Duben
ohodnotit

Asterix a Obelix

Astérix et Obélix contre César

Další název:
Asterix a Obelix kontra Cézar (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
29.7.1999
„Slavné komiksové postavy ožívají.“

Komentáře k filmu Asterix a Obelix

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Těm kresleným jsem nikdy   nijak nepřišel na chuť. Ale   tohle je něco jiného!   Spousta hlášek, které ale   krom daných souvislostí a   výborného dabingu (Caesar -   K. Heřmánek) nevyznějí, a   dalších komických scén...  
Za jednu z mála   "vad" považuji   Falbalu - L. Casta je velmi   atraktivní, než otevře   ústa (zuby nic moc) a než si   sundá pushupku, protože   realita je (tehdy byla) hodně   jiná než tady...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Nejslavnější francouzský   komiks se dočkal filmového   zpracování, a je znát, že   se do toho tvůrci pustili s   velikou láskou a   zodpovědností. Velkolepá   výprava, kostýmy, humor, to   vše dává dojem opravdového   obživnutí komiksových   obrázků. Příběh je   poskládán z epizodek z   několika Asterixových   sešitů a to velice dobře.   Vše do sebe výborně   zapadá. Christian Clavier a   Gérard Depardieu dali do   svých rolí opravdu všechno.   Nejsou však jediný. Každý   do svých postav dal určité   kouzlo. Gottfried John jako   Julius César je naprosto   nezaměnitelný. Nejlepší   představitel této významné   (a reálné) postavy, jakého   jsem kdy viděl. Jeho už   nikdo nepřekoná. Snímek se   naprosto povedl a může být   vzorem, jak má takový   zábavný zfilmovaný komiks   vypadat.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Hraný Asterix a Obelix? Když   jsem to slyšel poprvé,   kroutil jsem hlavou do stran.   Když jsem to konečně   viděl, kýval jsem hlavou   nahoru a dolů, protože mé   obavy se nenaplnily. Film   není přehnanou výpravou   akcí, ale velmi zábavně   podanou komedií, ke které je   nutné se vracet. Neomrzí se.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Komiks, pri ktorom za ozaj   všetky generácie pobavia.
Veľmi dobrý výber   filmových postáv, ktoré do   tohto filmu veľmi dobre   zapadli, až neuveriteľné.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Asterixe jako animovaný film   i komiks jsem miloval,   pamatuji si že jsem měl i   pár sešitů. v porovnání   se skvělým druhým dílem   Asterix a Kleopatra je tento o   stupýnek slabší, proto 9
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2012
První filmové zpracování   odvážných Galů asterixe a   jeho nejlepšího přítele   Obelixe. Myslím si, že se   dost povedl. Nejen že je tam   spousta srandy ale i herci   jsou animovaným dost   podobný. Kostýmy jsou také   dobře udělané.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Vyzerá úplne ako ten na tej minci
Tak ja milujem Starý Rím,   ale decentá rezistenica   niekde v zabudnutých   miestách Gálie, kde snáď   ešte sú levy (alebo ako   hovorili Rímania - Hic Sunt   Leones) niekedy nemusí byť   na škodu, ale môže to byť   aj tvrdý oriešok. Podľa   mňa sa to podarilo, je to   celkom zábavné. Čím však   u mňa film stúpa, najmä   podarenou trojicou Rímanov -   podarene skvelý Cézar,   podarene úkladný Lucius   Detrius a podarený vyberač   daní. Navyše tie hlášky a   narážky nemali chybu, na   čele s ako sa Cézar obráti   na Brutusa, že u nás v   rodine nemáme radi zradcov,   tak to bolo riadne ironické,   alebo skôr vizionárske?
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2011
není to špatná komedie,   humor také není špatný a   rád se dívan na Depardieho v   roli Obelixe. Efekty   kouzelného nápoje nejsou zas   tak hrozně udělaný, ale   jsou v tom nějaké ty   nedostatky, ale scény s   Bonusem (nebo jak se ten   říman jmenuje) a Obelixem   jsou nejlepší.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Poměrně zdařilé   převedení animované klasiky   do hraného filmu. A   ústřední dvojice byla   vybrána perfektně.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2012
Ačkoliv je to první hraný   film s Asterixem, není   rozhodně nejlepší, i když   se celý odehrává v   nádherné galské vesničce,   která zde má vážně   pěknou podobu. Ten začátek,   kdy jsou naši hrdinové na   lovu divočáků je pro mě   jasně nejlepší. I bitky   Galů s Římany jsou vtipné   a krásně natočeny. Také   mě bavil Galabru jako galský   náčelník a César. Ačkoliv   má v sobě tenhle film   všechno z právého Asterixe,   ze kterého mu tam opravdu nic   nechybí, osobně se mi víc   líbila dvojka.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Na to, že to bylo hraný,   jsem do toho šel jako že to   bude pořádná krávovina. A   ono prdlajs! Já se až   překvapivě báječně bavil.   Gérard Depardieu je jako   Obelix senzační, fakt že   jo. Prostě pro mě vážně   příjemný překvapení.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Asterixe a Obelixe jsem v   dětství měla velmi ráda a   mám je ráda pořád, ale   osobně se mi tyto postavy   mnohem více líbí ve své   animované podobě. V hraném   filmu jejich kouzlo nějak   vyprchává a připadá mi to   tak nějak průměrné. I   když herecké obsazení není   špatné, tak mi to tak nějak   nesedí. Animované   postavičky absolutně neměly   chybu, jejich hraná podoba se   mi však zdá zcela   zapomenutelná. Není to ono.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Depardieu a Clavier jsou   výborní komici. Což se   ostatně potvrzuje stejně   jako tady i u jiných filmů.   Mix pohádkového příběhu a   komedie mě prostě baví a   klidně si to jednou za čas   zase pustím.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Výborná komedie, která   dokáže potěšit a pobavit.   Nádherná výprava, výborné   herecké obsazení včetně   celé řady komických   situací - to vše řadí   snímek mezi ty filmy, které   je možno vidět i   několikrát bez toho, aby   omrzely
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Obsazení hlavních rolí je   prvotřídní, Depardieu,   Clavier, Galabru i Benigni   jakoby se pro živé   ztvárnění těch postaviček   narodili. Film jako takový je   ale přece jen vzhledem ke   kreslenému originálu   příliš opisný, příliš   uctivý, což asi většina   přivítá, ale mě to   přišlo přeci jen až moc   krotké.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2006
Lepsi komedie se skvelim   hereckym obsazenim, plna   roztomileho humoru, ve filmu   docela kraluje Bennigni, ktery   svym vykonem nechava vsechny   ostatni daleko za sebou...
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Je pravda, že Depardieu jako   Obelix je prostě vyvoněný a   role mu sedla jak prdel do   gatí. Celkově je to taková   hraná blbinka, která ikdyž   skvěle obsazena, kvalit   animovaných klasik   nedosahuje. Nic co byste si   měli chuť pouštět   opakovaně a efekty ikdyž   nabušené tohle dílko   nezachrání. Roberto Benigni   jako patolízal je ale   úžasný.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Tenhle jediný díl se   nadmíru povedl. Vtipné, má   to příběh a ten centurion s   velkou hubou je boží. V   neposlední řadě i díky   skvělému dabingu M. Moravce.   Druhý díl, Asterix a   Kleopatra, už je mnohem   slabší.
dandysek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Asterix a Obelix je skvělý   film, myslím, že nazklame   ty, kteří znají komiksovou,   ale i animovanou verzi.
herci jsou fantastičtí -   přesní a dobří ve svých   rolích...navíc v dobrém   českém dabingu
clavier a depardieu se   překonávají, ale   převyšuje je mistr roberto   benigni - skvělý padouch,   zrádce, slizoun :-)
film je plný vtipných   scén a triků
je to   film, na který se dívám   hrozně ráda a docela často
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.8.2011
Nemůžu si pomoct, ale toto   hrané provedení se prostě   nevyrovná kreslené verzi.   Sice mě těší obsazení   herců jako je Clavier,   Galabru nebo Muller, ale to je   tak nějak všechno. Zidi si   mě získal hlavně díky   trilogii "Ripoux"   nebo třeba skvělou komedií   Zvíře, ale Asterix a Obelix   mě téměř vůbec nezaujal a   rozhodně, podle mě, patří   k těm horším filmům,   které režíroval.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Depardieu v roli Obelixe jenom   zari... je to komedie, ktera   bezvadne stvarnila animovane   postavicky Asterixe a Obelixe.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2004
Asterix a Obelix prostě dva   nerozluční kamarádi.
A ve filmu jsou dobrý a   herecky je to dobře   obsazené.
Nejvíc se   mi líbil tens tarý děda   který machroval před   vojákem a on (ten voják) mu   dal pěstí jak potom řekl   děda zapoměl jsem ten   lektvar vzít.
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Výborná rodinná komedie,   která každého pobaví.   Skvělé filmové zpracování   těchto kreslených   postaviček.
Elementik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Opravdu dobré převedení   animované klasiky do hraného   filmu, ale i přes nádhernou   výpravu a všechny ty   skvělé prvky animáku to   nějak není ono. Možná jen   slizák Roberto Benigni daleko   předčil všechny kreslené   padouchy :))))
smíšek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Gerard Depardieu jako Obelix !
Tak mě se tento barevný,   přeplácaný, ale velmi   zábavný oddechový film moc   líbil. Povedené postavičky,   Asterix a hlavně postava   Obelixe, která se Gérardovi   Depardieu hodně povedla.   Francouzský film plný   zajímavých triků a   výborného humoru, prostě   skvělá zábava pro celou   rodinu.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Vážně se jim z té   kreslené předlohy povedl   udělat úžasný film plný   srandy, akce a napětí. Oba   hlavní hrdinové jsou skvěle   ztvárněni - i když Obelix   je přeci jen drobet lepší.   Asi nejsem sám kdo na těchto   kreslených galech vyrostl.   Tenhle film byl prostě pecka.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Depardieu je naprosto   priserny. To ani snad neni   mozny takhle znicit postavu   Obelixe, ktery je jako   kreslena figura jedinecny.
bouncer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Asterix a Obelix
Dobří herci a opravdová   nuda...NUDA!
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Animované postavičky Asterix   a Obelix v hrané podobě.A to   v podání Christiana Claviera   a Gérarda Depardieho-oba   100%,jen bych řek,že   animovaná verze je o kousek   ftipnější :)
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2009
Dobrá adaptace komiksu   Asterix a Galové celkem se   tam váže něco z toho   komiksu.Ale hodně toho tam   bylo domyšleno.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
To pravé na pobavení a   odreagování! Postavičky   skoro jako by vyskočily   přímo z komixu a skvělý   dabing. A určitě žádná   nuda!
sluníčko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2006
Asterix a Obelix
Super oddech_humor to je   potřeba !
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Od malička mám velice rád   tento skromný film, tu hudbu,   to skvělý obsazení. Nemám   zkrátka co bych tomu vytknul   a moc nerozumím některým   nízkým hodnocením. Pro mě   kultovní záležitost s   výborným humorem, který asi   zřejmě není pro každého.   Gérard Depardieu se výborně   hodí do obsazení Obelixe,   hodně tím i drží druhý   díl a asi jen tak ho nikdo   nenahradí. Francouzi ty   komedie prostě umí (Sedmá   rota, Taxi taxi ... takže   Drž hubu). 9 z 10
Bolt
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
No, Asterixe a Obelixe sice   nemam moc rád, ale tento film   byl pěkný. Nejlepší byl   cirkus, kterým se bavily   Římané. Jinak to byl dobře   vymyšlený film a dobře   dosazené srandy.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2008
je to bezva film. zasměje se   i dospělý, protože je tam   humor skvěle skrytý pod   pohádkový příběh.
tyhle příběhy jsou   nezapomenutelné a hraná   podoba tomu dodá šťávu!   myslím, že se povedl.
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2007
Moje parketa. Jelikož jsem   dříve sem tam četl   světoznámý komiks, tento   film jsem uvítal. Herecké   obsazení mě potěšilo   (Clavier a Depardieu   stvárnili své role naprosto   dokonale), zajímavá byla   postava Kájuse Bonuse a   Metuzalixe :-D Pokaždé když   se na tento film podívám se   musím smát, prostě pro mě   je už teď legenda.
elirwen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Film podle komiksové   předlohy, který rozhodně   nezklame ty, kdo se chtějí   bavit. Hlubší příběh   nehledejte.
Jeho   kvality tkví v hereckém   obsazení, vtipných   situacích, vtipných jménech   (Anorexix), tricích   (rozhazování římských   vojáků a bublinkové scény   jsou naprosto dokonalé).
Madam_Horatio
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2006
Skvělý film. Opravdová   francouzská bláznivá   komedie.
Ivik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2004
Zabavicka
Je to jedna z vinikajucich   francuzkych komedii, pre tych,   ktory maju radi kresleneho   Asterixa&Obelixa vrele   odporucam.
michaeljameson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Kreslenou verzi Asterixe a   Obelixe jsem nikdy neměl moc   rád, nic mi to neříkalo,   ale zfilmovanou verzi jsem si   ihned zamiloval. Gérard   Depardieu je vynikající   komik a tvrďák zárověň.   Film je nabitý vtipem a   dokonalými triky, jaké z   Asterixe a Obelixe znáte.
resino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Myslím si, že Gerard   Depardieu zahrál úžasně   postavičku Obelixe. Sedne mu   jak ulitá. Velmi vtipně jsou   natočeny boje s Římany.   Barevný film po všech   stránkách. Krásná Laetitia   Casta je jak animovaná a   zamiluje se do ní nejen   Obelix. Pěkná rodinná   komedie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39679minih39679SpongeBob v kalhotách (2004) 
The SpongeBob SquarePants Movie n
minih198406minih198406Šťastné a krvavé (2023) 
There's Something in the Barn n
minih19900minih19900Superman (1978) 
Superman n
minih15112minih15112Ostrov pokladů (1950) 
Treasure Island n
minih44614minih44614Velké dobrodružství (2005) 
Ching din dai sing n
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih121878minih121878Lost River (2014) 
Lost River n
minih31990minih31990Vzhůru nohama (2001) 
Head Over Heels n
minih40891minih40891Mláďata (1979) 
The Brood n
minih9714minih9714Jo (1971) 
Jo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Asterix a Obelix: Říše středu (2023)

 Asterix a Obelix: Říše středu (2023)
Asterix a Obelix: Říše středu n
Astérix et Obélix : L'Empire du milieu
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Guillaume Canet

(pokračování)

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012)

 Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012)
Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva n
Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majeste
Země: Francie / Španělsko / Itálie / Maďarsko
Režie: Laurent Tirard

(pokračování)

Asterix a Olympijské hry (2008)

 Asterix a Olympijské hry (2008)
Asterix a Olympijské hry n
Astérix aux jeux Olympiques
Žánr: komedie / dobrodružný / fantasy
Země: Francie / Itálie / Španělsko / Spolková republika Německo / Belgie
Režie: Frédéric Forestier, Thomas Langmann

(pokračování)

Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (2001)

 Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (2001)
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra n
Astérix & Obélix: Mission Cléopatre
Žánr: komedie
Země: Francie / Spolková republika Německo
Režie: Alain Chabat

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Manéž Bolka Polívky (1987) [TV...

00:50 - 02:05

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Čaj pro třetího

01:50 - 02:20

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Zmizelá (2014) [2k digital]

23:25 - 02:40

157 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Skrýš (2010)

02:00 - 04:30

2 minut již uběhlo
148 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190634
Osobností: 698065
Fotografií: 764715
Plakátů: 377089
Obsahů a biografií: 178419

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10