa   sa tento film zaraduje medzi   moje obľúbené, preto ho   hodnotím 8.
mmartina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Opravdu jsem se bála a teď   už vím, že platí:   "Divák se bojí toho, co   nejde vidět." Tak já   jsem asi klasický divák:-))
matne
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Neskutečně "vysoké   hodnocení" a chvála   "ze všech stran" -   zřejmě způsobily, že jsm   skutečně nebyl nadšen.   Čekal jsm víc.
Dejme   tomu, že v horrorech patří   "mezi to lepší."   Ostaní musí být tedy nutně   "katastrofa..!" :-/
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Klasika
Dalo by se říct, že se   jedná o klasiku hrorové   kinematografie. Oproti jeho   konkurentům tu děsivou   atmosféru vytváří   příběh nikoliv krev a   mučeni, jako například v   sérii Saw.

Co   se týká hereckého   obsazení, tak Naomi Watts je   pro tuto roli jako stvořená.   Její herecký výkon mne mile   překvapil a musím uznat, že   to platilo i o státním   komparzu. O však podtrhuje   děsivou atmosféru je hudba.   Ta tu není nijak výrazná,   ale když už je, tak   podtrhuje děs, který u   takového filmu jako divák   očekáváte.

Za mne 9/10
Fox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2003
Krok vpřed
Ono, když se podíváte na   tenhle film, tak si   uvědomíte jednu zásadní   věc. Americká produkce   ještě nedospěla k úplnému   krachu, i když jde jen o   další remake. Důležité   je, že se povedl.
Vlnik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2018
Říká se, že v nejlepším   se má přestat. A to je   přesně to, co Kruh   nedokázal. O co jde, někdo   si dal tu práci hodinu a půl   přibližovat divákovi   příběh a motivaci hlavního   záporáka a šlo mu to velice   dobře až si člověk   říkal, že to docela dává   smysl. No a pak se ten někdo   rozhodl, že to chce dalších   20 minut, ve kterých zničil   úplně všechno a z tragické   postavy udělal totální (zde   dosaďte libovolný název pro   dámské přirození,   případně zvířátko dle   uvážení), která vás   zabije jen proto, že nemůže   říct, co od vás chce. To   fakt někomu dávalo smysl?   Ale až na ten závěr to sice   nebyl vyloženě horor, ale   rozhodně film, co stojí za   shlédnutí.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 10.8.2018
Veľmi dobre zvládnutý   remake na americký spôsob.   Vďaka výkonu N. Watts a   hudbe od H. Zimmera to   dostáva úplne iné rozmery.   Pochvala patrí D. Dorfmanovi,   ktorý sa dokázal perfektne   zapadnúť do prostredia.   Osobné hodnotenie: 81%
Worech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2011
...........o..............
Moc pěkné! Spíš než o   děsuplných scénách jde o   napětí po celou dobu filmu a   konec je víc než dobrý.   Mrazilka mi běhá po   zádech.
Doporučuji!
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2008
Zní to jako další z   neuvěřitelných příběhů.   Existuje videopáska plná   obrazů, jako z těch   nejtíživějších snů. Tam,   kde byla promítnuta, zazní   záhy telefon s varováním,   že ten, kdo ji zhlédl,   zemře přesně za sedm dnů.   Rachel Kellerová (Naomi   Wattsová), reportérka   renomovaného deníku,   přirozeně odmítá uvěřit   takové informaci, jenomže,   když dojde k záhadné a   nevysvětlitelné smrti čtyř   teenagerů, rozhodne se   přijít celé věci na kloub,   protože jedním ze čtveřice   bylo dítě její   přítelkyně. Není to vůbec   jednoduché, ale nakonec i ona   pásku získá, i ona si ji   promítne se svým malým   synkem, a telefon skutečně   vzápětí zazvoní. Zbývá   jen sedm dní a nocí, aby s   přítelem Noahem (Martin   Henderson) nalezla způsob,   jak zachránit sebe i svého   jediného syna. Netuší jak   dlouhou, smrtí a zoufalstvím   zahalenou cestu, se s Noahem   budou muset vydat.
elirwen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Málokdy se mi stává, že by   mě nějaký horor opravdu   vyděsil. A Kruh je   příkladem hororu, kterému   se to podařilo.
Film   má skvěle vybudovanou   atmosféru a nečekanou   závěrečnou pointu. Tak by   tomu mělo být u všech   filmů tohoto žánru...   Bohužel tomu tak často   není... :(
KarasFilm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2006
Dobrý nápad, lepší   zpracování než originál,   ale v kině napoprvé to mělo   větší váhu...
fandaaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Určitě jeden z   nejnápaditějších a   nejlepších filmů z   hororového žánru.   Úchvatný především při   prvním shlédnutí,   napodruhé se mi už ale zdál   děj místy dost pomalý.
janaetz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2007
ač nejsem milovníkem žánru   takových to filmů, musím   přiznat že tento film mě   dostal. Nečekané,   napínavé, až do konce filmu   nevíte jak co bude.Ten kdo   nemá rád hohory, tak se s   klidem může na tento fil   modívat, žádné hrozné   záběry a vše má hlavu a   patu do samého konce. Už   teď se těším na dvojku,   která doufám, mě nezklame.
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Celkom slušný snímok,ktorý   by som skôr zaradil medzi   mysteriózne thrilery,najmä   pre trochu slabšiu   atmosféru.Inak celkom dobrý   nápad a hlavne lepšie ako   originál!
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2004
Kruhový horor
Tak Kruh rozhodně nepatří   mezi ty klasické "rádo   by horory", protože ani   se tu nevyskytuje moc krve a   podobně, a přesto je celý   film laděný do depresivního   pochmurna...navíc je v tom i   příběh s pointou, což se u   všech hororů nevyskytuje.   Nedoporučuju dívat se na to   sám/sama!!!
Petrusis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2004
Tak má vypadat horor. Spousta   režisérů si myslí, že   čím víc krvelačnosti tím   větší horor, to však   neplatí a už vůbec ne o   tomto filmu. Tady pracuje   pravý strach! Nejistě jsem   se otáčel co se děje za   mnou. Fakt super!
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Určitě jeden z nejlepších   hororů tohoto typu. Zapnete   televizi, uvidíte hrůzné   video a náhle Vám zazvoní   telefon, možná se leknete,   vezmeteho a uslyšíte z   druhého konce "za sedm   dní zemřeš!!!", jestli   jte si jisti, že to není   možné tak se podívejte na   tento film neboť se nemáte   čeho bát. Sledujte zdali   hlavní aktérka přijde na to   jak zachránit život svůj i   svých známých. Stihne to za   osudných sedm dní?
Filip.Rakos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2017
10/10
Film se mi moc líbil   nepotřeboval sem ani vidět   japonské verze abych si film   užil a celkově příběh byl   velmi dobrý..
K-R-I-S-T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
určitě přisli s originalnim   napadem, je to jeden z   nejlepsich hororu co sem   videla, Samara nemá chybu.   Moc se mi libilo rozuzleni   celyho pribehu. Na prvni   shlednuti celkem strasidelny
cos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2004
kruh
super horor!
Malorin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2012
Tento film patří mezi   hororovou špičku. Viděla   jsem ho dvakrát v krátkém   rozmezí (cca 3 dny) a ani   jsem se nestačila divit, o   kolik jsem toho při druhém   shlédnutí pochopila více a   více si všimla. Také   oceňuji konec. Tedy, vlastně   to nekončí... Každopádně   jeden z nejlepších horrorů,   co jsem viděla.
lordpain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2012
prostřed filmu se jeden z   klíčových hrdinů Rachel   ptá: CO SI MYSLÍTE, ŽE   VÍTE? Nevěděl jsem nic. Po   všech komentářích i   osobních zážitcích jiných   lidí, kteří snímek viděli   přede mnou, jsem vlastně   čekal cokoli, JEN TOHLE NE.   Čekal jsem, že se budu   často klepat, jenomže to byl   ÚPLNĚ JINÝ druh strachu,   strach, jaký jsem vlastně u   žádného filmu nezažil. Je   to horší i z toho důvodu,   že se to špatně popisuje.   No a dál? Výtvarná   stránka, hudba na jedničku.   Nicméně se nevyhnu   určitému srovnání a   napíšu, že lekačky nebyly   zas až tak hrozné a ty   nejlepší zatím zůstávají   v Signs. U tohoto filmu jsem   si ale snad poprvé přál   přijít všemu na kloub a   zároveň to, aby to bylo co   nejrychleji. O snímku budete   dlouho přemýšlet.   Neobsahuje žádné závažné   myšlenky, o to víc je   podmanivější.
lelvicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Super
Konečně pořádný horor,   který není brutální, ale   má správnou atmosféru
alvaret
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2011
dobrý .D
Pro mě vcelku dobrý   horor,podobný jako Nenávist   :D určitě kdybych mohla   doporučit tak doporučuji .D   myslím že podobně jako   ostatní Japonské horory jden   z nej :D
karin114
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2010
kruh
Dobrý horor ale někdy až   moc přehnané scény. Jinak   moc dobrý námět a taky   velice dobře zahraný.Něco   bylo až moc přehnaný..
jblack
Hodnocení:
Přidáno: 12.10.2008
Kruh
Tento film mám na DVD též   ve 2 pokračování a opět mi   nadchl, správný horror Vás   musí vyděsit tak, že   cítíte mrazení v zádech a   musíte mít tzv.husí kůži,   a to Vám tento film : Kruh 1   i Kruh 2 splní.
MKFilms
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Jednička je vždy nejlepší
Nemám slov, tento remake se   Američanům skvěle povedl.   Dvojka vůbec a na zprasení   trojky si rád počkám.
jacques
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2005
Masakr
Nedívejte se sami a   nedívejte se v noci. Bojím   se málo, ale ted mam opravdu   strach a jsem zbaven slov.   Neni více co dodat film vám   sebere slov!!
ejinkja
Hodnocení:
Přidáno: 2.7.2005
Fakz bezva film
Tenhle film sem videla tak   pred 2 lety. Doporucuju vam   podivat se na nej s nekym,   protoze se u toho musi   premyslet-souvislosti o   holcicce Samare, proc se to   vsechno delo, co je na udajne   videokazete... Ve vice jidech   prijdete na veci, ktere by vas   samotne nenapadly...
Z   filmu mi jeste ted naskakuje   husi kuze...je to poutavej   horor, se skvelou myslenkou,   suprove udelanej... i kdyz   udajne japonska verze je jeste   lepsi, to at posoudi ti, kteri   jap.verzi videli

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38423minih38423Crash (2004) 
Crash n
minih24666minih24666Silnější než já (1990) 
Silnější než já n
minih73810minih73810Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 
Perfect Days - I ženy mají své dny n
minih34288minih34288Jedna ruka netleská (2003) 
Jedna ruka netleská n
minih40338minih40338Krvavá sklizeň (2007) 
The Reaping n
minih30227minih30227Waterloo (1970) 
Waterloo n
minih30778minih30778Ve spárech Yakuzy (2000) 
Brother n
minih137812minih137812Dark Was the Night (2014) 
Dark Was the Night n
minih39999minih39999Tajemný let (2005) 
Flightplan n
minih10362minih10362Kočičí lidé (1982) 
Cat People n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kruhy (2017)

 Kruhy (2017)
Kruhy n
Rings
Žánr: drama / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: F. Javier Gutiérrez

(pokračování)

Kruh 2 (2005)

 Kruh 2 (2005)
Kruh 2 n
The Ring Two
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Hideo Nakata

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Ring (1999)

 Ring (1999)
Ring n
 
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Japonsko
Režie: Hideo Nakata

(remake)

Ring 2 (1999)

 Ring 2 (1999)
Ring 2 n
 
Žánr: horor
Země: Japonsko
Režie: Hideo Nakata

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rita Raave

Raave Rita

Compromised

Compromised
Compromised

Georg Fischer

Fischer Georg

400 Days

400 Days
400 Days

Panelák

Panelák
Panelák

Jho Jhenkins

Jhenkins Jho

Hakim Taleb

Taleb Hakim

Naposled navštívené:
Rita Raave

Raave Rita

Compromised

Compromised
Compromised

Georg Fischer

Fischer Georg

400 Days

400 Days
400 Days

Panelák

Panelák
Panelák

Jho Jhenkins

Jhenkins Jho

Hakim Taleb

Taleb Hakim